med en skruv kan man flytta grejjer


människan är ett batteri


inte nudda!


kul lastkran som man fick köra (tre spakar!)


irriterar vissa


gammal tryckpress


framme!


vacker vy över kyrkan


vi gick förbi biblioteket


Stadsmuséet

var vi på i dag, det var kul! Jag lekte med allt som gick att leka med och foton togs. Trevlig promenad fram och tillbaka;

1: Det var ljust
2: Det regnade inte

sommarhimmel


slutar

4, hem och springa, äta nudlar (oväntat gott!) för vidare färd med buss (!) till Torshälla. Intressant tisdag.

gräs


cykellyset

tål inte att ramla i backen. Borde det inte göra det?

Stadsmuséet öppnar 11 och stänger 16. Ska det göra det? Jag hinner knappt dit med förmiddagsgruppen, vi slutar 11.15. Vi får gå någon annanstans. Konstmuséet?

sommar, en hund, en stig


Ja, herregud

I veckan slog det mig plötsligt att jag kan leva 50 år till, om jag har tur (eller otur?). Det känns som en oöverskådligt lång tid, men det är så länge jag har levt fram till nu och det har ju gått. Ibland får en som en reality check när en lullar fram i vardagen. Ett uppvaknande i den ständiga slummern. Tankarna går oftast i samma välkända banor, men så kommer som en strimma av någonting (jag vill inte kalla det ljus) och uppmärksammar en på något nytt. Kommer det någon annanstans ifrån? Vad ska jag göra åt det? Jag vet vad jag vill, det har jag vetat i 40 år men det är långt mellan min verklighet och det jag vill se.

Nåväl, det är aldrig för sent att ge upp.

horisont


städar

så där lite lagom, första advent i morgon. Går världen under som planerat nästa år (22 december, tror jag det var) blir det här den sista julen. Bra eller dåligt?

en ros är en ros är en ros


bra med direktsänd

film från kommunfullmäktige, när det går att se. Antar jag. Vet inte varför jag inte fick upp filmen.

I dag såg vi Glasblåsarns barn på studiecirklarna. En film som jag tyckte var mycket bra när jag såg den första gången. Vet inte om det är tiden eller alla filmer jag sett sen dess som gjort mig mer kritisk.

grönt är skönt


en snäll deltagare

ger mig ett gäng egengjorda vårrullar, som jag gör hem och äter. Livet är bra fantastiskt. Och bra som det är. Också. Sprang igen och det gick riktigt bra, framförallt för att vara torsdag. Ska nu se lite på eskilstuna.se och kommunfullmäktigemöte.

http://eskilstuna.se/sv/Kommun-och-politik/Organisation/Kommunfullmaktige/WebbTV/

Djinn

är spöke på arabiska? Känner igen ordet från Tusen och en natt, men trodde det betydde demon. Men det är kanske samma sak...Besökte Stadshuset i dag, med min 2 cirklar. Det blev 2 väldigt olika besök. Sånt är kul. Skrattade tillsammans på eftermiddagen. Sådant är oxå kul.

sommar


springer

gång 11 och det flyter på riktigt bra. Nu undrar jag om jag ska springa långt och sakta eller kort och fort för att komma upp i (eller ner i) en mil på en timme. Är det överhuvudtaget realistiskt? Har blivit en springande människa igen och den här gånge håller det kanske i sig. Det är skönt och roligt när det börjar flyta på.

en annan vinter


måndag

igen, tänka sig. Dagen gick bra.

minne från i fjol


Harry Potter och J K Rowling

Jag vet inte hur medvetet hon har använt sig av psykologi i berättelsen om Harry, min gissning (som själv har fuskat lite med författande) är att historien - med dess många bottnar - har kommit till henne intuitivt. För att förgöra ondskan måste du förstå den, för att förstå den måste du inse att du har en del i den. Minner mig om Jung och hans teorier om Skuggan. Vi har alla gott och ont inom oss, det farligaste vi kan göra är att tro att vi bara är goda (eller onda). Ingen kan göra rätt jämt. Min erfarenhet är att jag har mycket svårare för att erkänna mina egna tillkortakommanden än andras. Så finns det människor vars misstag vi har svårare att ursäkta än andras. I botten ligger hur mycket vi tycker om oss själva. Och andra.

