Gärdesgård


det är

fortfarande varmt

rabatt


det är

varmt.

sten och grönska


så jobbar man

i kriminalvården då. Har egentligen inget att säga om detta än, dagen har varit full av inloggning, koder och nycklar, men undervisning är detsamma i alla sammanhang och fortfarande är det så att det bara är jag som kan köra bil...

Rabatt


Naturens konst


Nyponen blommar


en otrolig

sommardag, som den ska vara. Känner badsuget, som alltid när det blir badväder,  men nöjer mig nog med att gå ut och gå några timmar.

Såg "Daybreakers", en helt ok film som väckte en del funderingar. Klara paralleller till en framtid med brist, även om det kanske inte blir människoblod vi kommer att sakna...men vem vet? Och de som vinner på att det mest fundamentala saknas, de kommer inte att ändra på sakernas tillstånd, naturligtvis inte.

en gren


Sörmlandsgården


En gäng unga gräsänder


Vila i frid

i natt dog Kasper också. Man ska alltså inte bråka med marsvin i onödan, den läxan har jag lärt mig ordentligt nu. Funderar på att fylla den nu tomma buren med nya marsvin, men jag ska vänta en vecka och fundera lite...

Mer graffittistickning - Rothoff


Prydd soptunna, Rothoff


Pionerna är som vackrast nu


Midsommar

nidsommar
fridsommar
stridsommar
blidsommar
skridsommar
svidsommar
smidsommar

hursom
det är som det är
och det blir som det kan
det är bara att hänga med

men visst kan man undra...

Vanlig vy, lite ovanlig vinkel


Sol genom lövverk


onsdagsquizz

var vi på i går (AA - gruppen (anonyma analfabeter)) på Bishop's Arms. Vi kom på delad förstaplats och fick en knäpp utslagsfråga.* Jag gissade på 3, så vi hamnade på andra plats. Inte illa för att vara första gången. Så nu ska vi dit igen nästa onsdag och vinna.


* hur många delar har pistolen i Goldfinger? 4 tydligen.

Rabatt


Tjärblomster


Marknad


Vila i frid

Baltasar överlevde inte gårdagen och har nu anslutit sig till sin bror, som dog innan han var mer än en dag gammal. Önskar att jag kunde resa i tiden, då hade jag aldrig brytt mig om att kastrera dem, men ska man se någon lärdom i detta är det att inte bråka med marsvin i onödan, de är för känsliga för det. Att något så litet kan lämna ett så stort hål efter sig...Kasper äter inte än, så vi får se hur det blir med honom, har dock tvångsmatat honom med morotspuré och det går ner...


En ung ek


Naturlig konst


Ett av mina favoritträd, Vilsta


det är ett pyssel

med allting, men det är väl det livet går ut på...pojkarna (marsvinen, alltså) ska gå på handdukar i en vecka och stygnen ska tas på torsdag nästa vecka. De ska få morotspuré i munnen om de inte vill äta...det är bara att hoppas att allt går bra.

På måndag börjar jag jobba och sen 8 veckor framåt och i går blev jag klar med min historia, som jag nu skrivit om. Funderar på att läsa igenom den på en gång och börja jobba med den. Det blev ca 80 sidor. Kanske en ny bok om ca ett år (till nästa års bokmässa). Den blev konstig, men jag är ju konstig, så det är inte konstigt.

Började i går läsa 2 intressanta och lovande böcker;
never eat alone AND OTHER SECRETS TO SUCCESS, ONE RELATIONSHIP AT A TIME
av Ketih Ferrazzi

HEXWOOD av Diana Wynne Jones, som jag läst förut, hennes fantasi är helt enastående och hon har dedicerat den till Neil Gaiman, bara en sån sak

Vilsta marknad


Naturens egna arrangemang


svensk sommar, 21 juni 2010


utan mörker

inget ljus.

