knopp


vän på besök

alltid kul, äta tillsammans och prata om ditt och datt. Mest datt kanske. (vad är det? vet ej) Så har det snöat i narr, vaddå klimatuppvärmning? Äsch, det är säkert inga problem, vi kan köra på som vanligt, varför bry sig.

Earth Hour i dag.

trassel


torr gren


3 möten

på en dag och jag blir stressad....de är kanske inte bra att gå och lulla för sig själv för länge. Men, omväxling förnöjer, sägs det ju. Skrivbordet är återigen fyllt av papper från olika håll, som ska läsas och integreras i huvudkontoret för olika uppgifter. Jag kanske ska behålla mitt stora skrivbord ändå.

före grönskan


hund i skog


frivillig

visst är det ett trevligt ord? Att vara fri och villig. Mitt liv genomgår rena ketchupeffekten just nu, först händer det ingenting och ingenting och ingenting (mer än att hunden blir sjuk och det ska väl inte räknas?) och sen händer en massa saker på en gång. Jag säger som jag sagt förut - i denna blogg och utanför - det är ALDRIG försent att ge upp.


törstig hund


mossa


blå


i dag

blir det bilder, håll till godo.

hackspett


skäggdopping närmast, kniphona bakom


ung svan


kanadagås


upp tidigt

för första gången sedan jag vet inte när. För att gå till tandläkaren. Ack ja, men nu är det gjort. Amalgamlagningar kan med tiden få tanden att srpicka, visste ni det? Metall utvidgar sig, vilket tanden inte gör. Det var inte kul att höra, men det är ingen panik än.

Skjuter upp springandet till i morgon, pga tre möten i dag. Tiden fortskrider.

typiska vårtassar


årets första blåsippor


guld finns överallt


fd brandstation


äpplen

kan man göra äppelpaj av och det är gott.

Var på radhusvisning i går. Fräscht hus men väldigt liten tomt. Jag har hellre större tomt och mindre hus. Hyrde oxå Captain America, med Chris Evans i huvudrollen. De hade gjort honom mindre med digital teknik och hade  jag inte vetat det hade jag aldrig sett det. Vad de kan göra nuförtiden, inte bara livs levande dinosaurier...

här blir det rhododendron sen


våren hänger (eller chillar, kanske?)


VÅR


fader okänd

det här är en dag för alla som inte vet vem som är deras pappa och bastarder i allmänhet. Alla barn är Guds barn, men vi# är det extra mycket. Det är viktigare vilka som fostrar oss och älskar oss än vilka vi har blodsband till.

Men idéen att Maria var oskuld och blev med barn, den går jag inte på. Nog är allt möjligt för Gud, men varför skulle hen tycka att det var viktigt med barn utan sex? Har inte Gud skapat oss som vi är, med drifter och funktioner och allt. Nej, de här dumheterna bottnar i kvinnohat och sexualskräck. Dessa katolska präster...

(Nu säger jag inte att det är så, för vad vet jag, men det är min teori)

# jag vet vem som är min pappa, men är bastard från den tiden det fortfarande ansågs viktigt att barn föddes inom äktenskapet, särskilt av den äldre generationen. Det har gjort mig till den jag är, så jag kan knappast vara missnöjd, eller hur?

katt chillar på biltak


skata bygger på boet


fåglarna hittar byggmaterial - win-win?


vintergäck


blivande kanstanjlöv


nu är det klart

jag har jobb i alla fall i två månader. Det känns bra. Men jag ska inte glömma mina andra projektidéer utan jobba med dem parallellt. Jag ska inte pendla två timmar om dan eller lägga 3000/månad på bensin så jag borde ha tid och pengar till mer än jobb. Har sett två visningar jag vill gå på. Radhus...

Och det blir ingen träningstävling, men vi åker och tränar ändå.

Kram på er därute - livet är nog rätt ok ändå.

