Men inte än...


snart är sommaren över...


I dessa moderna tider

när man kan lyssna på radioprogram när man vill ska jag tipsa er om sommarprataren Lasse Berg. Ett mycket intressant program med bra musik. Han har bott i Afrika och rest i Asien och har mycket spännande saker att säga om detta. Länk till p1 tillagd.

Såg filmen "Push" i går. Mycket action, intressant idé, men led också en viss brist på logik och genomtänkthet. Spännande inslag men som helhet för tunn. Inser att vad du tycker om en film påverkas av vad du sett innan...

Vackert hus vid Rosenforsparken


Damm vid Rosenforsparken


Nu kom jag ihåg

att det är lördag i dag. Det är dessutom den dag jag städar. (Intresseklubben noterar) Jag är periodare när det gäller städning, just nu är jag inne i en period när jag städar varje lördag. Det känns rätt trevligt. Man har ju tid när man är ledig...
Såg sista Pirates of the Caribbean i går och oj så dåligt! Ska det verkligen finnas nån story i den? Har manusförfattarna tagit helt ledigt? Jag tyckte det var uppenbart att så fort de var oroliga för att publiken skulle fundera för mycket på logiken i alltihop slängde de in en actionscen (mer eller mindre motiverad) så vi skulle sluta tänka. Tonårspojkar (i de lägre tonåren) kanske fick ut nåt av den, men till och med det är tveksamt. Två båtar är på väg att sugas ner i en malström (och det tar evigheter) samtidigt som det slåss för fullt på båda båtarna, de sitter fast i varandra, två karaktärer slåss om en kista och två andra gifter (sic!) sig mitt i alltihop? Jag fattar ingenting. När Disney är dåligt då är det uselt. Synd, för de kan vara så bra. Jösses. jag är glad att jag inte payade för att se den på bio, snacka om bortkastade pengar. Den första filmen var bra, men sen gick det utför (som med Matrix). Det är svårt att göra en trilogi. Uppenbarligen.

Simma på!


Vikingabåt i Eskilstunaån


Halvblodsprinsen

Såg jag alltså i går. Började med vad jag nog måste säga är den snyggaste kameraåkning jag sett. Jag blev nästan åksjuk. Sedan var inte min favoritreplik från boken med och en scen var tillagd som inte finns i boken, men det är bara att inse än en gång, film och bok är två olika sätt att berätta en historia på. Det som funkar i en bok funkar inte på film. Och man har ju tillgång till båda, eller hur? Det vore kanske inte så kul om man filmade boken rakt av, precis som det står (även om Rowling skriver så man ser platserna framför sig).
En reflektion till, när jag såg den inledande scenen slog det mig varför hon är så läst i vår tid. Jag tror många av oss har känslan (i alla fall ibland) att vi lever i Den Yttersta Tiden, med sjukdomar, naturkatastrofer och tilltagande egoism. I detta ger hon oss lösning, en hjälte som är väldigt mänsklig men ändå tar itu med den största ondskan och besegrar den. Det skulle vi göra också. Som Dumbledore säger; ondskan har ingen makt över oss som vi inte ger den själva.
.

Ni vet väl

att jag skriver i omtänket på vardagar? Välkomna dit (länk i samlingen till höger)

Alice På Bro


Nykläckta gräsandungar


Rosenfors trädgård - Skogstorp


I dag funderar jag

igen på det här med Världsekonomin. Varför är det på det här viset och varför tillåter vi det? Det har blivit som en hydra, omöjlig att rå på som bara växer ut ett nytt huvud när man hugger av ett. Är det inte vi människor som bestämmer över Finansen? Det känns som att det är tvärtom. Kan vi inte döda hydran en gång för alla och börja om från början? Köra utan pengar, kanske? Eller ge alla lika mycket? Nånting borde göras! Jag har alltid tyckt att det är absurt att en del människor inte ska behövas utan gå på nåder till socialförvaltning och arbetsförmedling. Alla borde ha något att göra!

Låst toa - typiskt


Alice Åker Bil


Plötsligt

ska man känna igen inte bara maskros, groblad och gräs utan oxå kråkvicker, käringtand och nate. Smultron och blåbär går oxå ner. Jag menar naturligtvis marsvinsmat. De verkar äta det mesta, men jordgubbar vill de inte ha. Konstigt. Alice tycker det är konstigt med di sma och mycket onödigt, visst borde hon räcka. Jag är ledsen, Alice, men jag vill ha många djur. Kanske blir det en hanne och ungar så småningom...Ska ta kort på dem så jag kan visa er, men de springer och gömmer sig hela tiden...

Nu är boken klar

Men den går ännu inte att köpa? Men ni kan se hur den ser ut på länk tillagd till höger.

Get a life!

- I would if you can tell me where I can buy one.
- Can I have yours?
- And get over it?
- As opposed to what I have now?
- As soon as I'm finished with this one.
- Thank you, are you handing them out?
- And be like you? No thanks.

Kom på nåt

att fråga er om, kan man fråga om bilder på google? vore inte det coolt?

Blommor (lejongap?)


Efterlängtad skugga


I dag

har jag inget att säga som inte blir en upprepning, så det får vara. Kram på er!

Rosbuske, Rothoffsparken


Del av konstutställningen - mansskjortor på tork


Lördag

Haver städat, både till mig och till marsvinen. Just nu är de på balkongen så de ska få lite frisk luft, det kan inte vara bra att vara inne i en varm spånfylld bur hela tiden. De är fortfarande rädda för mina händer, men jag hoppas att det går över.
Vädret (denna eviga följetong) är nu växlande, mer spännande. Ska det regna eller inte? Det åskade hela natten så varken jag eller hunden sov. Hon sover inte, så då sover inte jag heller. Men hon är väldigt nyfiken på di sma.

RSS 2.0