långhårig chihuahua


3 små hundar i en hage


ibland känns skolan

som ett sjukhus och då tänker jag INTE på alla plåster man får sätta på barnfingrar och barnfötter. Men allt detta diagnostiserande och alla dessa experter som ska in och experta. Förr gällde en lärare en klass och jag undrar om inte det många gånger var bättre...

rhodesian ridgeback


det är utställning


skönt att bli hållen


kör till jobbet

i morgondimma, solen lyser genom diset och det är SÅ vackert.

Fåren framkallas ur dimman
som platonska tankebilder
De liknar gråsten
tills de rör på sig
Man hör deras tankar
in till bilen
De tänker på gräs
och ull

tjusig rottweiler


vad kan det till vänster vara? skulle fråga men gjorde inte...


liten, vit och söt


skott


måndag

men det vet ni väl redan?

Som lärare förväntas man spela match första dan, innan man hunnit få ihop laget och börjat träna. Så är det väldigt många tränare inblandade...

det var mycket sopor att sortera i går...


127 Hours

såg jag i går, ung man är ute ensam i naturen, fastnar med armen i en klippa...titeln anger hur länge han sitter fast. Detta har hänt på riktigt. James Franco imponerar i rollen, jag trodde att han skulle kunna göra bra ifrån sig i en huvudroll och hade rätt. Det är väl fler än jag som sett vad han gjort...(Tristan i Tristan och Isolde och Spindelmannens kompis som blir ond och sen god, tex)

Åska i morse, tur att man har ett hus att bo i.

ett vackert steg


bracco italiano handlar


borsta, borsta


Severance

http://www.empireonline.com/reviews/reviewcomplete.asp?DVDID=117488

fastnade jag framför i går kväll. Den började på ett sätt som verkligen fångade mig och sen ville jag veta hur det skulle gå. Det gick illa för de flesta. Jag inbillar mig att titeln är en lek med "Deliverance" ("Den sista färden") som den påminde lite om.

Hur trött kan man bli och fortfarande överleva? Kan man dö av trötthet? Kan man plötsligt få mindre sömnbehov, så att man vaknar tidigt, inte för att man inte har ro att sova utan för att man är utsövd?

Kommer att tänka på Macbeth: Macbeth hath murdered sleep. Men han mördade kungen och det har jag inte gjort. (Än)

färger fina ihop


cool hund höll uppsikt


långhårigt i regnväder, en utmaning


trött

men intalar mig själv att det inte är farligt att vara trött, det är bara att vila, så går det över. Fredagen kommer alltid mycket lämpligt i slutet av arbetsveckan. Var ute med barnen i skogen i dag och det var väldigt trevligt.

i vår klass
var vi sjutton stycken
så vi lärde oss räkna
till sjutton

är jag inte fin?


stilig saluki


min nya arbetsplats - och mina kollegor

http://gnesta.se/barnutbildning/grundskola/kvarnbackaskolanf5/personal.4.82fa56c1314f30c07480001665.html


Jag går i spinn minst tre gånger om dagen och bränner därigenom en massa energi som jag borde ha till annat. Men...det blir nog bättre. I dag tyckte jag att det gick åt rätt håll.

är jag inte tjusig? (saluki)


bearded collie i 2 färgvarianter


australisk terrier


första riktiga skoldagen

och mycket gick bra, men mycket kan gå bättre. Känner mig som en nybörjare men jag vet ju att jag gjort det förut...Barnen är trevliga så det ska nog gå bra, vi får hjälpas åt...

Dimma på vägen och "Min kamp" (av Knausgård, alltså) i cd-spelaren.

bra program

http://svtplay.se/v/2509261/gokvall/lagens_langa_nos__del_1_av_5 - om hundar, förstås!

visst ser det skönt ut?


ett gäng griffoner


frusen vinthund (faraohund)


borzoi - SÅ vackra


pirrigt

Det är pirrigt för lärare också att börja skolan, det tänker man kanske inte på? Det gick bra i dag, jag hann inte förbereda allt, men å andra sidan, det kanske vore en omöjlig uppgift. Att hinna allt, menar jag. Jag hann med en hel del. Sen är det ju så att du alltid har människor omkring dig som tycker att du borde göra mer eller annorlunda. Så tänker nog du om dem också.

spaniel (welsh springer) - noshundar


hundmöte


hej du!


en del har ingen päls alls...


bearded collie


det är intressant

att hyra en film som man tror att man vet vad den handlar om så handlar den om nåt helt annat. Väntade på att "Adjustment Bureau" skulle hamna i en tunnelbanevagn och börja meckla med tiden, men det var inte alls den filmen.  Det är nog inte ens Matt Damon som "starar" i den...Det gjorde nog att jag uppskattade den mindre än jag gjort annars. Som så många filosofiskt och samhällskritiskt intressanta historier var den skriven av Philip K Dick (tex "Bladerunner").