Såg ett program på Rikstelevisionen i går, "Uppdrag: Rädda världen". Det var bra och handlade om att vi ska sluta vänta på att politikerna och företagsledarna ska göra något, det är vi, "vanliga, små*" människor, som ska göra något och visa att det går och att vi vill. För barnens skull. Vi som inte har barn kan ju fundera ut ett annat motiv.

http://svtplay.se/v/2046544/dokumentarfilm/uppdrag__radda_varlden

Är med i gruppen "The Zeitgeist Movement" på facebook och där har de en del intressanta filmer (in English, mostly), bland annat en där en man sa att överklassen (de välbeställda/rika) låter människor slåss om saker som religion, etnicitet, politik, pengar, sexualitet medan de springer (eller går) iväg med pengarna. De fattiga finns för att hålla medelklassen på plats. Jag tror att det är en i stort sett korrekt analys.

Michel Rioux (i dokumentärfilmen som jag länkar till ovan) hade med en man som sa att det är möjligt att utrota fattigdom på 5 år - om vi vill...


*inte small people, little people...(eller ordinary people, möjligtvis)

The Mist

såg jag då i går, efter en novell av Stephen King (novella, står det i förtexterna, inte short - story). Påminde en del om "The Dome" som han skrev senare, som en roman. Där kan man se hur en författare återkommer till ett tema och bygger ut det. Stephen skriver om vanliga människor i ovanliga situationer, det tycker jag är hans storhet, han beskriver USA idag utifrån den lilla människans (small people) perspektiv. Plus att det är spännande, i alla fall i text. Av någon anledning blir inte alltid filmerna lika spännande.

Rhododendron


Blommor, Sörmlandsgården


Blommor, Sörmlandsgården


om du gör det du alltid gjort

får du det du alltid fått
sägs det

Grönt, blått och rött (och lite vitt)


Humle, som Alice faktiskt inte äter


Ännu en traktor


hur som helst

när man ingenting vet
är det bäst att sitta still i båten
tids nog dyker något upp

Nyponrosorna blommar


En solig dag i juni 2010


Sörmlandsgården


The Imaginarium of Doctor Parnassus

var så där, film av Terry Gilliam. Han är nog framförallt visuell och glömmer storyn (eller så är jag bara cynisk och uppskattar inte längre en enkel, rakt berättad historia). Han ville göra en film från skratch, ingen adaption av en text, men jag tror det är det han bör göra. "Kalle och chokladfabriken" handlar i stort sett om samma sak och gör det bättre. Men det är Heath Ledgers sista film, så därför kan man ju se den, även om han inte är ens hälften så imponerande som i "The Dark Knight". Tja, nu har jag sett den, men det känns som det var ett tg sen en film transporterade mig ut från och in i mig själv. "Avatar", kanske.

Coola blommor


Blomma och vatten


bokade tid

till kastrering nästa tisdag. Det är dyrt (800 spänn för en 650 för den andra) men jag gör det, dels som en del i min utbildning till marsvinsägare. De måste vänta 2 månader innan de kan gå med honorna, jag trodde jag kunde släppa ihop dem nästa dag...
Såg "Terminator Salvation" i går och den var så där. För mycket action och för lite handling. Sam Worthington var med och jag gillar honom mer och mer, även om den roll han gjorde här påminde mycket om den i "Avatar". Så var Christian Bale "John Connor" och jag kunde bara tänka på honom som Batman. Men det är nog ett problem hos mig. Jag insåg dock att även en bra skådis behöver regi och bra klippning...och specialeffekter. En del datorgrafik blir stötig, även i en film som haft stor budget. Hur kommer det sig? Tidsbrist? Nog ser de, det är ju deras jobb att se.

Körsång, Nationaldagen


Uniformer, Rademacher, Nationaldag


har nog bestämt mig

för att låta kastrera marsvinshannarna, så kan de alla gå tillsammans. Det blir nog ingen avel på de här ungarna, jag vill fortfarande bli upfödare, men får nog vänta tills jag har mer plats (ständigt detta - vänta, vänta, vänta...). Jag tror Lucia saknar killarna och de saknar henne. Då kan de vara ute allihop samtidigt, jag tror de blir gladare då. Som djurägare ska man göra sina djur så glada som möjligt.

