oxå mobilbild


som trogna läsare

upptäckt skrev jag aldrig i går. Kom hem sent (för mig) och for till affären, åt och sen slappade jag framför tvn, så jag satte aldrig igång datorn (hemma). Det gick det med.
I Köping har jag kollegor som tycker om att stanna kvar lite extra på fredagen och prata djur och natur. Wow. Insåg att jag saknat det, på Folkhögskolan har alla alltid så bråttom hem. På morgonen hade vi en föreläsare som hade tagit fantastiska foton; Anders Geidemark. Han har gjort fotoböcker och det går att beställa hans bilder och få upp dem på väggen hemma. En del bilder var som impressionistiska målningar. Jag pratade med honom efteråt och han berättade att han började som målare/tecknare men gick över till foto när han insåg att han inte hade talang för att bli så bra som han ville bli. I min ödmjukhet (hah!) känner jag igen mig i detta. Med en schysst kamera, tålamod och tid kan man få hur bra bilder som helst om man har blicken. Och det tror jag att jag har. Så länge får jag nöja mig med min trogna digitala, med förhoppningen att någon gång (i framtiden) skaffa mig en systemkamera.

Man kan hålla på med geocaching med hund oxå...

bild tagen vid jobbet i Köping


bild tagen med ericsontelefonen


lycka är

långlunch hemma och snart fredag!

trotsigt in i det som inte längre finns


lycka är

mat som blir god att äta!

en en - närbild


lycka är

mat som går fort att "laga".

björk i motljus


träden har sin livscykel


häck vi går förbi dagligen


fyra dagar ledigt i rad

känns faktiskt lite konstigt. Jag vande mig fort vid att jobba varje dag, tydligen. Har nu vilat upp mig och gjort i stort sett det som behövde göras, ska bara tvätta också. Fönstren är rena, marsvinen har fått det fräscht, hunden har varit ute mycket och därmed jag med. Det är sommar i april. Armarna börjar få brun färg. Mästarnas Mästare (på TV) är riktigt bruna. Så brun vill jag oxå vara. Annars är allt bra.

björk i går


så söta!


blått är flott


ack - det är så underbart


allt är bra

även det som inte är bra
den enda vägen framåt går inåt
i accepterandet ligger befrielsen

samtidigt är det bra med lite jävlar anamma
ibland

marsvinscocktail


Lea


Rakel


marsvin på balkong - Lucia


vackert hus - Munktell (här ligger lämpligt nog en arkitektfirma)


ligga och fisa i solen...


Påsk

= 4 lediga dagar, skönt. Ska tvätta fönster i dag, sen går jag ut. Jag önskar er alla en riktigt glad påsk!

trä


sädesärla!


marsvinen kommer ut

i Italien har man marsvin hos kaninerna för de tar råttorna. Marsvinen alltså, tar råttorna alltså. Det hade jag inte heller nån aning om.

I dag var det en sån där dag som är så vacker att man inte vet vart man ska ta vägen. Lycka och vemod samsas med upproriskhet och entusiasm till en blandning som blir alldeles obegriplig. Sverige kan vara så här! Också!

vid blomsterbutiken


gräsandhanar


när man jobbar

hela dan då hinner man ingenting annat! kanske skulle det gå men man är ju så trött? hur GÖR folk?

växt vid Tingsgårdens fik


äntligen bra bild på tallgren, har försökt länge!


mysko

efter ungefär halva dan idag kändes det som att det borde vara torsdag, intensivt att jobba hela dan...(intressant koncept i vissa verksamheter, att man ska undervisa hela dan, det var likadant på SFI). Men jag har kul och vi går framåt tillsammans. Roligaste ordet att förklara idag - pysa.

ans pågår


orädd hare


första utefikardagen i går


håhåjaja

körde till Köping och påbörjade en ny utbildning i ett för mig helt nytt koncept. Intressant och kul, så här långt. Mobilen krånglar, har fått en jobbmobil (Ericson) och ska få en jobbdator. Bara att byta lösenord till inloggningen tog en evig tid. Ett lättkomihågigt lösenord fick jag inte ha, vad är då vitsen med att byta? Ja, jösses.

ibland

är det svårt det där med att lägga upp bilder...kanske går de att ta bort, men jag vet inte hur. Jag försvara mig med att bilderna är små i mitt arkiv och jag ser inte alltid hur de ser ut förrän jag lagt upp dem. Inte ger jag dem namn heller, det ser jag som onödigt arbete. Liksom korrläsning...hrm.


