staket


mossa


trött brygga


jobba i grupp

är inte så lätt. Om jag sitter tyst och osynlig behöver jag kanske inte göra något. Tyvärr funkar inte den strategin om en är lärare...

lyftande skrattmås


Sundbyholmsvatten


det är grönt nu


ännu en dag

under öppen himmel, trots prognoser om regn skiner solen som besatt. Kunda ha badat men gjorde det inte. Fisk i folie är gott.

put and take


hala in och hoppas på napp


hund och fisk


en hel dag till

ute under himlen. Alla (nästan) fiskade, nästan alla fick fisk. Så det så. Inte jag, men jag gav förmodligen upp för fort.

vilket gräs?


hästar i arbete


här var vi i dag


hela dagen ute

det är så en ska leva!

grönt är fantastiskt skönt


skrämskott

blir det en del av när en har djur. Inga fler råa märgben till Alice, nu får det vara nog. Hon spydde hela lördagen och åt ingenting på söndagen. I dag har hon härjat med brevbäraren som vanligt och det gjorde mig glad. Där ser en hur en kan ändra prioriteringar.

Knipa med ungar i Stadsparken


Pridefestival i stan


sova till radion

kan ge konstiga drömmar. Jag försökte förgäves få tyst på Göran Greider för att kunna ge instruktioner till en svenskauppgift. Skönt att då vakna till en söndag. Alice mår inte bra och i hennes ålder vet man aldrig hur allvarligt det är. Det kan åtminstone inte vara livmoderinflammation och det är ju en tröst.

tänk om det kunde vara så här alltid...


ormbunke med definition av vårgrönt


kroppen överger oss alla

om vi lever länge nog.

tjoho!


våren vecklar ut sig


compact living

ska man kanske prova på?

mönster


närbild på våren


hit och dit

i tankarna, kanske för att tankarna är så fria. Verkligheten är en helt annan historia. Där måste en välja, bestämma sig och kompromissa, spendera pengar och tid och därmed välja det ena framför det andra. Ack ja. Men det är kanske det som är vitsen med det hele...

gräs är uppenbarligen gott


lilje-


-konvaljer


om jag visste

vad det hela går ut på skulle jag berätta det för er

bilder tagna i går


grönt


det är så fantastiskt nu


visning

cyklar jag till alltsom oftast. Hittar inget perfekt, men det är kanske inte meningen heller. Kanske hittar jag något som kan bli perfekt.

Allt detta är mitt


Filmtime

Börjar jag bli för gammal för att uppskatta en actionrulle? Har jag sett allting förut och blivit för blasé? Det kan oxå vara så att filmskaparna koncentrerar sig på fel saker och glömmer story och karaktärsutveckling. Det är svårt att ta farorna på allvar när man vet att hjälten kommer att klara sig. Sen kan man faktiskt gilla action fast man är kvinna#, även om det kan bli alltför tröttsamt med dessa unga flickor som hoppar runt i korta kjolar när männen har långbyxor. Samma principer som i sport. Apropå debatten på fejjan, mannen GÖR, kvinnan SER SEXIG UT. Dessa kommentarer bottnar i filmen "Star Trek: Into Darkness" som jag såg i går. Snygg, välgjord, men som så mycket i vår tid - yta, yta, yta. Men jag fick spännande drömmar.... # fast en är kvinna, menar jag förstås

På väg


svampmönster


Pingst

en bortstädad högtid på undantag. Såg en liljekonvalj på väg att slå ut i skogen i går. Annars från västfronten intet nytt. Inte från östfronten heller.

Det är vackert i Stockholm


Några av oss

behöver ett alibi för att komma ut, en hund, en häst, en trädgård. Annars skulle vi alltid sitta inne och uggla. Andra kanske inte behöver det för att ge sig ut under himlen och få en massa frisk luft och sol på sig. Bra det, kanske. Bob Dylanlåtar på jobbet i morse. Bra texter, speciellt till "The Times they are a'Changing."

himmel


här är livet slut


I dag har jag

lärt mig så mycket att hjärnan borde bli överfull. Det är kul men ruggigt intensivt. Så är jag oense med mina kollegor om det mesta. Men det är som det ska vara. Allt är som det ska vara utom det som inte är det. Och det är oxå det.

