Alice! På en sten!


samma vy, ny tid


batteriet

till kameran gav upp innan kameran gjorde det...skulle köpa ett nytt batteri i går, men fick rådet att köpa en ny kamera istället. så nu måste det bli av, ska bara fundera på hur avancerad kamera jag vill ha och behöver. nån sorts systemdigital, men så nätt att det blir av att man tar den med sig. precis när jag blivit beroende av att ta bilder...

såg "Sweeney Todd" i går, med Johnny Depp och Helen Bonham Carter. Regi Tim Burton. den var bra, svart och tragisk, med en fantastisk text. de sjunger inte allt, vilket alltid är en lättnad. Tim Burtons filmer känns alltid igen.

i dag åker vi från "kriget" till landet och blir borta till fredag, så nu får cyberrymden klara sig utan mig.

bye for now!

is och snö


känns vyn igen?


mur


liv och död

jag funderar mycket på döden och andliga ting, det har jag i stort sett alltid gjort, men det är för att livets mening fascinerar mig. om jag levt för länge sedan (vilket jag i och för sig kanske har gjort...) var jag nog filosof (om jag hade råd). det känns som att introspektion är det som faller sig lättast för mig, samtidigt som jag tycker om att vara med människor, så länge det inte blir för mycket. därför är det konstigt att jag är lärare...

men att jobba med människor är utvecklande! mest lärde jag mig av att hantera (och bli hanterad av) små barn på en förskola. de är så direkta, du märker direkt om det du gör funkar. och hästar. umgänge med hästar förädlar själen. jag skojar inte, det vet alla som varit bland hästar (på rätt sätt, öppet, medvetet och ödmjukt).

jag tror inte på att tvinga på min vilja på andra, jag vill att vi tillsammans bestämmer vilken väg vi ska gå och sen gör vi det, eller går skilda vägar.

var inne på en Tarotsida och spådde mig. tre kort kom upp, det sista var Djävulen (för framtiden) som oxå är mitt stjärnteckens kort...sammanträffande? kanske. men när det gäller Tarot är det ofta så har jag märkt. sammanträffanden som skär rätt in i hjärtat och skakar om. lägger till en länk till sidan jag var inne på. hon erbjuder distanskurser, funderar på att anmäla mig...

ja, just det

såg en ny serie i går, Cranford (rikstelevisionen, kanal 2). mycket engelskt 1800 tal men med ett modernt stuk. visade tydligt på hur ett statiskt samhälle långsamt måste förändras när nyheter kommer in utifrån. Gene Hunt var med! (alltså, skådisen som spelade Gene Hunt i Ashes to Ashes) Här spelade han tjänare åt en rik tant som inte ville sförstå att hennes pengar börjar ta slut. så såg jag en trailer för en ny serie om en modern kvinna som handlar i Jane Austens värld. det är mycket sånt nu och jag tycker det är intressant.

drömde väldigt otäckt, tre killar spöade upp en fjärde i ett källargarage och jag gömde mig, för rädd för att göra något. med tiden såg jag alltfler som gömde sig, vi var många fler än de som misshandlade pojken. en liten kille kom och satte sig hos mig, ännu räddare än jag. när jag vaknade undrade jag varför vi inte hade avbrutit misshandeln, vi var många nog. grejen var att vi alla trodde att vi var ensamma där...

närbild på tall


badplats på vintern


annars

är allt bra!

gissa vad detta är


en omotiverad mur


och så tog julen slut

chattade  med en god vän i går och fick perspektiv på livet, tänk att vissa människor lyckas återföra en till det som är viktigt! eller också var jag mogen efter ca en veckas "depression" (citattecken eftersom jag varit djupare i olycka förut och kan jämföra). jag tror att vi lever för att följa vårt hjärta och göra det som endast vi kan göra för oss själva och världen. om man känner sig hindrad och stoppad hela tiden, eller om man känner att man ödar en massa energi utan att komma någonstans, då är det dags att röra på sig. skolan är en förtryckarorganisation, vilket är intressant...men som lärare måste man inte bidra till förtrycket, lärande och utbildning kan försigå i många olika former.

