tvättade i dag - eleverna kunde inte tro att det var sant, men torsdag är min tvättdag...


Får det

vara så här vackert på Valborg? överlever vi det? jag vet inte vart jag ska ta vägen i all denna skönhet. när hade vi sånt här väder till valborg senast, nån där ute som vet?

om jag kunde skriva en dikt
om hur det känns när islossningen kommer
till hjärtat
så skulle jag inte sitta här


Gripsholm, vacker färg i solskenet


knoppar!


jobbar hemma

så skönt det är, jag kan ha hur mycket musik jag vill på, jag har hunden hos mig och kan ta sovmorgon. det är klart att det skulle bli ensamt i längden, men nu och då skadar det inte alls. provar med shorts i dag. får se om jag fryser.

Vem har varit framme här, vildsvin?


Nämen, hallå!


Vad trött

man blir när man lägger sig sent och går upp tidigt! har i dag åkt hem tidigt för att läsa nationella prov. så har jag fått 2 (!) positiva besked! återkommer när mer är bestämt, jag har blivit luttrad av ett långt (...) liv.

vad övrigt är, är vår, värme, skir grönska, fågelsång, glassätande...

Alice vid golfbanan


ännu en dag till ända, men en ny kommer - i morgon


gör Taichi

utomhus till fågelsång. mysigt och svårt att hålla balansen. dessutom är många nyfikna och undrar vad jag håller på med. i dag var det några killar som spelat fotboll som undrade. det ser nog märkligt ut.

nu lade jag ju ut

bilder på människor i alla fall, men jag försvarar mig med att de inte är i närbild...

Får som söker efter den erbarmliga hunden som vallade dem nyss


- Ruutan! och avundsjuka flattar i bakgrunden.


Ny länk

till dagens Nemi tillagd. jag diggar Nemi starkt! dessutom fyller bloggen 1 år i dag. hurra hurra hurra! tänk att jag skrivit i stort sett dagligen i ett helt år. så lätt det blev att föra dagbok med hjälp av nätet. sen är det kul att lägga ut  bilder oxå. det kommer förmodligen ut några när jag varit på Stenby familjedag. Alice å jag far dit i sommarvädret. sådde kryddväxter och satte minipenséer i går. det blir nog bilder på det med. den som väntar på nåt gott väntar alltid.

Gripsholm


visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka?


vad jag menade var

att jag har funnit på uppgifter som jag själv förstår vitsen med och surprise, då förstår eleverna oxå vitsen med dem. tänka sig! jag har aldrig varit mycket för att använda läroböcker, det blir alltid nån annans idéer om vad skolan går ut på och jag inbillar mig (med eller utan rätt) att jag vet bättre vad mina elever ska göra än vad en anonym läroboksförfattare vet. dessutom blir det roligare för mig att se vad det blir av det och precis som i fjol ser jag att eleverna KAN skriva dikter. jag öser beröm över dem (när det är befogat) och de verkar så ovana vid det...sen blir jag mer och mer öppen med vad jag tycker, tex att dyslektikerna ofta skriver de bästa (och mest koncisa) texterna och att de borde publicera sina texter i nåt sammanhang. jag trivs med dem helt enkelt, lika mycket som jag INTE trivs med mina kollegor. kanske är jag under den gamla kärringytan fortfarande en tonåring. ibland känns det så. jag vill inte heller gå upp i ottan och åka till ett ställe där alla bara dissar mig. tänka sig...och ju mindre jag bryr mig om regler, desto bättre sköter de sig och ju bättre jobbar de...anarki fungerar!

ljuset var vackert i går kväll...


ett träd på väg mot nedbrytningen


fantastiskt!

väder, hörni! tänk att det kan vara så här fint, det glömmer man under den långa vintern. en vecka mindre till jag slutar, det känns både skönt och nervöst. nu börjar många elever komma och fråga vad det egentligen är de ska göra. terminslut - det lockar fram även de mest indolenta...jag är skitnöjd med den senaste uppgifterna jag gett dem, nu börjar jag veta vad jag vill med dem, men samtidigt vet jag att jag måste vidare till en verksamhet med högre i tak. om jag så ska starta den själv!
 

ginst? i dag i alla fall


blommor i dag


vad dagarna går fort

när man har mycket att stå i! gick 2 timmar med hunden i dag, i fantastiskt vårväder. möjligtvis är det tjatigt, men våren ÄR cool!

