Rhododendronbusken bakom Nålmakaren


jag badade oxå!


det ska löna sig

att vara en trogen intittare, hunden och jag premiärbadade i dag, här kommer bildbevis!

idag MÅSTE du

kolla in länken "vacker blogg" i länklistan. du kommer inte att ångra dig!

en annan port (mycket fantasy nu)


bra bok

böckerna till de litteraturkurser jag ska läsa har kommit (5 stycken). jag har börjat läsa 2 av dem, en tråkig och en så bra att jag skulle ha läst den även om den inte tillhört kursen; "Världar av Mörker, Världar av Ljus" av Annika Johansson. hon skriver så entusiastiskt om ursprunget till fantasy och skräck och gör en översyn över vad som skrivits i dessa genrer fram till i dag. ger jättemånga lästips, böcker som jag nu måste få tag i. trevligt med människor som har samma intresse som man själv och som tar det på allvar.

(återigen det här med finkultur och fulkultur, jag blir mer och mer övertygad om att det enda viktiga är att du läser (om du läser) sånt som du gillar. att tvinga nån att läsa en speciell bok är som att tvinga nån att äta nåt som de inte vill ha, du kanske får i dem det, men kommer de att gilla det? man kan smaka först, men vet man att man inte gillar det kan man få slippa. tycker jag)

samtidigt gjorde en elev mig förvånad med att ha läst "Divina Commedia" av Dante. den har inte ens jag läst. (jag "tvingar" dem att läsa en bok/termin eller 6 böcker på tre år, krakarna, de tycker att det är SÅ jobbigt)

minns du när grönskan började komma?


Nemi

är bra, ny länk till dagens strip i DN.

en port, en väg mellan en värld och nästa


Bonusdikter

för dig som tittar in lite extra,

Helvetets hundar
springer planlöst
med tomma magar

Ylar åt månen
som aldrig tycks
bestämma sig

Jag vill släppa in dem
och ge dem nånstans att vila
Lägga sina rastlösa ben
till ro

Kanske finna
ett nytt språk
- mer av ett kurrande
av belåtenhet

Helvetes hundar
kom till mig!
Jag finns här

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

En orm är livet
som slingrar sig planlöst
genom undervegetationen

Det är inte alltid
du minns att den finns där
Du lever med ditt huvud
blend molnen

Men kring dina bara fötter
meandrar sig
osäkerhet, skiftande form

Den byter sitt skinn
med jämna mellanrum
Vare sig du vill eller inte
Vare sig du vet om det
eller inte

Stå stadigt på dina fötter
 - och böj dig nångång
emellanåt för att hälsa:
- Hej orm
Jag känner och älskar dig
Jag minns
att du finns

kor förstår alltid varandra


Pingst

är det tydligen, på något sätt hade jag glömt det totalt. men det betyder kanske ingenting? att det är pingst, menar jag. har precis försökt chatta med en person via facebook utan ett gemensamt språk. svårt. han kan spanska och tyska, jag svenska och engelska. jag har visserligen läst spanska i tre år, men det var inte mycket jag kom ihåg, bara typ;
no comprendo
= ei ymerä
= I don't understand

och det kommer man ju inte långt på. jag blir så frustrerad när jag inte förstår eller kan göra mig förstådd, men han chattade frimodigt på. så här i efterhand undrar jag vad jag egentligen sa...

Ny arbetsvecka

alltså kan ni läsa om mina bravader i Omtänket!