frihet betyder också osäkerhet, men kan man leva med det så är det bara att våga språnget...

let's shake on it


is och vass


En Annan Dag

vad ska man göra när man inte kan gå långpromenader? snacka om abstinens! jag får trösta mig med att det blir desto trevligare när jag väl kan börja igen. börjar fundera på någon annan träningsform, för det här går ju inte - att inte röra på sig alls.

varje gång jag har långtråkigt tänker jag att det är något fel på mitt liv - men kanske betyder det bara att jag är nära upplysning?

Aj och Oj

Livet
gör ont
hela tiden
döden känns kanske
inte alls

samsara och nirvana
himmel och helvete

filosoferna har tid att tänka
men inte känna?
de som känner
tänker inte?

vem är då jag i allt detta
vem är du?

tveksam isläggning


vintersjö


vinterskulptur


JulDagen - en dag som alla andra?

Har varit på landet från i går till i dag. det var kallt och mörkt, tyst och mysigt. solen sken på markens pudersnö och på grenarna. tog lite nya bilder. åt gott och pratade om ditt och datt. mest datt kanske.

I dag Snöar det

på Julafton! coolt!

himlen i går - Klosters kyrkas topp anas i bakgrunden


Spiderman

har nu sett om alla tre filmerna och är imponerad av karaktärernas ovanliga djup (för en superhjältefilm). bruden får oxå utvecklas, bara det att hon oxå spelas av samma skådespelerska i alla filmerna, hur vanligt är det? man kan reta sig på hennes osäkerhet och velande, hennes otydlighet mot hjälten, men samtidigt ÄR hon ju ung och osäker, med en tuff uppväxt. hon väljer alltid, till slut, det som känns rätt för henne själv, liksom hjälten. sen kan man vara irriterad på att hennes roll mest verkar bestå i att råka ut för otäcka skurkar, placeras nånstans högt och skrika på vägen ner, men det är en gång för alla kvinnors uppgift i superhjältefilmer (och inte bara där...).

annars är trean intressant därför att Spiderman/Peter Parker möter sina inre demoner och lär sig att ont och gott finns inom oss alla. i slutet kan han förlåta den man som sköt hans morbror, därför att han själv gjort saker som han har svårt att förlåta sig själv. sen har moster May många viktiga repliker, hon står för livsvisdomen. framförallt den villkorslösa kärleken och en grundmurad tro på att han kommer att välja rätt, även om han ibland går vilse på vägen.

allt i allt en skildring av hur det är att växa upp i en komplicerad värld, med eller utan superhjältekrafter...

Bildbevis 2


bildbevis, 1


Alla Alices Mediciner (röret i bakgrunden är mitt)


Alice nya liv, vatten och mat i brösthöjd


1 lucka kvar!


bok - present!


3 nya kuddar -present!


Happy Birthday

to me...
lägger ut bilder på mina presenter, som jag är väldigt nöjd med (har varit med och valt ut dem). fick oxå en liten hink till matresterna, den står nu under diskbänken. jag är SÅ nöjd med att äntligen få sortera ut matrester som ska bli energi.

annars ser vi himlen och solen i dag. fantastiskt. nu tror jag att det beror på att jag inte får gå några långpromenader med Alice på minst fem dagar. känner mig frustrerad, men jag får hitta på något annat att göra. det blev så tydligt för  mig i går att jag inte vill fortsätta pendla och ha ett arbete som inte utnyttjar min fulla potential (mest för att jag inte har hela hjärtat med i det jag gör, det beror inte på lärarjobbet i sig). att fylla ännu ett år och denna gång med en krasslig hund sätter ens liv i blixtbelysning. den enda som kan ändra på mitt liv är jag själv. det är så mycket som jag vill som jag inte kan göra som mitt liv ser ut nu, så det är dags för en förändring. har jag sagt det förut? hm...

men en sak blir inte mindre sann för att man upprepar den!

