dike


ojojoj

det var mycket i dag, men så är det ju inte hela tiden och en småsak egentligen. Intressant att köra bil i halka, man får ta det lugnt.

no november - yes november


snö

eller vad man ska kalla det. marken är lite vit, vilket är trevligt och hal, vilket inte är trevligt. i dag frös cykellåset ihop. det är INTE trevligt. annars var dagen renons på katastrofer och det är trevligt. så det så.

Alices stege


november

väder väder november jojo

höst


sprang

i går och det gick riktigt bra. Skönt. Nu har 2 dagar gått på denna vecka och i dag regnade det HELA dan. Det är nästan lite kul. When the going get tough the tough get going. Eller hur!

Alice är med överallt


vinterväxt


ibland kör det ihop sig

kanske för att man blir långsammare? Det känns som att det kommer för mycket på en gång och så hinner jag inte få undan det innan det kommer mer. Som om ett års post skulle komma på en gång. Huvaligen. Men tar man det lite med ro och andas emellanåt ska det nog gå bra.

hund och vattenpöl


novembervatten


vem är du

vem är jag finns du finns jag?

klättra?


växter


vatten och träd


det blev sent i går

Skickade ett sms till en kollega när jag kom hem och påmindes om Neville, när han kommer tillbaka till sovrummet efter skolans bal, där han dansat hela kvällen och säger; "I just came in, me!" Så snurrar han runt i sin festkostym, med skorna i handen. (för er krakar som inte fattar referensen, det är från "Harry Potter and The Goblet of Fire")

sen novembersol speglas i fönster


om allt blir

som jag vill då blir det bra, eller hur? Det säger i alla fall vårt ego till oss. Vi kanske inte ska lyssna så mycket på vårt ego? Länk till bra låt; http://www.youtube.com/watch?v=WA4iX5D9Z64

naturens konst


det är svårt

med outtalade förväntningar. Hur vet man att man gör det som förväntas av en om ingen talar om vad som förväntas av en?

sista bilden från armémuseum


vy ovanifrån


varför antas man

vara mindre vetande för att man tror på en högre makt? Det gör mig så irriterad att klumpas ihop med kreationistfanatiker bara för att jag erkänner att det kan tänkas finnas något som är mäktigare än jag ensam.

gräsätaren


sötnos!


det här är min favoritdag

säger jag med Nalle Puh. Det underlättar att tänka så när det är måndag i november och morgonnyheterna startar med att jorden kommer att bli 4 grader varmare, som grädde på moset på alla konflikter där människor dödas (mördas), varsel i arbetslivet, och, inte minst, serumet som förlänger ögonfransar är FARLIGT. Huva.

det var fler än vi där


ambifiebil


idag tränade vi rallylydnad igen

och det var kul, förstås. Sen gick vi i Skjulsta och tittade på bäverspår. Vad di gnager! Stort och smått. Undrar hur många bävrar det kan tänkas bo i Skjulsta? Och vem som kan tänkas veta det? Och imorgon är det måndag igen. Tänka sig.

en annan vinkel


novemberskog


en annan vinkel, samma motiv


vackert


Layer Cake

är en film som jag råkade se i går, på 5an, så det var reklam hela tiden. En engelsk skurkhistoria, något som egentligen inte intresserar mig, men så var den ju så välgjord. Daniel Craig var med och den är relativt nygjord. "Vad ska du göra i helgen?" "Sova, äta, städa, tvätta, gå ut med hunden..." "Kul..." "Ja, eller hur?"

vacker vit mossa


hund+bakgrund


vattendroppar


andra säger det så mycket bättre

http://cke.se/gotakanal.htm

försökte få fram silverkänslan


en kanal som en kung lät bygga


gammal ek


hm

att blogga är tydligen väldigt omodernt, men jag är ju snart på dödhalvan av livet så det gör mig inget. Det har blivit bilder den senaste tiden då jag inte tyckt att jag haft nåt att säga. Det har jag inte i dag heller. Kram på er!

kontrast


fågel med marknära boende


bäverbostad?


käk för vissa


här har bävern varit framme


spår av bäver


wildlife


ek


höstflod?


