cool fågel


konstiga djur det finns


inte bra att läsa om zombier

det ger mardrömmar. Nåja, så länge man vaknar ur dem. Har inte hört något om Nordkoreas vapenskrammel i dag, så jag kanske kan slappna av. För nu.

vacker fågel, tyvärr död


utdöd fågel


Cykla till blomsterlandet

och köpa blommor, sämre saker kan man ägna en påskafton åt, eller hur? Trevligt med lite nya blommor hemma, pelargoner, pärlhyacinter och påskliljor. Yes!

kvastfening, inspiration för mardrömmar


En sabeltandad tiger - de var coola


oj vad trött jag var i går

så skönt då att man kan sitta hemma och slappa. Såg filmen om Bibeln (The Bible) men den var alldeles för humorbefriad och respektfull för att vara bra. Synd att många religiösa typer saknar humor, jag tror inte Gud saknar humor - se bara på vissa fenomen omkring oss.

Linné, naturvetare OCH språkmänniska


Utanför Moderna muséet


Tänk så olika man kan tycka

Jag frågade på jobbet om någon sett säsongspremiären av "Mot alla odds" i går kväll. Mina kollegor tycker att det är fel att visa kämpande funktionshindrade människor på TV. Det tycker inte jag.

träskonäbb


neanderthal


Bussresa till Stockholm

allt flöt på som en dröm, Östasiatiska muséet är jättefint, vilka hantverkare koneserna var och tidigt. jag blev imponerad av deras lermodeller av människor och djur, så detalj - och, faktiskt porträttlika. Så fortsatte vi till Naturhistoriska och en svindlande färd över Arktis med Cosmonova. En lyckad dag. Hoppas Alice inte hade det för hemskt på hunddagis...

torraka


islossning


Klockan är 6

sa hon på radion i morse och jag svarade, Nej nej, klockan är 7, du har fel. Å insåg jag att det var jag som hade fel. Klockan var 6 och jag kunde sova en timme till. Försmak av sommartiden som kommer om en vecka. Så går det när en trycker på fel knapp på klockradion...

Hirviland


ingen ko på isen


hackspett äter kottefrön


Min granne Totoro

såg jag i går, en söt liten film. Satt och väntade på en katastrof som aldrig kom och det var skönt. Mitt berättarsinne är sabbat av alla amerikanska biljakter...

snö...


blått och grönt


stammar


barrskog i mars


i går var det fredag

och i dag är det lördag och Earth Hour. En kan kritisera dagen som ett till intet förpliktande jippo, men det kan inte vara betydelselöst att så många människor visar att de är beredda till handling för att stoppa uppvärmningen av planeten. Inte alla vill gräva upp de sista råvarutillgångarna vi har för att tjäna några kronor mer. Många har andra prioriteringar, vi ska bara se till att skaffa oss mer makt.

ljus och mörker


försöker fånga ljuset och spara det


Vad har

Nederländerna, Kanada, Dubai, Egypten och Thailand gemensamt? Jag har sett dem redovisas i dag. Som lärare blir man klokare hela tiden och ändå aldrig riktigt klok...Det gör kanske ingenting.

Kronskogen


solsnö


Nu vet jag

varför vi svenskar älskar att klaga på vädret. 1) Det går inte att göra något åt. 2) Det finns alltid något att klaga på.

ber om ljus...


ännu en gren


Favorit i repris

just när alla ruttnat totalt på is och kyla, snö och snålblåst - då kommer det mera. Det finns en lärdom i detta, frågan är om vi vill ha den. Den här läxan vill jag hoppa över, det här provet vill jag misslyckas på, ge mig värme, vår, blommor och flyttfåglar. NU!

närbild, skog


sol i skog


men se det snöra, men se det snöar

det var väl roligt hurra?

närbild, sten


hund och sten


närbild på sten


en sten


marsskog


idéer

är som en sjukdom som bara kommer. Kanske skulle jag ha det bättre utan dem, bara lulla på som alla andra och tycka allt är bra som det är. Med idéer måste en ju streta på, få till allt rent praktiskt, övertyga andra om att de är bra och gå emot invanda spår. Ack ja, men är en drabbad av en idé finns inget annat att göra om en vill behålla självkänslan och energin. Och förståndet.