(nu ska jag beställa "Hunger Games", böcker rekommenderade av Johanna Koljonen)

vårbäck igen


träningstävling

är ju en början, eller hur? Vi tränar rallylydnad på promenaderna, men det är en sak att hålla på med lös hund i skogen...I morgon ska vi prova på att tävla. Jag tror att det svåraste blir att få hunden att tycka att det är kul genom hela banan. Hon gillar agility mer, vill helst upp på hindren som står i samma hall. Vi tränar agility i skogen, men det är kanske inte samma sak.

I går kom marsvinen ut och fick lite färskt grönt. Det är vår. Det är nog därför jag har huvudvärk oxå (svullna slemhinnor), men vad kan man göra? Våren ÄR härlig.

vintergrönt


Game of Thrones

tar sig mer och mer och jag är glad att jag inte läst böckerna. Jag har ingen aning om hur det ska gå för karaktärerna och det känns som att vi här har en författare som utan problem kan ta kål på vem som helst. Otrevligt för karaktärerna, men bra för spänningen.

http://svtplay.se/t/176516/tv-cirkeln__game_of_thrones - eftersnack om avsnittet, kul grej!

Så har vi Fredrik Lindström med svenska dialektmysterier, bra program, fantastiskt filmat. Tänk att Bohuslän (Smögen) är så vackert i december.


sol himmel moln


jojo

alla tycker en massa saker
vill en massa saker
men sen då?

Såg på Hübinette i går med Sasja Beslik. Han jobbar för Nordea och pratar om kapitalismens behov av förnyelse! Kors i taket. Kapitalet måste ta ansvar för miljö och sociala frågor. Vilken kille! Det börjar röra på isg. Åt rätt håll.

http://svtplay.se/t/165036/hubinette

orkide


så det kan blli

det är när man får chans på ett jobb som man (läs; jag) inser hur nervös man varit. Visst går det att eva osäkert, men det är osäkert. Låtsas som att det inte gör något att man ska kunna leva på 10 000/månad...Nu verkar det som att jag får ett jobb och plötsligt slappnar jag av. Tills det är dags att börja gnälla på tidiga morgnar och stressiga dagar igen...

himlen i går kväll


knoppar som kanske gör ont


sj - hela folkets järnväg

hette det väl förr? Så kan det bli igen. Jag tycker att vi lever i en tid där kampen står mellan själviskhet och solidaritet. På sikt vet vi att solidaritet fungerar bättre, det har vi lärt oss om och om igen. Lik förbenat glömmer vi det så fort vi får det för bra. Dags att klättra upp på ännu en barrikad, höja nävarna och kräva rättvisa. Inte bara för oss själv, utan för oss allihop.

respekt!


rustik sverigeskog


spelar boll med hunden

och det är så kul. Hon hånskrattar inte när jag missar och ingen av oss bryr sig om att bollen emellanåt är platt. Vi har kul ändå.

En gråvädersdag med planer på fest. Kompis och klasskamrat fyller 50. Tänka sig, snart är det  min tur och det är så svårt att tro på det. Men det måste vara sant, snart har jag levt ett halvsekel. Jag är inte först eller sist men ändå, det känns konstigt för mig.

Men jag tror vi lägger för stor vikt vid tid och oss själva.

vatten i sin rätta form


flaggar för fullt


träd på golfbanan


nya skor

klämmer och skaver. Glömde det. Nåja, allt får ta sin tid för det gör det ändå. Fika på stan med funderingar och planer, alltid trevligt. Och det här blir det något av. Släpper man behovet av att få betalt för sitt arbete finns det plötsligt massor att göra.

stenar, mossa, stensöta (och hund)


fin lav (och hund)


bunker (och hund)


ingenting finns

och allt är på låtsas. Då kan vi låtsas något som vi tycker om. Fortsätter följa "Game of Thrones" och jag tycker den tar sig. Karaktärerna får fler nyanser och blir mer verkliga, vilket alltid är intressant. Karaktärer man gillar och en intressant story - aldrig fel. Så är Kobra nästan alltid bra, i går om skvaller.
Köpte nya springskor i går som jag ska inviga i dag. Jag bör flyga fram!

vårbäck


vacker sten


skönhet före löven


förvirring

är första stadiet till upplysning, ju mer förvirrad du är, ju närmare upplysning är du.
Det kan ju vara en tröst.

