i väntan på äpplen?


modern konst


i går pajade jag

min trogna gamla (2 år) Nokiatelefon. Vilken sorg jag kände, det är inte nyttigt att fästa sig så vid SAKER. I dag cyklade jag förbi Teliabutiken på stan och skaffade en Ericsson. Ska lära mig den nu (den ligger på laddning först). Jag tänkte (mycket moget) att jag inte ska fastna i gamla plogfåror utan plöja nya. När du släpper det gamla finns det plats för nytt. Och liv är förändring. Eller hur?

Globe Forum var intressant, framförallt för att se allt bra som händer, i Eskilstuna och annorstädes. Pratade bara med 2 jag kände sen förut, jag fick intrycket att jag snabbt blev avfärdad som någon som inte hade något att bidra med. Insåg oxå att jag måste putsa upp och modernisera mina idéer och tankar. Resten av världen kommer ikapp mig, så ska jag bidra med något måste jag anstränga mig lite.

http://www.rolighetsteorin.se/ - kul idé!

lokal glaciär


Globe forum

ska jag på i dag, berättar (kanske) om det i morgon. Annars skiner solen och våren traskar obevekligt på. Väntar på första sädesärlan.

modern konst?


lunch på lokal

med en kollega, helt på. God lax med stackars dillslungad potatis. Visst låter det hårt? - Om ni har misshandlat potatisen vill jag inte äta den!

Djursjukhuset började med en ny säsong i går. Rekommenderas, vi fick se röntgen av elektriska ålar och ideellt jobbande veterinärer i Indien. Det finns en organisation typ Läkare utan gränser, fast för veterinärer. Hade jag blivit veterinär (vilket jag ville innan jag begrep hur mycket kemi, fysik och matte  man behövde kunna) hade jag gärna jobbat ute i världen på det viset. Cool programledare, han från Myror i brallan.

http://svtplay.se/t/152368/seriestart__djursjukhuset

asieninspirerat fågelmatställe?


dags för handling

visst har det pratats nog? Frågan är bara vad jag ska göra. Vi är oftast överens om problemen (därav dessa ändlösa problembeskrivningar), men sällan om lösningarna. Innan vi blir överens om lösningarna kommer inget att hända. Inget bra i alla fall.

senvintersjö på väg mot vårsjö


videkissar


natt på landet

med en fantastisk stjärnhimmel. Tänk så många stjärnor det finns. Otroligt. Detta mörker och denna tystnad. Skönt komma hem till rinnande vatten, annar vet jag inte...

gräs


varför

sitter man kvar framför en dålig film? Jag tror att det är med förhoppningen att något ska vara tillräckligt bra för att vara värt ens tid...hrm. I går kväll blev jag mycket medveten om hur viktig klippningen är. En scen gick över i nästa utan att man förstod vad som hände mellan och i en scen var en skådespelare "avslagen". Den scenen hade jag aldrig tagit med, filmen hade klarat sig utan den. Ja, utan de flesta faktiskt. Det var mest pangpang och det var väl habilt, men lite tjatigt. Tekniken, en blandning av hightech och ångmaskiner, var lite kul. Färgerna var enhetliga. Karaktärerna pappdockor som spelades som så. En del actionscener rätt ok. Filmen? Mutant Chronicles.

hopp om livet


Karen Armstrong

är min nya guru. Hon var med på Skavlan i fredags och nu har jag lånat en bok av henne; Världsreligionerna -födelse, tro, tradition, ursprung. Har hittills bara läst förordet, men så här står det där; Mellan ca 900 och 200 före vår tideräkning uppstod inom fyra klart avgränsade geografiska områden de stora religiösa traditioner som alltsedan dess har givit näring åt mänskligheten: konfucianismen och taoismen i Kina, hinduismen och buddismen i Indien, monoteismen i Israel och den rationella filosofin i Grekland. Det var då Buddha, Sokrates, Kongfuzi (Konfucius), Jeremia, Upanisadernas mystiker, Mengzi (Mencius) och Euripides levde. 