åka skridskor


vinterkul


kul att hitta nån

som man kan dissa SOR-filmerna med, som oxå läst böckerna. Att reta sig på samma saker gör att man känner sig mindre ensam i en värld där alltför få läser fantasy. Så fick jag två filmtips, vilket alltid är kul. Nu ska jag bara hitta filmerna ox, jag som inte har Netflix.

Uppsala


så går en dag

ifrån vår tid och kommer aldrig åter. Och det är väl som det ska vara.

skulptur? Uppsala


installation, Uppsala


isskulptur i Uppsala


Slow Motion

är en rörelse jag skulle vilja starta. Vi kan kalla den slomo for short.

var är våren?


här och nu

mind ful ness/ loch ness/ ness is more/ more or less/ monster

tyst

ibland har inte ens jag något att säga. Annars pratade jag med ett gäng från Innovationsutbildningen på Mdh på morgonen och hade en riktigt bra engelskalektion på em. Inte illa, alltså. Så åt jag kummel till lunch. Inte gravkummel utan fisk. (kummel får mig att tänka på SOR)

mistel


apropå gårdagens inlägg

det finns naturligtvis inga korkade människor man förstår bara andra bättre eller sämre. Men ibland orkar jag inte vara förstående och vill bara ge mig ut med en stor bazooka och skjuta bort alla idioter. Kanske skulle jag då få börja med mig själv?

cool katt


såg om Skyfall

i går och jag gillar den. Jag gillar Daniel Craig som Bond, vad det nu säger om mig. Jag får allt mindre tålamod med korkade och tråkiga människor, möjligen visar det på behovet av någon sorts retreat? Diskussioner, film och böcker är kanske inte lösningen?

Uppsalalindar


vinterpark


våren fortskrider

i dag har marsvinen fått komma ut på balkongen i famnen på mig, så de ska få känna på sol och frisk luft. Jag undrar vad de tänker om det? Nu ska jag äta kycklingvingar i kokosmjölk med en massa kryddor. Hoppas det blir gott. Det är spännande att laga mat utan recept...

hm, vad är detta?


Alice undrar vad detta är


våren tröttar

kanske är det alla förväntningarna...

inga frusna tår här


i Uppsala behöver ingen staty frysa


premiär

I dag har Alice varit på hunddagis för första gången. Jag vet inte vad hon tyckte, men förhoppningsvis var det inte för hemskt. Jag får berätta för henne att vissa hundar är där varje dag. Själv var jag på Åsa folkhögskola. Så kan det vara. Också.

vackert gravmonument


samma motiv, två vinklar


Martin Luther Kings plats


när den första vårvärmen kommer

då tänker inte fåglarna; - Shit, snart blir det kallt och snö igen De sjunger som om det inte fanns en morgondag och det gör det ju inte inte i dag

Pelle Svanslös kommer från Uppsala


ännu en gubbe på ännu en piedestal


bild från Uppsala


sluta äta kött?

inte helt, men jag ska äta mindre, framförallt när jag inte vet varifrån det kommer (om man nu nånsin vet det). I dag åt jag lättrimmad torsk till lunch och grönsaker med kokosmjölk på kvällen. Vad gott det är med kokosmjölk! Så stekte jag solroskärnor i olja som bas. Och bönor äter jag jättemycket. Mättande och gott. Ja, jösses.

hundmöte


Uppsalahund


nya vyer

är bra ibland. Uppsala är fint, slott, domkyrka, bibliotek och botanisk trädgård. Den senare öppnas inte förrän i maj, men då bllir det nog fint. Solen lyste på vägen i dag, det blåste men det ska det göra på våren. Har nu ätit vegetariskt två dagar i rad. Var ska det här sluta?

vårväg


bild av töväder


men se det snöar...

så, vad annat är nytt.

mer is


is is is


is är fint, ibland


tänk att man varje år

glömmer att med ljuset kommer också ett behov av storstädning, åtminstone så länge som man ser skapligt...

RSS 2.0