Ån kantas av fiskare


Kniphona


Blood Diamond

såg jag i går. Ja, den var bra. Leonardo var duktig i huvudrollen som en hjälte som inte betedde sig som en hjälte och ändå gick att tycka om. Diamanter är lätta att bojkotta, jag köper dem inte särskilt ofta. (lika lätt som resor till Thailand eller stora stadsjeepar eller gåsleverpastej eller...ja, ni fattar)

Gjorde allt jag skulle i går och det ligger en stor tillfredsställelse i det. Och det blev varmt! Det blir kanske ingen vår i år utan sommar på en gång. Det känns lite snopet, men vad ska man göra åt vädret? Alla klagar på det men ingen gör något åt det.

Citat från filmen: Människor är inte goda eller onda, de bara är.

Blommor


Pryder sin plats


städa

är en sån där sak som man bör göra, så då kan man lika gärna gilla det, eller hur? Det är i alla fall kul när det är gjort. Jobbade tre timmar i går och blev helt slut, snacka om att konditionen blivit usel. Jag borde nog börja springa igen, får se hur det blir med det. Over and out for now.

Exakt


precis


2012

såg jag i går och gillade. Den är inte alls så dålig som kritiken fått mig att tro. Den följer mallen för en katastroffilm, påminde en del om War of the Worlds (skild pappa, son som är arg, dotter som är skör, ytlig styvpappa) och hade den klassiska hundscenen. Men visst var det gjort med humor?* Och förstörelsescenerna var urcoola - bland det häftigaste jag sett. För en diggare av katastroffilm var det rena julafton. Ska inte berätta hur den slutar om ni ska se den, men slutet var också intressant och i linje med mina funderingar när det gäller en viss kontinent och dess framtida betydelse. Alltid kul att se att ens tankar delas av andra.

*hunden är en japanese chin, bara en sån sak!

Penseer


Mer blommor


Hyacint


Sommarsommarsommar

är det inte än, men nu börjar det kännas som att det kanske blir en i år oxå. Risk för årstidswhiplashskada. Men om man tar det lugnt och tar en stund i taget går det kanske. Inför Listeningprovet på engelskan i dag spelade jag Eagle Eye Cherrys låt "Long Way Around" med rader som; Even saints make their mistakes, living in the sunshine with the shades pulled down och all we have is today. Tänkte att det kunde vara bra att tänka på inför ett prov.

Är så där oresonligt glad i dag. Vad har hänt? Som om molnen inte bara lämnat den yttre himlen utan också den inre och allt tycks inte bara möjligt utan förutbestämt till att bli fantastiskt.

Frusen duva


Nappar det, tro?


Sten Möter Växt


första dan

med löfte om sommar, plötsligt känns den som en möjlighet. Och - tänka sig - när värmen kom då blev fönstren tvättade. Är det inte märkligt? Som trolleri. Såg om Wolverine - the beginning och Apocalypto i går. Det känns fortfarande lyxigt att kunna plocka fram och se en film när man vill. Coolt. Nästa helg är det första maj. Bara en sån sak...

det gäller att hålla sig ren


Hrm


hm


Fastna framför skärmen

är lätt, speciellt när man har tid över. Det är som någon form av magi som gör att man inte kan slita sig. Kanske är några av oss känslligare för detta än andra? Mitt Högre Jag kanske tycker att det är en bra idé? I dag tvättar jag fönster, det är äntligen soligt OCH varmt. I alla fall just nu.

Staket - detalj


Blandning av gammalt och nytt


Knoppar


Pay it Forward

är en film som handlar om vad som skulle hända om människor började hjälpa varandra utan att kräva något i gengäld, mer än att tjänsten går vidare till tre andra. En genial idé. Nu har det bildats en grupp på Facebook som vill göra detta den 1a maj. Låt oss göra detta och se vad som händer.

Öppet Hus

på Folkhögskolan. Såg två tavlor som jag gärna haft på väggen hemma. Det finns många duktiga människor. Och så några vars grejer inte tilltalar mig alls. Men vi är ju olika. Tog nya kort, låt er väl nöja!

