Levande staty med barn


Brospann


Dali vid Themsen


sista februari

och 50 - årsfest i dag. en av mina kusiner fyller år. jag vet inte när jag var på fest senast, det var nog i somras. kanske dags att bjuda in till party? party i påsk, tänkte jag. jag bjuder in alla som vill komma, så får vi se hur många vi blir. i dag lyser solen på frusen mark. men, som jag brukar säga varje år - förr eller senare måste Bore ge sig, hur envis han än är. för mig känns det som att jag kommit runt ett hörn och går mot en ljusare framtid. framförallt ska jag inte ta nån mer skit!

hunden och jag ska äntligen ta oss tid till en långpromenad. annars har jag inget särskilt att rapportera. så - over and out for now.

Boadicea - den enda som slogs mot den romerska invasionen


Big Ben i ryggen, då ser man det här


Gatan Som Hotellet Låg På (Gower street)


har i dag

bränt stålar. det är en trevlig upplevelse, speciellt när man redan bränt en massa. det är bara pengar...har oxå anmält mig till 2 sommarkurser på Växjö universitet, i fantasylitteratur (en om Harry Potter). på distans. det vore skitkul att läsa sånt i sommar och plocka 7.5 poäng till till de jag redan har. har ingen riktig koll på hur många det är. kursplanen och examinationsuppgiften såg skojig ut i bägge kurserna. det var lätt att anmäla sig på nätet. tänk vad långt man kommer med ett personnummer...på gott och ont.

har fixat;
ny mobil (det blev Nokia igen)
betalning av hotellet (med de pund jag hade kvar, de stämde precis...)
kort till körkortet
och ett nytt bankkort låg i posten när jag kom hem
återbetalat det jag var skyldig för flyget hem och i dag

känner mig nästan som en fullvärdig medlem av det mänskliga samfundet igen. men bara nästan...

graffittistickning


The Queens horses


Det är tur att alkoholen kontrolleras!


försäkring

det enda försäkringsbolag verkar ägna sig åt är att försäkra sig om att de inte ska behöva betala ut några pengar. jag blir så trött på dem. varför betalar man överhuvudtaget in några premier?

såg filmen "Juno" i går och den var bra. annorlunda film om en vanlig historia (16 - årig tjej blir med barn), men hennes take på det blir speciell. återigen bevisas att det är inte så mycket storyn som är viktig om en film blir bra som regi, karaktärer och handlag. en vanlig, allmängiltig historia lyfts av de inblandades skicklighet och berättarglädje. som den här. se den om du inte redan gjort det!

transportstyrelsen utfärdar körkort, visste ni det? om jag fattar rätt kostar ett nytt körkort mig bara 120 kronor. tur det när försäkringsbolaget inte tänker betala. varför i h -e har vi försäkringar? svara mig på det.



Dagens tema

Fallos...

Trafalgar Square (ännu en gubbe på ännu en pelare...)


Big Ben (är det guld på taket?)


Freddie Mercury


London Bridge is falling down...


home sweet home

så snart allt blir rutin igen! en intressant upplevelse att bli av med id - handlingar. först polisanmälde jag stölden i London, sen stölden av passet på ambassaden. i går polisanmälde jag samma stöld i Sverige och fick veta att jag skulle ringa till 2 ställen och anmäla id - stöld, så ingen tar ett lån på mitt personnummer. sen till transportstyrelsen för att få ett nytt körkort. eller, få och få...ansöka om och betala. ska kontakta försäkringsbolaget i dag och se vad de vill att jag ska göra. som tur var har jag en reseförsäkring via facket. försäkringar är bra att ha när de behövs, även om det ibland känns surt att betala in premien så länge inget händer. när nåt händer, däremot...(tur att man är ledig så man har tid med allt det här...)

det är väl det försäkringar handlar om.

såg sammandrag av Oscarsgalan i går och det var trevligt. Hugh Jackman var både duktig och rolig, musikalmedleyn trevlig (jag gillar alltid musikmedleys, kanske för att man plockar det bästa av det bästa) och priserna gick kanske till rätt människor. bestämde mig för att se "Slumdog Millionaire", "Milk" och "Wall - E". jag tyckte om galans nedtoning och att fem som fått priset i en kategori fick läsa upp de nominerade och ta emot den som fick priset. sen är det intressant att det finns dem som använder denna plattform (som är rätt stor...) för att få fram ett för dem viktigt budskap. länk till den officiella Oscarsidan tillagd i menyn till höger.

läser två spännande böcker; "Vi som förstår djurens språk" av Temple Grandin, hon har autism vilket ger henne en inblick i hur djur tänker. hon tänker i bilder, vilket gör att hon ser världen som samma sätt som djur gör. är du det minsta intresserad av en inblick i djurs tänkande, läs den!
och "När skolans klocka klämtar" av Neil Postman, som är minst lika spännande. han skriver bland annat att vi borde utbilda eleverna i felens historia. den Popperska metoden, precis det som "Black Swans" handlade om. de har så rätt! och skolan gör så fel när den lär ut "sanningar". som inte finns, det finns bara "sannolikheter".

så där, ständigt tillbaka till Tage Danielsson. och förresten, för er som inte orkar, hinner eller vill plöja igenom hela bloggen för att förstå mina referenser till mig själv, det finns en sökfunktion högst upp till höger. prova gärna den!

och kram på er, allihop!

remember; life is live

Killing Time/Döda Tid

Killing Time
Is that all it's about?
If you don't kill time,
will Time kill you?

