Kanoon!


Torshälla harbour


Picket fence in Torshälla


martes

fick mycket gjort i dag, fast jag skulle inte kunna säga vad jag gjorde. det är ett konstigt jobb man har...det vore kanske enklare om nån sa åt en vad man skulle göra, men jag vet ju att jag inte står ut med det. annars är allt ungefär som vanligt.

ja, just det - finanskris.
what else is new?
spännande dock
vi får se om nån lär sig nåt
den här gången

minns - det finns inget att vara rädd för...
men det glömmer man ibland...

Hus i Torshälla (och en bil)


Dito


Skog i Torshälla


lunes

en sån där dag när jag allvarligt funderar på att byta jobb. de förekommer, men det är inte alltid jag gör slag i saken. ibland känns det som om jag skulle förmå mer någon annanstans, som att jag hålls tillbaka av futtigheter som inte borde betyda något. jag kan önska att jag fått vara lärare förr i tiden, när ingen la sig i vad man gjorde eller inte gjorde, hur man gjorde, när man jobbade och var.

Celéstin Freinet, han bestämde tillsammans med sina elever vad som var viktigt och kunde utveckla en ny pedagogik (Freinetpedagogiken). I dag är det omöjligt.

En gnu är en häst gjord av en kommitté...

Ännu en bild på Alice...


Stigmanspasset i Torshälla (referens till Tiveden)


Duktigt träd - växer utan att sabba staketet


Philip K. Dick

har skrivit "Do Androids...". jag glömmer alltid det. han är oxå bra!
eftersom jag redan skriver ett inlägg till i dag kan jag lägga ut några bilder jag tog i Torshälla i dag.
(har inget lliv...)

Exercise, Disciplin, Affection - not affection, affection, affection


Konstig konst, Kumla


Kumlahögen en varm dag i somras


Domingo

Vad har hänt med det lilla ordet "att"? Det verkar utrotningshotat. Heter det inte "framtiden kommer att" längre? Ju mer jag lyssnar efter det på radio och TV, hör jag det inte. Är det fel av mig att tjata på eleverna att skriva dit ordet där jag tycker att det fattas? Hjälp, språket förändras! Som om det inte var klurigt nog ändå.

Har lokalblaskan till mig varje morgon sedan två veckor tillbaka och märker att det blir en vana (se, att igen!) Så i dag gick jag och köpte en morgontidning. Mycket läsning på söndagar...Just nu skadar det inte, eftersom jag bara läser om "Shikasta" tills mina beställda böcker kommer. (däremot skriver man INTE eftersom att, eller hur?)

En annan sak som jag nyligen insett är att jag inte alls har samma smak när det gäller böcker länge. "1984", "Du sköna, nya värld" och nu "Shikasta" tycks mig nu långsamma, tråkiga, alltför filosofiska och fulla av beskrivningar. När jag läste dem för 20 - 30 år sen tyckte jag jättemycket om dem, speciellt "Shikasta". Smaken förändras över tid, frågan om det är tiden själv eller jag som ändrats? Dvs, skulle jag tycka om dem nu oxå om jag var en ung vuxen?

Med filmer är det ännu tydligare hur historierna får mer fart, större komplexitet och mer referenser ju längre tiden går. Att se om 10 - 20 år gamla filmer (som man älskade när det begav sig) är ofta bara pinsamt. Undrar om jag ska våga se om "Bladerunner", som är en av mina absoluta favoritfilmer? Tänk om jag dissar den totalt? Och hur ska man kunna jobba med tonåringar när man är en gammal stofil som jag?

Eller är det så att kvalitet är kvalitet, oavsett när det görs? Varför skulle vi annars läsa tusentals år gamla texter fortfarande? Det gäller att klura på vad som kommer att räknas som klassiskt om 20 år.