Naturens geometri


Mitt favoritträd, i alla fall just nu


nu har Eken också kommit


Just här just nu

är allt ok
vad säger att det inte kommer att vara det också i morgon
och i morgon
och i morgon

Hungrig Hund Äter Gräs


från Vilsta ridskola ut mot Etunaån


träd på en tomt - strävar mot himlen


Lade ett Tarotsystem

i går, "Det Keltiska korset" och jösses så positivt det var! jag blev nästan förskräckt, flera kort från stora Arkanan (Universum, Vagnen, Översteprästen, Lustan), klädda kort (Drottning i Stavar, Riddare i Brickor, Riddare i Svärd, Drottning i Bägare (som resultat) och två kort ur Bägarserien, Lycka (som utgångsläge) och Överflöd (som befrämjar utgångsläget). Det brukar ofta vara positivt men aldrig till den milda grad! Så nu är det verkligen bara att slappna av och köra för fullt på samma gång.

har bestämt mig för att trycka upp min bok, det enda som återstår att fundera på är hur många illustrationer jag ska kosta på mig (böcker ska ha bilder). egentligen skulle jag kunna ha massor med bilder eftersom den från början var tänkt som en tecknad roman (graphic novel, som trogna läsare vet att jag refererat till förut).

tja. annars är väl allt som vanligt. var på stan och köpte kläder i går. att prova kläder är alltid en prövning...

Blad som växer i en cirkel, syns det?


Texture = yta (ek)


Grönt är skönt!


Drömmar

visar oss vad vi håller på att dra till oss (återigen enligt "Be och du ska få". som jag drömde inatt kan man verkligen undra vad jag bjuder in i mitt liv...en tygkatt som levde (och verkade ond, som nåt ur en bok av Stephen King), en bilresa norröver till vackra berg på avstånd (nu när jag ändå är så nära, kan jag väl åka ända fram, tänkte jag, men vände ändå söderut (visst är det irriterande när man inte ens kan släppa loss i en dröm?)) och sen gick jag fel när jag kom hem och lämnade från mig pengar, mobil, nycklar nånstans som jag inte hittade tillbaka till. en släpkärra var inblandad oxå.

det är kanske mina funderingar på flytt som spökar.

började läsa "Om Jesus" av Gardell i går. och den ÄR bra. jag måste läsa hans "Om Gud" oxå. sen får man anta att "Om den Helige Ande" är på väg?


Need I say more?


Mitt hjärta!


Frustration

även om jag lever "för och av ordet" (för att citera mig själv från en text jag skrivit) så är det frustrerande att försöka förmedla allt man är i text. till exempel när man skriver arbetsansökningar. hur får man igenom allt det man är och kan och vill i några futtiga meningar, utan att för den skull skrämma slag på människan i andra änden? och så ska man skriva som om man verkligen vill ha jobbet, men hur vet man det innan man träffat dem man i så fall ska jobba med och för? jag brukar inte inse att jag vill ha jobbet förrän jag haft det ett tag. eller tvärtom, som nu då, när jag efter tre år (eller egentligen två och ett halvt) insåg att jag var färdig.

"Be och du ska få" har gett mig ännu några pusselbitar i den komplexa bild som är våra liv. tankar (och därmed tillhörande känslor) finns av två slag, lättande och tyngande. sök dig till tankar och känslor som får dig att känna dig lättare. släpp motståndet. lek välståndsleken; gör av med 1000 kronor första dagen, 2000 kronor andra dagen, 3000 kronor tredje dagen och så vidare, så länge du har roligt. (i fantasin, naturligtvis!) allt som du ber om får du, men du måste släppa motståndet! vi står framför en dörr, bakom vilken allt vi någonsin velat ha väntar på oss, vi måste bara öppna dörren! (dvs släppa motståndet)

ännu en länk

tillagd, till tv - programmet "Carnivále", som börjar på tisdag.

blommande fruktträd


Bygge vis ishallen och 2 hundpromenadkollegor


ny länk

till dagens Nemi med en historisk översikt av kvinnomodet.

Och Norge vann tydligen Melodifestivalschlagerfinalgrejen, dagen före 17 maj, det måste kännas trevligt för dem. jag trodde inte de vunnit förut, men de hade de?

