Manneken Pis


kissande flicka


kissande hund


holländska är roligt!


la grande Place, världsarv


Don Quijote och Sancho Panza, spanska torget


gryning på väg


så har man

besett Bryssel. Trevlig stad, trevliga människor, bra service. Det är så annorlunda att vara bland civiliserade människor. Det märks att de är vana att byta språk utan problem. Förstår du inte franska? Då tar vi det på engelska! En stad med stora kontraster, från puttinuttigt till storslaget, vilket jag hoppas kommer att framgå av bilderna. Mycket mat, god mat och mat i rättan tid. Och öl och vin. Vinprovning på marknaden på söndagen.

golfbanan - igen


träd på golfbanan


utågå


resa

är kul det. I morgon ska jag (om Gud vill) flyga till Bryssel. Vet egentligen inte mycket om staden, mer än att EU huserar där, den sägs vara tråkig och de ska ha bra mat. Moules frites får man väl se till att äta. Det finns ett seriealbummuseum. Såg om Spidermanfilmerna och började fundera på skillnaderna mellan amerikanska serier och europeiska. Amerikanska hjältar har alltid superkrafter, de europeiska inte. (OK, inte Batman, men hans oerhörda rikedom kan ses som en superkraft, eller hur?) Och varför känner man aldrig igen dessa dubbelfigurer på lukt och röst? Visst borde man höra att det är någon man känner?

Nåja, det är väl inte ens en världslig sak.

bonsaiträd?


ett svart hål!


nya markörer på golfbanan


prata politik

är kul det, det har jag hittills inte fått nog av. Sedan vill man ju att något ska hända oxå...Som god miljövän körde jag bil till Torshälla och mötet. Hm, kanske ska prova med buss när de nya linjerna börjar. Man får utmana sig själv om man ska växa, eller hur?

skyltfinnarhund


vackert träd på golfbanan


hösthund, hundhöst


bokrekommendation

Richard Dowdens bok Afrika - framtidens kontinent. Här får jag lära mig saker om Afrika, dess historia och politik (och andra makters inflytande, mer eller mindre tydliga) som jag inte visste att jag inte visste. Läste i går kväll kapitlet om Somalia och det var väldigt intressant. Jag refererar inte, det är bättre att ni läser själva.

blå oktoberhimmel, lördag


tjena!


höst=guld


kyrkogårdar

ska tydligen behandlas som lekplatser. Gravstenarna ska hålla för att leka på. Är det bara jag som tycker att det är något absurt? Boken "I trygghetsnarkomanernas land" av David Ebarhard dyker upp i minnet (comes to mind, in English). Livet ska göras ofarligt, om vi vaccinerar oss mot allt som går, spritar händerna i alla offentliga miljöer (och varför inte hemma?), kokar allt vatten hela tiden, undviker allt farligt, alltid har på oss hjälm och säkerhetsbälte (och varför inte säkerhetsväst) slutar röka, dricka och äta fett och socker - då kommer vi ALDRIG NÅGONSIN att bli sjuka, råka ut för olyckor och dö.

Bara i Sverige...

sol på vatten i löv


hösthimmel genom höstlöv


sol, skog, hund


uttråkad

men, vad göra? Det känns som ett riktigt i-landsproblem.

höstallé


allé till Sparreholms slott


Treme

är oxå bra, en serie från HBO om New Orleans efter Katrina. Mycket musik, som jag gillar, fast jag inte gillar jazz. Eller så trodde jag att jag inte gillade det därför att jag var okunnig. Hm.

http://svtplay.se/v/2575382/treme/del_5_av_10__shame__shame__shame




åker förberedd för nästa års odlingssäsong


utsikt från kyrkan, Sparreholm


X - men

First Class, såg jag i går. Helt habil, en cool, tidigare osedd scen, en ubåt som lyfts upp ur vatten. Visserligen börjar det bli så vanligt med coola effekter att man är något luttrad...Det krävs mycket för att man ska bli imponerad. Så är det ju X-men, det häftigaste är alla mutationerna.

Så var det diskussionen om Makten över tiden hos miljöpartiet. Många pratsugna, svårt att hålla sig till ämnet...(jag har svårt för det). Man vill prata om allt på en gång. Politik är svårt, det.

