bra försvar


Må du leva i intressanta tider

påstås vara en kinesisk förbannelse. Men visst är det spännande att inte veta någonting, varken om väder eller något annat. Den globala uppvärmningen leder till Fimbulvintrar i Norra Europa. Vem hade kunnat gissa det? I boken jag läser just nu - The Secret of 20102 and a New World Age, understanding fractal time, av Gregg Braden - står det, bland mycket annat, att det varmare klimatet beror på förändringar i jordens magnetism, vilket beror på att vi närmar oss slutet på två långa tiscykler, en på ca 5000 år, en på 26000 år. Så alla som säger att det inte är vi som värmer planeten kan ha rätt. Bra eller dåligt?

Gycklare en sommar i Mariefred


Utan tvivel

är man inte klok.

Ju tvärsäkrare människor är, desto okunnigare visar de sig ofta vara (lyssnar på Ring p1). Vet man själv lite om ett ämne är det lätt att gå på vad någon som verkar säker säger. Gör inte det, ta reda på fakta själv och känn efter med magen.

Som att stoppa i sig "ofarliga" droger man köpt på internet.
Eller trycka i sig paracetamol dussinvis.
Korkat? Okunnigt?

(Argumentet - om alla gör som jag, tänker som jag, då blir allting bra - visar för mig på en människa som inte använder hjärnan till mycket mer än att hålla sitt namn och sin adress i.)

naturens påhitt


Arbetslöshet är bra

varför denna fixering vid arbete-tillväxt-konsumtion-materialism? Blir vi verkligen lyckligare av saker och pengar? Är det inte bara så att vi indoktrineras till att tro det? Och varför ska alla jobba heltid? Är man en bättre människa då?

Däremot att känna sig nyttig och göra något verkligt - det mår vi bra av.

Påminner om Island (detta är Dalarna)


Isländsk deckare

ser man inte alltför ofta. Började i går på tv2. Lovande, jag kommer att fortsätta titta.

http://svtplay.se/t/147286/seriestart_for_hammaren


naturväsen


The Plan

visades på tv i går, om människor som agerar mot klimatförändringarna. De har slutat vänta på att någon annan ska göra något. Jag vill också sluta vänta.

http://svtplay.se/v/2273254/dokumentarfilm/the_plan

Jag håller snö


Livet är enkelt

för ett marsvin ; äta, sova, äta, sova...

ännu en höstbild - var det den här du menade M?


höstbild


snö och himmel


december -10


Mycket mat

god mat och mat i rättan tid. En massa filmer på tv som man redan sett. Ok att de inte kan visa premiärer, men något nytt kan man väl få se? Elr så har jag redan sett allt.

Det blåser. Hm.
Jag har ingen riktig lust att gå långt.
Sitta inne och äta.
Hm.

snötyngda grenar, eller snöskyddande?


konst=natur/natur=konst


En tid för

generositet och öveerflöd, en tid att inte snåla och hålla tillbaka. Kanske vi skulle leva så året om?

sten med snömössa


snön skulpterar former


fraktaler i full frihet


Att fylla år

är lätt, det är bara att låta bli att dö och ändå känns det som lite av en prestation...Man firar att man föddes en gång för länge länge sedan, eller att man fortfarande lever? Vilket som, i dag är min födelsedag. Jag skrek för första gången någonsin den här dagen för 48 år sedan. Helt otroligt.

voff


hund, bänk, snö, träd


It is winter - so deal!


fejjan

ska oxå uppdateras varje dag och det är hektiskt...

Har nu läst boken om naturväsen och är förbryllad över mig själv. Jag är beredd att tro på allt, men visst är det svårt att tro på det man inte ser. Att se är att tro - men att tro är att se, oxå.

Det är vinter, något som vi har i vårt klimat varje år, ibland mer ibland mindre. Vi är åtminstone beredda på snö och kyla och hanterar det för det mesta rätt bra. Sedan fungerar inte allting alltid som vi vill. Tänka sig. Hörde en man på radion som sa att nu fick det vara nog. Hur tänker han då? Vad tror han att han kan ändra på? Det blir så tydligt att vi måste acceptera det vi inte kan förändra. Livet blir mycket enklare då.

Gjorde en movielistchallenge på fejjan och hade sett 73 av 100 filmer...då är man antingen moviefreak elr så har man inget liv. Av 100 böcker har jag läst 53. Måste erkänna att jag ibland inte var säker på om jag läst/sett elr trodde att jag gjort det. Som Oliver Twist. Tror inte att jag läst den, men är inte säker. Elr Sense and Sensibility. Äsch, spelar roll.

nästan varje dag

kör Alice och jag en match med bollen hon vinner nästan alltid. Vad säger det om min teknik? Och då har jag bestämt reglerna...

