vackert


cykel och blommor


magnolian har kommit längre


blomma


Valborg

och riktigt varmt, soligt väder. Tänka sig! Man blir alldeles lyrisk. Ovanan gör mig konfunderad, när det nu är så här trevligt att vara ute vad ska jag göra då? Går länge, tar ut marsvinen, har balkongdörren öppen hela dagen.

Frisk luft
Sol
Wow


en blyg viol?


safety in numbers


livet segrar alltid


på väg genom Djurgården


juste ersättning

I brist på bröd kan man baka scones. Jag blir aldrig helt nöjd, men det är helt ok med nybakt till frukost. I min idealvärld går jag varje morgon till ett lokalt bakeri och köper nybakt, varmt bröd. Till dess kan jag ibland sno ihop lite scones på söndagarna.

Nu blir det snart kaffe och glass. Med nyreparerad tand kan jag äta varmt och kallt utan lidande. Bara en sån sak...

barrskog


små granar, vad blir det av alla dem?


mossa


vatten i Vilsta


immortals

- filmen, såg jag i går. Den var helt ok och annorlunda, inte påfläskande med kända skådisar och jadda jadda. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den, mer än att jag blev lite förvånad, på ett bra sätt. Gudarna grep in i handlingen och fick det besvärligt. Den lämnade utrymme för en uppföljare och vad kan den tänkas handla om? -- Ondskan finns alltid kvar att slåss mot, hotar en av karaktärerna i slutet. Religionen i den var polyteistisk, men ändå med kristna inslag. Människorna hade sin fria vilja, så gudarna skulle inte gripa in. Men grejen med antiken - som jag förstår den - var att gudarna faktiskt la sig i människornas liv. Livet var ödesbestämt och människan hade bara att följa spåret. Den fria viljan i min värld kom med monoteismen. Eller hur?

Det är råddigt att veta för mycket, när det man vet krockar med det man stöter på.

swimming birds


vi går åt skilda håll


are you photoing me? you...


grågås


hann inte

blogga i går, dagen gick i ett, men det är ju ingen större katastrof. Möte om Miljöpartiets socialpolitik på kvällen. Det var intressant. Nu är ju jag redan köpt på miljöpartiets politik, men jag tyckte det verkade helt ok, till och med riktigt bra.

I veckan handlade Kobra om kopiering, hur allt upprepar sig och ingen originalitet finns kvar, men om man - som vi - håller på med antiken, ser man ju hur allt går igen, genom hela mänsklighetens (kända) historia. Inget nytt under solen.

Och ändå...


Copy paste
the story of my life
copy paste
everything repeated
copy paste
and
delete

trädstam med mossa


trädstam med inhysingar


en en


ojojoj

så svårt allting är, men det gör väl inget? det ska vara svårt. sen kan man undra om det finns nån mening med alltihop.

men det tror jag ju att det gör...

samling av stammar


svart svamp


stig som bäck


ur det gamla föds det nya


arbete innebär bland annat

nya mattips, trötthet, möten där saker avhandlas som man inte begriper, intensiva diskussioner om allt och ingenting, lunchmat och - för en lärare - ett ständigt pockande på att fylla andras tid med väsentligheter, som de förstår vitsen med...

jag kan lite om allt eller mycket om ingenting

vilstaskog


skogssjö


långsamt, långsamt kommer de


blyga blåsippor


en grek i örat

om man kan ha en finne på hakan, då kan man väl ha en tysk i pannan och en dansk mellan tårna?

Annars har jag inte lärt mig särskilt mycket i dag...

juliljus i Luleå


drömde

om en lägenhetsvisning i en källare till en villa. Gick förbi tidigt, det var mörkt och jag skulle till jobbet, men i källaren lyste det och såg trevligt ut. Jag var på väg att vända (visning så här tidigt?) men vaknade innan jag bestämt mig. Synd, det kanske var precis rätt boende för mig & mina djur.

det blir lite tungt ibland


en mördare med tre namn

det slog mig plötsligt att filmen "Conspiracy Theory" med Mel Gibson och Julia Roberts förklarar detta. Minns inte riktigt men det var något med mördare med tre namn som var väldigt bestickande. Jag får nog ta och se om den.
Ibland är jag nära att ge upp alltihop när det känns alltför hopplöst men så minns jag tre saker;
1. Det är bara att bryta ihop och gå vidare
2. Det är inte jag ensam som ska fixa allting (snacka om hybris)
3. DET ÄR ALDRIG FÖR SENT ATT GE UPP

en dag med mer vårväder


att byta åsikt

Alf Svensson tänkte om kring legala aborter när han förstod att kvinnor dör i länder där aborter är illegala pga att de försöker ta bort barnet själva. Han tänker helt pragmatiskt att det är bättre med legala aborter än döda (unga) kvinnor. All heder till en sådan man!

I dag kom Abdirizak Hussein, eskiilstunabo som kom till Sverige från Somalia för 20 år sen, till folkhögskolan och föreläste. Mycket intressant.

http://abdirisak.bloggsida.se/om

blommor i parken


möte om panikångest

och diskussionen handlar om många saker. varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? för att vi inte har det bra. materiell rikedom är inte detsamma som att vara lycklig. vi måste ta makten över våra liv och vår tid.
sålde en bok till i dag. alltid lika kul!

blomrikedom


långsamt letar sig grönskan framåt


mitt i veckan

tiden går fort när man har roligt. var trött när hunden och jag gått ett ärende ner på stan så jag la mig en stund och nu är jag hungrig, så det blir nog inte sprunget i dag, eller kanske ändå. man kan bli träningsfundamentalist oxå...

trädets fötter njuter av blå frihet


närbild på våren


ginst?


