rhodo...ja, ni vet


kuliga, bra länkar

http://www.hjarnkoll.se/

http://skane.se/templates/Page.aspx?id=312311

http://temafattigdom.se/

Har bara några reflektioner;

1) Det du fokuserar växer (bevis: allt arbete MOT mobbning i skolorna har ÖKAT mobbningen)
2) Pengar till fattigdomsbekämpning finns - varför finns då fattigdom?

fortfarande lika olycksbådande...


Sanning och konsekvens

alla kan inte välja...

Helt urblåst i huvudet efter 2 dagars utbildning (inbildning) i processföreri. Några reflektioner kring detta;
# Vissa ska begära ordet (och inte få det) - andra tar ordet (och får det)
# Regler som inte fastslås i början går inte att ställa upp sen
# Hur noga vi är med tider har gruppen bestämt efter första rasten
# För en del är det helt i sin ordning inte bara att ha mobilen på, utan oxå med fullt ljud (och hur cool ringsignal du än har - det blir RIKTIGT tröttsamt efter ett tag

Och av mer privat natur;
# Jag fixar inte att sitta inne i 2 dagar och lyssna - särskilt inte när vädret är vackert. Framåt 15  idag (vi höll på till 16) var min hjärna totalt urblåst. Många kloka, duktiga människor med massor med drivkraft men i slutet hade jag TÖMTS på energi. Ska det vara så?

käringtand, tror jag


varför är biskvier

så dyra? Är de pyssliga att göra, eller kostar ingredienserna mycket?

fågelbo


2012

går världen under? Kanske, vi får se. Under tiden kan man titta på katastroffilmer om undergången. Den är fortfarande jättesnygg i effekterna, välspelad bitvis och alldeles för sentimental. Det finns antydningar till humor, som gärna kunde blivit mer. Alla telefonsamtal kunde tagits bort. Slutet är fortfarande coolt.

liljekonvalj


granar är oxå fina


Kurragömma

hur kul är det att leka kurragömma om ingen letar efter dig?

Galadriel säger till Frodo; - Vägen ligger framför dina fötter även om du inte kan se den.
Jag tror att det är så det är. Du måste våga sätta fram den ena foten (höger eller vänster) även om framtiden är svart (därför att du inte ser ljuset). När du sätter ner foten kommer det att vara på din väg, den som bara du kan gå. Det måste du våga lita på. De fega hittar inga nya vägar, de modiga bränner sig gång på gång, men förr eller senare (det MÅSTE vi tro) kommer de att hitta rätt.

Om inte i det här livet så i nästa...

Under hökens vingar

- den arbetslöses vedermödor

Har du lekt under hökens vingar nån gång? Höken står i mitten, duvorna springer från den ena sidan till den andra och försöker undvika att bli kullade. Blir man kullad blir man hök. Till slut är det bara en duva kvar.
Så är det att vara arbetslös, man är den där sista duvan. Problemet är att vid det laget har alla andra tröttnat på leken och gått hem för att äta middag.
- Hallå? Vill ingen ta mig? Jag vill också vara hök!
- Nehej du, så blir det inte för dig. Var duva du. Resten av livet.

Det är inte lätt att leka klart när alla andra gått hem.

syren


rönn


siffror

luras. När du sätter en siffra på något som inte går att kvantifiera kan du få för dig att du vet något om det som inte går att veta. Tro mig, jag vet. Hur säker är jag på det, tja 9, minst.


relationer

det är svårt det...

rhododendron på väg att slå ut


gula blommor!


http://svtplay.se/t/157980/pojkskolan_med_gareth_malone

Nu är Gareth igång igen, den här gången med att få engelska pojkar i åk 5 och 6 att skriva och läsa. Känner jag honom rätt kommer han att lyckas alldeles utmärkt. Han kan inte ge upp.

man kan vara

uttråkad och frustrerad fast man jobbar, memo to self. Jag vill använda min intelligens mer i jobbet och därmed göra ett mer professionellt arbete. Tänka sig.

så här är det

with love follows acceptance
with acceptance follows love

when you love and accept yourself
you love and accept others

it's as easy as that
it's as hard as that

Apropå

ingenting - Quentin Tarantino är en fantastisk filmberättare. Såg hans första film, "Reservoir Dogs", och den var riktigt, riktigt bra. Att det sen är hans första är helt fantastisk, en mycket mogen debut.

blommor - Rothoff


sol genom lövverk


insikt

satte mig på cykeln för att rulla hem och insåg plötsligt;
Naturligtvis retar du dig på det andra gör som du känner igen dig själv i (även om du inte vill inse det). Om du inte kände igen dig i deras beteende, skulle du inte förstå det och alltså skulle det inte betyda något för dig. Ännu en sak som jag länge vetat men inte förut förstått.