ljuset tar sig altid fram


en rysligt pigg hund


halt hund

har jag haft nu i två veckor, men i dag går vi till veterinären. får se om jag blir klok på vad det är och vad som kan göras åt det. återkommer om detta. att släppa in kärlek via andra varelser i sitt liv är att släppa in oro och ledsamheter. men man får ta det onda med det goda.

nu har det smällt varje natt i tre - fyra nätter, men så länge vi klarar oss dagtid får man vara nöjd. anspråken förminskas...

såg "The Dark Knight" i går. kom att tänka på Shiva, Hamlet, Djävulen och Gud. plockar ni referenserna blir jag impad. och Heath Ledger ÄR fantastisk, hans kroppsspråk, hans röst, hans ansiktsuttryck...och han är enormt söt i sin sjuksköterskedräkt!

i morgon fyller jag år!

favorit i repris


färg!


var lugn

jag lämnade Stockholm i ungefär det skick jag fann det, stressigt, folktätt, kladdigt. men vi fick se himlen i dag, fantastiskt och nu går vi mot ljusare tider! pratade, drack och åt gott i går kväll, lustigt dock att kvällen blev så kort, halv2 hade alla gästerna åkt hem (jag sov över).  börjar vi månne bli gamla?

vad övrigt är - är det som är, kram!

jul=kitsch, och det är det inte bara jag som tycker. det kan alltså inte BLI för mycket julpynt, så det så!

Hund I Grönt


istället för julpyntat skrivbord (Julita)


jag är inte bitter!

förlorade tävlingen i går, mitt skrivbord var "overkill" enligt mina kollegor. vilket bara bevisar att de inte har nån smak...estetläraren vann och det är väl i och för sig i sin ordning, hon SKA ju vinna, som proffs. tänkte ta kort och visa på bloggen, men tror ni jag om ihåg att ta med kameran?

1 Ja
X Nej
2 Vet inte

Hur professionellt är det att skriva professionellare (alternativt professionellast)?

1 Jätteprofessionellt
X Vädigt oprofessionellt
2 Extremt klantigt

Ungefär som att stava fel till kompetent...(som i; jag är väldigt kompetänt)

Åker i kväll till Storckholm för party! Återkommer i morgon. Det ska bli kul att träffa kompisar och kanske prata om annat än skola. Typ livet och det och sånt. Men vi hade trevligt i går, eleverna fick svara på svåra frågor (vinnarna fick godis i pris), vi träffade våra mentorselever, utvärderade och fikade, sen fick de gå hem. Vi var kvar, städade, åt god julmat, fick julklappar från HK (vill alltid skriva HQ, men nej, det går ju inte i Sverige, men visst låter Head Quarters roligare?) och hade julklappsutbyte på temat 7. Fler än jag hade kommit på den briljanta idén att köpa 7 sorters kakor (3st), 2 hade köpt en kakbok.

Hur skönt är det att sova länge på morgonen?

1 Jätteskönt
X Otroligt skönt
2 Fantastiskt skönt

Rätt svar på ovanstående frågor belönas med en enormt imponerad bloggförfattare.

skum i bäck (golfbanan)


skägglav?


sista lektionen

för i år har jag haft nu. skönt på ett bra sätt.
fick 4 nya filmer i dag, Spiderman 1-3 + The Dark Knight. så nu kan jag titta på dem hur mycket jag vill. jag är tydligen en konstig lärare, men det visste jag redan.

kram på er, i morgon är det julskrivbordstävling som gäller, i år SKA jag vinna!

pelargon


azalea


Kolswa

herrgård har vi varit på i dag. det var lyxigt. julbord, mums. vi fick lite arbete gjort oxå, så allt i allt en lyckad dag. sen är jag ju aldrig nöjd - det är bara jag som förstår vad det hela går ut på...(ja, jag vet, problem med verklighetsuppfattningen...)

i kväll fick jag information om den nya sopsorteringen i mitt hus. äntligen får jag sortera ut matavfall som ska bli energi! det går framåt, kanske långsamt, men ändå!