Döda Tid
Är det allt det handlar om?
Om du inte dödar tiden
dödar tiden dig?


Levande tid?

en bra skylt


Pret a Manger + scientologerna, intill varandra...


the London tube


am now/ar nu

on Hethrow
got cash via kind mother
and the ticket (hopefully) paid via a kind friend
it's fascinating how things work out
even in this strange situation

ambassaden fixade pass pa 2 timmar
sen akte jag till flygplatsen och kopte biljett pa plats
det blev inte billigt, men vad tusan - jag vill hem
hoppas jag har en reseforsakring
och att den tacker alla extrakostnader
annars far det ga anda.

kanske - Inshallah - far jag sova i min egen sang i natt...
forts kommer i morgon.

bilderna

ar kvar, jag blev inte av med kameran, sa de kommer (forhoppningsvis) snart! ni far vanta sa lange, eftersom den har datorns harddisk ar inlast. kanske kommer det nagot gott av det har, far se...det ar for tidigt att tanka sa, jag vill bara HEM. men det gar ju inte, sa...

strul!

blev av med vaska, planbok och pass + alla id - handlingar igar kvall och ar nu strandad i London. ska till ambassaden i morgon och hoppas att de loser problemet SNARAST! sa hjalplas man kanner sig...och inga svenska bokstaver pa tangentbordet...hoppas ni farstar anda. vill ni ha kontakt med mig, skriv till min jobbadress, den kommer jag at harifran hotellet,

[email protected]

det far bli sa, jag kommer inte pa nagot annat satt att halla kontakt med er.

svårt att hålla sig rak...


sol och snö, variation


SAAB

bygg inte en massa bilar som ingen vill köpa. är det inte smartare att göra nåt som folk vill ha och behöver? kanske till och med nåt som är nyttigare? vem vet, i spåren efter den här "krisen" kanske något bättre uppstår, världen ska kanske inte alltid se likadan ut som den gör nu? jag upprepar med en dåres envishet; Gör något som folk vill köpa, så blir det inga problem att få det sålt.

I morgon sticker jag till London, så nu får bloggosfären klara sig utan mig i alla fall till måndag. Há dé!

Jag Vill Inte

vara en tallrik med spaghetti!

vintern är vacker, när Himlen är Blå


skönt att veta att vi är på Rätt Väg


jag längtar

ständigt någon annanstans
vet inte vart
bara bort härifrån

vill inte detta
men vet inte
om jag vet
vad jag vill

har det alltid känts så här?
kommer det alltid att kännas så här?

kan djur samla på sig dålig karma?

plockepinn


sol och snö


tänkte i dag citera

den bok jag läst och nämnt, "Negativa medarbetare - effektiv konflikthantering för chefer" av Harry E Chambers;

De tio effektivaste sätten att ta död på motivationen:
1. Att inte lyssna
2. Att inte ha eller förmedla visioner (mål)
3. Att kräva ansvar utan befogenhet eller inflytande
4. Att inte ge feedback
5. Att inte informera
6. Att inte ingripa mot andras låga produktivitet
7. Att snåla med resurser (även tid)
8. Att bara erbjuda enformigt arbete
9. Att inte rätta till brister i organisationen
10. Att aldrig komma till avgörande

sidan 327

mer behöver inte sägas...(detta gäller även lärare i klassrummet)

en glänta bildas när en jätte faller


skogen i lördags


nytt tips

från en elev, vet inte om det är bra eller dåligt, det är rätt konstigt..."Charlie the Unicorn". länk tillagd i listan för er som känner för att kolla.

Det Man Älskar, Det Fotar Man


tre tighta granar


normalfördelningskurvan

dissar Nassim Nicholas Taleb hårt i boken "The Black Swan - the impact of the highly improbable". han beskriver två platser, Extremistan och Mediocristan. i Mediocristan funkar normalfördelningskurvan som förutsägelse för framtida händelser, problemet är att vi inte befinner oss där så ofta som vi tror. i Extremistan kan "omöjliga" och totalt oförutsägbara saker hända som förpassar oss långt från alla kartor över verkligheten. 9/11, Berlinmurens fall, finanskris...sånt som vi i efterhand naturligtvis såg komma,  men innan det hände hade ingen nån aning. även om Taleb förutsäger finanskrisen i boken, som kom ut 2007.

man kommer att tänka på Tage Danielssons monolog om sannolikhet, som skrevs med anledning av kärnkraftsolyckan i Harrisburg..."Innan det som hände i Harrisburg hände var det helt osannolikt att det skulle hända, efter det att det hade hänt rasade sannolikheten upp till nästan 100 %. Men bara nästan..."