(George Orwell, Anthony Burgess, Doris Lessing, författare till böckerna nämnda ovan. "Bladerunner" bygger - löst - på boken "Do Androids Dream of Elecric Sheep", en fantastisk titel på en bok. Minns inte vem som skrivit den, men det kan ni googla på. Kan vara Ray Bradbury, men det är jag inte säker på. Undra inte - googla!)

Min gård, där jag bor


Kyrkogård på hösten


Samedi

sabado, Saturday, Launtai, lördag

Nu ska jag berätta nå't för dig
nånting som jag vet
men du får inte säga det till nån
för det är en hemlighet
Du är aldrig ensam
även i den största ensamhet
och du lever faktiskt mycket mer
än bara en gång
Ändå kan man säga att
du bara lever en gång
saken är den att du aldrig dör
aldrig, aldrig, aldrig dör

(
kom jag på för typ 30 år sen)

No one understands me
not even myself

Bara för att det fungerar
behöver det inte vara rätt
bara för att det går
behöver det inte vara bra
bara för att ingen klagar
behöver det vara så
att alla är nöjda

På väg till Kronskogen


Rinmansparken


Kronskogen


Frayday

igen.
i dag var det som att jobba på dagis
för att det var fotografering?
kanske

huvaligen

skojigast att ha svenska C

aktiviteter i Ordförrådet i dag (som jag känner till);
kastande av maschmallows i sopkorg
spelande av kort o schack
lyssnande på olika sorters musik
bläddrande i tidningar
pratande
tjafsande
etc

Hösten kommer stegvis


Hösten brinner i trädtopparna


Ett djur, en hund, en collie, en Alice (animal, dog, breed, name)



Vem citerar jag ovan?

Tors Dag

hela dagen gick utan att jag riktigt begrep hur, jag hann en del av det jag tänkte, men långt ifrån allt. två effektiva lektioner, men jag undrar vad eleverna får ut av dem? gick en timme med hunden i kväll och fick som vanligt mycket på plats i huvudet.

hade med mig en gul ros till jobbet i morse (hade med en röd i måndags). berättar inte var jag fått dem ifrån, omgivningen får undra. har sagt till några ettor att jag är heterofob (som svar på deras påstådda homofobi). en av dem frågade mig häromdagen om jag var heterofob på riktigt. "Det säger när när du går i trean", sa jag. låt dem undra...

annars är allt väl i mitt lilla hörn av världen.

dagens ord; utopi och dystopi
dagens bild; Will Smith i duschen (i "I, Robot")
dagens smaklighet; KRAVbanan
dagens komplimang; "alla över 30 är tanter, men DU ser inte ut att vara en dag över 20! "(lite tjockt påbrett, men imponerande med en komplimang i 2 led, avancerat!)

ja, HerreGud!

Mer äpplen (ser det inte gott ut?)


Höstgunga


Carlavägen, mot Hemköp (ligger till vänster)


nöjd

med tillvaron igen. det får inte bli en vana! jag blir så nervös när jag känner mig nöjd, som om jag gett upp. men det har kanske inte alls med det att göra. presenterade ett upplägg på Gymnasiemässan för mina kollegor i morse och de köpte det rakt av. blev de chockade av att det gick så fort? eller var det ett bra förslag? jag tycker att vi alltid brukar snöa in på småsaker och aldrig komma nånstans, men det verkar som om jag har haft fel. i morgon får jag äntligen ha lite lektioner!


Den som kan vara glad åt lite
har mycket att vara glad åt

Katt


Blommor


Äpplen


Bryta rutiner

är bra att göra ibland. i dag åkte jag tåg till Stockholm (och tillbaka). det gick riktigt bra och tunnelbanetågen går stup i kvarten så jag hann precis. gick lite i Lill - Jansskogen för att fördriva tiden tills det var dags för läkarbesöket. sen pratade jag med doktorn i 10 -15 minuter och vi kom fram till att jag är frisk. mitt immunförsvar är bara lite för aktivt. tänka sig.

en kort dag hemifrån, sovmorgon och lång kväll hemma. lite svårt att veta vad jag ska hitta på. saknar jobbet lite grann. det värsta är att man kommer av sig.

läste en tidning om tidningar som Pressbyrån hade. alla dessa fascinerade människor som skriver om sina favorittidningar. och jag hittar aldrig någon tidning som jag vill läsa, jag som är intresserad av så mycket. bara inte mode eller heminredning, matlagning eller bilsport, datorer eller mobiler, som verkar vara vad alla tidningar handlar om.

ja, jösses.

