kastanjerna blommar


Färg! (rhododendron)


Fin innergård (vid Teaterladan)


såg

The Jane Austen Bookclub i går och den var bättre än jag trodde, småputtrig, liksom. Läsning kan befria människor...

Snart är det juni och jag undrar vart våren tog vägen, det verkar vara så att ju mindre man gör, desto fortare går tiden. Är det därför man ska vara så busy hela tiden?

Nåväl, vad kan man göra, det är bara att hänga med, eller hur? Och se var vi hamnar.

Förgätmigej


Klätterväxt - Rothoff


Syrenerna blommar


det är ALDRIG

för sent att ge upp

Lärare fasar för tystnaden
det är därför vi pratar så mycket
och allt av det är inte särskilt
innehållsrikt eller förståndigt

Där liknar vi politiker

Vi tror att saker kan uträttas
med ord

Vad övrigt är
är tystnad

Träd vid golfbanan


Löjtnantshjärta


Spanarnas

(radioprogram på P1) Sissela Kyle pratar den här veckan om att vi borde slå ihop vissa helger och att ingen längre fattar varför vi firar pingst, idéer som jag också haft, om man läser bloggen kan man finna bevis för detta. Där ser man, Great minds think alike!

Jag som länge tänkt att jag aldrig träffar på någon som jag känner i den här staden där jag ändå levt större delen av mitt liv har den här veckan hejat och pratat med tre stycken olika människor, som jag mött i olika sammanhang. Det tar sig. Nätbyggande tar tid, men till slut lönar det sig kanske och kul saker börjar hända.

det är kul

när det rör på sig, så länge det går åt rätt håll

Har min sista engelskalektion i dag, det har varit kul att ha elever igen och jag blir inte alltför ledsen om jag får fortsätta på Folkhögskolan i höst, vet inte än hur det blir. Har skickat iväg ansökningar till några skolor som har en inriktning jag gillar men inte hört något än. Jag vill ju jobba på gymnasiet fast jag inte har rätt behörighet. Jag har för lite grammatik- och litteraturvetenskapkunskap...eller så har jag alldeles lagom. Jag undrar alltsomoftast om utbildning (och information) verkligen är svaret på alla frågor? Borde vi inte göra saker istället?

Så skriver jag bloggadressen i ansökningarna, det kanske man inte borde göra?

Alice ser en hund på håll


Naturens konst


Vackra blommor


Snett Gräs


Hund och Gräs


sjunga i kör

är en cool aktivitet, om man gillar sånt. Killen (Gareth Malone) som fick pojkar att sjunga har nu tagit sig an ett helt samhälle (South Oxhey, England). Med entusiasm, kunnighet och en klar vilja kan man komma mycket långt med en grupp människor. Jag lägger till en länk till programmet.

http://svtplay.se/t/132107/koren gå in och titta på vad som kan hända när en man bestämmer sig för att ändra på något.

grönskan är här


Tullpaaaner


kungahuset

är en arkaisk rest av ett överklass - system som borde vara utdaterat för länge sedan, vi har det bara kvar av nostalgiska skäl. Vem kommer att sakna det om vi tar bort det? Skvallerpressen och den lilla adel som återstår. Jag säger; Good riddance and good bye.

Nytt parti: Partiet för olydiga
Partiledare: jag
Medlemmar: ?

Pil - lite senare


Paus i promenerandet


2 kurser jag vill ha

om någon vill gå dem;

1) engelsk fantasy, från Alice i Underlandet till Harry Potter
2) amerikanska krig skildrade via amerikansk spelfilm, från Vietnamkriget till nutid (möjligen Pearl Harbour och Härifrån till Evigheten oxå)

På svenska eller engelska, vilket som. Vad säger ni, vill ni anmäla er? Vi kan köra på distans.

Coolt träd, Tothoff


Ståtlig blomma, Rothoff


annandag pingst

och en vanlig vardag. Det känns fortfarande konstigt att tidningen kommer och brevbäraren är ute och fräser. Gick till Janelings och köpte frukostbröd, det känns alltid lika lyxigt. Missade Prideparaden i år igen, varje år tänker jag att jag och min significant other (Alice) ska gå och se den och varje år missar jag den. Och i år var det till och med fint väder. Jaja, suck, så kan det gå...

Nu kan marsvinen få inte bara maskros och gräs, utan oxå kråkvicker, groblad, harsyra, klöver, rönnblad...och de knaprar vildsint i sig det mesta. Köpte kålrot till dem och de är lite tveksamma i början, men känner jag dem rätt går det snart ner, det oxå.

