Fors Kyrka


hejåhå

å plötsligt får man bråttom, fast man haft hela dan på sig. jag tror att det börjar röra på sig nu, men jag återkommer när jag vet mer säkert. ute ser det ut att bli regn, det vet man inte heller. trevlig tisdag på er, åt semlor!

Gårdagens bild pimpad av förutnämnd vän


en bro som nyligen invigdes med pompa och ståt


två knipor med vårkänslor


twitter

ska det vara nåt? jag börjar nog bli för gammal för min egen tid. eller oxå är den för gammal för mig. det verkar som att ju mer vi kommunicerar med varandra, ju mindre har vi att säga. alla vill prata, ingen vill lyssna. nu får ni lite bilder som jag tog i går istället. jag är ledsen för att de är så grå, men vad ska man göra...

heja våren, vi väntar!


Earth Hour

i går. jag släckte allt utom kyl/frys och klockradion och gick ut med hunden. spanade på mina grannar och jag tyckte nog att det var mörkare än det brukar vara. i några hus såg jag människor  med sterinljus. sen gick jag hem och badade i sterinljus. det gick det med.

hyrde äntligen

2 filmer i går. "A Quantum of Solace" och "Vicky Christina Barcelona." skulle egentligen ha hyrt "Låt den rätte komma in", men den var uthyrd. Vicky var väldigt Woody Allensk, på ett bra sätt. Jennifer Lopez fick en Oscar för sin roll, det var väl för att hon spelade en hysterisk kvinna...det är väl vad som krävs för att få en Oscar om man är kvinna. nåja, det var en bagatell, men hanterad med stor professionalitet och man kan fundera över de val man gör i livet, om man alltid ska följa de STORA känslorna eller om man ska köra på det invanda och trygga. Vicky väljer tryggheten och kanske gör hon rätt. (hoppsan nu avslöjade jag slutet....oops)

Bondfilmen var mörk, dyster, brutal, snygg och svår att följa med i. Bonds humor är borta, han liknar mer Bourne, men kanske går det inte att göra en spelevinkproffsmördare i vår tid. actionscenerna ÄR snygga, men jag ser i alla fall inte vem som slår på vem. alla bilar är svarta och alla skurkarna liknar Bond. men det är kanske meningen. det är kanske ingen skillnad på hjältar och skurkar? (det sägs oxå i en replik)

mer info


sothöna som har bråttom


information från Ornitologiska klubben


drömde

om en massiv översvämning. jag och några till (vilka som alltid i drömmar högst osäkert) "hittade" en båt som vi kom iväg i. allt kändes väldigt osäkert. en del stannade vid sina hus för de var ju inte helt översvämmade än...drömmen kan ha berott på att jag såg "Uppdrag granskning" i veckan om vad som händer med alla hus vid strandnära tomter vid en (eventuell) vattennivåhöjning. 

såg "Kobra" i går. om death metalscenen i Mellanöstern. så coolt! hur hittar de alla spännande människor? lägger till en länk till programmet. Kobra ger mig hopp om mänskligheten och det är ingen obetydlig sak!
 

sluss


hus vid våtmarken


frejdigdag

äntligen! spanarna på radion i bilen på väg hem, hamburgare till mat och glass vid datorn. perfekt!

vad är det här?


cigarrer


björkar från våtmarken


inget medium i kväll,

så jag är lite ledsen...jag får väl hitta på nåt annat.

här har bävern varit framme - oxå våtmarken


dun från vassen


mer ifo om våtmarken - bra med tydliga skyltar!


känner

mig inte särskilt djupsinnig i dag. mest nöjd över att jag och min medmentor klarat av alla utvecklingssamtal utom 2. och snart är det påsklov - en vecka kvar! jag brukade inte se fram mot loven, men nu så...måste hitta på massa saker att göra på lovet, har ni några tips? ska i alla fall ha middag på påskafton, det är alltid nåt. det kräver viss planering så vi får plats allihop och tallrikarna räcker till och allt det och sånt...

två ungsvanar och i bakgrunden - storskrake


sothöna simmar förbi


moderna tider

visst är det coolt att man kan undra vad det blivit av en gammal kompis från förr, googla på deras namn och hitta på dem? så mycket enklare än förr. visst är det lite otäckt att allt vi gör på nätet sparas, men vem är egentligen intresserad av att kolla upp dig? är det inte bara nojan från tonåren att man tror att alla tittar på just dig och din stora fläskiga finne mitt på näsan?

men det finns levande fåglar oxå!