mycket vatten, skulle kunna ge energi


strömstare i Skjulsta


november-inte utan skönhet


himlen speglar sig


för träden är årstidernas växlingar självklar


vatten


golfbanan


samma vy från två håll, det här är det ena


bild tagen från andra hållet


hundplaner

Så länge jag har levt har jag funderat på vilka hundar jag ska ha. Just nu har jag världens bästa hund, men ändå tror jag inte det blir en korthårig collie igen. På många sätt passar vallhund mig perfekt, men på en del andra blir det besvärligt. Hon är lite vass och har kanske för mycket energi för mig. De senaste dagarna har jag överraskat mig själv med att återigen fundera på labrador. Men då en jaktlabbe, brun eller gul. Alltså inte en svart fläsklabrador. Men först är tanken att det ska bli en röd dvärgpudel och två whippet. Om man kan ha husdjur i framtiden...Jag hoppas det. Jag kan klara av många förändringar och anpassningar men det blir svårt att leva utan hund. Jag tröstar mig med att det är större miljöpåverkan att skaffa barn...

hösten har sin skönhet


natur


jo, träd liksom


cykla med hund, vagn och sig själv i regnig november

kan man ha det bättre? Och hon skäller hela tiden, men jag håller god min (så gott jag kan). Hem till god mat, nästan allt ekologiskt. Och vin till...

Djurgården


växtlighet


ljus


rester av sommar


löv


äntligen fredag

känns det som den här veckan. Den kommer alltid så lägligt i slutet av veckan, fredagen. Har köpt riktigt lyxig ost som jag knaprar med fådda kex och fått vin. Mums. Annars ska jag slappa nu, hejdå!

vad kompenserar de för, tro?


detalj


cykeltolkning, höll armén på med


Basarförberedelser

på jobbet hela dan, kul och intressant. Vår marknadkommunikatör tar jättebra bilder och lägger ut på hemsidan. Annars fick jag en ny tanke i går (tror jag, eller så har jag bara glömt att jag redan haft den); jag blir ju upprörd när människor tror att jag är dum i huvudet för att jag påstår mig tro på Gud. De blandar ihop mig med kreationister och andra anti-intellektuella. Jag får ihop tro OCH vetenskap. Och det är jag inte alls ensam om.

dito


en till


stridsvagn


såja

Det blev Obama. Betyder det att alla problem är lösta nu? Till en helt (nåja) orelaterad fråga, på Fejjan har jag kastat ut frågan vilka filmer det hör till allmänbildningen att ha sett. Vad tycker ni, mina kära bloggläsare?

interiör


mycket mossa/lav


i morgon vet vi

vem som kommer att vara president i USA fyra år till. Om världen går under i december spelar det ändå ingen roll.

följdriktig blomlåda


en till


kanon


exteriör


Yes, No, Yes?


Armemuseum


Modigliani

och Turner tror jag att det var, ska försöka komma ihåg att kolla upp det. Liksom Batman var Bond en sliten hjälte, som inte riktigt orkar och markerar att saker gör ont. Antingen har hjältarna eller deras skapare kommit upp i åren och börjar känna av dem. Nu vet jag vad Skyfall står för, men vad det betyder undrar jag fortfarande. + en mycket rolig och racy homoreferens. Är Bond möjligen bi utan att vi haft en aning om det? Ser fram emot att möjligen få veta mer om detta i framtiden. (han verkar i alla fall inte vara homofob, vilket är trevligt att veta)

arbete pågår


dörr


hund och torp


soldattorp


i dag blir det Skyfall

återkommer möjligen i morgon om mer detaljer kring detta.

det blir suddigt när det går fort


jag låg först!


min vagn var långsammare


min mottävlare


vinden i håret


tävling!


full dokumentation pågår


så här ska du göra


det var lite klurigt i början


givande av instruktioner


Så ja

nu har man kört stridsvagn så det är avklarat. Visserligen en liten en, men ändå! Armemuseum ligger i Härad, vid Strängnäs. Det finaste var tennfigurutställningen, men det var rätt coolt i övrigt med. Köpte en fin mugg att ha på jobbet. Alice och Rica fick en gemensam promenad och det gick riktigt bra, över förväntan, de höll sig lugna båda två.

sol


gräs


och i dag

har jag varit på stan och köpt en cd-spelare (och radio), en liten tomte och en tvål. Bland annat. Var inne i en affär som var definitionen av kitsch. Skulle ha fotat men hade ingen kamera. Attans! (ett proffs har ALLTID kameran med sig). Kul att känna sig lite mainstream som omväxling. Och extremt roligt att kunna spela sina cd-skivor igen.

Bast


Lucia håller sig undan


nyförvärven


en svart och en vit


Isis och Bast


marsvinen

fick vara en stund i köket, de satt mest still, men om de får vara där en stund varje dag kanske det blir mer fart på dem. De behöver mer motion... Varit på visning av S:t Petri kyrka. Det var intressant, men inget för oss.