Kram på er, trevlig Pingst. (det är ju helg, låt ingen lura i er nåt annat)

Träden blommar för fullt


Picknick i Rothoff


om jag fick 20 miljoner

vad skulle jag göra då? Frågan är svårare än man kan tro, ibland känns det som att det enklaste vore att bara ge bort alltihop, men det vore fegt. Resten av livet kunde man göra vad man ville, fast i princip gör jag det redan. Om man vägrar att vara rädd får man en stor frihet.

Drack kaffe under detta äppelträd


Stora tulpaner


Häggen har slagit ut


hm

det är Leonardo di Caprio som spelar i Blood Diamond och får till alla dialekterna. Det händer alltså att jag har fel. Attans!

Just nu funderar jag på när världen ska inse att vårt sätt att hantera pengar inte fungerar och gå över till något annat. Jag blir så arg när allting får fortsätta att gå åt pipan, är det inte uppenbart för alla att systemet är sjukt i grunden? Och varför tillåter vi storföretagen att förstöra vår gemensamma planet för att de ska tjäna mycket mer pengar och vi ska kunna köpa ännu en ny mobil? Är detta intelligens då måste vi omdefiniera begreppet.

I gatan vid Munktellmuseet


Blommande fruktträd


Folk njuter i Rothoffsparken


Burn After Reading

är också en bra film, av bröderna Coen. Såg om den i går. Annars händer inte så  mycket i mitt liv, men det är kanske bra? Skriver lite varje dag på min historia och den blir konstigare och konstigare vilket möjligen är bra.

Del 3


Del 2


Porträtt av träd, del 1


Humor

är kul. Såg första halvan av filmen "Patch Adams" med några studiecirkeldeltagare. Allvarliga = tråkiga människor vill dra ner alla till sitt gråa träsk, men en del går inte med på det. Sån vill jag oxå vara. Patch Adams verkar vara (i filmen) som en ren naturkraft, omöjlig att stoppa, som till slut vinner över (nästan) alla på sin sida. Sådan skulle man vara.


2 filmer jag rekommenderar

1) Good Bye, Lenin, om en mamma som hamnar i koma före Berlinmurens fall och vaknar upp 8 månader senare. Hennes familj berättar inte sanningen för henne eftersom det kan leda till en ny infarkt (och döden). Rolig och tankeväckande. Är det ok att ljuga ibland och hur långt ska man gå? Scenen där en Coca Cola annons dyker upp i fönstret är rolig.

2) Things we lost in the fire, med bla Halle Berry och Benicio del Toro, båda mycket bra. En film som fick mitt cyniska hjärta att mjukna och mina ögon att tåras, men på ett bra sätt. Och som de agerar, dessa två! Framför allt Benicio.

Pratade film med eleverna på folkhögskolan i går, framförallt om skådisar. Jag tror vi enades om att det finns skådisar som är bra inom ett visst register och så finns det de som kan allt, tex Brad Pitt, Johnny Depp (de kan göra hjältar och skurkar med samma friska humör). Det handlar inte bara om att ändra utseende eller sätta en dialekt (eller flera, som Pitt gör i Blood Diamond), utan mer subtilt om att inifrån bli en annan.
Det är lättare att se när de inte fixar det. För mig är Orlando Bloom, Elijah Wood och Pierce Brosnan exempel på skådisar som är hyfsat duktiga, men som poserar mer än agerar. Man kunde hävda att de är för snygga för sitt eget bästa, men i så fall skulle inte Brad eller Johnny kunna agera heller.

Har jag rätt eller har jag rätt?
Jag har alltid rätt, utom när jag har fel och det har jag aldrig.

kul

att jobba, blev jag påmind om i går. Alla borde få jobba hela tiden, men med sånt de tycker är kul. Varför är det inte så? Jag är nog trög för jag förstår inte det. Vem tjänar på att människor är olyckliga? Läkemedels - vapen - kemiindustrin och alla snabbmatsrestauranger och alla som säljer olika sorters droger. Som hundar tex...

Kram på er och var lyckliga, de är er förbenade skyldighet!