I går pulsade vi i snö igen och jag tänker att det borde ge mig bra kondition. Alice simmar igenom snömängderna eller skuttar som ett rådjur. Gillar vi det? Tja, vad annat kan vi göra?

istapp


mycket snö på stenarna


efter snöstormen


ljus


en riddare


om vi lever

som att allt kommer att ordna sig gör det kanske det. Sedan är det bra om vi gör saker i rätt riktning också. Men grundinställningen är nummer ett. Visst kan man ge upp och tänka att allt går åt skogen, men det är fegt. Känner du till någon berättelse där hjälten ger upp? Det är hjältens signum, att kämpa så länge han/hon har liv i kroppen, för det Goda, det Rätta, det Sanna. Och visst vill vi vara på det Godas sida? 

blå himmel - digital


Julpynt


Cesar

kommer till Europa, till Stockholm, till Hovet - så naturligtvis måste man gå, som fan. Och ute snöar och blåser det. Och inne är det oxå vinter. Jag vill kunna teleportera!

trevligt med människor som tänker själva

http://www.dn.se/nyheter/sverige/pitea-kan-ta-strid-om-inlasning-pa-demensboenden-1.1229224

tänker han rätt, eller fel? Vet ej, men han verkar i alla fall ta hänsyn till verkligheten. Fråga - vad är värst; att bli kränkt genom att bli inlåst eller att förirra sig ut i 20 minusgrader mitt i natten och frysa ihjäl?

böcker som väntar på att bli lästa


min sanslösa orkide - den gavs med mycket kärlek!


Julklapp från jobbet - vet vi vad det är?


julstjärna på


så är det mindre

än en vecka till Jul. Bara en sån sak.

färg!


avslutning

på ännu en skola - ska inte dissa den så jag säger ingenting. Sov för länge (sic!) och fick huvudvärk. Får skylla mig själv. Läser en bok om naturväsen som får tillochmed mig - som tror på det  mesta - att bli fundersam. Om dessa naturväsen finns är de inga höjdare på att skriva poesi...

kvällshimmel


har nu lämnat in

min semesteransökan för mellandagarna. Känns absurt, men inte mer än det kändes att jobba i mallandagarna förra året. Jag skulle kunna jobba i år med, men jag har ingenting att göra (törs jag skriva det?). När det går lätt gör man rätt. Kanske. Jag vill jobba med något som gör mig passionerad.

Julen är en märklig högtid, det känns som att vi pressar in allt i den - mat, människor, aktiviteter - inte konstigt att det blir alldeles överfullt. Vad handlar julen om egentligen? 3 lediga veckor, att sova, läsa, skriva...möjligen.

ljus i november


"fest"

i går på jobbet, men det var inte mycket fest över den. Maten var god. Ingen höll tal, mer än jag. Är inte det konstigt? Eller hålls det inte tal längre? Ok för att vi inte sjunger, men ett tal måste man väl ha, om inte så för att tacka för maten?

Länk till Sörmlandsnytt

http://svtplay.se/t/103426/svt_sormland , där jag är med 2 gånger. Inte särskilt sminkad och uppiffad, men det är det jag säger som är viktigt.

ljus i mörkret


det är vinter - fortfarande (vi kanske vänjer oss)


blir man trött

av kyla, eller är det nåt annat? Lucia i dag, det brukar vara början på julen, så snart har vi ett nytt år. Åt lasagne med klassen i dag, det var riktigt gott & trevligt.

vacker balkong på stan


blivande eldskulptur?


ska skriva prospekt

och vet inte riktigt hur man gör, men det bästa är väl att bara göra och se hur det blir, skriva kan jag ju. Jag blir mer och mer allergisk mot ordbajseri, jag vill att varje ord ska betyda något. Så ska man tänka på läsaren, men det vet jag inte riktigt vem det blir.

En kollega hade läst början på min bok och tyckte att den skulle ha varit i fantasin hela tiden. Hur förklarar man att jag inte bestämmer sånt, det gör berättelsen? Sen tror jag att om man läser hela (hm) förstår man varför det är så. Av dem som läst den (som jag vet) verkar lika många tycka mycket om den som de som inte gillar den alls. Det är kanske så det är. En elev hade gett upp om "Hundraåringen...",  han tyckte den upprepade sig och blev tjatig. Och den är en sån bestseller.

Dessutom läser jag en översatt bok från ICA-förlaget och den är full av korrekturfel, inte bara en bokstav som missats utan sammanhang i hela meningar som blir obegripliga.
s 64; "Robert Louis Stevenson beskrev drömmandets och drömtillståndets roll i hans kreativa process i "A Chapter on Dreams."" # Ska det inte vara i sin kreativa process?

# Robert Moss, "Alla goda ting är tre"

jag vill bo på landet, men med värme och lyx


vinter, winter, hiver


jag har inget liv

kan jag känna ibland, men det är ju tokfel. Naturligtvis. Att bli hemma är oxå en resa, sägs det och den inre resan är den viktigaste. Sägs det. Hrm.

Såg Nobelpristagarnas tal i går och det intressantaste var toastmasterns perfekta uttal av deras namn och hans presentation på en mycket vacker kinesiska. Vilket vackert språk det är (om det nu är mandarin eller något annat).