Åka hemifrån 9.30 och komma hem 20.00, ingen höjdare. Skönt att jag kunde börja senare, annars hade jag varit mycket tröttare nu...Körde hem via Läggesta och vägen från Björnlunda till Mariefred är om möjligt ännu vackrare än den andra (över Sparreholm och Malmköping). Så såg jag regnbågens början (eller slut). Fast den flyttade sig med bilen?

husbil som behövde hjälp för att komma från den regnbemängda gräsmattan...


skönt att sträcka på sig när man är klar (cirneco dell'etna)


hundarna som tävlade om BIS


ett gäng faraohundar


schapendoes (med trevlig husse som vallar med dem)


Rango

en mycket bra film, rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1192628/

Såg finalen på hundutställningen, afghanen blev BIS.

http://www.skk.se/utstallning/

Tog inga uppställningsbilder i år, utan försökte få mer känsla. Jag tycker jag lyckades bra med några bilder, får se vad ni tycker.

I kväll blir det Adjustement Bureau, info om den kommer i morgon - Inshallah.

kompisträff


snälla matte, kan vi inte gå hem?


3 westies i en bur


irländsk setter - mattarnas hårfärg matchar mellanåt hundens


bonus

jag lägger in lite bilder jag tog på Hundutställningen i dag.

inte en egen bild - men bra ändå


medierna

program på p1, är alltid intressant. De ställer de där följdfrågorna som man vill ha svar på, inte bara VAD som rapporteras utan VARFÖR och HUR.

Min jobbmail strular, av någon anledning vill inte mina uppgifter fungera i systemet och supporten var på tjänsteärende fredag em. (hrm, jag säger ingenting, men tänker desto mer)

Annars pendlar mellan omnipotens och självtvivel. Som det brukar vara.

blommor - Stadsparken


ingen bild i går

beroende på strul med datorn, eller servern, eller luften - eller nåt...Men i dag gick det. Bra föreläsning om läsförståelse som satte igång många tankar hos mig.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3631 - info om Barnens Romanpris, en barnjury läser böcker och delar ut pris. Mycket bra diskussioner om läsande och kvalitet.

Annars är jag på väg in i fredagskoma, återkommer i morgon - inshallah.

liljekonvalj (ens avsked)


pizza i Stjärnhov

helt ok. Ösrregn när vi var där, men till slut kunde vi ta oss tillbaka till skolan utan att bli alltfär blöta. Och vad kul med Smartboard! Det finns massor att göra, men jag vill nog måla på papper med eleverna också...

Eskilstunavy


ojojoj

att gå upp halvsex...och än så länge är det ljust...men varför jaga upp sig inför framtiden, det går så bra att jaga upp sig för det som är nu. Det går framåt ett litet stycke varje dag, men jag känner mig alltmer förvirrad. Tur att jag är van. Det är bara att inse, förvirring är mitt normaltillstånd.

plantering Stadsparken


gå upp halvsex

är ingen dröm, men det går när det måste gå. I dag var det konferens i Gnesta om den "nya" läroplanen. Citattecken för att jag känner igen tankegångarna ända från lpo 62. Men det kanske jag som inget begriper. God lunch, de har en duktig (prisbelönt) kockerska i skolköket, hon gör god vegetarisk mat - blomkålsgratäng i dag. Jag tror det är första gången jag ätit skolmat som smakar något. Där ser man, man lär sig alltid något nytt (det lönar sig att leva).

Och FASS finns i 2 versioner, en för fackinsatta (medicinare) en för lekmän - så borde man göra med läroplanen också.

Och varför ska man inte lägga nycklar på bordet? Jo därför att på ett tyskt hotell förr i tiden lade "glädjeflickorna" nycklarna på bordet för att visa herrarna var de var tillgängliga någonstans. Mammorna sa till sina döttrar att inte lägga nycklarna på bordet därför att det betydde otur, de ville inte berätta den riktiga anledningen. Även om det inte är sant, är det en kul förklaring.

fin blomma


första arbetsdagen

avklarad och det gick bra. åt lunchen ute och gick en runda i omgivningarna. Körde bil som ett proffs fram och tillbaka. Nu gäller det bara att hålla sig vaken tills man ska gå och lägga sig och trycka på repeat.