Det lönar sig att leva
It pays off to live!

rhododendron


kommunrabatt - lite billigare?


lön

är trevligt att få, nu från två håll.
Annars har sommaren kommit helt av sig. Hallå - kom tillbaka!

om man äter mycket

blir man tjock
om man inte äter
dör man
om inte jorden går under
då dör man ändå

blommande kastanj


granskott


min favoritgröna färg


syren i Rinmansparken


vackert!


Jakten på lycka

"The Pursuit of Happyness", visade de i går på Rikstelevisionen. Det är fortfarande en väldigt bra film, med Will och Jaden Smith i huvudrollerna. En del människor har en enorm drivkraft. "Om du har en dröm" säger Fadern till Sonen (som i det här fallet både är far och son på riktigt och i filmen) "ska du göra allt du kan för att få den att bli sann. Lyssna inte på dem som säger att det inte går, bara för att de inte lyckats uppfylla sina drömmar." Kärleken mellan dem är inte bara spelad, därom är jag övertygad. Blir alltmer imponerad av den gode Will.

Så drömde jag om Sherlock Holmes. Hm.


etuna by night


allting är annorlunda

och ändå är allt som vanligt.
Vill
Vill
Vill
jobba med människor som gillar djur -
jättemycket

lite ljus i molnen


jag har aldrig

jag har alltid...
fast just nu är allt i sin ordning.
tror jag.

vacker kvällshimmel


solen lyser genom molnen


osannolik färg


himlen i går

var spektakulär. Färgerna blir aldrig desamma med kameran, men det gör nog ingenting. Trodde jag skulle få besked om jag får fortsätta i dag, men jag får vänta...

(orelaterat; jag vill ha en egen tvättmaskin, gör det mig till en dålig miljövän?)

blommor och fotboll


en vägg av skönhet


istället för eurovisionsschlagerfestivalfinalhysteri

såg jag filmen "Hunger" i går kväll. Den var ju upplyftande. Inte. Att människor har en enorm kapacitet för att vara elaka mot varandra visste jag redan, samt att Margaret Thatcher var en riktig bitch. Blev påmind om några av den Brittiska regeringens fulaste stunder.

hagtorn?


vitsippor (nu blommar liljekonvaljerna)


English poem

The sky is pregnant with foreboding
I seek shelter in the dark caves
Knowing there is no escape
from the storm that is coming
Yet trying to hide from it

We are so silly in our attempts
to cheat fate
Silly and Magnificent

Första raden till dikten kom när jag såg "Angels in America", resten gav sig självt. Den går inte riktigt att översätta till svenska, vi använder inte ordet "gravid" (pregnant) i samma sammanhang. Himlen kan inte vara "gravid med illavarslande nyheter" på svenska, det låter bara löjligt.

hägg!


grönt! och hund


Cesar Millan

http://www.southparkstudios.se/clips/sp_vid_155251/?searchterm=cesar millan

ett inslag i showen var ett avsnitt av South Park (se länken ovan). Annars var det jag reagerade mest på publikens reaktioner på Cesar, han togs emot som en frälsare eller en popstjärna. Nog för att han är mycket duktig och har lärt sig att presentera sin metod på ett professionellt sätt, men han är fortfarande en människa. För mig kändes det lite okritiskt. Men jag är möjligen för kritisk (en yrkesskada?). Föreläsning blandades med exempel. Fem hundägare kom in med sina telningar, varav minst två drog in sina ägare enligt hund går med matte/hussemodell. En kvinna var så nervös att hon glömde all sin engelska. Men Cesar bråkade inte med henne, när han märkte att det han ville få henne att göra inte fungerade fick hon gå ut igen. Jag är imponerad av de som ställde upp, jag hade aldrig...och tanken på hur Alice hade betett sig...

Det är en sak att vilja, en annan att göra.