Litet träd med hängande grenar


Hundtassar På Gräs


Eken, Kungsträdet - kommer sist och går först


Close Encounter With Grass


Hund I Motljus


Sol i går


vill

vara lärare
vill inte
vara lärare
förvirring och konsternation
så mycket är kul
så mycket är okul
hur gör jag för att bara få det kuliga
och slippa det okuliga?
är jag för smart
eller för lat
eller möjligen
för egen och konstig?
Hjälp


Livet är ett tvättprogram
en del tvättas i 90 grader
fast de är ylle
så de krymper
andra tål inte
torktumlingen
allt ludd fastnar
i luddfiltret
några vill inte
bli smutsiga
De vill hellre ligga hela tiden
i linneskåpet

vårbild


Pil vid ån


En landskapsblomma


Blommor i sällskap


17 maj

visst är det nåt särskilt med den dagen. det brukar vara fint och så är det i dag med. så, nu ska jag inte tjata mer om vädret.

en tråkig dag i går, men då blir det kanske roligare i dag. hjälpte Mor med tekniken och det får alltid mig att känna mig så kompetent. trots min stora otekniskhet har jag lyckats lära mig lite genom åren. när man inte har någon att fråga får man lära sig själv och det är inte så dumt. faktiskt.

Har nu läst ut "Hett, platt och trångt" av Thomas L Friedman. Den var intressant, en blandning av pessimism (så här är det) och optimism (det här kan vi göra). "-Hinner vi göra något åt klimatförändringarna, den biologiska utarmningen, världsfattigdomen? - Ja, om vi börjar nu." So, let's!

Rothoffsblommor


På jakt efter fastnade bollar


Violer vid minigolfbanan


var ute

4 timmar i går. Vill ha det så jämt, jag tycker inte om väggar och tak,  men ibland behövs de. Jag känner mer och mer att jag gott skulle kunna bo någonstans där solen sken jämt. Är hon inte borta ovanligt mycket? Har det med klimatförändringarna att göra? Det är ju inte lätt att veta vart  man ska ta vägen om vädret ändrar sig överallt, eller hur? Men, men, det går över när det blir som värst.

Kram!


går ut

i dag, får sitta vid datorn en dag med "sämre" väder. Kram på er!

Rosa hyacinter


Uppifrån


Vackra blad på dessa tulpaner


Milk

såg jag i går, med Sean Penn i huvudrollen. Vilken duktig skådis han är och vilken intressant människa han skildrar. Jag blev förbannad över att jag inte kände till denna man som gjort så mycket för gayrörelsen. Han verkar vara lika viktig för den som Rosa Parks för de svartas medborgarrättsrörelse (eller rentav Martin Luther King, eftersom han organiserade motståndet och hade smarta idéer för hur man skulle göra). Men honom hör man ingenting om. Tur att det görs bra filmer så man blir upplyst. Jag undrar ofta vad vi fick lära oss i skolan egentligen och vad de egentligen får lära sig nu.

Hörde på radion (programmet "Barnen") om en experimentskola i Frankrike där ungdomarna (det var gymnasiet) fick styra skolan själva och bestämma om de skulle gå på lektionerna eller inte. Lät som skolan i filmen "Accepted". Så vill jag jobba. De pratade om allmänbildning och en kille sa att det är intressantare om den är olika för alla, för då har man något att prata om...Äntligen har jag fått svar på min fråga vad allmänbildning är.

Fotade

i Rothoffsparken i går, mycket nöje!

Coola blommor


Hyacinter - Rothoff, de luktade fantastiskt


Fisktärna, svår att får en bra bild på


Kristi Himmelsfärd

och vad äter man för mat då? Jag undrar varje år men blir inte klok på det. Himlen är regntung, tur att man inte är ute och paddlar - eller?

New Moon

såg jag i går kväll och den var trogen mot boken. Jag blev lika irriterad på Bella (varför kan inte jäntungen lära sig att mecka lite motorcykel själv istället för att bara se på) och trött på allt trånande. Suck. Men jag tillhör väl inte målgruppen och något måste Meyers ha gjort rätt, eftersom så många (tonårstjejjer) gillar den. Hade jag gillat den som tonåring? Hoppas VERKLIGEN inte det. Men vad vet man?

Det bubblar

av allt som vill ut
men kan ni hantera det?

Det var regnigt och kallt...


Man kanske skulle bli traktorfotograf?


Kjolväder

När Agneta tar på sig kjol, då är det sommar. Så det så!

Rotvälta


Traaaktooor


våren är på väg, våren är här, våren är redan över...


att lära språk

görs i ett sammanhang, något som långt ifrån alla språklärare verkar ha förstått. Att göra fylleriupgifter med lösryckta meningar och lära sig presens partitjosan - what is the point? Antingen är jag helt ute och cyklar med min språkfilosofi eller oxå har jag fattat. Hm, undrar vilket...

Björken har slagit ut


Sådant här finns oxå vid vårmarken


En del av dessa hävdade ilsket revir


Iron Man 2

var jag och såg i går. Full av action och känslor med en i stort sett sammanhållen story och två elakingar. Är det inte så att i varje superhjälteuppföljare ska det finnas två skurkar? Det är min teori. Robert Downey jr är söt, och kan agera. Så är det med en kvinna som skriker och en som kickar ass. Det får man väl vara nöjd med.