En gnu!


En del jobbar på en söndag


Torget, med Stadshuset i bakgrunden och smederna i förgrunden


att springa

är nödvändigt.
i dag gick det ruskigt bra, det flöt på i slutet.
härligt.

annars är allt ungefär som vanligt, jobbar på i tillvaron och förtjänar förhoppningsvis lönen.
i morgon ska jag till Sophiahemmet i Stockholm på undersökning. ingen aning om vad de ska göra, men jag förlitar mig på att de tar reda på varför jag är snuvig hela tiden och kanske rentav kan göra nåt åt det.

såg "Ashes to Ashes" i går kväll. det tar sig. börjar gilla Gene Hunt, det hade jag aldrig trott i början...

nu ska jag lägga ut lite bilder och sen ska jag bada.

Ljus Genom Ek (Kronskogen)


höstfärger


Har varit

ute i det vackra höstvädret och tagit fler bilder.
här kommer de -

Alice SITTER på en sten (innovativt)


Skiren (eller Kvicken)


Gammal rotvälta


normal?

såg om filmen "Woodsman" i går. Kevin Bacon gör huvudrollen och det gör han bra. han är oxå en sån där skådis som man lätt förbiser men som är ruggigt duktig när man börjar lägga märke till honom. en lågmäld historia med hisnande bråddjup. inga biljakter men bra ändå. se den!

har börjat läsa "Magic Bites" av Ilona Andrews. påminner mig om min period med sf för många år sen, då läste jag allt jag kom över, fast på svenska.

blir man mindre tagen av berättelser för att man är blasé, eller är de sämre nu? sist jag saknade något bra att läsa skrev jag själv. så kan man oxå göra. då inser man hur svårt det är. och lätt.

det är normalt att vara onormal och onormalt att vara normal

En del ser tingen som de är
och frågar varför
Jag drömmer om ting
som aldrig funnits
och frågar varför inte
GB Shaw


Big red dot

länk till höger, prova!

typical Swedish forest - lake - shore

en rak översättning som kanske inte riktigt funkar...

typisk svensk skogssjöstrand


vad där?


kallt

och höst
färgerna kommer
gult, rött, orange
men att benämna dem
säger inget
om hur vackra de är

sädesärlorna är borta
liksom svalorna
de förgyller luften
annorstädes

vi som är kvar
får göra vårt bästa
för stt förgylla tillvaron
ändå

rutiner förankrar oss, men håller oss oxå nere
ibland är det bra att bryta dem
får se vad jag gör i dag

Ny länk

Hittade en kkul grej på Youtube, som nu ligger i länkmenyn längst till höger. En del duktiga människor kan lägga in klipp direkt i bloggen...jag är inte en av dem...än...

Trollskog?


Skiren - eller Kvicken...


trassel


bloggar nu

från jobbet, på lunchrasten. äntligen fredag! bra föräldramöte i går kväll.
tre elever har anmält sig till svenska C, kul! annars allt som vanligt.

jag skulle kunna skriva att jag är trött, men "what else is new?" alla är ju trötta, det är inte särskilt edgy.
jag skulle kunna skriva att det är skönt att det är fredag, men (se ovan)
har haft ett bra möte i dag. alltid nåt.

tja, vad mer?

tid är det enda alla har lika mycket av

jobba inte mer - jobba smartare

är det smart att säga att man är smart?


