hund o jag i våras


har jag sagt det förut

man blir TRÖTT av att gå upp på morgnarna, men det är väl så det ska vara antar jag, eftersom alla gör det. Alla som kan och har en anledning. Det är väl bra att man kan och har en anledning. Antar jag.

Born to run


kartonger

överallt, fulla med saker som en känner att en vill ha kvar. Är det verkligen så? Jag har aldrig känt så tydligt att jag i princip skulle kunna göra mig av med alltind, men samtidigt har jag ju köpt nya saker och kommer förmodligen att köpa mer. Gardiner, en matta, trätrall.Tralleri trallera.

det går för runt


sista helgen i gamla hemmet

spännande...

sträva mot himlen


sista semesterdagen

för den här gången, tar ledigt för flytt i slutet av nästa vecka, men det är ju inte riktigt samma sak...I grå cyklade vi igen och jag tog det så lugnt jag kunde. Det var verkligen varmt och numer blir jag orolig för att hunden inte ska orka, även när hon åker i vagnen. Hon blir så varm och så ska hon skälla hela tiden. Men nånstans får jag lita på att hon vet vad hon gör...hm.

konst i Strängnäs


besök i går

därför inget blogginlägg. Ibland har man annat för sig. I dag är jag själver, förutom alla djuren då förstås. Gick till Janelings och köpte färskt bröd till frukost. Det är inte dumt. På kvällarna tittat jag på Walking Dead och det är riktigt otäckt. Usch. Skönt att samhället fungerar. Visst vill man ändra på en del saker, men ett samhälle i upplösning är inte vackert...

graffitti i Vilsta


tistel, hemska blad, vackra blommor


skjuta med pilbåge


besikta bilen

känns lite som att gå till tandläkaren. Och ändå inte.

Noaks ark?


bespara mig bilder

på söta ungar och kattungar.

Strängnäs


Mälarbaden

är ett exempel på vad som händer när pengar får härja fritt. Så fula hus! Och mycket lite natur återstår, det mesta är golfbana och privata tomter. Påminde mig om Värmdö. Har för första gången varit på Ebelingmuséet och det var så där. Han påminner en aning om Picasso, men Picasso hade mer talang. Typ.

På väg till skolan


2 olika statyer


cool Kristusstaty


indian pale ale

gillar jag nog inte längre, jag får leta vidare. Drack oxå grapefruktcider och det var riktigt gott, jag som inte gillar grapefrukt. Men jag gillar cider. Mycket. När jag cyklade hem från stan i går kväll var det tillräckligt mörkt för cykellysen. Augusti är på väg. (Winter is coming - en text som jag vill ha på en tshirt)

medeltid i Vilsta


cyklade/gick

till Borsökna i går med hund och cykelkärra. Att den eländiga hunden inte kan vara tyst i kärran, det förtar nästan hela nöjet. Mer än en förbipasserande (fast vi passerar dem) har sagt "Tyst!" till hunden. Att inte jag har tänkt på det. Men vi fikade på Lagerbergs säteri på vägen och badade i Borsöknasjön, så det var trevligt oxå. Och jag fick lite mer färg. I dag städar vi.

observera hunden!


gammalt förenas med ännu äldre


Domkyrka


försöker bli av med

mitt stora skrivbord och det verkar svårt. Nu återstår bara någon av välgörenhetsorganisationerna, annars får jag ha det kvar. Jag kanske kan göra en hundsäng av det?

glad graffitti


gammal gata, Strängnäs


murmeldjur


dag tre vecka tre

jag närmar mig slutet av min semester och flytt. I går fick jag hjälp att tömma förrådet. Skönt! Ska i fortsättningen låta bli att fylla utrymmen med saker jag vet att jag inte längre vill ha. Så letar jag en bra hundsäng och det är svårare än jag trodde.

ljus


Strängnäskonst


ett hjärta


haver nu inköpt en soffa

för första gången i mitt liv. Det var väl på tiden? Den kommer alldeles ny från fabriken i Polen eller Portugal (hm, försäljaren visste inte). Jag räknar med att inte behöva köpa någon mer, men det visar sig. Den kommer i sutet på augusti eller början på september så jag får sitta på golvet i början.

spännande hus


gammalt transportsätt


specialbyggt fönster


röjer och rensar

och det är lite farligt, det går väldigt lätt att slänga saker, så snart har jag ingenting. Det vore iofs inte så farligt...

inuti kvarnen


golv som konst


dags att slåss?