Fågelobs är garanterad!


Här var vi - ett besök rekommenderas


nu ni!

nu har hunden och jag varit till Ekeby våtmark, så nu blir det bilder därifrån. medan jag var inne på Coop Forum och handlade började det snöa...men sånglärkan ska ju snöa ner tre gånger och jag tror inte hon ens kommit än?

och i dag SKA jag hyra film, låt den rätta komma in, tänkte jag.

det börjar bli

dåligt med bilder, så jag får gå ut och ta några nya. det blir trist med för mycket återanvändning. i dag ska jag släppa loss en bok till, på Tuna Park, tänkte jag. jag ska ändå dit och handla mat till veckan. drack tre olika sorters Ale i går, men inte var det så gott? den sista var från Närke, internationell...öl passar bäst efter en het bastu, eller efter en volleybollmatch på sommaren. eller en svettig dag på fjället.

får se vad jag gör i sommar, att gå långt med hunden är nog uteslutet. har lite planer, men jag går inte ut med dem offentligt än.

kram på er, ha en bra söndag!

annat tyg på väggen


har städat

igen. det är något särskilt med saker som man gör ofta, ibland driver det en till vansinne att man aldrig blir klar en gång för alla, ibland är det skönt med upprepningen. säkert, liksom. med städning och mig är det så att det tar emot att börja, men det är skönt när det är gjort. eftersom jag numer städar varje lördag är det en rutin och grejen med rutiner är att de tar över mycket av vår planering. har jag bara tid så.

vår nya kommundirektör är en bloggare. jag lägger till en länk till hans blogg i min samling.

i övrigt ska jag på stan och dricka öl i kväll. trevligt!

blå himmel! äntligen!


känner ni som jag

att det är skönt att det är fredag och vår?

och - finanskris? spelar det nån roll? borde vi inte bestämma oss för att strunta i finansen och deras evinnerliga krisande? den beter sig som en bortskämd treåring som ska ha och ha tills huset ligger i ruiner omkring den. och huset är vårt! inte treåringens...när någon onte är mogen för ett ansvar tar man ansvaret ifrån den. eller hur?

en saint paula jag haft i evigheter


tyg som jag har i köket


en intensiv dag

mycket har hänt, så dagen gick i ett huj! är trött på ett skönt sätt. solen sken i dag med och jag är SÅ nöjd. allting är inte som jag vill ha det, men tillräckligt mycket för att jag ska kunna lägga torsdagen den 19 mars 2009 till handlingarna som en av de bättre.

tror jag

på Gud?
jag är rätt övertygad om det
frågan är om han/hon
tror på mig?
(eller kanske snarare -
om JAG tror på mig?)

en ikon


Hieronymus - detta sägs vara ett självporträtt


Jesus från Spanien i grönskan


ännu en dag

med sol
två stycken direkt efter varandra
vad är det här?

såg tofsvipor på vägen till jobbet i dag

fin tavla från Kina


HEJA!


vår vår vår

vårvårvårvårvårvårvår

need I say more
need I write more
need I think more

I don't think so

det är tur att man är en envis sån här...


i går var himlen så här blå!


jaha

så blev det gråväder igen. det är nästan så jag undrar om det inte vore bättre att aldrig se solen, så man helt vänjer sig av med att hon finns...

orkar inte vara positiv i dag, det känns som att nåt bra måste hända - snart. kanske är det jag som ska se till att nåt bra händer, jag vet inte. förmodligen.

det kan bli halt, man vet aldrig...


Trädet i Stenen


vinter och vår i envig, men utgången är given!


en annan värld är möjlig

om vi bara bestämmer oss. vem är världen till för, egentligen? har inte alla som bor i den samma rätt till den? varsel, uppsägningar, arbetslöshet...kanske är det på tiden att vi frågar oss vad VI vill. vill vi vara med om att göra saker som förstör planeten och dess invånare eller kan vi använda vår tid här till något vettigare. typ.

såg ett program på Rikstelevisionen i går kväll (samtidigt som melodischlagerfestivalfinalhysterin på den Andra kanalen) om Deepak Chopra och Mike Myers. de menade på att andlighet och humor hör ihop. precis! är det inte det jag alltid har sagt? om inte är det det jag alltid BORDE ha sagt.