Skrattmås


Gullregn?


äventyr

när man inte gör så mycket blir en tågresa till Västerås ett riktigt äventyr. Intervju på "Kalle på Spången" ett mysigt fik på Kungsgatan 2. En kille satt med en minisynt och skapade musik (han hade hörlurar så jag fick inte höra hur det blev), det kan man oxå göra på ett fik (inte bara skriva svår poesi alltså). Kom hem efter 8, handlade "mat"* på ICA Safiren och hyrde en film. När jag kom hem visade det sig att det var en BlueRayfilm, så det var bara att gå tillbaka (hunden fick en promenad till) och byta film. Det blev "The Road" istället för "Daybreakers." Två väldigt olika filmer. "The Road" var bra, men dyyysterrr.
Fråga, om man köper en spelare som spelar BlueRayskivor, kan man spela sina gamla DVD på den då?

*färdigpizza

Cool hund tittar på studenterna


en dag när solen sken...


Blir kallad

till en anställningsintervju på en söndag. Där ser man, man kan få vara med om nya saker fast man levt så länge! Ska till Västerås i dag. Det är lugnt, nu vet jag att jag ska på intervju till Västerås...

Någon brände en raket?


Tjena!


Runt, runt i stan


För vi har tagit...


Trädklättrare


Vem bryr sig?

om det ena eller det andra?
tex
fotbollsVM
prinsessbröllop
oljeutsläpp
kärnvapenupprustning (eventuell)

orkar vi bry oss
vill vi bry oss
spelar det nån roll
för nån annan än oss
om vi bryr oss

Blodbok?


På väg till Rademacher


En Solig Dag


pratade

bland annat filmmanus i går, kanske kan man bli inblandad i det där med att göra berättelser i bild. Vi får se. Dessutom fick jag en skrämmande och intressant inblick i Mellanösternpolitik. Snacka komplicerat! Kanske är det vad som kommer att knäcka mänskligheten, vår oförmåga att hålla komplicerade förlopp i huvudet, vi vill att det ska vara enkelt, svart eller vitt, ont eller gott. Men världens största skurkstat måste vara USA, men de har en så fantastisk marknadsföring att vi arma satar inte begriper det.

Livet är
Människan är
Döden är

(Vädret är)

En spännande portgång


Grönt är skönt


Rosorna har oxå kommit


Vi är skapta

till att förflytta berg, inte sprätta runt småsten. Så visa vilket berg jag behöver flytta bara!

Midsommarblomster har också kommit


Ilsken katt - ingen linslus


Pionerna har börjat blomma


The Hurt Locker

såg jag i går och visst var den bra, men fantastisk? Nja...Den kanske var för realistisk, eller ställde för många frågor utan att ge svar. Jag märker mer och mer att jag inte gillar att inte få veta.
Köpte den nya med Arne Anka i går och började läsa den. Han är cool, en frisk fläkt i samhällsdebatten. Skaparen, Charlie Christensen, bor i Pamplona, det är kanske därför han har en så fräsch syn på Sverige (Stockholm).

Blomma i Stadsparken


Strömmande vatten


Blommor i Stadsparken


The Graveyard Book

av Neil Gaiman läste jag ut i går (i natt, egentligen). Han är alltid bra! Såg också "A Serious Man" av bröderna Coen. Deras filmer har alltid en speciell humor, så också denna. I en scen förstod jag precis vad karaktären gjorde, för jag har själv varit i en liknande situation. Sånt är coolt.
För övrigt är det onsdag i dag! Spelar det någon roll? Kanske. Kanske inte.

Nationaldagsfirande hund


Nationaldagsfirande, Rademacher


Vacker Vy i stan


Träd på min gård, 2


Hyrde

2 filmer på biblioteket, det kan man oxå göra. Så filmtokig som jag är skulle jag kanske jobba med film? Naturfilm då, så jag får vara utomhus?