Mossig sten


Vissa dagar är det som barken rasat av en


Idolbild från kompis som lär sig bildbehandling (man tackar!)


minst en

trogen bloggbesökare påpekar att det är mycket bilder nu...det beror delvis på att bilder verkar gå hem bättre, men oxå att det är kul med bilder! egentligen är jag ju en textmänniska, på det sättet är jag en typisk svensklärare (inte på nåt annat sätt hoppas jag)
har läst ut "Duma Key", som var en typisk Stephen Kingbok = bra. hans värld liknar ingen annan och hans människor är alltid lätta att tycka om. de är normala människor som råkar ut för väldigt onormala saker.

för övrigt var det ingen bra dag i dag. kanske för att jag gick upp tidigt, men det kan oxå bero på andra saker. vissa dagar ska man nog inte lämna sängen, men det vet man ju aldrig i förväg. fick löda med elettorna - DET var roligt.

dagens ord: isopropanolalkohol
dagens verktyg: lödkolv
dagens irritationsmoment: arbetstider + dagordning
dagens lycka: lunch + spring - och gåtur med hunden
dagens hopp: att det blir bättre i morgon (har i alla fall sovmorgon)

kram på er!

måste delge er ett eget visdomsord oxå: det är tur att det finns perfekta människor som kan tala om för oss andra hur vi ska leva...(levererat med DRYPANDE iråni)

if Left is Right then Right is Wrong


Alice på Sten (igen)


Alice i Naturen eller Naturen i Alice


gott

med mat när man är hungrig.

i dag har jag klippt plåt
och det var svårt
jag är glad
att jag redan har
ett jobb

läste en bit
av en novell
högt
det passar
mig bättre

over and out

Även de stora skall falla


Jag är en liten svamp i en Stor skog


ordförrådet

sitter jag nu i och skriver mitt blogginlägg. dagen har varit helt ok, men jag irrar fortfarande runt och undrar vad det egentligen är jag ska göra? andra lärare verkar alltid ha sån stenkoll...jag får mina idéer när jag träffar och pratar med elever, ensam på min kammare har jag aldrig vetat vad det hela går ut på. jag vet vilket mitt MÅL är och jag vet när jag är på väg dit (respektive är ute och cyklar), men härifrån och dit? i be fucked if i know... (var glad om du inte förstår det här mamma...)

on the other hand - maybe there is never any problem, you just go with the flow and see where it leads you?

nicht war?

Världens Vackraste Hund - tveklöst!


Sol genom skog


Skiren eller Kvicken?


Alice är törstig (av allt skällande?)


Någonstans väntar...


Lite bilder från vår promenad i Skiren - Kvicken

kan inte undanhålla er dessa...

Wikipedia

sorry, alla renlevnadskällkritiker, men Wikipedia är den enda källan jag hittar och under rubriken "Media" står det om TV - programmet. så ni ser att jag talar (eller skriver) sanning.

har nu letat

efter det förutnämnda programmet på SVTs hemsida, men det finns inte där. bara alla andra program. jag är inte förvånad, det är som det brukar vara. ni får tro mig när jag säger att det var bra. nu ska jag googla på "Tanna".
återkommer om jag hittar nåt spännande.

LyckoAlice (med boll)


Soldag

såg ett skojigt program på Rikstelvisionen i går, när jag väntade på att Carnivále skulle börja. det handlade om 5 män som kom från en ö i Söderhavet som hette Tanna till England. de hade varit hos medelklassen och var i det här avsnittet hos arbetarklassen. ett omvänt antropologireportage. det de reagerade mest på var att det fanns hemlösa i Manchester, där de var. de tyckte att engelsmännen brydde sig mer om sina hundar än om andra människor. det tyckte de var konstigt. och  att man klippte hundarna (deras värdar hade yorkshireterriers) när det var så kallt. behövde inte hundarna sin päls?

krocken mellan två vitt skilda kulturer blev dock inte så stor som man skulle kunna tro, för de inblandade var nyfikna och öppna inför varandra och mer inställda på likheterna än på skillnaderna. ett jätteintressant program! ska se om det finns nån länk till det att lägga till i menyn till höger.