Ack ja, de har alla rätt. I accepterandet av livets realiteter ligger en enorm frihet. Jag har börjat träna mig på att inte bli irriterad på andra människor och det går rätt bra. De är som de är, jag är som jag är.

(Dumbledore, som säger många kloka saker, säger bla; Det är våra val som gör oss onda eller goda. Berättelsen om HP handlar framförallt om Kärlek. Voldemort (som är alltigenom ond) kan inte älska. Det kan Harry och det är kanske den största skillnaden mellan dem. Harry söker inte makt, tvärtom, han avsäger sig den utan tvekan.)

Brysselhund


Dog Save The Queen - hundsalong


vädringsbalkong


det är bra att ha tråkigt

påstås det. Bra att veta. Det är kanske en lyx att ha tid över, även om det känns som om man borde göra något. Städa, kanske, förändra världen. Göra revolution.

fasad på lite håll


art déco


ekonomisk diktatur

den bästa beskrivningen jag läst om vår tid. Det sades om Grekland, men det kan nog gälla på fler håll. Fram för att mäta BruttoNationalLycka istället för BruttoNationalProdukt.

vy över Bryssel


som taget ur en tecknad serie


hus med musik


en mellandag

dom finns oxå. Ibland undrar jag vad jag håller på med och varför. En tröst kan vara att jag nog inte är ensam om att undra. Vad jag håller på med.

pampigt hus!


brysselfasad


idag var det riktigt kul

att jobba. En ska inte ha för bråttom att bestämma sig för hur något är, ibland behövs tid...

rolig skylt


Belgiska våfflor - mums!


tänk

vad snart man får upp konditionen när man börjar springa. Eller så är det psykologiskt. Strunt samma, jag känner mig starkare och piggare! Det är som när man fryser, ibland är det enda man kan göra att duscha kallt...

seriemuséet


trapphus, museum, Bryssel


hus i Bryssel


smurf och C5 - var är vi?


Hoppsan

riskkapitalbolags inblandning i äldreomsorg leder till vanvård? Det får vi ta och göra något åt! Vi hade ingen aaning om att det kunde bli så att den som är beredd att ge mest vård för minst pengar är oseriös!

(Gamla svenska fattigstugor? Va?)

Tips till moderata politiker: Läs Emil i Lönneberga!

interiör - kyrka


kyrkfönster


Vy över Bryssel


Brysselfasad


Fairtrade City

har Eskilstuna nu blivit. Diplom mottogs i går på Stadshuset. Jag var där som representant för ABF för att ragga folk till studiecirklar i Hållbar utveckling. Mina grannar dök upp, det var trevligt. Handlade på Hemköp på stan efteråt, ca klockan 16 och brödet och delikatessdiskarna var helt slut. Ska det vara så?

I dag ska jag dricka glögg, så det så!

Såg The Social Network. Bra film, en intressant historia. Huvudpersonen, "uppfinnaren" av Facebook påstås skildras som en extremt osympatisk person. Tänk, det tyckte inte jag han han var. Ungefär som med Dr House (i TV - serien House). Det får mig att undra över mig själv. Är jag osympatisk eller bara väldigt empatisk?


ett vackert hörn


vackert fönster


sol över Grande Place


fasad


vill upplysa

världen och säga något klokt, men ibland är kanske det enda man kan göra att inte bidra till mörkret.

vad för fågel?


tillochmed klottret är fint i Bryssel


brysselråka


katt som njöt av uppmärksamhet


första veckan

som studiecirkelledare i svenska på ABF avklarad. Det har varit helt ok.

stark öl!


miljövänlig postbil


Brysselfasad


torghandel avslutad


jag har nu

avklarat fyra dagar som cirkelledare i svenska för invandrare på ABF. Det är roligt och intensivt. I går var vi på det fantastiska biblioteket. De har nu äntligen en kafeteria värd namnet. Cyklar hem på lunch och går ut med hunden. För mig är det lyx!

skylten till damtoan - seriemuséet


huset som seriemuséet låg i


antikvitetsaffär


Notre Dame? I Bryssel?