Läser "Be så ska du få", en intressant bok om hur Universum fungerar. Bland annat expanderar vi och universum hela tiden, så det finns plats för alla våra önskningar och för allas önskningar. Vår enda uppgift är att se till att vi blir lyckliga, då gör vi vår omgivning lyckliga och allt går åt rätt håll. Dessutom kan vi aldrig bli lyckliga om vi gör det andra vill. Visst är det bra att bli påmind om detta?

En klok sak, som i alla fall jag inte stött på förut är känsloskalan(s.141);

1) Lycka/Visshet/Styrka/Frihet/Kärlek/Uppskattning
2) Passion
3) Entusiasm/Iver/Glädje
4) Positiv förväntan/Tro
5) Optimism
6) Hoppfullhet
7) Belåtenhet
8) Leda
9) Pessimism
10) Frustration/Irritation/Otålighet
11) "Nedtyngdhet"
12) Besvikelse
13) Tvivel
14) Oro
15) Förebråelse
16) Modfälldhet
17) Vrede
18) Hämndlystnad
19) Hat/Raseri
20) Avund
21) Otrygghet/Skuld/Ovärdighet
22) Fruktan/Sorg/Depression/Förtvivlan/Maktlöshet

Och, om du befinner dig långt ner på skalan kan du inte direkt hoppa till position 1, du måste ta ett steg i taget. Alltså, är du på steg 22, är skuld ett steg framåt, det får dig ur en låsning och framåt i känslolivet, där målet är den högsta positionen. Vrede är alltså inte fel, och bättre än depression. Du kan inte be någon som är deprimerad att "rycka upp sig" och tänka positiva tankar, det är bättre att de försöker hitta en tanke som för dem framåt i det moras de befinner sig, även om det är tankar på hämnd.
 

Magnolia!


katter är söta!


Årets vackraste tid

är nu. för varje timme som går blir Sverige vackrare...skönheten blandas med vemod, passar jag verkligen på som jag borde? är jag så lycklig och tillfreds som jag måste vara när allt är så vackert? varför ständigt denna känsla att jag borde vara någon annanstans och denna undran - var i så fall? please tell me. someone. myself, maybe.

tidpunkten för den stora fasan - ARBETSLÖSHETEN - närmar sig och jag vägrar vara rädd. vad är det värsta som kan hända? kommer jag att svälta, hamna på gatan? förmodligen inte. kommer jag aldrig att få ett jobb igen? förmodligen inte det heller.

nu ska jag skaffa katt! kanske...har inte skaffat något nytt djur på 8 år och påstår mig ändå gilla djur. den ekvationen stämmer inte, eller hur?

tulpaner vid Fors kyrka


skriver i den här bloggen

på helgerna framöver, men ni som tittat in får en bonusbild i dag. om du vill, gå till min "vardagsblogg" omtänket, länk till höger.

blommande hägg


löjtnantshjärta


Söndagar

är bra dagar för lästips. just nu läser jag mycket faktaböcker (och filmtidningar). de tre senaste var intressanta på lite olika sätt. men bra? nja...

Och här får vi veta mer om skogsfinnar (och karelare)


Här nämns bland annat åsnor


Boktips, här sägs Bibeln vara den första Fantasyboken


Vardagsmysterier

För en vecka sen fick Alice ett märgben. Dan efter brukar jag gröpa ur märgen och ge henne, men när jag skulle ta fram benet hittade jag det inte. Det fanns ingenstans. Jag har verkligen letat, under soffan, under tvbänken, bakom stolar och bord, men det är borta. Det är nästan så jag undrar om jag verkligen gav henne benet? Börjar jag bli senil? I grå gav jag henne ett nytt ben och det ska jag ha stenkoll på. Kanske försvinner det till samma ställe och när det blir riktigt många ben måste det ju märkas. Och, ja, jag har tittat i soffan.

annars

är det mesta som det mesta brukar vara, bara lite, lite annorlunda just i dag. och i morgon.

gerillastickning, också kul!


guerillagardening

det låter väl intressant? länk till film på youtube tillhöger. varför inte ägna tid och energi åt att göra saker vackrare? inte ens den äldsta och tjurigaste gubben kan väl bli annat än glad över det här?