Ser ni karparna?


Fortfarande mycket vatten i slussen


Guldregn?


Träd på min gård


Sol på Nationaldagen

när hade vi det senast? Någon däruppe kanske ändå gillar oss?

Sverige, Sverige, Fatherland*
du känns väldigt kall ibland
men inte på sommaren
när syrenerna blommar
ikapp med fågelsången
svalorna - på besök söderifrån
skriker i skyn
om av glädje eller hunger

Jag tror
på dig
just en sådan här dag
det är svårare
mitt i smällkall vinter
med förfrusna själar
vilse i sig själva
och varandra

*tyska, stavas det så?

träd som parasoll


Minns ni trädet med tulpanerna?


Flags of Our Fathers

såg jag i går, på rekommendation av en elev. Regisserad av Clint Eastwood, om slaget vid Iwo Jima (andra världskriget, USA mot Japan). Den var bra, handlade om vad krig gör med människor och hur svårt det är att ses som en hjälte när man inte känner sig som en. Det är inte lätt att bli del av en propagandaapparat. Film nummer två, som jag förmodligen ser i kväll, heter Letters From Iwo Jima och skildrar samma strid från japanernas synvinkel.

Skönhet


Hund på sniskan


Hinner forskningen

ifatt vår dumhet, eller kommer dumheten att vinna? The Human Race, you know. Livet är en tävling och alla ligger sist. A Human Being Being Human, det är allt vi kan begära. Men vad är det att vara mänsklig? Alla är överens om att något måste göras men ingen är överens om vad.

Annars är det Världsmiljödagen i dag och jag ser människor tvätta bilen på gatan. Vet de inte att det är dumt eller bryr de sig inte? Det är för jobbigt att åka iväg till en biltvätt så skit i att det kommer ner en massa elände i dagvattenbrunnarna. Människan är så underbart kortsynt så jag undrar om det finns något hopp. Men - det är aldrig för sent att ge upp.

Är detta det roligaste vi kan hitta på?


Syrener


Blommande gräs


vänjer

mig vid att ha en dagstidning och märker hur jag alltsomoftast kommenterar den i samtal, det känns bra att ha lite koll på sin stad, deras slogan har rätt! Attans! På så sätt vet jag att det pratas om att starta en kommunal friskola i vissa kretsar och min ultimata dröm vaknar till liv igen.

Hösten känns väldigt öppen och det är kanske bra? Gick till biblioteket och lånade 7 böcker. Det känns också hoppfullt. I övrigt rullar det mesta på, vilket väl är bra.

Ormbunke och bro


Bloommaaa


Det har sagts

mycket förståndigt (och mycket dumt) om vad det hela handlar om och går ut på, jag tror vi går vilse i alla ord, det där med tystnad är kanske inte nån dum sak ändå? Vi borde kanske vara tysta mer (varför skrämmer den tanken mig så?). Om vi blir tysta kanske vi kommer att hitta något som hittills undflytt oss...Många gånger när vi "diskuterar" väntar vi bara på att det ska bli vår tur att framföra våra käpphästar och därför blir det aldrig någon gemensam kraftsamling. Så. Alltså borde jag inte skriva mer, men det tror jag att jag kommer att göra ändå, ni kan ju välja om ni vill läsa. Eller hur?

Blommor, Stadsparken


Stöddig växt


så blev det

varmt och sol, tackar! Av någon anledning sätter jag mig alltid sent för att skriva, när allt annat är gjort, så det går långsamt framåt (ca en sida/dag) men det verkar fungera bra. Jag ser en liten bit av storyn i taget och blir förvånad över vissa av dess vindlingar. Det är kul att man fortfarande kan förvåna sig själv.

Grinden in till Rothoff


Snurriga tulpaner


Hur kan man veta

vad som är sant?
Vem ska man lita på?
Någon har sagt (säkert många) att lyssna inte på vad en människa (eller en nation, eller ett företag) säger, titta på vad de gör. Det tror jag är ett bra råd.

RSS 2.0