Arken, av Olle Medin


konstig rot (Tiveden)


tropiska nätter

undrar om det går att vänja sig vid att det är så varmt? om det håller på länge nog, kanske. har inte så mycket att komma med i dag, så det blir lite bilder istället.

Stenkälla


Jämför

dessa två bilder, en skapad av människan, en av naturen.

Ljusrum, av Pål Svensson


Sju, av Mats Caldeborg (de är 7 st)


solsolsol

vad häftigt det är med det svenska vädret. det går tydligen alltid att gnälla på. den svenska nationalsporten är att gnälla och den största delgrenen är att gnälla på vädret. jag försöker låta bli och istället ta det som det kommer. jag tycker det är så häftigt med sol och värme. sen är jag ju ledig oxå...
hade tänkt åka till Birka i dag, men sov lite för länge. hunden och jag var ute mellan halvett och halvsex i går, så vi var lite trötta...jag har lärt mig att vila när jag är trött, sedan jag lärde mig det är jag nästan aldrig sjuk. tänka sig...
kram på er allihop!

vi sover
och drömmer
att vi är vakna

ett litet hus i Julita...


Utkast: rekommendation nummer ...

rekommendation nummer 2; The Dark Knight, den är allt som kritikerna säger, och mer. och, ja, Heather Lodge ÄR fantastisk.

det blev ingen fortsättning på följetongen i söndags, men det kan tänkas bli ett extra långt avsnitt kommande söndag som kompensation.

imponerad av Alice, hon har spelat fotboll och skötte sig bra som försvarspelare. sämre in anfall, dock, men hon har ju inte fått nån träning...

Gissa kyrkan


trevlig skylt (den nedre)


tillbaka i bloggosfären

i går blev det inget inlägg fast jag var hemma, hade annat för mig - tänka sig! men nu är allt som det ska igen, fortsätt komma in och titta, här händer det kuliga saker hela tiden! få gissar på kyrkorna, är det för svårt? läser man texterna blir det lätt.

börjar med två rekommendationer;
# Julita värdshus - MYCKET god mat om man är beredd att betala lite mer. sen kan man gå in i Sveriges största museum, med Pettsson och Findus, lite lantraser och gamla hus + blommor och växter. inträde 80 spänn. tveksamt om det är värt det, men det finns lite olika saker att titta på och ett fik. nåt att göra en semestersommardag. tyvärr kan man inte bada i Öljaren, den blommar...(vi har bara oss själva att skylla - jag hoppas att vi kan börja förstå att saker inte DRABBAR oss, de sker med orsak och verkan)

Här låg rövarna på lur (Stigmanspasset)


lördag

hemma igen, det är alltid skönt att komma hem. är fortfarande gåsugen, jag tror att det är det jag kan - vandra. kan man försörja sig på det?
i morgon ger vi oss iväg igen, men bara för en natt. ha det gott!

en dikt från i dag;

Söka skugga

Kör bil i slutet på juli
Mitt på dan
Mitt i Sverige
Solen steker landet ligger
som en platt fläck
under en oändligt blå himmel
Åkrar, skog, röda stugor
cabbar, motorcyklar, husvagnar
och min lilla röda bil
Alla svettas vi under en sol
som låter oss inse
att ibland passar det trots allt
att söka skugga

Långt därborta - Vättern!


Här badade vi


Vid Stenkälla - en SÅ cool plats (och sval tillika)


Och här går leden (tro't eller ej)


Alice har hittat en sten! (igen)


Våra närmaste grannar


Gissa kyrkan!


en sak till...

hmm, hemsideadressen för den som har vägarna förbi Kumla och/eller är konstintresserad (det finns ett enklare fik högst upp oxå); www.kumla.se/konstpahog

mellanspel

dessa tre bilder är alltså från Kvarntorp, eller Konst på hög. Fler bilder kommer framöver på bloggen, tog de coolaste, mest kända först. Lars Vilks träbygge (som en koja byggd av drivna ungar) heter Waaaall, inte Arild, det är där han är född. (det är inte alltid så lätt att få allt rätt, som ni förstår vid det här laget...)


Nu kommer bilder från Tiveden! (alltså ovanför detta, dessa moderna tider är knepiga...)