Danielssons slutsats var väl i och för sig att vi borde hålla oss till försiktighetsprincipen. det tycker jag med.

Taleb dissar oxå grammatikundervisning som en metod att lära ut språk. jippi, säger jag. men så är han inte lärare heller...frågan är om jag är det.

nu då? nära och inte suddigt.


nån av sjöarna i vintersol


informationsskylt


solsolsol

äntligen och på en ledig dag. åkte med hunden till Skiren Kvickens naturreservat och pulsade runt i snön och solen. perfekt. håller på och läser en bok om negativa medarbetare, den ger mig många tips och igenkänningsfaktorn är hög. jag påminns om mig själv, om kollegor och om elever. vi ska inte vara negativa, det finns inget egenvärde i det!

skäl till negativism;
dålig självkänsla
rädsla
tristess
olösta konflikter
motstånd mot förändring
vrede

skumt växtsätt


det är bra med fokus


kunde aldrig

logga in för att göra nåt blogginlägg i går och jag som hade så mycket att säga...nåja, hade en kul lektion med ett engelska B-gäng som skulle hitta en låt och ett filmklipp och en snygg koppling mellan dem. fick både låt och filmtips. låt: Coldplay med "The Scientist". fantastisk video, jag har lagt till den till länkarna. och filmen "Freedom Writers". fick låna den och såg den i går kväll. väldigt bra, se den! Hillary Swank som entusiastisk lärare på en skola i LA.
i dag var det fredag. just det. solen sken.

hej hopp, livet är en fest!


samma himmel här som där


jobbar hemma

halva dan, jätteskönt. har varit ute med hunden och blivit skönt varm i ansiktet (det blåser och snöar, vilket får den effekten när man kommer in). ska iväg till Stadsbiblioteket och se om de har några böcker...

lånade "Arn, Tempelriddaren" i Ordförrådet och har börjat läsa den. den är så där. den enda bok jag verkligen gillat av Guillou är "Ondskan". den tyckte jag var välskriven. en bra film oxå, även om de slarvat bort en hel lillebror i den. det var det en elev som uppmärksammade mig på.

de pratar om pendlande på "Plånboken"(p1). visst är det knepigt att vi åker kors och tvärs för vår försörjning? varje dag möter jag lika många bilar som kör från Västerås till Eskilstuna som vi som kör i den andra riktningen. det verkar lite smått absurt.

söndagsskymningshimmel


sitter du och läser Hundsport?


dimmigt disigt grått kallt mulet mörkt vinter

vad ska  man säga, det är ju i alla fall kul med en dags sol...insåg att jag bara måste kunna gå ut med hunden när det blir dagar som i går. en kollega åkte hem på lunch för att rasta sina hundar och jag är så avundsjuk! men det är svårt att köra 4 mil fram och tillbaka (alltså sammanlagt 8 mil) för lunch, så...men i morgon ska jag till biblioteket på förmiddagen så jag passar på att ta en sovmorgon och en längre promenad i dagsljus. det gäller att hitta guldkornen i vardagen. det gjorde jag i dag;
1) använde elever som hinder
2) lärde mig vad en likviditetsbudget är
3) fikade i Råby centrum
4) kopierade en omstörtande artikel att visa eleverna (får se om de förstår att den är omstörtande...)

och apropå Elijah Wood

läser alltså SOR (bland annat) och blir alltmer irriterad på ovanståendes prestation i filmerna. Frodo är MODIG i boken+medelålders+alltmer alvliknande ju mer tiden går. i filmen händer INGENTING med karaktären. jag är ledsen för att jag tjatar så, jag ska lägga ner. snart. kanske.

bok som reseförberedelse


en av mina favoritkonstnärer - Hieronymus Bosch


en bra måndag

kul att såna finns!
och ett strålande väder hela dan. visst är det trevligt för alla som kan vara ute, men kunde det inte ha varit sånt väder i går, när jag var ledig? är det nån slags pik från universum? jag tycker fortfarande att alla borde få ledigt när det är fint väder, speciellt om det var länge sen...