Våren Knoppas


Knipa, hanne och hona


I Väntan På Varmare Dagar


Tja bruden, vad snygg du är, så här bakifrån


Gamla blommor så länge


Språk

är som kläder, ditt eget modersmål känner du dig van och hemma i, som ett par bekväma mjukisbyxor. Ett vant andraspråk är lite mer som gåbortkläder, men inte så obekvämt. Däremot ett väldigt obekant språk skaver som kläder som är för stora eller för små, du vill hem och ta av dem så fort som möjligt. Och komma tillbaka till dina mjukisbyxor. Men om du håller ut kan de obekväma kläderna bli sköna, det tar bara längre tid ju äldre du blir. Det är ingen mening att försöka banta in i dem, du måste få kläderna att passa dig, inte tvärtom. Så underlättar det med en bra skräddare, som kan anpassa de nya kläderna till dig från början. Då går det lättare att vänja sig vid dem. Så hur syr man en bekväm språkdräkt? Vet inte, men jag vill lära mig.

Cool sten, hur blev den så här?


Eskilstunaån, inte Mississippi precis


onsdag

Mitt I Veckan. Det är väl bra det? Har inte så mycket att rapportera från i går, men än att jag blev påmind om varför jag inte gillar att genomföra nationella prov. Dessutom har ju Skolverket klagat på vår oförmåga att rätta dessa rättvist.

På detta svarar jag, 1) SPRÅK ÄR INTE MATEMATIK - om ett svar är vettigt och begripligt i sammanhanget (enligt mig - jag kan ändå en hel del engelska fast jag inte läst en jävla massa grammatik) får eleven rätt för det. 2) Om vi inte kan rätta era fina prov ordentligt, så låt oss skicka in dem så får ni rätta då, då blir ju allting perfekt.

Usch, märks det att jag är förbannad? Dessa skrivbordsmänniskor som tror att världen går att styra utifrån berg av PAPPER. Kom ut i verkligheten med dess känslor och grupper och människor med deras kantstötta erfarenheter och kreativa lösningar på era dumma uppgifter. Skola är inte lika med verklighet, skolan ÄR en låtsasvärld och jag ÄR för olydig för den. Så det så.

Men det är för kul att undervisa! Jag trivs för mycket med det för att sluta. Vilken rävsax, eller hur?

det är

april
sol
moln
kallt
varmt
arbete
arbetslöshet
pengar
eller inte
marsvin äter
hund går ut
matte äter också

Det Rör På Sig


Ståndaktig vass


Går inte att komma närmare dessa fåglar


reaktion på händelser

det finns två stora skillnader i hur människor reagerar när något oväntat sker (det är alltid det oväntade som händer oväntat, tänk på svarta svanar):
1) ok, vi får göra det bästa av situationen
2) varför kan ingen skydda oss från detta, hur farligt är det, jag måste ha mer information! (om askan, om flyget, om framtiden...)

Den första kategorin vet att saker händer, den andra lever i ett universum där allt alltid lullar på. Eller?

ny länk tillagd

till artikel i Fria tidningen om Omställning Eskilstuna. Det blev inte mycket, med tanke på hur länge vi pratade och hur mycket vi sa.

Minivattenfall


Lite stöd när det är svårt


Utökat förhållande?


aprilväder

är det, växlar snabbt mellan mulet och sol. Gör livet lite mer spännande. Var på stan i går och såg att det hänt a´saker sedan jag var där senast (i affärerna alltså). Undrar hur länge sen det var?

Bilder

är lättare att ta till sig än ord. I dag kommer jag inte på nåt att säga, så here goes.

Alice och en en


Blåsippor - i torsdags


Eskilstunaån flyter fram i våren


Påskkäring som fastnat?


Kvarblivet påskpynt


En mur av gammal snö


Vattenspridare


Flygstopp

en bra träning inför framtiden. Hur klarar vi oss utan flygtrafik? En vacker dag måste vi kanske klara oss utan. Eller ska vi flyga med uran i motorerna? - Åh vi kommer inte till Mallis, stackars oss!
Jag kanske bara är avundsjuk för att jag inte ska resa någonstans. Men det finns ju andra sätt att ta sig fram. Och andra ställen att åka till.

Nu ser vi tydligt hur sårbart vårt samhälle är och hur ett vulkanutbrott på Island kan påverka hela norra Europa. Lär vi oss något av detta?

Blivande Blommor


Här Hamnar Sanden


internet

det är svårt det. Pratade om vad som är en bra hemsida på gruppaffärsutvecklingen i går. Vi var rätt överens om det, men det svåra är väl att sticka ut? Jag tror på mindre text och fler bilder. Det är svårt att skriva intressant, är det inte? Eller börjar jag bli en gammal stöt, är det det?