Kvarntorpsmalanganer, av Lenny Clarhäll


Karyatid, av Richard Brixel


Arild, av Lars Vilks


Tivedenresan

23 juli

Skriver nu från en bit gräsmatta utanför en hyrd stuga i Tivedstorp, de enda ljud som hörs är betande hästar, syrsor, vinden i gräset och spridda röster. Solen värmer fortfarande, fast klockan är 19.30. Alice ligger vid mina fötter medan jag skriver detta på min bärbara (som var lite tjurig att starta i dag). Vi är båda aningens slitna efter färden hit, som var långtifrån rakt på. Hittade bra till Kumla, där vi klättrade upp på berget/slagghögen med skulpturer på toppen (konstpahog - för den som vill läsa mer), bilder bifogas. Vi fortsatte till Askersund, en jättesöt liten stad precis vid Vätterns norra ände, där vi gick runt i en och en halvtimme och fikade på ett väldigt gulligt ställe. Sedan krånglade det till sig, vi höll först på att hamna i Motala (ja, jag vet, det ligger HELT fel) och sen i Karlsborg. Men, efter många turer, där vi både fick vända och backa (körde en bit på en ridled) är vi nu framme. Jag har ätit köttfärspaj, duschat och ska snart sussa nanna.


24 juli

Ojojoj, vad vi har gått i dag! Vi började halvtio och höll på - med diverse raster + lunch - till halvfem. Det är väl imponerande? Vi gick fel först (and - what else is new?) så vi fick gå tillbaka innan vi kom rätt. Jag tyckte väl att kartan inte stämde med terrängen...Vi skulle på en led fram och tillbaka till Tivedstorp på 12 km och det blev nog nästan så långt. Men i morgon har jag bestämt att vi ska ta bilen, det känns lite beigt, men - som jag sa till hunden (dvs till mig själv) - gå över ett hygge, det kan vi göra hemma. Tog inte så många kort, bara på några kvigor och en tjärn inne i Nationalparken. Vi kom dit till slut, men då var det så sent att det i stort sett bara var att vända. Vi får titta mer i morgon - och ta lite fler kort.


Två kul saker hände; Alice stötte en älg (eller så var det jag, vi såg den samtidigt och den såg oss samtidigt) och vi simmade tillsammans (alltså inte med älgen - Alice å jag). Hunden badade många gånger, jag en. Det var lyxigt, vi hittade en liten badplats bara för oss.


Memento för framtiden dock, när det är torrt och varmt då behöver man två vattenflaskor - en till sig själv, en till hunden. Kanske lite reservproviant oxå, torkad frukt eller nåt. Men, det är väl det som är grejen, att man ska lära sig av sina misstag? (Men GUD va jag är trött på att hamna fel jämt!)


25 juni

Börjar med en dikt jag kom på när vi väl var framme - "hemma" igen -


Ont på nya ställen

får man av att motionera

Har jag en muskel DÄR

kan man få skavsår DÄR

och så vidare

intressant...


I dag har vi besett och begått Tiveden. Och, ja, det var värt resan hit. På förmiddagen gick vi till något som heter Stenkälla (se bild) och Stigmanspasset (dito). Sedan åkte vi till Stenkällegården, där jag åt lunch - riktig mat för första gången på två dar, även om det var för salt. Ett campinggetto, men bra om det är till ett sånt man vill och ändå ha nära till skogen. Eftermiddagen ägnade vi åt Trollkyrka ett och två. MYCKET klättrande upp och ner och det var VARMT. Till slut funderade jag skarpt över vitsen med att först klättra uppför nånting som man sen bara skulle klättra nerför igen. Men men, det är väl såna vi människor är. Alice följde tappert med hela tiden, utom upp till Stora Trollkyrka, dit fick jag släpa mig på egen hand. En god vän till mig har lärt mig att ser man en bergstopp ska man upp på den och det var henne jag "tackade" när svetten forsade nerför ryggen, andningen flåsade som en blåsbälg och knäna darrade som fiolsträngar - upp skulle jag och gjorde jag. Tack Eva! (jag menar det verkligen - världen ÄR vackrare uppifrån)

Vi badade i dag oxå, i en trevlig liten vik där jag sett storlom något tidigare. Bild bifogas, på viken, inte på lommen. Fåglar är knepiga att fota, antingen ger de sig iväg så baskans fort, eller oxå är de så sanslöst långt borta. Kan ha sett krickandhonor oxå, men vem vet...som sagt KIKARE. Om man nu orkar släpa på en sån, det får bli en liten en. Over and out for today, i morgon kommer en ny dag.