ny blogg

har jag startat i dag, länk dit till höger. jag tänkte hålla igång två bloggar, med lite olilka inriktning. den här blir som förut.

handtag på kanonerna


en lönnlig dörr...


det ska inte bara vara roligt

i skolan sa en kollega till mig en gång (på en grundskola, 1 - 6). jag funderar alltsomoftast på den kommentaren. vad säger det om hennes syn på skolan och på hur kul hon hade? jag tycker att det BARA ska vara kul i skolan. åtminstone ska lärarna ha kul, hur blir det annars? så är det att vara luststyrd. tack gode gud för att  jag jobbar med tonåringar, de har fått mig att se ljuset! och framtiden då? det löser sig. eller oxå inte. i vilket fall får man lösa det då, det lönar sig inte att oroa sig i förväg.

den som oroar sig i förväg oroar sig minst två gånger i onödan, för det man oroar sig för är aldrig det som händer...

dovhjortar


slottet


ha kul

är det ändå inte det viktigaste? vad går livet annars ut på? det är tur att man jobbar med tonåringar så man blir påmind om detta!

apropå ord; tänkte på gräsänderna i morse, hur de parat ihop sig. sen parar de sig. parning gör man i par...så har det alltid varit men i morse slog det mig igen. så trög jag är! eller oxå inte...

kanon


information om kanonerna


kanoner vid Gripsholm


har nu berättat

för de elever jag undervisar att jag ska sluta. de tar det bra! de är nog i och för sig vana vid att lärare slutar, sen säger de att det är rätt att sluta om man inte trivs. så kloka de är!

var i går

i Mariefred, det var vackert men kallt, vinden ven som ögat. tog bilder på dovhjortar bland annat, coola djur...

Alice och dovhjortar


bild från i går


kaja från Mariefred


trevlig skylt!


fler tama blommor


fiskgjusebo


strul med bredband

var det i går, så jag kom aldrig ut på Netet. det kändes lite surt, men det var väl nån mening med det. tänk vad bortkopplad och frustrerad man känner sig, för en sån skitsak! i dag åker jag till Gripsholm och fotar lite, så det blir nya bilder till i morgon. hej svejs leverpastej. eller nåt.

vy över Nedingen i måndags


tama blommor


mer tid till varje ämne!

alla ämnen vill ha mer tid i skolan, påpekar vår skolminister i samband med Skolvärkets översyn och omgörning av kursplaner. inte svenskan, säger jag då. svenskan kan vi lägga ner som eget ämne och istället integrera i alla de andra kurserna. jag kan tänka mig att göra så från och med i morgon. jag kanske ska skriva till Björklund och berätta detta? tror ni Sveriges Samlade Svensklärarkår (svenskalärarkår?) lynchar mig då?

runt hörnet kanske väntar dig...


blå sippa?


En Sten Jag Fotat Förut


jaha

först är man hungrig, sen är man mätt
först är man trött, sen är man pigg
först är man ledsen, sen är man glad

men varför?

alla bilder

i dag är från Fållökna, där jag var i går. såg mycket trevligt och hörde vacker fågelsång. egentligen borde man kunna lägga upp sånt oxå, men vill ni höra vårfåglar gå till snfs hemsida där de lagt upp några stycken. såg sädesärla i morse. tror att det var årets första för min del. kram på er!

Alice, i går


tranor, dito


blåsippa, annandag påsk


ny länk

till interesting.org. gå och kolla!

bävergnag


ser ni fåglarna?


så var lovet över

för den här gången. får se om det blir fler påsklov för min del, det är inte alldeles säkert. jag tycker inte om att ha lov, jag vill jobba, som jag skrivit förut. men då gäller det att  man tycker om jobbet. jag tror att jag måste ha större inflytande och känna att  jag verkligen gör nytta. ända sen jag var 13 år har jag egentligen bara velat ha ett enda villkor uppfyllt i arbetslivet, jag vill kunna ta hunden med mig. sen har kraven blivit något större vad gäller arbetsuppgifter och inflytande.

i dag är himlen grå, men vi har haft så  fint väder i flera dagar så det gör inte så mycket...