människor går i otakt
med varandra
men kanske inte
med sig själva?

jag går i otakt
med resten av världen
men förr eller senare
kommer de andra ifatt?
(eller också anpassar jag mig
till dem)

slåss inte med verkligheten - den vinner varje gång

tja, skog, gren, lav...


en gren med lav på


det är bara jag

som förstår mig, men det är ok
jag förstår mig inte på dig heller...

mörker, dimma, halkigt slask
december, tisdag, tråkigt plask
det här är din vardag -
beat it
eat it
treat it
with care?

allting klokt har redan
sagts
men inte
av mig

en dag går

som tåget

men tåget går ju inte alls?

hundar lever här och nu
det gör inte du
det värsta är att de gör det
utan ansträngning
vi måste ta i
för att komma ihåg
att det enda sättet att finnas
är här
och nu

i morgon blir det julbord!


golfbaneskylt


gråväder och

mulet väder väntar
tänkte väl det...
(varför lyssnar jag
på väderleksrapporten?
vädret blir ändå det samma)

tänk om man kunde lysa upp som en sol
själv?

blir eländet mindre
om man känner till det
i förväg?

sol en stund (förra helgen)


annars?

till och med Strindberg var uttråkad tidvis, fick man veta om man lyssnade på Rasmussons krönika i Godmorgon Världen i går. det kan kännas som en tröst när man inte lyckas fylla varje sekund på dagen med meningsfull sysselsättning. är så trött...trött på gråväder och kyla, trött på att fundera på vad jag håller på med, trött på att drömma om en annan tillvaro i en annan värld. trött på att vara trött. men det finns inte alltid något val (fast det tror jag egentligen inte på, när jag är mindre trött). jag vet ju att det vänder. det är det som är skönt med att bli äldre, man inser att ingenting varar, varken gott eller ont. 

så - till nästa gång - ha de! 

söndagsvädret?

grå himmel och slask på marken...
skulle försöka hitta "Gråbergets sång" på webben (av Fröding), men det verkar svårt. allt finns faktiskt inte på Google...

hm, skog


samma bro från andra hållet (golfbanan)


vem bryr sig

har man lust att säga till en massa saker som man ser och hör, framförallt på nyheterna. men vissa saker borde vi bry oss om, i allt bruset kan det dock vara svårt att välja ut vilka. jag brukar tänka att för allt elände man hör talas om finns det minst lika mycket bra saker som händer. det gäller att komma ihåg det när olyckskorparna kraxar. det finns två sorters människor, de som ser problem och de som ser möjligheter. eller optimister och pessimister. problemet är att om man förväntar sig problem och svårigheter som kommer de, som ett brev på posten (fast nu borde man väl säga, som ett samtal på mobilen - för hur länge sen var det inteman fick ett brev?)

man kan inte alltid välja vad som händer en, men man kan välja hur man ska förhålla sig till det som händer en och hur länge det ska få definiera en.

världen är mycket större än vad vi tror det kan vara.

(såg ett kul MacGyverklipp på denna blogg. vi får se vad man kan ha en karta till. in och titta!  http://neverkeso.blogg.se/index.html)

snö som fanns kvar förra helgen - nu är det mer


ek på Djurgården


lucia

kommer med ljus i hår?
nu har vi frusen snöslask på backen (väder är vad man pratar om när det inte finns något annat). jag förstår inte varför inte kommunen plogar marken medan snön är mjuk när de vet att det ska frysa på? det blir hoppplöst att gå eller cykla med det frusna knögglet.

annars är det lördag, en vecka kvar till ett välförtjänt lov. ännu en termin till handlingarna. och snart ett år till. kommer inte på nåt djupt att skriva, så det får bli så här i dag.

variation på känt motiv


och snart är det Jul


livet går ständigt

i repris? i dag tog jag det lugnare än vanligt, jag tror man ska fasa ut lite inför ett lov med minst 2 syften:
1) Eleverna ska vilja komma tillbaka
2) Jag vill inte ligga sjuk hela lovet

i går kom Hundsport (SKKs tidning) - nåt som alltid gör mig lika glad. det här numret hade dessutom en artikel om hundavel som en filosof (sic) skrivit. det blev riktigt intressant.

i dag har det snöat!
men himlen är lika grå...