Dito blomma (samma plats)


Tjusigt växthus ( vid Gripsholm)


Tiveden

reser jag till i dag, jag fick tag i boende, när jag släppte behovet att att komma dit löste det sig. tänk att det är så Universum fungerar, det gäller bara att komma ihåg det. reserapport + bilder kommer när jag är tillbaka (på lördag). ha det gott så länge!

Gissa kyrkan - som vanligt fina priser! (= äran)


Full fart!


Gycklare


Mitt i livet?

tänkte mig till Tiveden, men det kan bli kklurigt att hitta nånstans att sova, mycket är uppbokat. det trodde jag nog inte. men jag ska kolla vidare. jag har i många år sagt att jag vill se Tiveden och i sommar tänkte jag att det skulle bli av, egentligen den här veckan. jag kanske får skjuta lite på det. jag har ju Birka kvar oxå...

"Utan tvivel är man inte riktigt klok."
Tage Danielsson

Trevlig bild för en hundägare


Vinnande häst med väpnare


Kunskapen riddare


Mariefred

är inte alls samma sak som Malmköping, bara så ni vet...var där i går och tittade på Tornamentum, riddare från Gotland. de är duktiga och showen vär väl utarbetad, lägger ut lite bilder. vädret var bra, det regnade inte.

har börjat lyssna på p3 istället för p1, det är riktigt bra och så känner jag mig lite yngre. det är kanske ett ålderstecken? att jag lyssnar på p3?

Kapitel 6

Plötsligt var vi framme. Min guide stannade och släppte taget om min hand. Jag såg mig omkring i ett mörker som började ge vika. Vi befann oss i ett enormt rum, med höga, raka väggar och ett tak som inte ens kunde anas långt ovanför oss. Vi var ensamma.

"Nu lämnar jag dig här och så får du ta dig tillbaka ensam."

"Va! Det kan du inte mena. Jag hittar inte, det är ju becksvart."

"Du kommer att hitta."

"Men vad är det för mening med det här? Det är det löjligaste -"

Det fanns ingen anledning att fortsätta tjata, han var borta. Styrkan i benen gav med sig och jag satte mig ner. Jag var trött. Fysiskt och psykiskt utmattad. Rädslan, som gett med sig medan jag hade sällskap, kom tillbaka - men inte lika starkt. Jag var övertygad om att om jag skulle be om hjälp, skulle han komma tillbaka, men att be om hjälp skulle i det här läget vara ett steg bakåt.


´Ok,´ tänkte jag, ´låt oss se här - vad kan det hela tänkas gå ut på? Jag ska ta mig hem igen utan att veta var jag är. Jag vet inte ens vilket håll jag kom ifrån. Det finns två sätt att hantera det; antingen försöker jag komma ihåg - eller känna - varifrån vi kom, eller också rusar jag runt helt planlöst. Det första sättet känns mest effektivt.´

Jag blundade, även om det var svårt att sluta ögonen när jag inget visste om var jag var eller vilka andra som kunde tänkas finnas där. Det var totalt tyst, men jag kände antydan till en vindpust från ett bestämt håll. Jag reste mig och snurrade långsamt runt, utan att öppna ögonen. Jodå, luften rörde sig definitivt i en särskild riktning.

´Då går jag ditåt. Det är alltid nåt att gå på, eller hur?´

Jag försökte övertyga mig själv om att jag hade en fungerande plan.


Båtar - oxå kul!


Lördag

och osäkert väder. igen. det är nog bara att vänja sig och ta med regnkläder ut. i dag åker hunden och jag till Kungsör och rekar Kungsörsleden. den är 2.5 mil lång, så det går vi inte i dag. det ska finnas fik oxå, så jag får se. funderar på att starta nån typ av vandrarförening i stan, om det finns fler än jag som gillar att gå. jag kanske inte är en hundägare som gillar promenader, jag kanske är en vandrare som gillar hundar? det gör en viss skillnad.