Som trogna läsare vet (du vet vem du är), har jag länge funderat på vad jag vill och varför och inte riktigt lyckats hitta min plats i tillvaron, har känt mig fast. I går tror jag att jag skakade loss lite grann, därav ovanstående kommentar. Men vad, hur, när och varför? Hm, måste fundera lite till.

Fortsättning följer. Kanske.

vårstädning pågår


vackra buskar vid golfbanan


Skugga på Sten


dagvill

nu börjar jag ha varit självstyrande så länge att jag förlorar begreppet om vilken dag i veckan det är, för att inte tala om datum. I dag har jag ett möte, så då måste jag ju ha koll på att det är tisdag den 13e. Så springer jag ju vissa dagar. Måste nog köpa nya skor, även om jag tog mig runt i går med stumma lårmuskler. Det är hårt att träna. Man blir hård.

Så var vi på rallylydnadsträning i går. Måste få Alice att tycka att det är kul om vi ska få poäng på helhetsintryck. Jag älskar Alice men kan tänka mig att det vore kul med en valp/unghund. Oxå. Det känns fånigt att vara enhundsägare även om jag förlikat mig med att det måste vara så just nu. Och jag vill ju ha henne många år till. Så - hur får jag henne att gilla rally? Hon har alltid trivts mer med uppletande och jaga boll.

talgoxe i full fart (lyckokast med bilden, såg inte att han sjöng)


kråkkonferens


björkhängen i går


kärnkraft

är dumt
att förbjuda hundraser är korkat
att neka kvinnor abort är vansinnigt

så, nu fick jag det sagt, så att ni vet.

Hund i Skog


ibland blir det som jag vill

och då ville jag kanske inte rätt sak? Är tydligen orolig för att bli mainstream fast det nog är det jag är. Attans oxå.

Sprang i går och blev väldigt stum i lårmusklerna. Det är konstigt att det händer grejjer med kroppen efter 4 månader med träning 4 gånger i veckan. Men det är väl därför det lönar sig att leva. Man vet aldrig hur det blir. Kämpar mig runt i 5-6 km på ungefär 50-55 minuter och undrar hur tusan jag ska kunna springa en mil på en timme om bara 3 månader. Det kommer att behövas smärta, kamp och kanske kramp. Attans oxå.

Hade jag inte anmält mig till en tävling hade jag lagt av...Ibland är det kanske bra att jag är snål.

ska vi handla? det är väl dags?


det går för runt

ingenting nytt under solen?
allting har vi varit med om förut, det är därför det är så trevligt med unga djur (och människor) som blir fascinerade över ett löv som blåser i solen, en snöflinga, en blomma, en fågel. Vi ser på och tänker lite luttrat, "Ja ja, det där har vi varit med om förut."

Så plötsligt kommer något helt nytt, en ny tanke, en ny händelse och wow bara liksom.

Så kan det oxå vara!

åka skidor


zombies

Nu har jag sett för mycket zombies på tv, när de börjar dyka upp i  mina drömmar. Jag vaknade i en dröm (förmodligen innan det blev för otäckt), somnade om och drömmen fortsatte. Den händer nästan aldrig nuförtiden. Coolt. På ett ställe hade man hittat ett sätt att "samarbeta" med zombierna. Mina karaktärer (varav en kanske var jag, kanske inte), blev fascinerade först - zombier som inte anfaller utan knatar omkring med vanliga människor - men insåg så småningom att det var nåt lurt  med det hela. Naturligtvis. En kvinna skulle till varje pris ha med sig en katt (som såg välmåenden ut, röd), vilket ledde till att bilen fastnade vid vatten. Så nu var de utan bil i okänt territorium.
Influenser; Walking Dead, The River, radioföljetongen och, möjligen, Scott Pilgrim vs The World.