Jag tycker det är coolt.

Pär Eriksson, kommundirektören, föreläste på skolan i dag, han sa att enligt Florida, en professor på Columbia universitetet i USA finns det tre saker som utmärker framgångsrika städer (städer som överlever förändringar): Teknik, Talang, Tolerans.

Något att gå in i helgen och grunna på.

barnsligt lycklig

min lokala matdealer har inte haft så gott bröd, något som jag saknat men inte orkat åka till Tuna eller Ekängen för att åtgärda. Så har de börjat sälja riktigt gott bröd! Så glad det gör mig, det var det enda jag saknade. (nästan)

strålande

man har uppmätt större strålning i Sverige efter kärnkraftsolyckan i Japan, men det är inte farligt, för strålningen är inte mätbar? Eh?

ljus!


Elizabeth Taylor

dog "övergiven av männen" läste jag snabbt på löpsedlarna. Alla är kanske inte skapta för tvåsamhet, tänkte jag då. Hon kanske trivdes alldeles utmärkt med att bo själv. De som bor i en tvåsamhet de inte trivs med vill möjligen trösta sig med att de i alla fall inte tillhör alla losers som bor ensamma. Så hemskt då, om det finns de som vill vara ensamma. Som tycker det går alldeles utmärkt.

hej hopp!


1842

övertog britterna Hongkong. De tog över med hjälp av opium för att få tillgång till te, siden och annat. Handelsmännen stod bäst lägst på den sociala skalan (strax ovanför slavarna) för de tänkte bara på att berika sig själva. Hrm. Intressant, eller hur?

scones till frukost

det funkar oxå!

grönt!


vissa dagar

överfalls jag av insikten hur bra jag har det. Oftast sker det nog då här års, tidig vår, på promenad med hunden i vårsolen. Det finns inga skäl till oro, allt är bra som det är.

kunskap är ett kluster i ett nätverk av synapser


tänk vad man kommer på

när man diskuterar något med andra. Det slog mig i dag att så länge skolan lär ut ämnen istället för kunskap kommer jag inte att känna mig hemma där. Läraren är expert på sitt ämne och lär det till eleverna. Kunskap, däremot, är vi alla experter på. Särskilt vår egen kunskap.

Ta Da!

människan

är det enda flockdjur som följer en instabil ledare...Vad kan man säga om en ledare som hellre leder hela sitt folk i fördärvet än att ge upp? Han måste ha förlorat kontakten med verkligheten för länge sedan. En galen människa kan man förstå, men alla runtomkring honom? Vad har de för ursäkt? Och alla som lät honom hållas i decennier?

snön på väg bort (innan det kom ny)


mystisk sak


söndag

just det.

min hund


Sörmlandsgården en dag i mitten på mars 2011


historia

sker medan vi ser på och efteråt får vi kanske veta vad som egentlligen hände. Makten över informationen har väl aldrig redovisats så tydligt. Vad kommer det att stå i historieböckerna? Tusen skeenden kokas ner till ett och vad förloras på vägen?

stubbe


kommer det några blommor?


men se det snöar

men se det snöar, det var väl roligt hallå
nu blir det vinter nu blir det vinter
som vi har önskat...
nja - vänta lite här...

snö på väg bort


våren kommer (bild från i går)


naturlig konst


snö kvar på Djurgården


inget för maratonlöparen


Huset fullt av hundar

på Tv i går kväll var oväntat bra. Kändes fräscht och modernt, långt från de förnumstiga pekpinnar som program om hundar brukar ha. Tack för det, Rikstelevisionen. Och, naturligtvis söta hundar (och två gulliga marsvin som hette Salt och Peppar).

http://svtplay.se/t/151413/seriestart__huset_fullt_av_hundar

En annan värld är möjlig


klok människa om kärnkraft

på Effektbloggen; http://www.effektmagasin.se/ 

Ja, jag vet, man är klok om man håller med mig, men vissa åsikter har jag så svårt att förstå. Jag vill inte förstå och vill tro att det bottnar i okunnighet, lättja eller själviskhet. Visst är det dags att göra någonting? Det som händer i Japan är så fruktansvärt och visserligen kan de (på en nivå) skylla sig själva, men det hindrar inte att de behöver hjälp. Det kunde lika gärna vara vi.

