träd och duva


frisk igen

vad skönt det är - och vad man sparar in på näsdukar!

I dag ska hunden och jag på äventyr till Skogås, anledningen kan jag återkomma till när jag vet mer, men det kan bli hur spännande som helst.

Såg om "District 9" i går. Bra film, med en cool, dokumentär känsla. Påminner om "Cloverfield", men den är mer enhetligt utförd. 2 fullkomligt absurda historier som ändå känns trovärdiga med tanke på sättet de genomförs. Och så handlar de om vad det är att vara  människa, vad som blir viktigt i extrema situationer. Tänka sig. Jag tycker synd om människor som inte gillar sf och fanatasy, "för att det är så overkligt". De går miste om mycket.

allt finns

- men ingenting fungerar
ingenting finns
- och allt fungerar?
Jag finns
inte
Du finns

den kloke följer hunden - vägvisare till Underjorden


vänta dig mirakler

ett mirakel får rädslan att försvinna, du kan inte ens förstå varför du var rädd. Så somnar man om igen, lullas till en dum slummer där helt vansinniga saker ses som sanna. Finanskris, revolution, miljöförstöring, ehec...allt sådant är bara illusioner som kommer i vägen för det sanna. som är? int vet jag?

knoppar och frön i mängd just nu


intressant bok av spännande författare


In treatment

har börjat igen, förmodligen lika bra som förra året.

http://svtplay.se/t/110255/seriestart__in_treatment

I dag har jag gjort det jag föresatte mig att göra + att hunden har premiärbadat. Jag ska bada när jag känner mig lite kryare.

nu går dessa med nykläckta ungar istället


skulle fota

innan jag bloggade i dag så det kunde bli lite nya bilder, men gjorde jag det? Svar nej. Nåja, det är ju orden som räknas, eller hur? Så har jag många fina bilder att återanvända, jag tror ju på recycling.

För första gången i mitt liv har jag fått akupunktur och laserbehandling och ja, det funkar. Skriver nu detta med en axel som inte gör ont och förkylningen är bättre.

Cykeln, som hade punka, blev bra med en ventil för 12 kronor, så allt i allt en lyckad dag. Har ätit massor av grekisk bondsallad och känner mig mätt och nöjd. Så kan det också vara.

Blåbären och smultronen är mogna samtidigt, är inte det avigt så säg. Förändringarna är inte något som ska komma, de är redan här...

en varm dag i våras


varje gång

jag blir sjuk kommer det som en överraskning, som om jag aldrig varit sjuk förut. Blev förkyld i går, men det ger ju inga större problem eftersom jag är ledig.

you talkin´ to me?


3 förutsättningar

för en bra arbetsplats;

1) en bra chef
2) duktiga kollegor att lära sig rätt saker av
3) positiva spiraler

det är allt som behövs

lövsprickning


Lost - and Found

Är inne på säsong 4. Imponerad av skrivandet, jag tycker de lyckas hålla de flesta trådarna i schack i en mycket komplicerad historia. Framförallt, man engagerar sig i karaktärerna.

Och - snart kommer sista filmen om HP.

intressant bok


evolutionsteorins evolution

har jag nu läst en bok om, särskilt sista kapitlet var intressant, när vi kom fram till nutid. Hängde inte med på precis allt och en del var lite luddigt skrivet, men en bra översikt över vad människor och forskare (som ju är samma sak...) tänkt och tyckt sedan Darwins "Origin of the species" kom ut. De delar som handlade om kreationismen (sedemera "intelligent design") i USA var också inressanta att läsa om.

grön repris


SAAB

denna eviga följetong, dödsryckningarna sker i direktsändning och vi förväntas engagera oss. Jag har sagt det förut (och säger det igen) - bygg något som går att sälja, som världen vill ha och behöver. Sedan vet vi ju ända sedan Anne Wibbles tid att vi bör ha en årslön på banken, har de inte det? Jag har svårt att tro att de tjänar så dåligt att de inte skulle kunna spara några hundralappar varje månad. Sedan har de väl inte jobbat, fabriken har varit stängd? Den som inte arbetar ska heller inte äta?

Kort sagt, när fabriken stängs pga att underleverantörerna inte har fått betalt och vägrar leverera delar, då borde en intelligent människa börja se sig om efter ett nytt jobb. Eller har jag fel? Jag har alltid rätt utom när jag har fel och det har jag aldrig. Så det så!