Friday

känner mig väldigt opretentiös i dag. det händer...skrev för ett tag sen om dementorer och "spectres", varelser som suger livslust och glädje ur människor, de ena från HP och de andra från "Den mörka materien". I boken om schamanism som jag läser nu ("Schamansk healing" av Alberto Villoldo) står det om döda andar som parasiterar på levandes ljuskroppar, av rent oförstånd, och leder till depression och sjukdomar.

sammanträffande? skulle inte tro det.

Långfjället


språkövning

skrev den här i februari, på två språk för skojs skull, oxå för att se vad det blev för skillnad. finns det nån liten besserwisser därute ska jag genast påpeka att jag vet att översättningen inte är exakt, det är medvetet. jag har fått hjälp av en språkkunnig vän särskilt med den engelska versionen (framförallt med att få den mer positiv). jag lever som jag lär! (säger alltid till eleverna att de ska visa sina texter för nån annan för feedback innan de lämnar in dem)

Saker som vi fruktar ska hända
tornar upp sig framför oss
som mörka stormmoln
förgiftande vårt nu

Varje kärleksfullt möte
varje ögonblick av helhet
bär inom sig medvetenheten
om att när som helst kan det vara slut
över, förbi för alltid

Vår oro för framtiden skämmer vår upplevelse
av nuet, helt i onödan -
det vi oroar oss för är nästan aldrig det som händer
Istället blir det något annat och totalt oförutsett


The things we worry about loom before us
like a dark storm, its clouds shutting out the sun
of the present

In the completeness of the now we fear the future
before it has happened
Each loving embrace, every moment of total pleasure
is tainted with the awareness of that at any moment
it can all be gone

And this is so unnecessary
because what we fear
is almost never what actually happens
That is something else
something we never saw coming

Låga moln/höga berg


Aujourd'hui

är det väl onsdag? nu har jag varit ledig så länge att det börjar bli trixigt att hålla ordning på dagarna. och egentligen spelar det ju ingen roll vad det är för veckodag. det blåser, men regnar inte, så jag antar att vädret är ok. vet inte vad vi gör i dag, får se. har börjat läsa tredje delen om den mörka materien "The Amber Spyglass." Bärnsten verkar vara coolare på engelska än på svenska, eller ser vi oxå på bärnsten som något särskilt mystiskt?

Frågor, frågor, frågor.

En annan sak jag funderar på är varför radions följetong alltid måste vara en tråkig bok utan biljakter? Någon gång borde de kunna ta upp någon sf eller fantasybok. Men det är väl inte fint nog. För flera somrar sen hade de en dramatiserad version av "Liftarens guide till galaxen" och det har oxå gjort SOR (tror jag?), men det är mer undantag som bekräftar regeln. Nåja, det är väl bra att vi har olika smak. Antar jag.

Men jämför nytänkandet i TV -serier (särskilt amerikanska) med osynligheten av nytänk i radio. Däremot verkar alla TV - serier (i stort sett) vara skrivna av män. När kommer kvinnorna?

Nåväl. Kram på er. Dagens bild - ännu en från Dalafjällen.

Månlandskap?


Tid

det finns alltid tid
det finns ingen tid
tiden är hela tiden
men den finns ingenstans
tiden upphör aldrig
eftersom den inte finns

det är bättre med kompasser
de pekar alltid mot norr
- nåja -
nästan alltid

Den väg jag vandrar går och går...


städa

jag hade rätt, det blev lättare och roligare att städa med den nya dammsugaren. och jösses vad hundhår den samlar upp! då borstar jag ändå alice varje dag (hon fäller). var kommer all päls ifrån?

såg Svts nya serie "Carnivale" i går och den var intressant. ska följa den. tarotkort, tankeläsning, sanndrömmar, 30tal i USA, cirkusmänniskor...naturligtvis blir det spännande. en ung man med okänd bakgrund.

läser just nu om reinkarnation, bakåt och framåt i tiden. men det finns ju ingen tid, den är bara en illusion. fast den känns verklig när man ser nya rynkor i ansiktet.