Åkte också till våtmarken (Ekeby) för att titta på vårsträck av fågel Inte så imponerande, såg mest skrattmås, men dessutom knölsvan, sothöna, skäggdopping, knipa, vigg, tärna och något som kan ha varit gulärla. Det är svårt att jämföra en minnesbild med en bok, eller nätet. Och tittar man i kikaren är det svårt att avgöra storleken. Nåja, det var en ny obs i alla fall, vad det nu var.

Tuff kråka


Näej - vill inte hoppa


Hej hopp!


ja, alltså

det är inte alla dagar man kommer på nåt (smart) att skriva. Det här verkar vara en sån dag.

Rejäla doningar


Spegelbild av gatan


Traktor på Uttermarksgatan


fick språkhjälp i går

# yay = ett ironiskt yeah (fast ska det inte skrivas yeay?)
# skulle berätta om förtvinade muskler på lektionen och mindes ordet ca tre timmar försent (atrofied  med reservation för stavningen)
# crags = klippor

Fortfarande ingen riktig värme, ska försöka att inte bry mig så mycket om det för det hjälper ju inte och det blir väl varmt. Nångång. Kanske har det med askmolnet att göra?

Håller på att lära mig hur jag drar till mig det jag vill ha (det handlar om att man redan har det). Återkommer om det.

Visst är det lite som en skulptur?


Vet ni var?


ännu en arbetsvecka

i stort sett till ända. Tiden går och dagarna fylls med aktiviteter nästan utan ansträngning. Var på aa - möte i Skiftinge i går och det visade sig att det fanns många gemensamma länkar mellan två av deltagarna i gruppen. Staden är inte så stor, eller världen är rätt liten?

Såg om Inglorious Basterds och blev inte fullt så impad som första gången, men visst är den bra. Speciellt scenen där allt börjar dra ihop sig som börjar med kvinnan i rött + I've been putting out fire with gasoline. (Bowie, eller hur?)

Väntar värme
vill ha
nu
sol, sommar, grönt
badväder
sitta - ute - väder

Vi strävar uppåt - mot våren och livet


tjusigt


glömmer

att blogga vissa dagar, och kommer inte på att jag glömt. Som den fjärde, då skrev jag tydligen ingenting. Hrm. Så kan det gå.

I dag ska jag läsa uppsatser och gå till arbetsförmedlingen (Yeahej).

Viiiideeee


Här kommer jag - alltid alldeles lagom


lunch

på lokal är aldrig fel, det känns så lyxigt. Så ingick efterrätt, brukar det göra det? Har nu massor med filmer att se, så det gör inget om det inte är något på tv, vilket det oftast är. (Eller inte är? Ja, ni förstår vad jag menar. Hoppas jag.) I går kväll såg jag två Buffyavsnitt (inne på sjundet och sista säsongen) och filmen "Moon." Filmen var intressant och tankeväckande. Vilket ju oxå är bra.

Marsvinen kom ut i dag med, jag hoppas de uppskattar det. Jag vet att jag gillar att komma ut och jag tror att Alice gör det. Alla vill ut! Eller?

En annan videart?


Visst är det vackert?


Vårens första tecken


arbetslös måndag

känns inte trevligt. Särskilt när jag är övertygad om att det finns massor jag kunde och faktiskt borde göra. Men det är svårt men den där sista biten fram till avslut. Det är något fel på det jag gör och jag måste komma på det. Snart.

Det är som att sitta i en bur som jag själv har nyckeln till men utan att få in den djävla nyckeln i låset.

För att citera mig själv (ur "Drakar och berg")

Är det någon där ute som vet hur man tar bort de förnumstiga kommentarerna ur wordprogrammet men behåller stavningskontrollen? Använde ordet förbålt och då tjatar den om att är jag medveten om att det är ett gammalmodigt ord som kan vara fel i sammanhanget? Jo, tack, jag VILL HA det ordet. Sluta bry dig! vill jag säga till word. Hur gör jag det?

Vide och himmel


Vårgrönska


Myrorna har vaknat


hrm

första maj i går och det firade jag med att göra av med pengar. Det kändes bra. Man känner sig som en god samhällsmedborgare. Två duvor vill flytta in på balkongen, men det tror jag de får låta bli. Det räcker med en hund och fem marsvin.

första maj

min upplevelse av tiden accelererar
beror det på att allt går fortare
eller är det jag som blivit
långsammare

Vide


Kontraster


Vitsippor


Tussilago farfara


RSS 2.0