Drömde att jag såg 2 hundar bli osynliga. Jag gick ut och frågade den första människa jag såg (en ung tjej) vad hon trodde om det och hon sa att det hade hon oxå varit med om. Sedan försökte jag övertyga några andra om vad som hänt, att det var sant, jag hade ju sett det. Men de trodde mig inte.

när våren var ny och fräsch


så där ja!

nu har jag inget att göra under överskådlig framtid, men det kan ju snart ändra sig. fick ännu en idé på väg till Köping imorse. det är kanske när jag går upp tidigt som jag får en massa idéer i huvudet.

memento till själv: om man ställer låga krav, får man lite


ju närmare

den osäkra framtiden man kommer, ju trevligare verkar den säkra forntiden...

som nåt konstgjort


med ett dåligt regnställ

blir man blöt när man går i regn

Polismisshandel och kvinnomisshandel, 2 VÄLDIGT olika saker (tack för den, J)

Såg en film som heter "All the little animals", Christian Bale var med, INTE en av hans bättre filmer, men den var lite söt. Cornwall verkar väldigt vackert. Och varför gillar engelsmän grävlingar så mycket? Det förstår jag inte, det blir ännu ett tecken på deras sentimentala syn på natur. (kaniner, rävar och uttrar, det förstår jag. och ugglor. men GRÄVLINGAR? näej)

man får leva på hoppet


tuff hare - kolla blicken!


en usels pedagogs bekännelser

ska min självbiografi heta. En bra titel i dessa tider med självsäkra superpedagoger. Jag känner mig verkligen inte som någon superpedagog, eller superhundägare, eller super nånting. Men jag kanske får finnas ändå?

En annan sak slog mig också i går; jag blev lärare för att jag vill medverka till förändring, men de flesta av mina kollegor vill bevara allt som det är. Konstigt då att man inte kan samarbeta?


?


Traktor! (kattnamn)


reparation av slussar


ja men hallå!

Det är inte klädsamt  med
bitterhet
självmedlidande
gnäll

Så man får försöka skärpa sig
med en kniv då?
Jag ska bli skarp
som en...

Om jag går först
så får jag se om någon följer efter
det är inte läge att vänta
på att nån annan ska börja gå
då kanske vi blir stående här
i tusentals år

blommande buske


träd och duva


att leva utan tvivel

verkar trevligt, man skulle kanske prova på?

det är gott om käk


blandat


nåja

lever fortfarande och det är gott så!

surr surr


allt blommar nu


tittut!


en pusselbit

på jakt efter sitt pussel
jag har en aning om motivet
men hur många bitar är pusslet på?

jag måste vara en väldigt konstig pusselbit
eftersom jag inte verkar passa in nånstans

vacker buske


de tre musketörerna (en till utanför bild)


konst vid biblioteket


en ledig dag

mitt i vecka. Sov länge och ska chilla lite. Till skolan och lämna in nycklarna och kolla om inte glasögonen är klara.

himmel och blommor


humla äter ute


ta den då!


leka med nallen


min hall - brevlådan visar spår av hund


Djurgården i går


åska

halva natten, kändes det som
och varken hunden eller jag sover
nåja, sova hinner vi väl tids nog

ser ni "löparna"?


typisk aktivitet 2011


reflektioner

I veckan insåg jag varför jag ständigt får för mig att jag inget kan - som lärare blir man ständigt påmind om det man inte vet, åtminstone om man vågar sig utanför sin komfortzon. Hur mycket man än vet finns det alltid eoner av okunskap att upptäcka. En väg är att ge upp och hålla sig till sin kärnkompetens (som ofta är väldigt liten) - ett alternativ är att slappna av och lära sig leva med att man inte vet allt. Att ingen kan veta allt och det är därför vi är så många. Om alla pluggar in samma facit utantill, vad är det då för mening med evolution?

Dessutom påmindes jag omigen om att jag inte vill krympa ner mig för att passa in i andras begränsade världsbild. Det ska jag inte behöva göra.

Och - DET ÄR ALDRIG FÖRSENT ATT GE UPP

 


väl formar den starke...


välkommen

till ett ställe där du inte duger
välkommen till en plats där allt du gör,
vill, tänker - är fel
välkommen hit, där vi som har facit
finns

va? ska du redan gå?
men vi som hade så trevligt?

det händer inte

så mycket. Det regnade jättemycket i Köping i dag och det blev väntande vid tågkorsningen på vägen hem. Där ser man!

Barndomshem
Barnhem
2 väldigt olika saker, men det är nog inte så självklart om man inte är uppfödd med det svenska språket.

magnolia


har man ont i huvudet

för att det är varmt, eller är det varmt för att man har ont i huvudet?