drömde i natt att Alice inte fanns mer, det var otäckt. vaknade till lättnaden att hon låg i sin säng i sovrumshörnet. hade istället en mycket rymningsbenägen vit mus. den bara stack iväg hela tiden. egentligen borde jag ha låtit henne vara borta. och städade på jobbet. Drömmar far som strömmar...

himlen i går kväll


springer

det gick bra i dag med. men nu börjar det bli lite tjatigt? det är svårt att variera sig varje dag, men kanske ligger det intressanta i rutinen? jag tror rutiner blir viktigare ju äldre man blir, men jag vet inte varför. blir det lättare att leva om man gör som man alltid gjort? lättare och tråkigare. ibland måste man nog göra sig själv förvånad och

                                                                       göra


                något

                                                                                                                                             totalt



                                        oväntat!



Näckros i sjö i Tiveden


Sjö i Tiveden


Fantastiskt väder

sol och blå himmel. heja!
annars är det full fart.

Nöjer mig i dag  med ett citat från Qiuntilianus;

Låt den första utbildningen ha lekens form,
för det finns ett ting vi måste skydda oss mot
framför alla andra, nämligen att den som inte
kan älska studier kommer att hata allt lärande.

A Room With A View?


höstblommor vid Vilstabacken


blå-bit-av-himlen-dag

så det kanske tar sig? i norrland har de tydligen sol, påstår de på VäderLeksRapporten. Fa'n tro't!
I går lärde jag mig en skillnad mellan bensin - och dieselmotor, vad en V8 är och fick kitta fönster. det senare var kul, men attans så svårt. Kjell (ni vet, han som är med på bilderna från Ordförrådet) lägger på kittet snabbt och rutinerat. själv vänder jag kniven fel, lägger kittet fel osv...

i morse gled jag till jobbet på nästan 30 minuter, hem tog det närapå en timme (långtradare, bönder, broöppning...). så är det att pendla.

SPRANG i kväll. Gud så skönt!

Tråkig bild i dag


Muletdag

en intensiv och lärorik dag, men nu känner jag mig helt urlakad. ska lägga mig en stund innan jag går ut med hunden. känner mig uttråkad, lite trött på mig själv. det är jobbigt att vara trött på sig själv, för vart man är går är man där.

nångång

ska jag lära mig att komma ihåg att allt kommer i fel ordning när man lägger ut det - eller oxå får ni lära er att läsa nerifrån och upp.

(+ en grej till - man kan göra det till sin grej att se hur många nyanser av grått molnen kan ha - ser 5-6 stycken bara från mitt vardagsrumfönster. alltid nåt)

...or there


Take me there...


Grådag

lyssnar på en cd med Madonna och inser plötsligt att det bara är tre låtar som jag gärna lyssnar på. lika i bilen, där jag har Kent. jag förstår att ungdomarna bara laddar ner de låtar de vill ha, vad ska man med de andra till. de är bara brus i livets soundtrack.

å andra sidan - förr, när man tvingades lyssna igenom hela skivan (på den tiden vi hade LP - skivor) - då kunde det hända att man plötsligt insåg att en låt som inte alls hade gillat var skiitbra. det kan väl knappast hända längre? om en låt inte slår på en gång då är den körd. eller?

nåja, i dag har jag varit med låsettor och frisörettor. jag är imponerad av hur mycket de redan lärt sig, de har redan en vokabulär som jag inte alls hänger med på. och de är så duktiga! har oxå hört om livet på Rhodos - och det verkar livat, måste jag säga.

inget spring i kväll heller, fortfarande förkyld. frustrerad! men ibland är det inget annat att göra än att foga sig. för att citera mig själv; Som varje sann magiker inser jag när jag inget kan förändra.