När alla i en grupp är rörande överens om något då börjar det alltid krypa i mig. Är det mig det är fel på? (det tror jag ju inte, men vad vet jag?) Konsensus kan vara hur farligt som helst, oftast pyr det som tusan under ytan. Visst är det bättre att prata öppet om olikheter och skillnader så man får syn på dem och kan förhålla sig till dem?

Hur vet vi att våra liv är på riktigt?
Spelar det någon roll så längevi uppför oss
som att de är det

sörm lands gård en


säg inte

att vi blir utan cancer om vi äter aspirin, då kommer alla att börja äta aspirin!
1) är vi så korkade?
2) tror vi på allt som "vetenskapen" säger?
(för vetenskapen har ju alltid haft rätt förut...närå, neurosedyn är inte farligt, närå DDT skadar bara ohyra, närå, lite bomber har bara ihjäl de onda. jo tjenare)

hund, vinter, blekt solljus


2 dejter

på 2 dar och jag blir stressad...borde kanske trappa upp tillvaron, det är alldeles för enkelt att vänja sig vid ett lugnt tempo...

Sörmlandsgården, populärt motiv


trädens nervtrådar


återigen

drömmer jag om djur, nu var det jag som skulle sköta dem. De var svåra att hitta men så fann jag flera bås fulla med grisar. Tog tre av dem med mig. Vad vill jag säga till mig själv? Mer djur i mitt liv, kanske?

Såg "Flickan från ovan" i går, den var vacker och lite skum. Hon som spelade huvudrollen var väldigt duktig och peter Jackson (regissör) gjorde bra ifrån sig oxå. Bara en falsk ton (eller två) i hela filmen.

Fors kyrka, december 2010


vinter


hrm

när man inte har jobb då vill man ha vilket jobb som helst
när man har ett jobb, då vill man ha något annat

varför är det så?

i natt drömde jag att jag var i Paradiset, en massa djur (islandshästar (det du, E, det är ditt fel), hundar och smågnagare) och djurälskande människor. det enda sorgliga var att jag inte hittade min egen hund, men hon var där nånstans och hade det bra hon med. det började med att jag lämnade ett tråkigt möte som gick över tiden. grattis säger jag till mig själv. även om det bara var en dröm.

Häxan och Lejonet - igen...


minnen från ett party


jag vet inte

vad det är för modell på min Nokiatelefon, är jag en usel människa då? Är sånt viktigt? Herregud, jag HAR ju en mobil, räcker inte det?

full fart i pulkabacken


himlen i går eftermiddag


andra advent

jag undrar hur många av dem som firar jul i Sverige som vet varför högtiden kom till? Om man tänker från allra första början blir det ännu krångligare. Kanske en djupdykning i materialism, kitsch och överflöd är helt i enlighet med alla traditioner och ett Högre Syfte. Bort med måtta, sparsamhet och späkning!

snön som föll ifjol


döden döden

läser "The Book of Secrets" av den gode Deepak Chopra (honom skulle jag vilja träffa). Där står det att vi dör hela tiden, dvs cellerna i vår kropp dör och ersätts stundligen. Då tänker jag så här att det är därför vi sover, för att starta om, som en dator som hänger sig om den står på för länge.

I natt (när jag sov) kunde jag inte för mitt liv komma ihåg vad min hund hette eller hur hon såg ut, visste att min hund var borta men visste inte vilken hund det var. Intressant upplevelse.

Kylan och snön över hela Europa beror på något väderfenomen (vilket är ganska självklart) men vad beror då det på? Är det som med El nino utanför Chiles kust, något som återkommer med jämna mellanrum eller beror det på uppvärmningen?

Frågor frågor....

bra att ha när det blir översvämning


vi säljer bara

vapen till dem som lovar att aldrig använda dem (eller låter någon annan göra det)

vi är inte med i NATO, bara i verkligheten inte officiellt

och det finns ingen klimatuppvärmning

Nejdå, somna om du, det är ingen fara

bra med skyltar, så man vet vart man är på väg


ska vi låtsas

att allt är bra, så blir det det?

Spår i snön


Andlig resebyrå

vill jag starta, det kräver inga investeringar, kostar ingenting, allt som behövs är kunskap och erfarenhet. Kanske visdom?

Inte min - er.

Resmål i dag = Nuet

Vägen dit:

1) Cykla när det är halt

2) Börja umgås med hästar (alla djur fungerar +
små barn, men hästar är coolast och tar dig
mest effektivt till nuet)

3) Lär dig något nytt, som kräver koncentration (tai chi, dans...)

Ju mer du är i nuet, ju lättare går det och du kommer att förstå att det är där du hör hemma. Det finns ingenting att vara rädd för. Trivs du i ditt Nu kommer du att bli lycklig. Ät när du blir hungrig, vila när du blir trött, dansa när lusten kommer över dig.

Trevlig resa!

RSS 2.0