städade oxå, men det märks inte nu


planterade om dessa i går


hela dikten

som jag citerar nedan går att läsa på länken "hela dikten",

kärleken är tålig och mild

såg en film på rekommendation av en elev i går, "A Walk to Remember". den var bra, välspelad och lågmäld om hur kärleken kan förändra en ung människa. lite väl sentimental i vissa delar för min smak, men jag är väl en cynisk gammal tant som inte förstår hur det är....men varför ständigt detta fokus på att bli gift hos unga flickor i USA? inte är det så här, att deras enda önskan och det enda de lever för är att bli gifta? de ser för mycket romantisk smörja och leker för mycket med Barbie när de är små.

varför är det så viktigt att gifta sig? vem vinner på det? "Så lyder eden vid vår bröllopsfest, jag älskar dig så länge jag har lust"

more love to the people!


för en hund är allt så enkelt


där ser man

hur det kan svänga. i går hade jag en bra dag på jobbet. mindes att jag tycker det är ROLIGT att undervisa! det är det med jobbet som jag faktiskt gillar och alltid kommer att hålla på med. sen är det så  mycket med det här med skola som jag aldrig kan förlika mig med. varför ska vi alltid uppmärksamma det som är fel och tokigt? varför markerar jag varje litet stavfel i elevernas texter? vad säger det om mig och min uppfattning om vad mitt arbete går ut på? så nu ska jag prova att bara låta dem skriva utan att markera deras "fel". att vara svenskalärare är ett omöjligt uppdrag, i alla fall så länge man inte får nån hjälp från sina kollegor, det går inte att sköta hela uppdraget själv, jag fixar det inte. andra kanske kan.

jag undrar så - de som bara rullar på, som det synes helt okritiskt - MÄRKER de ingenting eller fungerar allt för dem? så har jag undrat ända sedan det första seminariet vi kandidater hade på den första praktiken vi var ute på. läreri är svårt och blir inte lättare av att vi lärare förväntas ha sån jävla koll på allting. och så fort jag känner att jag har fast mark under fötterna kommer någon eller någonting och slår undan dem för mig. fötterna alltså. och så upp igen, tills man kanske inte orkar försöka längre. jag kommer envist att hävda till min död - SKOLAN SKA VARA ROLIG!!!

(för mer info om "uppdraget" läs Skolverkets studieplan i svenska för gymnasiet, finns på deras hemsida)

jodå

just nu känns ingenting roligt, men jag är trött, så det beror nog på det. möjligen nån infektion på gång.

har man inget trevligt att säga kan man lika gärna vara tyst, så det är jag nu. kram på er!

en bro?


jodu - allt det där vet jag redan


accepted

heter en film som jag såg på tv6 i går. gillade den skarpt. den handlade om en kille som startade ett college på skoj, men så blev det på riktigt. alla fick lära sig det de ville och de lärde sig av varandra. detta ställdes mot en vanlig skola, som var jättetråkig och där alla bara var elaka mot varandra. för att de inte fick följa sitt hjärta...just det, den enda skyldighet vi har är mot våra egna drömmar. den som följer sina drömmar låter oxå andra följa sina. det är vägen mot en bättre värld.

den som rackar ner på andras drömmar respektera inte sig själv.

sen är det nog så att vi pratar mer till varandra än med varandra. jag ska lära mig att lyssna mer. alla vill vi att någon ska lyssna på oss för att höra det vi inte säger. det vi inte säger är viktigare än det vi faktiskt säger.

så lyssna till tystnaden i en replik som aldrig sägs...

Kronskogen i söndags


tja

en tisdag - igen. det mesta som vanligt. kallt. solen stack fram en stund och visst blir det mer dagsljus?


Alice i februariskog


koja på gång


nu insåg jag

vad som blev tokigt i går, när jag skrev att face value. det jag menade var at face value. det är svårt att vara svengelsktalande....det var hopplöst att komma på varför det såg så fel ut.

vad går livet ut på

egentligen? är det nån som vet? ju  mer jag undrar ju mindre begriper jag. ju mer jag lär mig desto mindre kan jag. kanske är det så? meningen är att man ska bli helt utan kunskaper och bara ta varje ögonblick att face value? eller...

pengar och prylar tror jag inte är meningen
att göra sig så snygg man kan tror jag inte är meningen
att tycka bu eller bä om det ena eller det andra
tror jag inte är meningen

att leva för andra tror jag inte är meningen
men inte heller att leva för sig själv
att göra precis som man vill
tror jag inte är meningen
men inte heller att göra det andra vill

balans är kanske meningen
men fan så svårt

det var första gången jag hade med en svordom i en dikt och det var kanske det som var meningen

en del cyklar på en söndag


min cyklamen, med sällskap


himlen nyss - inte grå!


ny länk

till en sida för bokläsare, man kan gå med och få boktips baserade på vilken smak man har. de kunde förutse vilket betyg jag skulle sätta på en bok som jag inte betygssatt...tydligen med hjälp av en matematisk algoritm...hm. (det är ju bra att man kan ha matte till NÅT nyttigt)

RSS 2.0