Bild Tagen Nyss


andra

inlägget på samma dag, det här kan ju inte fortsätta. kände mig nöjd med livet från 16.45 till nu (och fortsatt, antar jag). en konstig känsla, kanske behöver det inte bli mer än så här? funderar på att ta lite höstbilder, får se hur mörkt det hinner bli innan vi kommer ut. hehe, det har varit mörkt hela dan.

och till alla som dissar Stephen King, 2 citat ur "Duma Key";

"The thunderheads stacked up, huge flatboats black on the bottom and bruise - purple through the middle. Every now and then lightning would flash inside them, and then they looked like brains filled with bad ideas." (p 316)

"And beneath me the murmur of the shells had become the gossip of dead things telling secrets in bone voices." (p317)

Va, va, va!

Jag säger bra; Stephen ÄGER!

Ingen bok i dag, istället en dator


disdag

bloggar nu från Ordförrådet, fick hjälp av en snäll kollega att komma ut på Netet.
so, now there's no stopping me
arbete och fritid går in i varandra - bra eller dåligt?

Måsar i Eskilstunaån


Slussöppning


Regndag

allt detta vatten är säkert bra för nånting, det gäller bara att komma på vad. de brukar ju säga att elpriset blir högt därför att det är lite vatten i kraftdammarna. det kan de väl inte påstå nu? priset är högt pga nåt annat.

fick oväntat besök i går kväll. alltid skojigt. fick se deras film från Österrike på min TV via videokameran. coolt. när vi väl fick in rätt kanal. det är häftigt med teknik. och konstigt.

och så var det Carnivále. frustrerande hur långsamt storyn utvecklar sig. frustrerande och spännande.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Somewhere at the bottom
of everything there lies a big truth
hidden
We can never find it,
only know that it's there
and keep looking

There are signs, clues, whispers
But never the whole of it revealed
Why?
Maybe so we'll continue guessing, trying
And keep looking

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Grå vinterhimmel
belyst underifrån
Regnvåta gator
Fuktigt mörker -
september
Stadsljus - diffust, sprött
gatulyktorna mer understrykande
den annalkande vintern
än upplysande den



Vy från Vilstabacken


Klättraralice


molndag

i dag. när de säger på Vädret att det ska bli mulet och regn då säger jag; Jasså, verkligen, så konstigt, vi som haft så soligt så länge. men jag klagar inte (även om det verkar så). ett år var det mulet 360 dagar av 365. så illa blir det nog aldrig igen. det är enda gången jag på allvar funderat på att lämna det här landet för något med mer sol. kyla gör mig inte så mycket, men gråväder...

det är väl Dementorerna som breder ut sig. var är den Harry som ska befria oss?

har nu läst ut Marion Zimmer Bradleys "Priestess of Avalon" som jag inte tyckte tillförde något till hennes andra (och bättre) bok "Mists of Avalon", som handlar om Kung Arthur. Finns som film oxå, utslätad sådan. började i natt på en ny Stephen King, "Duma Key". Hans titlar får ofta namn efter en plats eller en person. Han skriver in sig själv i sina böcker, i början på den här är det väldigt tydligt.

har i övrigt börjat följa "Dexter". (TV6, fredagar 23.00) Gillar skådisen som spelar huvudrollen, han var den homosexuella brorsan i "Six feet under" och han är ruggigt bra. sen är det intressant att följa en seriemördare och få sympati för honom. det kan få en att börja fundera över en själv.

trevlig helg på er!

Dito


Plantering i Stadsparken


insåg

återigen - för vilken gång i ordningen vet jag inte - att man inte ska gå och jobba när man inte är på topp. man är bara tjurig och lättirriterad, förbannad på alla som inte tycker synd om en för att man offrar sig och går och jobbar fast man är sjuk.

men - hallå - man är ju där, så naturligtvis kan man jobba, annars vore man ju hemma. fast en del av oss är oumbärliga...jag vet faktiskt inte hur de skulle klara sig utan mig.

påstod för eleverna att skola och verklighet är olika saker. det tyckte inte de? försökte förklara skillnaden mellan svenska som ämne och som kommunikationförstärkningsträningsmetod. de fattade ingenting (använde andra ord). ibland undrar jag vad jag håller på med, och varför.