återigen

slår det mig hur TRÖTT jag blir av att arbeta. Men så är det väl. Alternativet är värre - alltså att inte arbeta. I dag har vi varit på biblioteket och där skulle jag kunna vara varje dag. Lånade böcker, film och musik.

trappsteg seriemuséet


?


Gaston och E


into the wild

är fortfarande en mycket bra film. Sprang i kväll igen - före maten. En prestation, även om alla kanske inte skulle kalla det springa...

lånecyklar


utanför vårt hotellfönster - vad sägs elektriker?


tjusig skyltning - vet ej om vad


här dracks öl


kissande hund-annan vinkel (ser ni det gula kisset?)


med lånad närverkskabel

kommer jag nu ut på nätet hemifrån. Vad coolt det är med teknik när det fungerar. Och min överflödiga extradator har nu uppgraderats till jobbdator. Hoppas den blir glad för det. Började jobba i dag och det känns bra. Bra med ett arbete och sex timmar om dagen är precis lagom. Jag är ledsen om ni blir avundsjuka, men ni får väl fixa det så ni också!

Jag är inte lat - jag downsizar

dito


Tintin och kapten Haddock på väg ner


visst kunde vi ha mer sånt i Sverige?


ännu en vacker vägg


The Green Hornet

är en riktigt habil film, klart sevärd. I övrigt finns inte mycket att rapportera. Har nu sprungit två dagar i rad och planerar att fortsätta. Har bestämt mig för att gå/springa ca en timme fem dagar i veckan tills jag kan springa en timme och sedan öka farten. Blir det snö får vi åka skidor. Måste köpa valla.

så ska klotter se ut!


blandad kompott


grönska i Bryssel


kul konst


nätverkskabeln

slutade fungera i förrgår. Ringde supporten (som var opedagogisk och otydlig, eller också är jag extremt oförstående...) och efter lite funderande fram och tillbaka, med omstart av dator (i felsäkert läge (tryck ner F8 när du startar)) och modem, kom vi fram till att det var kabeln som fallerade. Som Lucia tuggat på den är det ett under att den fungerat så länge. I väntan på ny kabel skriver jag detta hos mamma. Inte fungerar den fasta telefonen heller.

Hm, nåja, det är en världslig sak, för att citera Karlsson på taket.

Såg början och slutet av Marley och jag som visades på Rikstelevisionen i går. Skrattade högt många gånger. Trodde att jag skulle bli irriterad på hundägarnas totala okunskap om vad en hund är och behöver, men den där Marley var nog en hund för sig... Han såldes på rea och ingen av matte eller husse (som ändå verkar vara mer än normalbegåvade) kom sig för med att fråga varför han var billigare än de andra valparna... Ska nog läsa boken.

stomp, inmundigades under kronhjorten


rökande kronhjort på matställe


samma musikaffär


"klotter" utanför musikaffär


Tintin är överallt...


fin fasad


här står jag (och kan inget annat)


storstädning

det är trevligt det! Nu är det fint och rent hemma ett tag i alla fall, till och med bakom soffan. Världen ska kanske gå under till den 22 dec 2012, i alla fall som vi känner den. Något annat kommer istället. Det kan bli jobbigt för många ett tag, men förr eller senare skulle det hända. Hellre förr.

cool fasad, ser ni cykeln och teckningarna?


gata i Bryssel


vackert fönster


gubbe i guld


DOX

dokumentärfilmer på SVT,är SÅ bra. I går kväll var det en där människor över hela jorden filmat den 24 juli 2010. Fantastiska bilder på spännande och vardagliga situationer. Allt från tre skönsjungande kvinnor som malde mjöl till en lycklig man med sin Lamborghini... Se den!

http://svtplay.se/t/129797/livet_under_en_dag

art noveau


Grande Place, blommor och fotograf


Atena?


tillväxt

Mänsklighet
istället för tillväxt
Empati
istället för prylar
Värme
istället för räntesänkningar

Vi kan få bägge delar säger du
Det ena behöver inte utesluta det andra
säger du

Jag säger
vilken verklighet lever du i
vilka glasögon har du på dig
vilket mörker leder din varseblivning

RSS 2.0