Stockholms stadshus


här störtade JAS för några år sen


omställning

är nödvändigt, så det är bara att börja. Har en bra titel till en bok, men vet inte riktigt vad som skulle hända i den; "The Year That Spring Never Came".

tree art?


Gaaammmaaallll ek


framtidsvecka

blir intensiv. mycket på jobbet i dag, diskussion om arbetstider (den har jag hört sedan jag blev lärare -92, samma argument fram och tillbaka) hem och snabba sig med det ena och det andra och så iväg på föreläsning. får se om det kommer fler än de närmast sörjande...

jag är inte rädd

även när jag är det. Det är ett val inget annat. Ingenting skrämmer mig, inte ens det som gör det. Det enda att vara rädd för är rädslan själv. Men mardrömmarna kan jag inte göra något åt, de bara kommer.

vatten


knoppar gör sitt


lediga dagar

sätts livet på paus, inget rör sig framåt, mer än handen mot munnen. äta äta äta. och sova. måste göra något! måste...sova. god natt.

en gammal stenhög


Alice i landskap


vatten speglar ljus


lekte lite med hunden

i går och insåg att hon fortfarande vill hitta på saker. Hon hämtade grejjer och jobbade för belöning. Så plockade jag gräs till marsvinen + lite björkblad och rönnlöv. Alla 4 fick vara ute samtidigt och jag satt med som vakt för att se till att Lea inte blev för le. Hon är välnamnad...

en gammal trappa


på väg


hon kan och vill fortfarande!


en semesterdag

bara för att. Skönt att sova länge och lulla runt lite lagom. Kanske ska vi springa, jag får se.

vet någon vilken blomma?


Mälaren och Alice


rådjur i Viksjö


ännu en röd dag

mitt i veckan. Våren är bra konstig på det viset. Visst är det skönt att vila när en är trött, men det blir lite hackat och delt och ingen riktig ordning med någonting. Kom igår ihåg att vara glad över att jag har ett arbete. Det är så skönt. (Har jag tänkt så förut? Jodå, men lite klokare blir en väl med åren?)

ett finger åt vintern


uppmärksam hund


lyxig träningslokal


nu ska det

bli rätt. Är inte riktigt överens med redigeringsprogrammet, men det är bara att hacka i sig att det fungerar som det gör. Så är jag för lat för att ändra när det väl är klart. Hm. Idag har jag betalat in anmälningsavgiften till skrivarkursen jag ska gå. Och en gammal fundering som blev aktuell igen idag; är korrekthet eller information det viktigaste med språket? Kan man jobba med båda samtidigt eller ska man välja en i taget?

ser ut som kultur, men är natur


sommaren kom

direkt. I dag har jag debuterat med sandaler, halvlånga byxor och solglasögon för i år. Inte alls fel.

vilken sort?


romantisk bild?


jag känner ingen

som bor i ett inredningsreportage. Så har jag sprungit i t-shirt i dag. Marsvinen har varit på balkongen, liksom i går.

scilla


färdiga formulär

som ska fyllas i digitalt kan vara väldigt irriterande, när de inte vill fungera. Ska försöka igen lite senare. Annars åker jag till Järfälla i dag. Det enda jag vet om Järfälla är att de har en galoppbana där. Men det är inte därför jag ska dit.

kom kom kom


Little Shop of Horrors

kan man få se på arbetstid om man har tur. Det gäller att välja rätt jobb. Och arbetsplats.

här hänger vi


det går framåt

långsamt, men ändå...

snart snart snart


sköna Maj välkommen

till vår bygd igen. Kan det bli lite varmt och grönt nu? Tack.

RSS 2.0