Ja, herregud.

marsbacke


filosofi

är kul. Vad betyder orden egentligen, vad pratar vi om och vad menar vi? Så är det Kvinnodagen. Jippi. En hel dag om året har kvinnorna fått, borde vi inte ha hälften av dem? 365/2=182,5 blir det. En dag kunde vi ha gemensam, kvinnor och män. Så har vi ju alla dem som inte definierar sig som kvinna eller man, de borde få en tredjedel av alla dagar. Då får vi dela 365/3=121,666666666666666667. Vad jobbigt det blir.
Kanske alla dagarna ska vara allas? Det blir mest rättvist. Och enklast.

iskonst


man drömmer mycket

när man kan sova ut på morgnarna. Många gånger om arbete...I går hände inget särskilt. Sprang. Började läsa "Cirkeln". Den verkar spännande, men välskriven? Nej. Eller så är det som jag misstänkt länge, jag klarar inte av att läsa med nöje på svenska längre.

hej snygging!


gullegryn!


första träffen

med rallylydnadsträningen i går. Det var kallt i hallen, men varmt i fikarummet. Vi lärde känna varandra. Alice skällde på de andra hundarna (alla hannar...) och sov sedan med sitt täcke på. Vi får se hur det blir. Lyssnade på Kent i bilen och skrålade glatt med i texterna.

sol och skugga


vattenfall


vatten i olika stadier


det är halt i skogen

så det blir spännande att gå där. Åkte till Vilsta i går och fotade vårbäckar. I övrigt händer det inte så mycket och det är väl bra på sätt och vis, men bra saker kunde ju hända...Man skulle kunna trolla (vilket jag vet att vi kan, hrm).
Sover och drömmer, vaknar och drömmer fortfarande.

tre kajor ute på äventyr


ekologiskt kött

är dyrt, men du kan äta mindre av det, för det smakar så mycket mer. Så kan du äta med gott samvete, så länge du tycker det är ok att döda djur för att äta upp dem. Det tycker jag. Vi är skapta så.

Och - när de arbetslösa blir tillräckligt många kommer kommer vi att ta över världen! Tänk på det, alla tidsbeparare, effektiviserare och robottillverkare!

fjällen - ack!


egodöd

Pratades det om på Skavlan i går. Jag tror jag förstår vad de menade, det är när alla dina planer, all din drivkraft, lust och vilja bara ränner rätt in i väggen och tvärdör. Sen ligger du där som en trasa och undrar vad som hände. Det kan ta lång tid att ta reda på resterna och resa sig igen. Men, som det sägs i Batman Begins; Varför faller vi? Så vi kan lära oss att resa oss igen.

Men egot är svårdödat, det vaknar igen om du inte är försiktig.

gammal sten


man fyller ett år

en dag i taget, så man får en chans att vänja sig. Det är konstigare att inse att tio år gått utan att man fattar hur det gick till. Eller 27.

hundens grejjer, nallen har precis blivit uppletad tre gånger


demokrati

är svårt och tar tid. Det pratas väldigt mycket. Jag börjar förlora tron på prat, jag vill se handling.

Så gör oss samvetet till pultroner alla
så går beslutsamhetens friska hy
i eftertankens kranka blekhet över
och mister namnet handling

(Visserligen från Hamlets självmordsmonolog, men det går att överföra till alla handlingsförlamade krakar som pratar istället för att göra. Såna som jag)

båt väntar på vår


Kärleken är tålig och mild

1 Kor. 13:4-7: ”
Kärleken är tålig och mild.
Kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst, den uppför sig inte illa, den söker inte sitt, den rusar inte upp, den tillräknar inte det onda.
Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen.
Den fördrar allting, den tror allting, den hoppas allting, den uthärdar allting.”

Den här versen får mig att tänka på en närstående person som fylller år i dag. Du vet vem du är.


RSS 2.0