Men;
Animal
Species
Breed
Name

så man kan bli religiös (om man inte är det redan)


stubbe i närbild


i morgon

ska jag åka till Stockholm och titta på Cesar Millan live. Återkommer troligtvis om det på fredag.

stubbe, nytt motiv


färg, äntligen!


högt hoppande kaniner i väntan


sommar sommar sommar!

innan vi hann fatta att det var vår blev det sommar. Det är bara eken som inte kommit än och de är ju kända för att vara sena.
Skrev på fejjan i dag; Lev i nuet! Närdå?
Sånt tycker jag är fyndigt.
In English; Live in the Now! When?
Just as fun.

I dag är jag övertygad om att jag vill fortsätta på Folkhögskolan. Så nu hoppas jag på det.

söta ormbunkar


framhoppningsbana


när man har

en hund som mår dåligt kommer man upp tidigt, därför bloggar jag före jobbet i dag. Men nu har jag bokat tid hos veterinären, så förhoppningsvis får hon hjälp och mår bra igen snart. Paraffinolja ska man ge vid förstoppning, ska köpa det på Apoteket.

samma mirakel varje år


ett konstverk (blomman - inte bilden)


kaninhopparentusiaster


ju mer film man ser

ju mer kritisk blir man. I en film hade fotografen precis hittat zoomfunktionen och använde den för VARJE närbild. Till slut ser man ju bara det och glömmer historien. Så levererade skådespelarna replikerna på ett extremt styltigt sätt, typ; Jag går in i bild, säger min replik och sen är jag klar. De ansträngde sig för att inte låtsas om kameran, vilket gjorde att deras bristande rutin blev väldigt uppenbar. Men sådana filmer får en att förstå hur bra det är när det blir bra. Hyrde i går en film som heter "Skyline" som snott från "Area 9", "War of the Worlds", "Alien", "Independence Day", "Cloverfield" bland andra och inte gjorde något eget av det. Framförallt verkade den inte vilja berätta något, vilket jag tycker att en historia ska göra. Den började lovande, med en effektiv och hyfsad presentation av karaktärerna (vilket man förstår att uppskatta när man inte fått det på några filmer...), men sedan blev det bara upprepning av - i och för sig snygga - effekter. Slutet kändes rumphugget, som om det skulle komma en fortsättning (uppföljare?). När man tänker på alla duktiga människor och viktiga och bra historier så blir man lite uppgiven, men - man måste kyssa många grodor innan man hittar en prins¤. Eller nåt sånt.

¤ om det nu finns sånt som prinsar

här hoppas högt


hopp!


kaninhoppningstävling på Djurgården igen


dags för skomakarens semester


sommar

den kom tillbaka, så bra. och i dag kanske Guif vinner guld i handboll. det vore väl trevligt? blev påmind om hur pyssligt det kan vara att ha hund. i alla fall om man ger den rått märgben...collie har känsliga magar...

konst eller bara konstigt?


katt spanar på Alice


är han verkligen död?

och hur var det med de där tornen egentlligen?
Visst kan man undra?

staty, flagga, fiskmås - treenighet


mycket bilder

har det blivit på sista tiden. tänka sig vad lite tid man har över när man jobbar mer och hur man lär sig att prioritera. men visst kan man fundera på vad man egentligen håller på med och varför?

nu börjar jag undra om mitt syfte i livet är att underlätta för invandrare/nysvenskar/utlandsfödda att komma in i svensk vård och omsorg. det vore kul att få jobba med det, det behövs verkligen från båda håll. de vill jobba - jobben finns, bara de lär sig svenska. och hur svårt kan det vara? även om svenskan (och svenskar) är un poco loco...

åh hej!


fria fötter


knoppar


sista striden?


musikkår


torget före tåget


torget


gula blommor på min gård


förstamajflagga


i tåget


rätt ras för en sosse


upp till kamp!


socialdemokratin vecklar ut sig


nu finns det gräs


glöm det inrutade - spräng gränserna!


kommer du ihåg?


stor hund eller små hus? allt är relativt?


påskliljor


första maj

wow!

I dag ska jag gå ut och vara med i det som händer och se om något händer.
Jag ville ha en tröja som det står "Jag spelar med förlorarna" på, men en mig närstående person tror inte att det går att förstå vad jag menar. Har hon rätt? Jag tänker så här; alla kan inte spela med vinnarna, det förlorar vi alla på.


RSS 2.0