Det kunde lika gärna hända här
Även om vi inte har några jordbävningar
eller vulkaner
eller orkaner
eller tsunamis
eller enorma skogsbränder
eller torka
eller klantiga ingenjörer
samhällsplanerare med en övertro
på sin framförhållning
politiker som tror att vi kan kontrollera
och förebygga alla svårigheter
som kan uppstå
en beredskap för det totalt oväntade
den Svarta Svanen
Sådant har vi inte här
Eller?

Så Det Så


kärnkraft är inte farligt

ibland blir jag så arg på alla dumma människor att jag måste stänga av radion. Det händer när jägare vill skjuta alla vargar (eller alla lodjur, eller alla rävar, eller alla örnar...) eller som i morse när någon påstod att utsläppet i Tjernobyl inte alls var så farligt som alla envisas med att tro. Nähä! Så bra att du, som vet och är så klok och utbildad och förståndig (läs - hjärntvättad) kan förklara för oss stackars okunniga och klent begåvade människor HUR DET ÄR. Ledsen, jag går inte på det. Är det inte dags för oss som har en annan världsbild än den som tycks råda att ställa oss på barrikaderna och vråla:

DET ÄR NOG NU
INTE I MITT NAMN
VÅR VÄRLD ÄR INTE TILL SALU

eller viska; - vi ärver inte jorden av våra föräldrar, vi lånar den av våra barn...

vetande är ett hus

där du själv måste utforma bitarna. Grunden läggs, sedan fortsätter du med väggar, dörrar, fönster, tak. Detaljerna utformar du och bestämmer över själv. Ju mer frihet, ju mer unikt och vackert blir huset. Vem vinner på massproduktion? Det blir deprimerande och tråkigt. När alla gör lika behövs bara en arkitekt.

vems kunskap?

läraren ska återgå till att undervisa katedern, tycker Björklund. Alla verkar hålla med, jag hör i alla fall ingen protestera. Men om läraren mässar från katedern, vad är det då hen (han/hon) mässar? Vem vinner på en kunskapssyn där de däruppe - auktoriteterna (=Björklund med anhang) har bestämt vad som är viktigt att kunna? Leder detta till lydnad eller frihet? Till stagnation eller förnyelse? Till framtid eller baktid? Jag är progressiv pedagog, jag tror du kan avgöra det själv.

du vaknar ur en mardröm

där världen gick under, skogarna brann, barnen dog i strålskador,
- Sch, sch, viskar någon i ditt öra,
det är ingen fara, allt är bra. Somna om du.

Men vem är det som viskar tröst i mitt öra?
Och varför?

Alices skugga


hrm

går runt och är förbannad och diskussionslysten. Kom an bara!

kul att bada


The Men Who Stare at Goats

såg jag i går, en mycket bra film, rekommenderas. Den var väldigt mycket bättre än jag trodde och Ewan McGregor är så söt. Visst är han lik Jude Law, men en bättre skådis. Så är George Clooney, Jeff Bridges och Kevin Spacey också med. Bra manus, bra regi, bra foto, bra musik, bra klippning. Så ska en film göras.

ekonomi

när de pratade om olyckan i Japan i går på ekonomiekot så var det så eländigt att återhämtningen blir försenad och att den svenska ekonomin får sig en käftsmäll. kan vi inte börja bry oss om människor, djur och natur istället? sådant som varar och har en reell betydelse? dessutom måste vi tydligen genast veta hur många svenskar som är på plats och hur det gått för dem. gud förbjude att en svensk skulle bli skadad eller dö! får mig att tänka på Jägarna som var i Tunisien under upproret och blev misshandlade (man fick för sig att de var agenter och spioner) - deras reaktion verkade vara; - Men jag är ju SVENSK, hur kan ni slå mig?''

