Årbyskogen


höstfärger


Världskulturfestival

på Munktellområdet. Lyssnade på bra musik och åt goda bakverk med kollegor. Gick en långpromenad i Årbyskogen för jag glömde att ta med cykeln...(cykel hemma+cykelkärra i garaget, kräver lite vakenhet). I dag blir det troligtvis 2 nya marsvin här hemma.

hej, kompis!


Eckerö


Still Walking

en japansk film om en familj, lånade jag också på bibblan. Den var intressant och bra. I går kväll såg jag om "I huvudet på JCVD". Den är oxå bra. Var på Pitcher's på After Work. De hade levande musik, han spelade en halvbra låt. Tänk om man fick slå ner alla som spelade Gessle...(nejdå, jag höll mig).

du hittade mig!


ja, det är Eckerö


den synliga handen


Farbror Boonmme som minns sina tidigare liv

är en film som jag såg i går. Den var annorlunda på ett intressant och konstigt vis. Jag valde den på titeln. Så visade jag lite av Iron Man 2 i min engelskagrupp i dag. En annan grupp såg En köpman från Venedig. Så kan det vara. Också.

jobbsugen labbe


cyklister på Eckerö


brud i Stockholm


slås alltsomoftast

av hur bra jag har det. Och jag är medveten om att jag har det bra. Vilket är det bästa!

hund på väg till arbete


sökträning pågår


hav å udde


hunden vill leka

och det är ju kul. hon är här och nu.

höstväxt


duktig malinois


Eckerö = Finland!


när man är trött

får man påminna sig om att det inte är farligt att vara trött och att det går över när man vilar.

howavart i tagen


sökträning


färja tillEckerö, på väg in i baren


De svarthårigas land


Jag kommer från de svarthårigas land
Ett land av brännande ljus
heta nätter
fulla av dofter
människors röster
och hundar som ylar mot livets orättvisor
Hit
Där människors hår är blekt
ljuset svagt
och nätterna kalla
Ändå...
Det finns något här som var värt resan
Kanske är det du

kontrast


vackra blommor


det här har varit

en tuff vecka, av ingen anledning alls. Ingen anledning som jag kan komma på iallafall. Åker till Stockholm i morgon och känner att det blir skönt med omväxling...

röd blomma



Rothoff



cyklar till Vilsta

och ikväll filmklubb.

Vass 1



Vass 2



bra att komma ner på jorden ibland

kanske? Eller inte. Drömde om filmklubbexperimentet. Får se om det blir så i verkligheten.

snart har det grönskat klart



höst



är det svårt när det är kul

eller kul när det är svårt? Skaffar mig förmodligen 2 marsvin till och börjar kanske åka på utställningar. Är lite konstig men på ett sätt som jag inte är ensam om. Och det är ju en tröst.

3 gäss



solglitter



Våtmarken



Klungan

är bara så bra. Jag gillar det jättemycket utan att egentligen förstå varför. Det är absurt utan att vara obegripligt, intelligent utan att vara känslokallt och mycket, mycket roligt. http://www.svtplay.se/video/295486/sakert-klungan-hemvandarkvall-pa-cirkus Har du inte sett, gör det!

vattensilning



Fish'n'chips och belgisk öl

i goda vänners lag. Sämre kan man ha det. Sen såg jag filmen "Stay" på Rikstelevisionen. Den var riktigt, riktigt snygg och ganska obegriplig. Så den köper jag kanske.

interiör, Hjälmare docka



cykelkärra inköpt

och vi har invigit den, Alice och jag. Hon gillade det inte, men hon vänjer sig nog. Ska snart på afterwork.

inte bron i Giverny precis, men ändå



Så kul

jag har på jobbet, jag blir nästan orolig. Får man trivas på jobbet utan att någon kommer och slår en i huvudet? Jag tycker för första gången att jag arbetar som en pedagog och vi har jätteintressanta diskussioner på luncherna. Nu ska jag inte bli orolig utan bara njuta.

try?



lite fartskadad

men det blir bra om jag vilar. Jag är inte 48 år längre, jag får komma ihåg det!

na-tur



nine eleven

ett datum som är svårt att komma förbi, hur man än försöker. Men jag har haft en bra dag i dag, har jobbat och pratat och läst och skrivit. Och beställt en cykelkärra!

Hjälmare Docka



Rakel dog

och det är svårt att veta varför, utan obduktion. Kanske måste man inte alltid veta allt. Jag hoppas bara att det inte var så att jag som djurägare gjorde nåt fel. När du har ett husdjur ska du ju veta hur du ska sköta det och det tror jag att jag vet, men...ska ge de kvarvarande mindre mat.

liten insekt



Rakel är sjuk

och det är sorgligt. Tänk om alla kunde vara friska, glada och lyckliga hela tiden. Varför är det inte så? Jag tror hon är på väg till de sälla jaktmarkerna. Jag hoppas resan inte blir för besvärlig.

strand



om bara alla

tänkte som vi och gjorde som vi, då skulle allt bli bra. Det är ju så vi tänker, fast vi låtsas att vi tycker det är ok att vara annorlunda och olik. Det är ok att vara olik om man bara är som jag. Eller som vi. Olikhet leder till bristande förståelse och konflikter. Om mitt sätt att vara på inte duger blir jag ledsen och kanske arg. Allt kan kokas ner till en dikotomi: avståndshöjande och avståndssänkande signaler. Jag vill ha mer av det där och mindre av det där. Vi vill må bra. Hela tiden. Vi vill att alla vi tycker om (och är beroende av) också mår bra. Hela tiden. Och hur fungerar det?

bro



fredagen kommer alltid så lägligt

precis i slutet av en arbetsvecka, precis när man behöver sova och städa och allt sånt. Diskuterar aktiv dödshjälp på jobbet och vi skrattar, tänka sig. Jag känner mig som vanligt apart. Men jag tänker så här: 1) Vår död (och vårt liv) tillhör inte oss ensamma 2) Livet går kanske inte ut på att vi ska kontrollera allt och ha det lätt och enkelt hela tiden Jag kan ha fel, men så här tror jag.

sensommarvy



Gud är död

skrev Nietzsche - han kan ha lagt till Do Not Resassitate (dvs - återuppliva inte, det som skrivs in i journalerna i USA om man inte vill att livsuppehållande åtgärder sätts in om man blir allvarligt sjuk)

tänk snabbt på fötterna


det blir lite fort och fel ibland, men det håller en vaken, eller hur? I dag har jag blivit klippt. Så ska jag på filosofiskt café ikväll. Annars är det rätt lugnt. Tror jag.

grävd kanal



Café, fint med dyrt



lärare är missbrukare

och som alla sådana vill man få med resten av världen i sitt missbruk. Vad vi missbrukar? Skola och utbildning, förstås, i formen böcker och texter. Dessutom - språk är en vildvuxen djungel, inte en rak motorväg. Är det ok för er med trångare och trångast?

miljötänk



favorit i repris?



nu är det måndag

mindfulness och trött ska vila nu (bild först)

Hjälmare docka



söndag

och utsövd igen. Ska ut och fara bil ock köpa spån. Annars lugnt.

utter




alpacka




surikat



I går blev det Parken Zoo

På studiebesök. Blev imponerad av deras arbete, de gör mer och bättre än jag förstått och har tänlt till ordentligt. Så fick vi se lite djur också. Men det var tufft med tre timmar en fredag eftermiddag, klockan var 8 innan jag fick i mig mat.

RSS 2.0