Djurgården, detalj


stilleben (det är tyska!) med glasögon


nu vet jag

varför det blir så där med bilderna. det är mitt eget fel, jag städar för mycket. man ska inte städa hela tiden, det är stört.

i dag byggde jag och Malin ihop Skolotidningen (i tid och otid). den blev skitsnygg! vi är duktiga och våra elever oxå. det är ett temanummer om de Mänskliga Rättigheterna, som fyller 60 år i dag. grattis, och med förhoppningar om att de kommande 60 år lämnar ett ännu större positivt kölvatten efter sig!  det är en bit kvar till alla människor på jorden får sina rättigheter tillgodosedda.

annars? dags att börja ladda upp till jul?

(och vädret? gråååått...)

jag blir aldrig en julgran...


såna här ser man ibland


och för er

som inte kan sluta undra över vårt väder -
grått, grått, grått, grått och...grått!
(med lite regn emellanåt)

Glad Groda i Bokhyllan


valör

ord byter valör
de växlas ner eller upp
ibland byts valutan ut
helt och hållet
det är inte alltid lätt
att hänga med

tur att man har
ett stort konto
med hög ränta

och för alla

som undrar över vädret i Mälardalen i dag - grått, grått, grått, med lite regn...

I Gott Sällskap


sådärja

började i går läsa om Byron Katies "The work". intressant, återigen ser man hur allt som fungerar hänger ihop. i det här fallet; bråka inte med verkligheten, den vinner alltid! det är dina tankar om det som händer som råddar till det för dig, så när du har en tanke som får dig att må dåligt ska du fråga "är det sant". om du är ärlig och envis kommer du fram till att tanken om verkligheten inte är detsamma som verkligheten, och även om du inte kan ändra verkligheten  kan du ändra dina tankar om den. heureka!

visst verkar det enkelt, det är bara att börja...

en annan cool sak är att du ska hålla dig inom din domän, om du försöker bestämma över vad andra människor ska göra, är du inne på deras domän. där har du inget att göra, det är deras ansvar.

så...enkelt, eller hur? so let's do it!

Alice och sten - båda snygga


dissade himlen lite orättvist, ett tag såg den ut så här


jag vet inte

vad som händer med bilderna jag lägger ut, men jag försöker väl en gång till - funkar det inte får jag ge mig för i dag.

så där ja


försöker igen


jag vet

det ser ut som bilder jag redan lagt upp,  men jag lovar, de haär tog jag alldeles nyss. inte mitt fel att himlen är sig lik...

och åt andra hållet


dagens himmel


såg om

Narnia i går kväll och blev skrivsugen, vilket ledde till att jag läste om en gammal text. det är så svårt att bedöma sina egna texter! jag tycker att jag skriver hyfsat, ibland riktigt bra, men är historien bra? när jag läser en del andra författare (fantasy) så är deras historier inte mindre konstiga än mina och inte (tycker jag...) mycket bättre skrivna, men eftersom mina texter är mina egna "barn" är det omöjligt att vara objektiv om dem. jag kunde be vänner läsa, men de som skulle ta sig tiden är inga fantasyfans. så vad göra? låta texterna ligga i skrivbordslådan? nu tror jag inte att jag är nån Emily Dickinson,  men ändå, texter är till för att läsas.

tänkte lägga ut lite exempel här för att se om ni som läser detta kunde ha någon åsikt, men minnet som de ligger på vill inte öppna sig på den här datorn. det går på mammas och på jobbet. är inte datorer fascinerande?

i dag regnar det inte, så vi kan säga att det är fint väder. himmelsbild kommer.

jag önskar

att min blogg kunde förändra världen - till det bättre då (förstås) - men jag får kanske nöja mig med att den i alla fall inte gör den sämre - världen, alltså.