det är inte bara

pga av egotripp som jag bara lägger upp bider på mig själv, jag är noga med att inte lägga ut nån utan att fråga först.

om det här var bilddagboken

så skulle nedanstående bilder räcka, men nu tror jag ju att ord oxå behövs. det var riktigt kul i går, maten var enligt gästerna god och räckte till, fast den gick åt. helt perfekt alltså. lammstekarna blev lite torra för att de kokade för länge på spisen, det gäller att vara mer precis nästa gång om jag gör om det nästa år. nu håller jag och diskar, det tar ett tag att diska efter 10 personer, tur att jag inte gör det varje dag...

allt redo för PåskParty


så här ser jag ut


ok

påskafton. solen skiner från en blå himmel och kylen är full av mat som jag ska bjuda på i kväll. lyssnar på spanarna på radion.

det här oxå, men visst är det fint?


vi har sett det förut...


blasé

blir man det av att bli äldre eller beror det på något annat? det är sällan någonting överraskar mig längre, det mesta har jag hört och sett förut. är det så att allting upprepar sig, eller tror jag bara det därför att jag inte tittar ordentligt? mycket lär man sig av att bli äldre, men kanske är det oxå så att man glömmer att se på det man faktiskt har framför sig, så att man tror att det är något man redan sett, fast det faktiskt är alldeles, alldeles nytt.

annars är det långfredag i dag, en dag som förr skulle genomlidas i absolut tråkighet. så är det inte längre.

insåg

ännu en sak idag, Alice skäller väldigt mycket....jag har ursäktat det med att hon är collie, men det är faktiskt ingen anledning att låta henne hålla på. ska ta över kommandot lite mer.

nämen - Alice - på en sten?


förorenigarnas verkan...


om jag fick välja universum

skulle jag ta ett där Per Gessle aldrig slog igenom. jag är övertygad om att det skulle visa sig vara bättre på många andra sätt oxå. cyklade till bibblan och där hade de en massa böcker. jag lånade hem 5 stycken, bara faktaböcker. varför hittar jag inga bra skönlitterära? suck...(måste jag skriva en själv)

ny länk

i samband med att jag deklarerade (det tog max 10 minuter på netet) kollade jag upp en länk som KPA pension puffar för, slutasnacka.nu. jag gick med i 9 grupper och startade en egen. länk tillagd i samlingen.

smart hund


trög hundägare, människa och pedagog


uppenbarelse (epiphany)

jag har ju tjatat om Cesars devis; ANIMAL, DOG, BREED, INDIVIDUAL (djur, hund, ras, individ) i en evighet, men NU slog det mig, HUNDAR ÄR INTE MÄNNISKOR! De är hundar.

tex apropå brevbärare, Alice reagerar som en HUND på brevbärare, dessutom som en VAKTHUND. (jag har nog inte haft hundar med så mycket vaktinstinkt i sig förut) hon är INTE en människa som har ANLEDNING att bli upprörd. kommer en människa till dörren och stoppar in grejjer så ska han/hon skällas ut, no matter what.

tänk att man kan inse sånt efter över 30 år  med hundar...

och

innan du dissar någon annans intressen/passioner/idéer - ta en titt på dina egna. de kanske inte heller är så där alldeles enkla att förstå?

hemlösa nallar i behov av hem...


beläst Nalle från London


tidningsdag

vad menar jag med det? inget särskilt. i dag haver jag städat och fått rent och fint. det är så trevligt, även om det inte varar. man har minnet av att det var rent... håller på och förbereder påskmiddag, handlade alkoholen och köttet i går. det är lite pyssligt när man inte är van att bjuda på mat, framförallt inte trerätters till 10 personer. jag inser att jag saknar glas, bord och stolar. tur att man har snälla föräldrar att låna av...sen är ju planerandet min profession.

har alltså bestämt mig för att sluta på Västerås Praktiska, något som inte kan komma som en överraskning för dem som följt denna blogg. jag insåg i julas, när hunden blev halt, att mitt liv går och jag gör inte det jag vill. jag är trött på att hela tiden bli hindrad från att göra det jag vill och vara där jag vill med dem jag vill. har planer på vad jag ska göra istället, men inget som är klart att gå ut med offentligt än.

dagens visdomsord,

du behöver inte bli gammal bara för att du blir äldre

kram på er! vänner o andra.