Ja, HerreGud.

issprickning på Etunaån


vintergrönt


är det de sista dagarna?

eller början på något nytt?

minne av förra årets grönska


en något stöddig attityd


progressiv

var jag igen i går kväll. Så pratsugen, jag borde kanske bli radiopratare.

I dag kom en transsexuell person och pratade om diskriminering på skolan. Cool arbetsplats man har!

I övrigt skiner solen.

Bara en sån sak...


parbad


man ska hålla sig ren


tulpaner


inneblommor tills de riktiga kommer


lingon

heter lingonberry och smultron wild strawberry på engelska. Se där vad man lär sig som lärare!

i går var himlen så här blå


tjena i solen


visst gör det ont...


gott vatten?


nya bilder

äntligen, fotar gräsänder och försöker hitta nya motiv...

Var med och utvecklade Torshälla i går kväll. Ännu en intressant erfarenhet.

blomma!


8 mars

och Fettisdag. Behöver kvinnorna bli mer frigjorda i Sverige? Ibland tycker jag att förtryck blir en ursäkt för att låta sig bli ett offer. Inte så pk tänkt kanske, men vad ska jag göra? Jag funderar så. Män är nästan alltid fysiskt starkare än kvinnor, vilket kan ge dem ett övertag, men det kan vi ta igen när de blir gamla och inte kan koka ett ägg. Om ni förstår hur jag menar.

I dag ÄR det vår. ÄNTLIGEN! Och den första tranan har kommit till Hornborgasjön. Välkommen säger jag. Jag har aldrig förr längtat så efter våren. Vad tror jag ska hända? Ett mirakel.

en mystisk sak


hesa fredrik

skriker vid tre, så allt är väl. Ingen revolution här? Eller?

blommor


hur vet man

att det man vill är bra inte bara för en själv, utan för andra? Man frågar dem vad de vill. Eller hur, Kadaffi?

Drömde om en massa vackra saker som jag ville ha (jag som har allt jag behöver) - fast jag behövde ett större hus att ha dem i, typ ett slott. Också en vargflock på sex djur, varav hannen kom riktigt nära och några minidjur, kor som var stora som marsvin och tyckte om när man kliade dem på ryggen. Så var det sommar och jag ville simma i sjön...

lycka är en hund i knäet


A Scanner Darkly

film med bl.a Keanu Reeves och Robert Downey Jr, animerad med en teknik som var ny för mig, efter en berättelse av Philip K Dick, såg jag i går. Cool och bra. Fick tips om den från "Inside the Actor's Studio" som går på kanal 9 på fredagar. Robert Downey Jr var där och pratade om sina filmer. Har någon annan av er därute sett den?

skog och himmel


det regnar

första vårtecknet!

I går kväll umgicks jag med smarta och tänkande, diskussionslystna människor och tänk så kul det var! Mer sånt. Vill trycka en t-shirt som det står "Jag spelar med förlorarna" på.

kalv


alla dessa val...

och det är så svårt att bestämma sig. Jag tror att det finns utrymme för en tjänst dit man kan höra av sig och få någon annan som bestämmer åt en. Så får man leva med det.

I dag blev jag irriterad när människor inte förstod mina frågor och synpunkter och fräste ifrån. Olikt mig, men jag tror det skvalpar över från i går. Inte eleverna, hade "mina" nybörjare i engelska och jag har så kul med dem, det är så roligt!

Och snart kan man cykla utan att vara livrädd hela tiden, tänk det går framåt.

tog ledigt

från bloggandet i går, det kändes lite busigt. I dag har jag varit på studiedag på Åsa folkhögskola, hörde 2 bra föreläsare;

http://www.amadeus.se/ , om språkinlärning och svensk kultur

http://mvgtillalla.wordpress.com/ , om modern tekniks användning och hur viktigt det är med uppmuntran

Visst var de duktiga och professionella, men sen då? Vad gör vi AV detta?

RSS 2.0