näckrosor, Stadsparken


Gräs På Tak


bra idé!

http://www.dn.se/livsstil/halsa/frivillig-fika-givande-for-alla

Har nu sett över 4 timmar om Che Guevara och känner mig upprorisk.

http://www.imdb.com/title/tt0374569/

http://www.imdb.com/title/tt0892255/

Visst är det märkligt hur mänskligheten uppför sig? Är det ok att använda våld för att störta en diktator? Hur ska  man annars göra, vänta ut honom (så att hans bröder och söner och svärsöner kan ta över (för det har väl aldrig hänt att en kvinna blivit diktator, eller har jag fel?)) Som i Libyen nu, eller Syrien, inte kan människor bara lägga sig ner och ge upp? För vem lever vi? Vem tillhör jorden, luften och haven? Varför blir en del rikare och rikare och andra lever helt utan hopp?

Du har inte en chans - ta den!

sensommarhimmel


drömmer

om första arbetsdagen - tänk! Har sovit så där hela veckan, är nog nervösare än jag vill erkänna.

Even going in circles
is going somewhere

Utan drömmar
skulle världen aldrig vakna

Det är inte farligt att gå vilse i en labyrint
där ska man vara vilse

Är en kvinnas enda uppgift
att föda barn?
Om hon inte gör det
har hela hennes liv varit förgäves då?

örnie


sista dagen

på semestern/arbetslösheten. Det känns bra, jag vill börja jobba. Sedan får man se hur det blir, det går ju inte att veta. Lånade tre filmer på biblioteket i går + köpte tre färggranna toppar och en snygg jacka. Och färska räkor.

"Det finns två slags sanningar. Dels de uppenbara sanningarna, där motstsen alltid är felaktig, och dels de djupare sanningarna, där motsatsen också är rätt." Niels Bohr

blommor!


grönt är skönt


finsk växtkraft


Björnparken


drömde om zombies

(zombier?) Kom på en bra lösning vid zombieinvasion - ta gift så att du verkar död och vakna upp igen efter några år, när zombierna är borta. Att ingen tänkt på det? Fast det blir ju ingen bra film av det.

Nu är nog hösten definitivt här, i går regnade det ordentligt hela dan, i dag lyser solen, men det är kallt, 13 grader enligt datorn. Skönt, för visst vore det hemskt om det var sommar när man ska börja jobba?

Såg om "Men Who Stare At Goats" i går, av bröderna Coen. Skrattade högt flera gånger, fast jag sett den förut, en del scener är riktigt roliga. Ewan McGregor blandar jag alltid ihop med Jude Law, men han har gjort bättre prestationer (Ewan, alltså). I en scen säger George Clooneys karaktär till honom att han har en Jedikrigare i sig, vilket är extra kul om man betänker att Ewan spelat en ung Obi - Wan Kenobi.

luomo=ekologiskt på finska (lr om det var naturenligt?)


ljus genom moln - en klassiker


skärgård i Finland


kvällsljus i Öster


när man inte har något att säga

- ska man kanske hålla tyst?

efterrätt på kryssning


moln, ljus, hav


här har Anna ett helt eget hus (Helsingfors)


reklam utanför snigelrestaurang, dit måste man åka tillbaka


Cold Mountain

såg jag i går. Jude Law, Nicole Kidman, René Zellwegger. Vet inte om det är regi eller nåt annat, men filmen är rätt tråkig. Och René Z är så felcastad. Möjligen har hon fått i uppdrag att vara nån sorts komiskt inslag, men det blir bara överspel. Folk går åt i samma takt som i värsta Shakespearetragedin och man bryr sig inte riktigt. Kanske vill den säga något om något, men vad om vad är jag inte kvinna att reda ut.

I övrigt lullade vi på som vanligt hela dan i går, djuren och jag. Gott så.

Blev kallad till ännu en intervju. Men jag har ju ett jobb redan. Tydligen var jag inte så överspelad som jag trodde, dessutom börjar nog rektorerna få lite panik så här veckan före skolstart...(de skrapar i botten på tunnan och de de helst ville ha har tackat ja till annat).

klänning buren av en finsk miss Universumvinnare


hus i gamla Borgå


minns jag rätt hette denna gata Djävulens gata


gatan vinterunderhålles inte...


tjusigt, eller hur?


himlen i går kväll


Agnosia

hyrde jag och såg i går. Den var inte alls som jag trodde och därför vet jag inte riktigt vad jag tycker om den, intressant nog. Men det är skönt med något annat än engelskspråkig film ibland (denna är på spanska).