Det är vår
lika underbart
varje år
Leder till spritt
i benen
och snurr
i huvudet
Man dansar fram
på moln
Det här är
kanske årets ljuvaste tid
med löftet om allt
som ska komma
(fästingar, myggor, getingar, ormar, brännässlor, solsting)

Påskfint Efteråt


Vinterståndare - Rothoff


Körde till och från

Salem på förmiddagen i ett jobbärende. Så nu har man varit där också. Påminde om andra Stockholmsförorter jag varit i. Kom för tidigt (en timme!) så jag gick en promenad med hunden. Gick förbi två väldigt olika förskolor, den ena påminde om en skola/fabrik/fängelse/äldreboende, den andra om ett hem. Gissa vilken jag tyckte verkade mysigast? Om jag hade barn skulle jag aldrig ha dem i en förskola där barn alltid skriker.

Det SLOG mig: vi sätter våra barn och gamla på inrättningar som påminner om djurfabriker och blir förvånade när de inte blir lyckliga...Visst måste det finnas ett bättre sätt?

Lyssnade på 90 - talshits i bilen och det var kul! I bilen kan man sjunga hur högt och falskt man vill (ännu en sak jag kommer att sakna när privatbilismen är död).

Såg förresten

min första sädesärla för i år i morse.


Vackert vårtecken


Ett prång


När man börjar

känna igen var och varannan människa man möter på stan (utan att för den skull känna dem) betyder det:
1) man har bott i samma stad för länge
2) staden är för liten
3) man har inget liv?

Rätt svar till denna blogg, pris kan ej utlovas, men man vet aldrig...

Rademachersmedjorna


Kul reklam i Rothoffsparken


en effektiv dag

blev det i går. Deklarerade till och med. Det är konstigt hur det kan ta emot att göra något och sedan, när det är gjort, var det inte ett dugg besvärligt eller jobbigt. Såg "Conspiracy Theory" med Mel och Julia. Gillar den, dels för Gibsons rollprestation, han är bra på att spela halvgalen, dels för vissa roliga repliker och detaljer i New Yorks gatuliv. "Jag är bara paranoid därför att de försöker döda mig." Sedan innehåller den vissa scener som en bättre regissör hade gjort om eller klippt bort, men så är det, ingen är perfekt.

Fin häst i Vilsta


Vårcykeltur


Tänk så det är

när det är som det är
det vill säga
så här

Nu får det vara slut på slöandet, det är inte bra för självkänslan. Eller om det var självförtroendet eller självinsikten eller nåt med själv. Spelar det någon roll? Jag tror att det kan vara så här: när man är ung spelar orden stor roll, när man blir äldre är det som står bakom orden viktigare. Så är det i alla fall för mig, nu blir känslorna mer och mer viktiga.

Färg från lav


Gammalt hus som förfaller


Då är det bestämt

jag skriver alla inlägg i den här bloggen så länge. Kanske tar jag upp den andra bloggen om det känns som att jag behöver olika feel på bloggarna. Har missat två dagar, förmodligen för att jag spelar spel istället...Har börjat skriva på en berättelse också, vilket än så länge går trögt, så jag får se hur det blir med den. Annars var det i stort sett en händelselös vecka. Nästa blir det lite mer fart.
Spelade spel i går och vann! (tillsammans med andra IRL, alltså) Det var kul.

Grått
Grått
Grått
Det är kanske dags
att lära sig älska
grått

hrm

gjorde helginlägget i omtänket...lite snurrig i dag, tydligen...

Vädret blev

mulet igen i går, så det blev bilder på marsvinen istället, de fick komma ut några minuter var på balkongen. I dag ser vädret mer stabilt ut, så jag tar foton på hundpromenaden. Snart kan jag börja plocka gräs oxå.

Drömde om en jättestor bilolycka, som började med att en hopbunden, levande zebra trillade av en kamel. Många hästtransporter var inblandade, hur många vet jag inte för jag ville inte se de skadade hästarna. Jag såg en, förvånansvärt pigg, kvinna som fått bägge benen avkapade ovanför knäna. Jag tror det är Stephen Kings fel, nånstans, att jag drömmer sånt.

Glad Påsk på er, allihop!

Lucia - visst ser hon uppnosig ut?


Baltzar och Kasper på balkongen


RSS 2.0