Skulle köpa fisk till mat (fiskgryta) och var på väg att köpa pangesius (billigast), tills jag såg att den kom från Vietnam (odlad). Då blev det torsk från Östersjön istället. När jag cyklade hem kom jag ihåg att man inte ska köpa torsk heller, eftersom den är på väg att bli utfiskad. Vad svårt det blir! En dels lösning är sluta äta kött, men det vill jag inte. Jag tycker det är svårt nog ändå att få i mig mat varje dag. Har nu skaffat WWFs fiskguide.

http://www.wwf.se/source.php/1364667/Fiskguiden%202011_stora.pdf

naturen är sin egen tavla


färger och mönster med höst


True Blood

är bra. Jag brukar inte gilla så mycket sex och våld och blod, men det blir intressant, kanske för alla konstiga karaktärer? Underliga typer som är av någon sort som man  inte förstår. Jag har läst de tre första böckerna, men serien är mycket bättre. Jag tror det är Alan Ball, som oxå gjorde Six Feet Under. Här är han producent. Skådisarna kan få mycket sagt med en blick eller en viss kroppshållning. Det är flera parallella handlingar samtidigt, vilket ger en mycket att hålla ordning på. Gillar det oxå. En intressant historia om vampyrer! (och varlulvar och hamnskiftare och gudar och så nånting som vi ännu inte vet vad det är...)

vass är så vackert


gamla träd och brygga


det oförklarliga

det som bara "drabbar", det kan man inte göra något åt. Det som bara händer, utan förklaring det är man ett offer för. Är det därför vi får veta om alla översvämningar, men inte om skogsskövlingen som ligger bakom? Anledningen till att städer blir översvämmade är att de asfalteras mer och mer, gråytor suger inte upp vätska som grönytor gör.

Med kunskap följer ansvar, så håll oss i okunnighet?

hösten ÄR vacker


hembygdsgården, Sparreholm


när drömmarna

inte stämmer med verkligheten, är det då drömmarna eller verkligheten man ska ändra på? Efter snart 50 år i denna tillvaro vet jag fortfarande inte svaret på den frågan. Jag får kanske förlika mig med att jag aldrig får svaret.

höstö i Båven


vy över Båven, från Sparreholms hembygdsgård


avslut

på skolan är nu gjort. Jag tog kort efter vägen. Skulle titta på Sparreholms slott, men det verkade inte vara tillgängligt för allmänheten (som jag ju tillhör...) så jag fick nöja mig med kyrkan, som är under renovering.


näckros


hemgjorda hamburgare

smakar inte som de man köper...ett världsligt problem, men ändå.

Maslows behovspyramid

saknar en sista nivå, en där vi lever för andra, inte för oss själva. Narcissismen leder till materialism och jordens undergång.

I dag har jag tittat på en rallylydnadstävling för första gången. Så där lagom imponerande, men en tävlingsform som skulle kunna funka för Alice och mig.

ett tips till

http://svtplay.se/v/2563416/i_damernas_detektivbyras_spar

Ett program om Alexander McGall Smith och Damernas detektivbyrås Botswana, ett spännande land. Man borde åka dit. (oxå)

minne av vår


vaniljglass

till äppelpaj - mums!

Vi verkar leva i en tid (och/eller ett land) som definierar begreppet sila mygg och svälja kameler. Visst finns det viktigare ting att diskutera och lägga sin energi på än om en politiker slarvat med sina ersättningar? En lärdom kan vara att låta staben kolla upp blanketterna (och löneutbetalningarna) bättre. Visst verkar det underligt att inte märka att man får nästan 7000 extra i månaden (då har man kanske mer pengar än nödvändigt?), men med autogiro och mycket annat att göra kan jag förstå hur det kan hända. Det är nog avundsjuka som gör oss arga (jag blev oxå arg - initialt) - och det är ingen vacker känsla.

Men måste dock tillägga att detta bevisar - återigen - avståndet mellan oss "här nere" (som jagas med blåslampa och tvingas kolla och dubbelkolla alla blanketter och ersättningar) och "dom däruppe" som gladeligen plockar åt sig mer än de ska ha och behöver.

(Behöver, förresten, man behöver ju alltid mer än man har, eller hur?)