dagens visdomsord; brått lönar sig inte

och, alla folks där ute, IDAG ÄR DET VÅR!

boken jag läser just nu - intressant och konstig


Hieronymus igen - detta är Paradiset


eftersom

jag inte känner någon inspiration till att gå ut och ta mer kort på gråväder så tog jag lite bilder här hemma. jag lägger ut dem under veckan om inte nåt oförutsett inträffar (som att våren skulle komma...)

funderar på att gå och se "Watchmen". jag brukar inte gå ensam på bio, men jag ska kanske börja med det. jag vill gärna se den nu och på bio. en del filmer känns det inte som man vill vänta med.

även i ett vacuum
finns det liv
det är bara lite svårare
att hitta

också i ett dödläge
rör det på sig
det kräver bara mer uppmärksamhet
för att se det

stillaståendet och tomheten
finns där
för att bereda plats
för något nytt

hoppas jag...

viiiinter - ta SLUT!


i dag måste

ni gå in på min senast tillagda länk och se en film från savannen i Afrika. i övrigt får ni göra precis vad ni vill, det tänker jag göra.

ännu en artig engelsk skylt


"misslyckad" bild från planet


kulturdag

i dag har jag varit kulturell och slösaktig. ätit lunch ute och bowlat. bowling är en konstig företeelse...men det tycker man kanske alltid om saker man inte är bra på. var till Vås bibliotek och Konstmuseum. ingetdera gav mig nån inspiration. de var trevliga på restaurangen, dock, bjöd på  tilltugg till kaffet.

det är alltid kul att göra nåt med eleverna utanför skolan. de lärare som aldrig är med får aldrig inse det. mest synd om dem, kanske...

såg "Pride and Prejudice" i går. det ÄR en stark historia. väl berättad oxå.

köpte Ordfront magasin som handlar om "finanskrisen". nån sorts kris genomlever vi kanske, men är det bara finansen som krisar. jag ska kanske flytta över mina små besparingar till JAK - banken.

Minne av Sol


en Lördag i London


det finns mycket

coolt på Netet! hittade i dag "how it should have ended" på youtube. skriv hishe på youtubes sökmotor så får du upp det. jag kan fixa en länk till SOR så kan du börja med att titta på den. i tisdags visade elever mig 100 afrikaner, oxå på youtube. tar och fixar en länk till det med.

snygg skylt


cool bro i London


sista avsnittet

av "Mia och Klara" ligger på svts hemsida. jag tycker de har blivit bättre och bättre, framförallt diggar jag Görel, hundtränaren. hon är oxå med i senaste hundsport och förmedlar agilityträningstips.

i dag har det snöat hela dan, både i Västerås och Eskilstuna. tänka sig!

trassligt...


upp upp upp!


hm

vill inte skriva;
ännu en gråmulen dag
vill inte nämna;
ännu en oinspirerad dag
vill inte minnas
ännu en bortkastad dag



dagen hade inslag (små) av blå himmel
dagen var (bitvis) inspirerad
dagen var absolut (inte) bortkastad

alla dagar behövs
i efterhand inser vi
att även de onödiga dagarna
var nödvändiga

ny länk

för trädgårds/natur/vackra bilderintresserade

påminnelse

om ni skriver in sökorden "bok" eller "film" i sökrutan till höger, får ni fram de saker jag skrivit om böcker och filmer på bloggen. visst ÄR det coolt! jag kan inte riktigt vänja mig vid det här...

kul ställe?


vinterskog


ur medeltida bön

Give  me a mind
that is not bored
that does not whimper,
whine or sigh

Give me a sense
of humour, Lord
give me the grace
to see a joke

To get some happiness
from life and pass it on
to other folks

bra bok! läs den!


samtidigt

som vi gjorde vargarna till hundar, gjorde de oss till människor. det står i boken "Vi som..." av Temple Grandin. hon har många intressanta tankar kring djur och hur deras hjärnor fungerar. återigen, läs den om du är intresserad av djur och vår relation till dem. hon skriver att människor BEHÖVER djur för att bli bra människor och jag kan bara hålla med. jag vet att jag har mycket lättare att prata och umgås med människor som tycker om djur. det kan vara så med alla intressen, typ fotboll och frimärksamlande, men jag tror inte det. jag tror att vi som fyller våra liv med befjädrade och fyrfotade vänner är en särskild sort. kanske inte bättre än de andra, men med andra prioriteringar och erfarenheter. vad är viktigt i livet? vad är oviktigt?