Jobbade i Köping hela dan i dag, och tänk - det gick det med!

det upphör aldrig

att förvåna mig hur en del människor gladeligen sätter sig vid dukat bord och går innan det ska röjas efteråt. Tänk om alla gjorde så...Så borde vi anställa människor som håller efter vid sorteringsationerna. Det är ett jobb som behöver göras.

Ännu en reflektion - låt det bli lätt och roligt att göra rätt så kommer fler att göra det.

heja, heja


spring på bron


jaha

nu fanns inläggen där. Skrev om inlägget om "Agora" för att det inte fanns med. Nätet lever sitt eget liv.

Tro och vetenskap

handlar filmen "Agora" om. I centrum står filosofen Hypatia, som levde i Alexandria på 300 - talet. Staden upplever strider mellan den gamla, "statsreligionen", judendom och kristendom. Hypatia vill filosofera över stjärnorna och gör också experiment och beräkningar för att lista ut hur naturen fungerar. Men kristendomens utövare, i sin jakt på makt, vill inte låta en kvinna ha makt över en man. En mycket välgjord och intressant film. Jag blev intresserad av Hypatia och vill lämna kristendomen. Det är lätt att glömma att det också varit en religion för förtryck.

vy över öl och sällakap + mitt knä


lördag kväll, utsikt från Tingsgården


en av de få

helgerna som inte är kristna. Såg filmen "Agora" i går. Den handlade om filosofen Hypatia som levde i Alexandria under 300 - talet. I filmens början styrs staden av den gamla relgionen, men de kristnas antal växer. Hypatia bekänner sig till en tro - filosofin. Hon är en duktig astronom som funderar på hur det är med solen och jorden och hur de rör sig i förhållande till varandra. De kristnas tror inte på vetenskap och förnuft, bara på tro. Och deras gud vill inte att kvinnor ska göra annat än att hålla sig hemma med barn och man. Funderar nu på att lämna kristendomen.

http://www.imdb.com/title/tt1186830/

trött valp på lokal


söt valp i rabatt


många var och tittade


kvartsmara

i stan i går, i strålande väder. Oj vad många de var och oj vad de sprang. Fick inga bra bilder, däremot på valpen Rica. Öl på Tingsgården avslutade en trevlig eftermiddag.

kärnkraftsolyckor

är kanske inte det värsta som kan hända, vår undergång ligger möjligen i ehec, eller nåt liknande. Visst lever vi i spännande tider!

hund och blommor


det var kanske inte så dumt

att inte gå med i euron?

blå himmel och blommor


fågel framifrån


2/3

Om vi ser 1/3 av befolkningen som svag och/eller ond ska vi kanske ta bort dem? Men är det samma människor som är onda och/eller svaga hela tiden? Har vi 2/3 av mänskligheten som ALLTID är friska och starka, som ALLTID gör allting rätt och som BARA bidrar till samhället. Är det så enkelt?

Vem vinner på att samhället förlorar?


buske utan hund


ledarskap

behöver goda modeller att kopiera. De enda jag kommer på är döda eller bor utomlands. Martin Luther King, Gandhi, Dalai Lama, Nelson Mandela, Cesar Millan, Monty Roberts...En god ledare tänker på andra, har en vision och karisma. En god ledare gör fel och erkänner det utan att förlora fokus. Världen är full av dåliga exempel, böcker, teorier och utbildningar...

hund och buske


hur

får man igång en förändring? Måste man veta exakt vart man är på väg för att börja gå? Det sägs att det är det enda sättet att komma dit man vill, men kanske är det mer så att man aldrig kommer iväg. Medan vi valde mat på menyn svalt vi ihjäl...

cool färg


tack gode gud

för bibliotek. Visst är vi några som gillar dem? Jag tror att de skulle kunna användas till mycket mer än vad de gör. Jag vill starta en förändring av samhället för alla som inte tycker att det är bra som det är. Ska vi träffas på biblioteket och börja?

vacker buske


attityd och motivation

Gareth Malone, körledaren, ni vet

http://svtplay.se/t/157980/pojkskolan_med_gareth_malone

han har fattat något som många lärare aldrig vetat eller glömt;

DU LÄR DIG INGENTING OM DU INTE VILL, FÖRSTÅR ELLER KAN

Ska det vara så svårt att förstå?

För mer info, SE PROGRAMMET. Jag försöker att inte vara en besserwisser (hrm...det går så där), men den här mannen är något riktigt intressant och viktigt på spåren. För mig är det som att se någon där ute som gör det jag alltid velat göra. Så varför gör jag det inte då?

Se där, DET är en bra fråga.

RSS 2.0