Såg http://svtplay.se/t/162460/en_andra_chans , sista delen i går. Där dök Dalai Lama upp. Buddhismen är cool, apropå ovanstående.

när Gud stänger en dörr...


har troligtvis

ett nytt jobb, återkommer när det är mer officiellt. Jag kan cykla till jobbet, jag kan gå upp 6.30 istället för 5.30 och kan förmodligen bestämma mer själv. Jag ska nog börja lita på att Universum vet vad det håller på med (för jag gör det nog inte...)

oktoberskog


lånade en bok

på biblioteket i går- "Kuwaharas dass", den handlar om sociala innovationer. Bla direktdemokrati i Vallentuna.

http://demoex.net/ Där kan alla invånare över 16 (sic!) gå in och rösta direkt i de frågor som tas upp i fullmäktige. De har en representant som röstar efter det som medlemmarna bestämt. Är rösterna lika talar representanten för båda sidorna.

skogssjö


himlen är ljusblå

typisk hösthimmel, blek som urvattnad
ljuset är speciellt så här års
undrar om man kunde vakna ur
en långvarig koma
titta upp mot himen
och avgöra när på året
det är?

svamp och trädstam


blandskog


måndag

mulet och oktober.

skogen är vacker året om


inramad skogssjö


kul att leka med fokus - och fint blir det


nuet är det enda som finns

och det tar aldrig slut, enligt Samtal med Gud - böckerna. Det kanske kan vara en tröst. Och allt är som det ska vara. Men betyder det att man alltid ska maxa nuet så mycket det går?

I går åkte vi till Skiren-Kvicken, ett fint reservat en bit utanför stan. Lite synd att man går rundan (den längsta) på en halvtimme, men i dag funderar jag på att gå milen i Vilsta.

Underligt att man gör mindre när  man inte jobbar än när man jobbar. Den här veckan har jag inte tvättat och inte städat...Nåja, det är en världslig sak.

vackert - men inte bra för fasaden?


parkeringshus med klätterväxt


ekonomipriset

har dom delat ut det och jag har missat det? alla de andra priserna flaggar de så ordentligt för. är det för att det egentligen inte är ett nobelpris?

I övrigt- På västfronten intet nytt.

2-färgat


en gles gran till jul?


allt faller

löven faller
regnet faller
mörkret faller
börsen faller
vilken tur då
att vi fortfarande står upp!

höst


rester av växtsäsongen


mööte

vi möts och möts,  men träffas vi någonsin?
Det är inte konstigt om du inte förstår mig, jag förstår mig inte själv. Men det gör nog ingenting, man får leva på som om man förstod någonting och kanske kommer man någon gång att förstå - någonting. Eller inte.

träden släpper sina löv, som ska bli ny jord


vacker trädstam


limbo

befinner jag mig i just nu, men där är jag van att vara. Väntar på blanketter att fylla i och möten som ska ske. Under tiden skickar jag iväg arbetsansökningar. Man vet aldrig, kanske får jag napp någonstans. Napp som i tröst?
När man fiskar behövs flöte, sänke, bete och bra fiskevatten.

vilka bär?


koja


Den gråtande katedern

Katedern står i klassrummet och gråter
Varför?
Kanske känner den sig ensam
och outnyttjad
Den önskar sig tillbaka till de gamla dagarna
då den fick stå i centrum
I ett tyst klassrum
fullt med flitiga små barn
som plitade i sina läroböcker
"Mor är rar"
"Far ror"
Nu är det inte alls så längre
barnen klättrar på väggarna
och katedern står i skolans källare
och gråter

vackra äpplen av någon sort


lönnlöv i oktober


arbetslös måndag

den första i en ny månad, det betyder lång väntan på af. Får ta med något att läsa.

vacker hösthimmel


The Fighter

film med Christian Bale och Mark Wahlberg - rekommenderas. Jag tyckte om storyn och skådespeleriet. Det slog mig när jag sett klart den att jag på den senaste tiden sett många filmer om boxning, en sport som jag principiellt är emot...Men att det är mycket taktik i boxning, det hade jag inte förstått. Teknik, träning, styrka - självklart, men också taktik. Så är det väl med det mesta.

himmel som sammet - hösten är vacker


välkänd vy, men ny himmel


lyssnar på p1

och blir näst intill outhärdligt klok. Konflikt är ett mycket bra program, denna vecka om finanskrisen i Europa. Varför går alla skattepengar till de banker som inte kan hantera pengar istället för till reella investeringar (i utbildning, infrastruktur, integration?)? Se DET är en intressant fråga!

Vill bli folkhälsovetare, men den utbildningen är på 7 terminer. Hrm. Det gäller att hitta en alternativ väg.

If the path you're on is well trampled, it's not your path...

RSS 2.0