I natt letade jag efter en lärarkalender och det visade sig svårt.

del av taket


vacker del av kyrkan


predikstol


kyrka byggd som teater, har jag inte sett förut


ännu en vacker kyrka, i Borgå


ljus i kyrka - känt tema


Drakarnas rike

http://www.imdb.com/title/tt0253556/ - eller "Reign of Fire" som den heter i original, är en av mina favoritfilmer, med två av mina favoritscener. Den är inte fantastiskt jättebra, men helt ok i sin genre. Det är inte bara för drakarna som jag gillar den (men de är snygga, för sin tid), utan också för skildringen av relationerna och Christian Bales solida insats som Qiunn. En favvoreplik; Amerikaner, det enda som är värre än drakar...

2 misstag görs dock, slarvig barnregi i en scen (det är sorgligt uppenbart att de fått höra att de ska gå in i scenen och se sig omkring, lite så där..kanske ta tag i en kedja som hänger ner (och varför det?) och en häst som bara är med för att hjälten ska kunna göra sitt hjältedåd. Var är hästen annars och vad äter den, när det knappt finns mat till människorna och marken är bränd till aska? Så släpps den lös i en scen med en otäck drake i trakterna och dyker upp igen, fräsch och fin i en annan scen. Nej, det blir orealistiskt. Och som varje fantasy och sf skapare vet, ju mer fantastisk historia, ju viktigare att få till trovärdiga detaljer. Och det är synd, när allt annat är så bra.

annan vy av kyrkan


Borgå kyrka


graffittistickning á la Borgå


enhetlig skyltning


hrm

i dag känner jag mig avslagen, som en kolsyredryck som stått utan lock för länge. Åt nog för mycket i går, det straffar sig (numer).

vad funderar en fågel på?


autralian shepherdvalp


världens minsta galleri?


gamla saker til salu


en mycket tjock trasmatta hängde i mörkret


men i natt

drömde jag om hundar, vatten och båtar. Helt jobborelaterat.

och solen lyser och lyser och lyser
vilken sommar!
jag försöker koppla av och njuta
istället för att bli stressad
av allt detta vackra väder

lev här
och nu
(men det är så svårt)

tittut!


vacker sommarhimmel, hemma


Borgå ligger vid vatten


provdocka för fullvuxna kvinnor


minnen från nåt krig


häftig bild av mynt


tavla i Borgå


skador

först svullnar långfingret efter ryck i kopplet (hm) i går kväll (eller i natt, egentligen), sedan lyckas jag skära mig i tummen på höger hand när jag ska skära upp morötter till marsvinen. Det är farligt att vara djurägare...Och båda skadorna på högerhanden, vad kan det betyda? (eftersom jag är vänsterhänt, menar jag)

Drömmer om arbete. Men det är som det brukar vara. Mitt undermedvetna hanterar det faktum att jag snart ska in i selen igen.

oxå från i går kväll


bild från i går kväll


vacker port


denna adress finns i Borgå


Borgå är väl bevakat


pampig trappa


solen fortsätter

att lysa, vilken sommar! det enda som kunde vara bättre vore att jag hade närmare till en badsjö, och eftersom vi skapar vår egen verklighet...

dagens bilder

kommer från vår utflykt till Borgå, en stad som har kvar kvarter från medeltiden därför att invånarna inte tillät att gatorna revs och byggdes om. Tänka sig. Trevliga butiker, möjlighet att åka buss och/eller båt dit från Helsingfors.

söt lokatt till trädgården?


konst till salu i Borgå


tänk vad man kan hitta i gamla gömmor!


tjejskjorta som funkar till killar oxå - unisex


definitivt inte min smak


snygg eller inte? kunde inte riktigt bestämma mig...


drömmer

om undervisning och elever...det går så där, det är alltid nåt som strular (i drömmarna). Hittade dock en bra krok att hänga min jacka på, alltid nåt.

Åt gott och såg en bra film i går. Gott så. Hann med en massa saker som behövde göras också. I dag är det mindre att göra, men det ska bli gjort det med.

metron i Helsingfors - en linje (öst/väst)


tur att virveln inte var större


mycket vatten


skyfall i Helsingfors


True Grit

film av börderna Coen, MYCKET bra. Riktig western med coensk twist. Bra manus (som alltid), med repliker som poesi, vackert filmat, bra regi av bra skådisar. En del får till det! Varför se dåliga filmer när det finns så bra?

Annars är det skönt att vara hemma igen, vädret är varmt och soligt, allt är som det ska vara.

(Vi skapar vår egen verklighet)

RSS 2.0