Där jag bodde

där jag trodde
att jag borde bo
men egentligen
skulle jag vara
annorstädes

där jag aldrig varit
där jag bara farit
förbi

här
nu
med
dig
allt annat
obehövs

Världens Vackraste Hund


h2o


vad jag tycker om

att umgås med tonåringar. jag vet inte om de får ut nåt av att vara med mig, men jag lär mig massor av dem. jag vet mindre och mindre om vad jag tycker vi ska göra tillsammans, men kanske är det ett tecken på att jag utvecklas? man borde inte oroa sig över att man inte alltid har alla svar. ibland är det viktigare med frågorna. i så fall är jag verkligen på rätt spår, för jag får bara mer och mer frågor.

fin detalj, Målsäter


info om Målsäter, svårt att läsa? Kopiera och förstora på din egen dator


bilder

en av våra treor visade mig bilder hon gjort. jag sa att de påminde mig om Monet och Klimt. dem hade hon aldrig sett, däremot tittar hon mycket på reklambilder. vad ska jag tycka om det? återanvändning? spelar roll? blir hon lyckligare om hon vet att reklamen får sin inspiration från kända konstnärer? samma fundering kan man ha när det gäller böcker och filmer. vi som ser referenserna tycker det känns viktigt och coolt, men det kanske bara är för att vi ser dem. blir världen fattigare om man inte känner till "fin"kultur? Jag vet inte. men jag undrar...

? Jag tror det är ett solur


ännu ett vackert tak - Mälsåker slott


Företagsrådgivning

var jag på i går. pratade på om mina idéer och försökte få fram vad det hela ska handla om. det är inte lätt....pyssligt att starta eget om man samtidigt ska gå på a - kassa. med ett registrerat företag kan man inte stämpla, men det är svårt att tänka sig att jag ska kunna dra in en heltidslön från dag 1. moment 22...

naturligtvis löser jag det, jag måste bara klura ut hur.

utställning om krigsåren på Mäsåker


figur på slottet


ojojoj

vad ska man säga om allting, kanske bäst att vara tyst? så här i slutet på läsåret när betyg ska sättas och närvaro kollas extra noga, när arbetsuppgifter ska läsas igenom och eventuellt rättas då lackar datorsystemet OCH skrivaren/kopiatorn ihop. tur att man är luttrad...

det är nåt särskilt med ett tomt rum


dito


vackert tak i Mälsåker


I travel

through time as time travels through me
until I'm not sure where time starts
and I stop
Until it no longer matters

plötsligt kommer åsnor upp i alla möjliga sammanhang...


den här är till dig, Eva!


info om slottet


Mälsåker slott


var till Stallhammar och

Mälsåker slott i dag. kan inte undanhålla er bilder, så här kommer de;

Första maj, 2009!


mitt ena ben


träd på golfbanan


I dag blir det

mest bilder från i går.

lukterna

kan man inte heller få med i bloggen, lika lite som fågelsången. ni får gå ut och lukta själva.

trädgård i Mariefred, förrförra helgen


Nog är det konstigt

att när Sverige är som vackrast, är skolan som mest hysterisk. en del av mina kollegor beklagade sig över att så få elever kom till skolan i går. min reaktion;
1) kul att så många trots allt kom, framförallt de två som inte brukar komma
2) egentligen är det väl tonåringarna som är smartast? gå och jobba en vacker valborgsmässoaftonsdag, är inte det lite korkat?

jag har sagt det förut, jag säger det igen, tonåringarna har mycket att lära oss vuxna. vice versa oxå, förstås. (vi kanske alla ska lära av varandra, rentav...)

alla behöver känna sig behövda
alla behöver en uppgift
men ibland måste vi
leta upp vår uppgift
själva

RSS 2.0