Die Mauer


omväxling förnöjer

visst är det så. vad tråkigt om det var samma väder hela tiden. men lite förutsägbarhet mår vi oxå bra av.

med och utan blixt, vilken bild är bäst?


gammalt hus under "renovering"


vacker trädgård i Strängnäs


Doggybag

för första gången i mitt liv har jag tagit hem överbliven mat från en restaurang, men det var inte av snålhet, utan av miljövänlighet. Ibland är de två svåra att skilja åt...Det hjälpte att det är en restaurang som oxå har takeaway.

sothöns


konst och fågel


bangolf och domkyrka


vuxenlekplats


Strängnäs

är en riktigt trevlig sommarstad. Skulle egentligen till Oxelösund men det var ju så långt...Man kan bada inne i stan (nästan), den är omgärdad av vatten och full av trevliga hundar och hunvänner. Nära människobadet fanns ett hundbad så nu har vi doppat oss tillsammans, äntligen.

kommer ni ihåg vintern?


Besiktning

avklarad, lägenheten inte utsatt för onormalt slitage - i alla fall inte efter 14 år. En lättnad, jag hade räknat med att få betala något, men det klarade sig. Mer pengar till annat. Törs nästan inte tro på att allt går så smidigt, måste det inte komma ett hinder snart? Eller så är det så att har man fattat rätt beslut hjälper universum till.

Madame Bovary

går som följetong på radion och den gode Flaubert kunde skriva. Jag försökte en gång läsa den och kom ingenstans, jag tyckte bara att den var tråkig. Nu står jag ut, 25 minuter per dag, men blir arg på Madame Bovary. Hon borde skaffat sig ett liv. Vad är det för tillvaro att knalla runt i ett hem och vara fru hela dagarna? Jösses, inte konstigt att de blev fnoskiga.

bildbevis, ser ni hur bordet skiner


plötsligt får jag ett ryck

och fixar med balkongmöblerna, våttorkar, har på trätvätt, oljar in i två strykningar. Jag kan fortfarande förvåna mig själv, är inte det imponerande. Nu skulle de vara som nya om det inte vore för att marsvinen använder dem som gnagarobjekt. Nåja, de når inte så långt...

inramad natur=kultur?


åkte till Sundbyholm

i går. Där var resten av Eskilstuna oxå. När jag såg alla bilarna parkerade (inklusive min...) slog det mig hur bra det vore med tät busstrafik ut dit såna där soliga sommardagar...fast då får människorna kanske inte alla grillarna med sig. Jag är inte säker på att vore nåt dåligt dock...

Sundbyholmstig


Svårt vara miljövän

i ett miljöovänligt samhälle, svårt vara människa i ett människoovänligt samhälle, men vad har vi för val? Vi kan vara människovänliga och miljövänliga själva och se till att bli fler och fler. Så löser det sig.

Vågor


Jonathan Livingstone Seagull (bra bok)


Köpa soffa

är svårare än en tror. Jag trodde jag bestämt mig men när jag åkte tillbaka till möbelaffären var jag inte lika säker. Så nu blir det kanske ursprungsideen i alla fall, tvåsits med divan, men svängd. Och röd. Och lite dyrare än jag tänkt mig, men vad tusan, jag har aldrig köpt en soffa förut och räknar med att ha den här till döddagar, så varför inte?

gammal brygga?


Cyklade med hund och cykelkärra

till Sundbyholm i går. Det var en pärs, men det gick. Väl där fick hunden bada och jag tog en köttbullemacka. 69 spänn. Mackor kostar numer lika mycket som en lunch, är inte det konstigt? På kvällen skulle det bli Moules frites, men det blev lammytterfilé istället. Och gott vin med intressant samtal till. Så gick vi nära Pinnens fontän och tittade ordentligt på det som finns där. Med lite vin i kroppen vågar en mer.

allt blommar och står i


vart ska du?


fyra veckor

ska jag vara ledig och det är nog bra, än så länge har jag svårt att koppla av och ställa om till egen tid. Sover och äter gör jag ju och stannar uppe sent, men det är fortfarande för mycket fokus på jobbet för jag har ju ett liv utanför det, eller? det dåliga samvetet för allt en tycker att en borde göra ska väl släppa så småningom. så planerar jag flytten. åkte till Mio i går och blev förälskad i en fåtölj. så kan det oxå gå...

gräsandungar


kan man vara borgare

och progressiv pedagog? I går cyklade jag med hund och kärra till Torshälla. Ner till hamnen för fika, men där fanns bara vatten och cocacola. Så jag fortsatte hem till en kollega, där blev det lyxfika och prat om ditt och datt. Kul. I dag blir det nåt annat. Förmodligen.

ungarna växer, som de ska


det blir inte alltid som man tänkt sig

men det kan bli bra ändå

RSS 2.0