nu har jag skänkt bort både datorn och VHS - spelaren. det är en skön känsla. jag har dessutom städat bort en massa skräp idag.

speaker´s corner, Hyde Park


figur på hus


hejåhå

fredag
är oxå en dag
som kommer efter torsdag
och före lördag
annars då?
jodå

ny länk

om bollvallning tillagd!

två hopfogade hus


The London Eye and a boat


mer Dalí


har pratat

för mycket i dag igen. att jag aldrig lär mig (får ont i halsen)! men jag tycker om att prata! hoppas nån orkar lyssna oxå...gick gemensam hundpromenad på kvällen och visst är det trevligt. ska börja träna bollvallning med Alice. återkommer med hur det går. ska ta reda på lite mer om vad bollvallning ÄR.

och - idioten har fortfarande inte gått ut. typiskt!

en extra hotellnatt...


Hyde Park


Äntligen på väg hem!


Covent Garden, söndag, levande musik


i morgon

ska jag använda bloggen i undervisningen, mest bilderna från London. jag ska ha en lektion i engelska B, så varför inte berätta om min resa? vi ska titta på bilderna så får jag se vad eleverna tycker om dem.

var till jobbet i dag och det var som vanligt...(på gott och ont)

lade ut tre grejjer på sajten "bortskänkes" i grå och redan i dag ringde en person på en av grejjerna. imponerande! jag lägger länken till samlingen till höger, så kan ni gå in och kolla vad som skänks eller lägga till en egen annons om ni vill ge bort nåt. en bra idé eller hur?

PS

medan man väntar på datorn kan man passa på att lägga idioten. hittills har jag aldrig fått ut den, men det är aldrig försent att ge upp...

En bedårande nalle på nallemässa


The Globe - Shakespeares återuppbyggda teater


igår

snöade det så inatt var plogbilen ute och höll i alla fall mig vaken. jag vet inte om det är förkylningen som gör att det blir svårt att sova eller om det är nåt annat. stannar hemma idag oxå, men imorgon åker jag till jobbet. annars kanske jag aldrig bryr mig om att ta mig dit mer och det vore kanske synd...

fick brev från polisen. tänk att min första tanke alltid är att jag gjort nåt dumt, men det var en bekräftelse på min polisanmälan. jag är målsägande, gudbevars. det känns lite ovant. varför är det juridiska språket så antikverat? blir det verkligen tydligare av det? blir det inte bara svårare att förstå? mål kan betyda så många olika saker.

nåja. vad övrigt är - är livet. kram på er.

That's all for today

folks!

Londonvy


en pub nära hotellet


hemma

förkyld i dag. man ska ju vara hemma när man är sjuk. så då är jag det. ska se Batmanfilmerna och tycka lite synd om mig själv. men bara lite...

Saint Paul´s Cathedral


? Men snyggt, eller hur?


Dali och The London Eye


Sonnentag

det är coolt att man kan lyssna på radioprogram via dator när det passar en, det blir lätt att följa sina favoritprogram, som "Spanarna", "Godmorgon Världen", "På Minuten" och andra. teknik är bra. när den fungerar.

dansade i går, det var kul! fick komplimang av ett kusinbarn, sånt är alltid trevligt. vi fann ett gemensamt intresse i fantasy och diktskrivande. vi ska kanske fortsätta hålla kontakten. det är intressant med språk, vi pratade engelska, då han inte kan svenska och jag inte finska. hans pappa kan tyska, men det kan inte jag, däremot lite franska och spanska. språk är som nycklar, det gäller att ha rätt sort, å andra sidan om man har många nycklar borde nån av dem fungera. hade jag kunnat grekiska hade jag kunnat prata det i går, men tyvärr...jag läste i DN på flyget hem om språkkaféer. man går till ett bestämt fik för att prata ett bestämt språk vid ett bestämt bord. låter som en bra idé. språk ska talas för att läras. jag kan läsa rätt obehindrat på engelska, men att prata och förstå behöver jag träna mer på, det märkte jag i London.

kram på er, ha en bra söndag!

tiden är ett gummiband, men det är inte du som håller i ändarna.

RSS 2.0