"Those who danced were
thought to be quite insane by
those who couldn't hear
the music"
Angela Monet

Kapitel 5

När man inte ser någonting börjar hjärnan fylla i bilder som inte finns framför en. Jag såg tiotals flytande svarta gestalter i gången framför mig, en korridor som jag kände mer än såg. De verkade inte hotfulla, men inte desto mindre gjorde de mig nervös. Jag visste inte vilka de var eller vad de ville. Min guide, som gick bredvid mig med ett fast grepp om min hand, sa ingenting. Jag sa inget jag heller. Situationen var märkligt välbekant på ett inte bara obehagligt vis. Jag både ville minnas och glömma för all framtid, samtidigt. Jag hade tusen frågor men ville inte bryta tystnaden som lagt sig mellan oss som en gammal vana. Vi fortsatte att gå, hur länge vet jag inte, tiden upphörde att betyda något den natten. Jag önskade att jag kunde tro att allt var en dröm, men man vet om man drömmer eller är vaken, tro mig. Något inom en vet alltid.


ängel i Strängnäs domkyrka


fågeln till höger, alltså


Birka

blev det aldrig i går, jag hade rekat för dåligt. båten gick inte därifrån jag trodde och när jag väl hittat rätt var det försent. så kan det gå. (Kurt  Vonnegut, "Slakthus fem" (bra bok)) Jag åker dit en annan gång. vi gick runt i Strängnäs istället, fikade och åt och tog lite kort. ny tävling, gissa kyrkan (det borde inte vara för svårt). gissa oxå fågeln jag tog kort på nere i hamnen. vad kan det vara?

Vad heter kyrkan?


?


Yesterday

var Alice och jag till Sundbyholm. hon badade, jag fikade, vi gick en promenad. skulle till sigurdsristningen, men kom aldrig dit. struntsamma, jag är inte mycket för runstenar, blev avtänd under min skolgång. vi skulle alltid titta på nån gammal sten och jag tyckte aldrig det gav nåt. trååkigt...konstigt, eftersom jag är intresserad av historia, språk och tecken. såg en kul anslagstavla och en kyrka. gissa kyrkan; första pris= ära och evig berömmelse!

Alice och jag vid en gräns


I dag

åker hunden och jag till Sundbyholm för att se hur det ser ut där. har inte varit där på några månader så det har kanske hänt nåt nytt? böckerna jag beställde från sf - bokklubben har inte kommit så nu är det boköken i helgen...

i går gick vi - långt. vi var ute i nästan 5 timmar. hade med mig vatten, kaffe och russin, det var tur. alice fick bada i slutet ( i Vilstaån), det tror jag hon tyckte var skönt.

vad övrigt är, är tystnad (sista scenen i Hamlet)

"Happiness is unexpected dancing lessons from God.
Money pays the rest"

På väg med Gerda


I går

gjorde jag äntligen slag i saken och åkte med turbåten Gerda från Torshälla till Eskilstuna. det var en och en halv timme på vattnet i skapligt väder. såg storskarv, fisktärna (troligtvis, den är mest allmän), häger och gräsänder. föräldrarna på båten envisades med att kalla änderna för ankor, en trodde att hägern var en örn. suck - och varför bryr jag mig? har sett alla arterna förut, men nu fick jag se tärnan fiska, fast jag tror inte nån av dem fick något. (kikare! måste skaffa)

kul att åka båt, ett litet smolk i bägaren var ännu en av dessa jobbiga småkillar som förmodligen aldrig hört ett nej i sitt liv. fy för att få dem till skolan - men jag jobbar ju inte på lågstadiet längre. tur det. han for runt i en och en halv timme, klättrade på relingen och var på väg fram till Alice. jag sa i förbigående att hon är ovan vid barn och man vet inte hur hon reagerar och det skrämde föräldrarna tillräckligt. men ska det behövas? varför tror en del barn att världen är till bara för deras skull? de beter sig som små paschor...nåja, det tråkiga är att för eller senare kommer livet att ge dem en rejäl smäll och ju senare den kommer, ju hårdare blir den. tänk om föräldrar kunde förstå att de inte gör sina barn en tjänst genom att låta dem bete sig hur som helst...

tydligen är det lätt att fostra barn när man inte har några egna och jag vet ju inget om det fanns orsak till deras eftergivenhet, pojken kanske hade varit sjuk. men det är som med hundar (eller vilket djur som helst), de lever i nuet och det är nuet som ska funka. farmor och farfar var med, vilket kan ha bidragit, de vågade kanske inte säga till när de var med?

Alice hittar ett röse


Ur "Den nionde insikten"

Den kritiska massan

"En ny andlig medvetenhet växer fram bland människorna, frambragt av en stor skara individer som betraktar livet som en period av andlig utveckling där oförklarliga sammanträffanden leder oss vidare på färden."