(bara ibland?)

nu ska jag bli frisk, tack och hej leverpastej.

Guds hand, Carl Milles, stadparken (Eskilstuna)


Kran vid Klosters kyrka


början-på-termin-förkylning

verkar det som. vitlök och lite extra sömn, så går det kanske över. sprang ändå och det gick bra.
tja, annars är allt som vanligt och det är rätt skönt. hade 3 skapliga lektioner i dag, lite stressigt mellan dem bara, men det vänjer jag mig vid. det gäller bara att göra det som vi lärare borde vara bra på - planera.

och Ordförrådet börjar verkligen bli det jag ville att det skulle bli, en möte/samlingsplats för olika människor och aktiviteter. en elev lånade Kurt Vonneguts "A Man Without A Country." spännande, det är en rätt avancerad bok. tipsade en annan elev om att han borde anmäla sig till Lilla Augustpriset. det vore kul om han gjorde det. (och vann...)

kram på er.

sten i skog


sol i glänta


blandat väder

teambyggardag på Björnön med ettorna i dag. dagen började med regn och slutade med sol. jag är fascinerad över hur trött jag blir. hade Alice med mig, vilket alltid är trevligt. vill ha med henne jämt. vill vara ute jämt.

hade uppdraget att leta bok att läsa för oss lärare i höst, den ska handla om lärlingsutbildning eller integrering. fanns inte! nu ska jag föreslå att vi skriver en bok själva. hur svårt kan det va. dessutom verkar det saknas.

tja, vad övrigt är, är livet.

(lyssna inte på nyheterna, man blir bara arg)

och i kväll börjar "Heroes", säsong 2, men den har man ju redan sett...

##############################################

Säg inte att ingenting blir kvar
av den vackraste fjärilen livet gav
säg inte att vingarnas färg bleknar bort
och försvinner med vinden
som stoft, som stoft
Om fjärilens kropp måste gömmas i grav
är ändå den svindlande flykten kvar

okänd

mossa


svampar i Vilstaskogen


bilder

går tydligen hem bättre än text. är det ingen som orkar läsa? i och för sig är det i linje med min teori om att vi om några årtionden inte läser texter längre, ingen kommer att ha ro till det. fast låttexter kanske vi kommer att ha fortfarande? på utslätad, "internationell" engelska = obegriplig, bruten sådan.

det vore synd, fast det är det kanske bara såna som jag, som trivs bäst med näsan begravd i en bok (Hermione tex) som tycker det.

försökte sälja in "The Dark Knight" till en kollega i dag. hoppas jag lyckades.

annars är allt som vanligt, dvs helt underbart för det mesta.

premiärsprang  med dojjorna och det gick bra. höll på att slå ihjäl mig i trappen, men det gick bra.

(Undrar ni över nån av mina referenser, skriv gärna å fråga)

nu ska jag se "Jumper" som kom med posten i dag.

kram på er därute!

sällskap


svamp på träd


skog


svamp i skogen


i går

gick vi en promenad i Vilstaskogen. vädret var ok, men nog kändes det som höst. jag gillar hösten, så det gör mig inte olycklig, men det blev en kort sommar i år. å andra sidan hade vi väl ingen sommar alls i fjol? så det går åt rätt håll. annars har man ju aldrig några somrar som fanns när man var barn...undrar om alla generationer känner så?

måndag, sjuhundra knyck, svårt att minnas vad jag egentligen gjorde. visade "School of Rock" för 2 klasser. gillar den, gillar Jack Black, snacka om att snubben har utstrålning. han är definitionen av utstrålning. använde ordet peripeti i en fråga. är det för perifert? men ord är väl alltid bra att kunna?

varför måste jag veta
varför frågar du mig
räcker det inte om jag
bara finns här
för dig?

RSS 2.0