mellanpinscher

är en arbetsvillig sort. det är en hanne med på rallyträningen och oj vad energi och vilja han har. den skulle det gå att köra skydds med...

som ett ägg, med kycklingen på väg ut


från mörkret sträva vi mot ljuset


gulle!


magnolia på väg


arbeta

alla måste arbeta
alla måste men ingen vill

hackspett, men större eller mindre?


tjoho


det kommer grönt


nya bilder

på tiden, fotade i går

längtar efter grönska


en egen dag

igen. Det är trevligt, kanske ännu mer när inte varje dag är ens egen. En ständig konflikt - tid eller pengar, pengar eller tid. Tänk om man kunde ha båda, men man vore väl inte nöjd då heller...I Stockholm snöar det tydligen i dag, men här är det bara gråmulet. Våren brukar komma, så det gör den nog i år med. Måste pyssla runt lite med mina springdagar. Ibland funderar jag på att springa 6 dagar i veckan, men jag tror inte jag ska börja med det än. I höst kanske.

en annan aprildag


i går var det körigt

men så är det å andra sidan lugnare i dag. Det jämnar nog ut sig på sikt, tror jag. I kväll ska jag fira min första arbetsvecka med lammkotletter och strips. Vin hade ju inte varit helt fel, men det så bökigt att få tag i. Grattis Systembolaget!

hejåhå


gå upp på morgnarna för att jobba

det har man ju gjort förut. Och strax före 7 är inte så illa, eller hur? Och sen kommer lönen. Har deklarerat i dag, får tillbaka en massa pengar. Är det det där jobbskatteavdraget? En röstsedel på Alliansen?

orka!


att arbeta

eller inte arbeta, det är väl ändå inte frågan?

när det onormala

blir normalt bllir det normala onormalt

springa?


laserbehandling

har Alice fått i dag. Hon blev riktigt pigg så nu ska hon få följa med mig och springa för första gången sen hon blev sjuk (2 månader sen). Jag tar en kort tur med henne så får jag springa själv sen. I morgon börjar jag jobba. Spännande...

company


vad gott det är

med god mat i goda vänners sällskap! Så kunde jag ha det jämt. Intressant att cykla med alkohol i kroppen, men det gick bra, det var lite väl spännande där ett tag...

mindfulness - nåt som alla hundar kan


drömde

att jag sprang och det kändes jättelätt. Om man springer i drömmen behöver man springa vaken då?

tulpaner


lång fredag

men den är väl ungefär lika lång som vanligt. Eftersom jag lyssnar på p1 i stort sett hela dagarna, blir det oxå en del protestantisk religion. Protestantismen är konstig, jag brukar tänka att om jag inte vuxit upp med den hade jag inte förstått nånting för jag förstår nästan inte ändå. Nu har ju inte tro med logik att göra, men i alla fall. Tre gudar i en? Människooffer som löser mina synder om jag bara tror? Alla som föddes före Jesus och som dör utan att tro på honom och hans offer hamnar i helvetet. Det verkar väldigt orättvist. Så ibland, når nånting i det hela mitt innersta väsen och jag får en glimt av vad det kan tänkas betyda alltihop.

inget hundförbud på Basta!


Basta

arbetskooperativ i Nykvarn är ett intressant ställe. Mycket verksamhet där fd drogberoende och/eller kriminella får en chans till rehabilitering och arbete. En gång i månaden har de ett seminarium om vad de gör och jag var där i går. Socialt företagande verkar vara modellen om man gör det av rätt anledning och på rätt sätt. Tänker på berättelsen om mannen i den djupa gropen som ber om hjälp att komma upp och alla går förbi tills en person hoppar ner i gropen till honom. - Vad gör du? frågar han, - Nu kommer ingen av oss härifrån!
- Jodå, kommer svaret, - jag har varit här förut och vet hur man kommer upp.

höstbild i repris


springer

och springer, utan att komma någonstans, men det är kanske inte det som är meningen. Hittade ett intressant jobb i Norge och skickade iväg en ansökan. Vem vet, tänk om jag hamnar där? Annars ska jag till Basta arbetskooperativ på seminarium i dag och det kan leda till något.

Insha'allah

en vinter med mycket snö


tandläkare

det är bra att de finns, synd att de behövs? Var nervös för att gå dit med en amalgamlagning som skulle bytas ut. (Smart att stoppa tungmetaller i munnen på folk, visste ni att en amalgamlagning oxiderar?) Tanden hade börjat spricka pga att lagningen växer över tid och det verkade ju inte så lyckat...Dessutom var det länge sen jag tuggade något varmt eller kallt på den sidan av munnen. Men en kort stund senare gick jag bedövad, lagad och lycklig från tandläkaren, något fattigare men med en tand som förhoppningsvis håller till döddagar (och jag räknar med att leva länge till, ni vet ont krut förgås inte så lätt).

Reflektion - fantastiskt att vi har så bra tandvård i Sverige, bra att ha sparade pengar så jag inte behöver oroa mig för att inte ha råd och tänk att ha sån framförhållning. Nu kan jag resa till Afrika och missionera i 10 år. Om jag skulle vilja det.

gammal bild från Skiren Kvicken


Niceville

är en bok och en film, på engelska heter den "The Help". Läste boken först och såg sen filmen. Boken är bättre, filmen förenklar och sentimentaliserar ppå ett sätt som boken inte gör. Men det är väl utfört.

tjena kompis


många gånger

går det som man vill, men inte alltid. teknik lever sitt eget liv, vilket möjligen är i sin ordning. om allt fungerade hela tiden slulle man väl bli nervös.

skrev ett väldigt bra och långt inlägg om Earth Hour men sen lade hemsidan av. så det får ni klara er utan. era krakar.

RSS 2.0