en kul dag i dag, började med att städa - det är roligt, åtminstone när det är klart. det handlar om att byta ut vad man tänker om en sak. jag har börjat se städningen som ett träningspass och plötsligt är det bättre ju svettigare man blir...sen gick hunden och jag och handlade julgrejjer. det var kul, vi var inne i fyra affärer och det gick bra. alice gillade nog djuraffären bäst - för godisets skull, jag gillade Vävknuten bäst, Eskilstunas gulligaste affär. köpte present där om jag ska bort nästa helg. egentligen skulle man alltid ha en lämplig present hemma om utifall att man blir bortbjuden.

tja, what else? det regnar och är gråväder i dag. tänka sig...

har ni sett vad de skrattar så åt i trailern till "På spåret?" en av kvällstidningarna hade det som rubrik. klippet går att se på Svts hemsida, "Carin 21.30." Ashberg berättar en grov, men inte särskilt rolig historia. förmodligen blir det svårt för domaren att hålla sig för att sammanhanget är så oväntat. humor är i sig mycket situationsbundet. jag kan lägga till det som länk åt er, så kan ni gå in och se vad ni tycker själva. det blir en länk istället för en bild i dag.

kram på er, ha en "fortsatt" trevlig helg.

min ytterdörr - med nycklarna i låset


Uttermarksgatan i december


mitt motto

är ju att jag är konsekvent i min konsekvens, så det blir alltså ett blogginlägg i dag trots allt. det var ju ändå så att det inte blev nåt i förrgår. i dag regnar det igen...men hösten HAR inte varit regnigare än vanligt påstår SMHI, om vi nu kan lita på dem...

annars är allt som vanligt, för ovanlighetens skull.

kram på er (utropstecken(tangentbordet vill inte - vet ej varför, men datorers inre liv är outgrundliga)

ännu fler av dessa - undrar fortfarande vad de håller på med


Här låg till nyss en mack - nu är det bara en cylinder kvar (med bensin?)


glömde igen

datorn på jobbet, så det blev inget bloggande i går. (ja, jag vet, fel ordföljd, men ni fattar eller hur?) hade tänkt skriva nåt djupt om att ibland när jag ser mig i spegeln tycker jag att jag är jättesöt och ibland ser jag ut som ett skrutt. och jag ser förmodligen likadan ut hela tiden, så det som skiljer sig är min egen uppfattning.

tänk så det är...

nu är det (minst) tre elever som bloggar. kan jag räkna deras texter i betyget? tja, varför inte?

börjar ladda för Jultävlingen till 19 dec. i år ska jag vinna!

björk


sten


usch!

jag ska inte, ska inte, ska inte klaga på vädret men nu gör jag det i alla fall. usch och fy. om vi tar i allihop allt vi kan så kan vi säkert dra Sverige ner till Medelhavet. jag vill ha sol och värme. egentligen går det bra med snö och sol oxå, så jag kunde dra uppåt oxå. men det här mellansvenska mellangrå mellanvädret är väl inte bra för nån. vi behöver inte ens mer regn nu. tack, det är bra.

SOL! NU!

Det är synd att klaga
Då får det vara synd
Jag bara måste
klaga

har dessutom

läst ut "Hanteringen av odöda". den var konstig...och jag brukar gilla konstig, men inte den här. kan inte låta bli att fundera på om jag gillat den mer om den varit på engelska. men jag tror inte det. svenskar kan inte skriva böcker (I dare you to prove me wrong!)


undergången/avgången/frångången/sengången...(Etuna tågstn)


novembermys


så var det

måndag och första advent. "tittar" samtidigt på Julkalendern, inte imponerad hittills, men jag tror inte jag var imponerad i början i fjol heller och den kalendern var ju jättebra! ("så du tänker så?")

länk till en elevs blogg i länksamlingen. kul med elever som bloggar. (jag läser din om du läser min...)

tja, vad övrigt är...

RSS 2.0