Jung trodde på sammanträffanden, jag tyckte det var spännande att läsa hans självbiografi, tex var han övertygad om att han var två vitt skilda människor, som barn kände han sig som en vuxen man, om jag minns rätt trodde han att det kunde bero på att han levt förut, men han höll alla vägar öppna. Han verkar ha varit en ovanlig "vetenskapsman." Å andra sidan sa väl Einstein att relativitesteorin (E=mxc2) kom till honom i en dröm? Kanske är det såna människor som leder oss framåt - de som är öppna för alla möjligheter. För vad vet vi egentligen om någonting överhuvudtaget?

Utom att i dag skiner solen, så  jag och hunden går ut och stannar ute tills vi tröttnar.

Oväder på väg - men ljus bakom


Tyrs dag

tror jag att det är? man bli förvirrad av att vara ledig, ännu en fördel med att skriva bogg, man blir tvungen att ha lite koll. visserligen kan man skriva dagbok, men hur kul är det? jaha, vad ska jag göra i dag då? tvätta och läsa. började på en ny bok i går som verkar lovande; "Extremt högt och otroligt nära" av Jonathan Safran Foer, ännu en amerikansk ung författare.

mulet i dag med, så jag har inte jättestor lust att gå nån långpromenad. kanske lusten kommer medan vi går, det händer ibland. fick besök av en kompis i går, kul som alltid. vi gick ut och åt spansk/mexikansk mat på Tapas Papas. det var gott.

såg "Journeyman" på TVn, om en man som reser i tiden och reder upp nån människas liv. påminner lite om boken "The Time Travellers Wife", fast den var mer intrikat (rrekommenderas om ni är intresserade av tidsresor och vad de kan göra för känslolivet, inte så mycket biljakter dock...)

tja, annars är det väl business as ususal.

för övrigt kan man tänka på att försöka leva med;
Rätt tanke
Rätt tal
Rätt handling

(återstår bara att klura på vad som är rätt - mer tips kommer)

Renar på fjället, Grövelsjön


månens dag

första riktigt ofrankerade veckan, ingenting särskilt planerat. det regnar. det regnar en hel del. ska kolla upp hur man tar sig till Birka och om hundar kan följa med, i så fall ska jag ta mig dit och se hur det ser ut. en solig dag vore det bästa.
har nu läst ut "The Subtle Knife", andra delen av Pullmans triologi om Den mörka materian. historien tar sig och blir alltmer intressant. det är kul när det går åt det hållet. han skriver om många världar, om svart materia (antimateria?) - där mycket är lika men mycket oxå skiljer sig åt. hans "spectres" påminner om J.K. Rowlings dementorer. det är intressant att se fler författare ägna sig åt samma teman, men göra något helt eget av det.

en bild av människan?


Kapitel 4, forts.

När jag tog hans hand hände två saker; jag fylldes dels av lugn - en förvissning om att allt skulle ordna sig - dels av odefinierade, suddiga minnen som började trängas precis i utkanten av medvetandets tillgänglighet. Detta gjorde mig förvirrad och under en okänd tidsrymd oförmögen att bestämma mig för vad jag skulle tänka och göra, en ovanlig men inte helt obehaglig känsla. När den gått över insåg jag att jag länge varit upptagen av att försöka fly från mina minnen och att det tagit väldigt mycket kraft. Jag bestämde mig för att gå rakt in i det här - vad det nu var - och försöka att inte vara rädd.

    "Jag vet att du är rädd, men rädsla är ingen farlig känsla, lika lite som ilska eller sorg. Det är inte känslorna i sig som leder oss vilse, det är våra handlingar och jag är med dig för att hjälpa dig att handla rätt", sa den svarta gestalten till mig och nu var hans röst mjuk, som doften av gamla rosor.

    "Då går vi", sa jag, med fejkad bestämdhet.

Så gick vi, rätt in i väggen, som inte längre var en vägg utan en dörröppning från mörker in i ännu mer mörker.


Vad gör ni?