Medan vi studerar den långsamma död vi alla färdas mot
färdas vi alla mot en långsam död
Vetenskapens Triumf!

annan vinkel


natur - annan vinkel


Natur


2 filmer

Trollkarlens lärling, med den (inte) oförvitlige Nicholas Cage och Karate Kid med Jackie Chan och Will Smiths son, Jaden. Den förra var sådär, den senare lite mer sevärd, särskilt Martial Artscenerna (som sig bör). Storyn densamma som i den första Karate Kidfilmen, med vissa förändringar; den utspelar sig i Beijing, den handlar om Kung Fu och slutet är något mer nyanserat. Skurkens agerande förklaras inte, vilket alltid gör mig irriterad, men så tänkte jag att skurkens beteende kanske inte alltid går att förklara? Ondskan är kanske obegriplig?

http://www.imdb.com/title/tt1155076/ - bilder på Jaden Smith, en väldigt söt pojke, som med tiden nog kan bli en (minst) lika bra skådis som sin far, om han vill fortsätta på den banan, Jackie Chans karaktär, Mr Han är nedtonad och gammal, men inte bruten.

Båda filmerna saknar djup och blir därmed ointressanta, men magi (fantasy) och Marial art är alltid trevlit att se. Magiscenerna i Trollkarlens lärling är riktigt bra. Synd att storyn är så tunn.

Och, apropå en annan sak jag såg i går, ligger Jerusalem vid havet?

tja

hunden vill bara leka men inte jag? hon är yngre än jag, uppenbarligen.

blommatta


som små kycklingar


blå himmel och sprickande knoppar


sälgen kommer


friluftsdag

väldigt kul att vara ute hela förmiddagen, men KALLT. Nu har jag blivit varm igen, men det tog tid. Ska pipa iväg till Hemköp och handla godis till kvällen, det är fredag. 4 filmer väntar på att jag ska se dem. Så helgen ser ljus ut, kanske bllir det varmt och sol dessutom.

träd


Köping

har jag varit i i dag OCH haft en engelskalektion OCH ätit smörgåstårta OCH druckit kaffe hos mamma OCH ätit pizza i Köping (rekommenderas ej) OCH ska iväg i kväll för mer info om jobbet. Här rör det på sig!

och solen skiner och marsvinen är på balkongen

vårblommor - krokus?


en en efter en slitsam vinter


det händer

en massa saker överallt hela tiden. Tänk på det. Drömde att jag flyttade, släckte en massa lampor, hittade hela tiden ölflaskor som inte var helt urdruckna (ogott öl). Städade. En skum figur smög i skuggorna.

tussilago farfara


det gröna har kommit


vårtrötthet?

eller bara för lite att göra?

vad är detta?


trädstam


vårvärmevilkenvackerverklighet

i dag har jag suttit på en parkbänk och läst + haft marsvinen på balkongen. Balkongdörren står öppen och det blir inte kallt inne. Coolt!

Man kan inte

förstå allt, men betyder det att man inte ska försöka?

björk


svamp på trädstam


bara bilder

i dag, kommer inte på nåt att skriva, återkommer kanske.

något gråare,fortfarande lika bitchig!


träd med klumpfot


känner mig som ett UFO

men det kanske inte bara beror på mig? Blir trött och less på att alltid (känna det som om) jag måste försvara mig utan att jag gjort nåt fel. Jag är från en annan planet, men förmodligen inte Krypton.