ännu ett inlägg

som bonus för alla trogna läsare; Cesar Millan hade sällskap av Pat Parelli (hästviskaren) i kvällens program. de hjälpte ett gäng som hade häst - och hundproblem. SÅ coolt. det visade sig att de bägge "viskarna" jobbade väldigt olika, även om det fanns vissa skillnader, som berodde på att en av dem jobbar med ett bytesdjur och en med ett rovdjur. men ledarskapet var lika viktigt i båda fallen. (bägge fallen? äsch, strunt samma!)

OCH - männen var öppna och nyfikna på varandras sätt att jobba, beredda att lära nytt och mer, kännetecknande för SANN storhet. den dag man tror att man kan allt, den dagen slutar man utvecklas.

osäkert

jag kan inte leva med osäkerhet
jag kan inte leva
jag måste dö
det är säkert

tråknad föder kreativitet
inte alltid den vi vill ha
med huvudsaken är att
det rör på sig?

det borde vara så enkelt
så varför är det så svårt?

trädstam på väg att bli jord


Alice på en trädstam


en ledig måndag

och solen skiner, hon värmer tillochmed. läser fn Obamas bok "The Audacity of Hope" och det är intressant. USA har en president som kan skriva och tänka. fantastiskt. sen kanske man inte håller med honom om allting, men det är ju oxå det politik handlar om, att hitta en kompromiss som alla kan leva med. USA är inte som Sverige, men hur är då Sverige? vad är det att vara svensk? feg, blyg, osäker, medeltråkig? eller modig, villig att prova nya saker, beredd att sticka ut?

lyssnade på "Ring p1" där en kvinna ringde in och sa att det blir ingen jämställdhet så länge kvinnor föder barn. jag håller absolut inte med. det blir ingen jämställdhet så länge det ses som en hinder för karriären att föda barn. en viss skillnad. nicht war? n-est-ce pas?

vad är det med hundar och brevbärare? varför har de så svårt att komma överens?

Alice drabbas av vårkänslor


värmeverket i bakgrunden


tro

om du inte tror på dig själv tror ingen annan på dig heller, men ibland behöver du människor som tror på dig, annars slutar du existera. det är precis som med Gud, vi behöver tro på honom/henne för att han/hon ska finnas.

människor som är oemottagliga för omgivningens reaktioner är rätt jobbiga att ha att göra med, precis som de som är vindflöjlar för andras åsikter. usch, det är nog så att det ska vara lagom. gud så tråkigt.

annars är allt bra.

hängen i dag


blommor i dag


sol och vår

i dag med. sov länge, men det behövde jag säkert. har annars inte gjort nåt särskilt, bara chillat. ska inte heller görs nåt särskilt, bara chilla. återkommer när jag hr nåt att rapportera. kram på er.

våren är er
våren är vår
våren är sin egen
varje vår är egen
denna vår är
vår

näckros


renar


äntligen

är våren här på allvar och snart kommer sol och värme att kännas gammalt och vant. jag vet inte om det är rättvist? och nu gör de som jag alltid sagt när det sinar i kassan, trycker nya pengar. kan vi inte alla få göra det? om alla fick precis så mycket pengar som de ville ha skulle väl alla bli nöjda?

visade filmen "Accepted" för alla åk 2or. de flesta verkar tycka att den var för anarkistisk och att det var för få lärare på filmens skola (en på 300 elever), de vill ha lärare. det får mig att känna mig splittrad, å ena sidan smickrad å den andra ledsen för att de är så hjärntvättade av skolan. filmen är en lovsång till anarkismen (med dess positiva människosyn, dvs vi behöver inte myndigheter som håller ordning på oss) och jag inser (igen) att jag är anarkist. det är svårt att vara anarkist och lärare samtidigt...

Volvo, snart bara på museum?


hur tänkte man här?


NUU

har våren kommit, fåglarna flyger och koltrasten sjunger.
fröken får vårkänslor och har svårare att behärska sig än vanligt.
MÅSTE skolan vara så tråkig?

fin stupränna vid Fors kyrka


Fint hus på Köpmangatan


solsolsol

och blå himmel hela dan. det ÄR väl ljuvligt. GUUD vad jag tjatar om vädret, men mitt liv är väl så ointressant. kanske. livet är en fest och det gäller att se till att man är bjuden.

RSS 2.0