Jag vill hellre springa!


trötta hundar


ännu mera hundar

har jag sett i dag, vinthundar och terrier (och lite fågelhundar). kan nu kryssa cirneco dell étna, chart polski och sloughi. det finns många raser som är väldigt lika, det verkar vara i stort sett samma hundar som heter olika för att de kommer från olika länder. fast det ska man väl inte säga...de flesta hundar verkade skapligt nöjda, men jag har sett minst två som var riktigt olyckliga. en liten pudel som skällde oupphörligt - eller försökte skälla - antingen hade han skällt slut rösten eller så hade de opererat bort stämbanden...en hund snurrade runt runt i sin bur, som en isbjörn på zoo.

Ryamatta


Hundförbud


Världshundutställning!

har sett en massa hundar och människor på Älvsjömässan i dag. och känt lukt av hundkiss och hundhår...det var ca 80 korthårscollie anmälda, det tog över fyra timmar innan de var färdigbedömda. inte fattade jag när det blev BIR heller...
såg duktiga lydnadshundar, en golden som skojade på vägen in men tyvärr missade apporteringen i slutet (sic!). skriver nu detta på en annan dator än min egen, det är häftigt med den moderna tiden! ska försöka lägga in en bild jag tog i dag.

ännu en tors dag

fantastiskt väder! varje sommar fasar jag för att det bara ska regna hela tiden, så så fort solen syns blir jag lättad. sen blir det kanske soligt i helgen, när jag ska var inomhus en stor del av tiden, men vad ska man göra - det är inte Världshundsutställning i Sverige så ofta.
i dag ska hunden och jag gå till Borsökna och kanske hem igen, det blir i så fall ca 4 timmar. det ska vi ju orka.
(dammsugaren funkar, men inte i 40 minuter, som den ska, jag ska se om det går att komma underfund med den)

hyrde och såg "I am Legend" i går. tyckte om den, blev förvånad att den inte var två och en halv/tre timmar lång, som alla Hollywoodrullar verkar vara nuförtiden. det var en effektivt berättad, i stort sett kronologisk (lite tillbakablickar, men de var kronologiska) historia, med ett klimax, inte fjorton. anledningen till Armageddon gillade jag - en kur för cancer som visar sig vara början till en i stort sett 100% dödlig sjukdom. Will Smith gjorde bra ifrån sig och även hunden (en schäfer) som var hans vapendragare. det var dessutom en tik! (liten kul detalj, han kallar hunden Sam så man tänkte att det är en tik som ska spela hanhund - inte okänt, Lassie spelades tex ofta av tikar (men på en långhårig collie syns det inte lika väl), men det visar sig att hon heter Samantha) zombierna (för visst ÄR det en zombiefilm!) var datoranimerade och man kan fundera på om det är bättre eller sämre än att använda skådisar. de rörde sig väldigt omänniskoaktigt, mer som orcherna i Moria i SOR. mer säger jag inte, för att inte förstöra filmen om någon av er som läser detta mot förmodan (...) inte har sett den och vill se den. jag rekommenderar den om man gillar katastroffilmer, Will Smith, schäfrar eller snygga effekter.

läsaläsaläsa

låg och läste till halvtvå i natt och sov följdaktligen länge. i dag är en mellandag utan mer än ett ärende att utföra och så ska jag givetvis dammsuga (detta är en alltmer invecklad/ointressant/spännande (välj själv) följetong). jag tror på dagar när man inte planerar in något särskilt utan låter dagen utvecklas av sig själv. det ska inte bli för många såna, dock, för då går livet spårlöst förbi och det tror jag inte är meningen.
saknar fjällen; stillheten, människotomheten, lukterna, luften. det är för många människor i stan och framförallt för många brevbärare (alices nemesis - på det viset är hon en ren serieteckningshund)
i helgen är det dock Världshundsutställning i Stockholm och det ser jag fram emot sedan månader (år...) tillbaka. bussarna går trots strejk, såg jag i tidningen. kommunals ordförande har en cocker spaniel. där ser man...

dammsugare!

nu är den inköpt. den ska bara ladda först, det är en såndär sladdlös variant. återkommer när jag provat den. vi får se vad Alice tycker om den, den andra gillar hon inte alls. köpte en bok i dag oxå, Philip Pullmans andra om den mörka materian. återkommer om den oxå, kanske, om jag inte kommer på nåt bättre att skriva om. hade lunchdate med en kollega, det kändes konstigt, men trevligt. vi pratade lite om hösten, men den känns väldigt avlägsen just nu.
kram på er!

RSS 2.0