liv och död tillsammans


gröna barr


naturSKYDD

är det verkligen rätt tänkt? Är naturen något svagt och hjälplöst som vi måste skydda, eller något viktigt och starkt som vi behöver lära oss att förstå att vi behöver? Man måste vara I naturen för att inse att man mår bra av den och behöver den. Jag vill inte längre sitta inne och prata om - jag vill vara ute och göra. Som miljövän borde man kanske bli mer militant - fast på ett dynamiskt, inte ett aggressivt sätt. Naturen är inte aggressiv, i naturen finns inga fiender - in Nature there is nothing right or wrong, there are only consequences.

minne av sommar och sol


hur vet man vad som är sant?

och är det ens viktigt? Vi får oftast bara en sida av en "sanning" som det finns tusentals sidor av, varje människa har (minst) en. Kadaffis sanning är inte allas, men en sanning likafullt. Sånt som verkar enkelt till en början (-In och bomba bort idioten!), blir efter ett tag något mer råddigt.

Annars knallar våren på, bofinken sjunger så vackert på Djurgården på morgnarna.

I Eskilstuna satsas på cykelbanor, i Riket på tåg - det tar sig! (?) Och jag gillar idén till motiven till de nya pengarna. Så det så.

höstäpplen


hur får man saker att hända?

bra saker, alltså.

precis!


2 saker att rapportera

från gårdagen;
1) Blev anställd via telefon, börjar nästa torsdag, så nu har jag 2 jobb.
2) Såg Robin Hoddfilmen med Russell Crowe. Blev mest imponerad av allt arbete de lagt ner på miljöer och scenografi. Bra musik, välspelat, några blundrar dock (men inte så många). Nu vill jag se Mark Strong i en hjälteroll, tröttnar han inte på skurkar? En komplicerad hjälte, kanske? Dessutom avslutades filmen i en socialistisk vinkel. Sammantaget med Avatar får det mig att undra om fler än jag tröttnat på nyliberalism och marknadens envåldstyre. Man har rätt att störta en tyrann, men om han inte går att identifiera kan det bli svårt.

Från i dag kan jag rapportera att jag har skitkul på jobbbet. Får man ha det? Så vill jag ha ännu roligare, är det hybris?

storskrake, hanne och hona


obetydelsefullt

ett ord jag hörde i dag och kommer att börja använda.

bark len som hud?


gångbana längsmed ån i tillblivelse


Temple Grandin

http://sv.wikipedia.org/wiki/Temple_Grandin

En mycket intressant människa, det oxå. Film om henne på tv i går. Jag har bloggat om hennes bok "Så tänker djuren" på denna blogg. Hennes mamma var en stark kvinna, som gick emot hela omgivningen och inte satte henne på institution (hon är född 1947 och autistisk). Temple gick i skolan, trots alla svårigheter och blev så småningom professor. Där ser man. Dessutom jobbade hon i en väldigt mansdominerad bransch, boskapsskötsel. Jag tänkte när jag såg allt motstånd mot hennes sätt och hennes idéer att ibland är kanske autism inte i vägen...

i väntan på våren får ni dessa


turistbyråns lånecyklar


har jag blivit

en sån där tråkig vuxen som jag lovade mig själv att aldrig bli? Går istället för att springa, reaktionär istället för radikal, fast i gamla tankemönster? Dags att spotta upp sig. Typ sju mil.

Såg en skum film i går. Var tvungen att se färdigt fast den höll på i evigheter med alla reklamavbrott. Vad ska man göra. Den hade precis den där coola twisten som jag älskar, som man ibland kan undra om den är medveten eller inte. Men jag tror den var det.

http://www.youtube.com/embed/vtp14ikRvxo


storskrake med fisk


påhitt vid Slottskolan


fotoutställning på Nybron


EU

är dumma i huvudet. Inget  nytt, men i dag har jag sett en film om hur tontals med fisk dumpas i havet (döda) för att fisken inte ska ta slut. Hur kan något bli så huvudlöst och fortsätta vara så huvudlöst år ut och år in. Fel människor tjänar alldeles för mycket pengar på fel saker och fel människor bestämmer om det gemensamma. Jag blir så förbannad på all idioti som världen är full av.

RSS 2.0