Snödis


Här kommer Alice


Balsta Musikslott i sol


torrt

allt blir torrt på vintern, huden ser ut som gammal pergament och måste ständigt smörjas. Vi går ut och går och går och snön gör det redan jobbigt. Jag undrar om jag verkligen skulle sakna vintern om jag flyttade? Jag har skidor i källaren men använder dem inte, det gjorde jag väl om jag verkligen ville?

Och oj vad många marsvin jag har, jag ska försöka sälja några av dem, till bra människor. Men de är rolig att titta på, även om de mest äter och sover. De stora (mammorna) plöjer glatt över ungarna när de är i vägen och det verkar inte göra nåt.

Hund i snö och motljus


Träd på vintern


Snö på Gran


nu vet jag

vad jag har för problem med Peter Jackons "Sagan om Ringen". Ursäkta om jag tjatar, men jag måste få ur mig det jag tycker, varför bloggar man annars? Den har tre stora fel, den är för sentimental, den blandar ihop fars med humor och den är ruggigt felcastad i minst ett fall. Tre stora fel. Jag tror inte Tolkien var ett dugg sentimental och storyn borde hålla i sig, man borde inte behöva fläska på med stråkar och långa (tomma) blickar från Frodo.

Hm, nog om detta. I natt kom Leas ungar, tre stycken. Har kollat två (en svart och en svartbrun) och jag tror de är hannar. En av Rakels ungar blev lik Lea och en av Leas ungar blev lik Rakel. De borde vara systrar då, eller hur? Eller åtminstone nära släkt. Allt verkar ha gått bra och nu ser man hur små de är när de är "nya". Rakels ungar, nu snart två veckor, är minst dubbelt så stora. Men jag tror de var större redan när de föddes. Namn? Nu blir det inte lika lätt, de kom på Annandag Jul?

vinterväxt


vi försökte

fota ungarna i går, men det var svårt, de var för spattiga. Kanske behöver de bli lite äldre först.

marsvinspojke, en vecka gammal (- 1 dag)


tittut! (Rakel, moder till tre)


tiden går och går

men kommer aldrig till dörren
vilken dörr är det den är på väg till
och vad händer när den kommer fram?

vi förväntar oss undergången
men den är kanske redan här
utan att vi märkte nåt

Joss Whedon rular! Vet du inte vem han är så tycker jag synd om dig. Eller oxå inte, du klarar dig nog ändå.

Sol På Planta


Sol På Sten (före snön)


japp

den var bra! Filmen "Avatar" alltså. Otroligt snygg och genomarbetad och då såg vi den inte ens i 3D. Storyn var väl inte så överraskande, men det behövdes inte när allt annat var så bra. Fast det gör att jag ger den en 4a (av 5). Gillar man fantasy, sf och snygga specialeffekter, då ska man se den. Heron City var stort, jag tittade på Mio möbler och jodå, det fanns mycket jag kan tänka mig att ha hemma. Filmen handlade väl i och för sig om att materialism är en återvändsgränd...

golfbanan i går, himmel och vatten rosa


plötsligt

händer allt på en gång, det snöar! även om den inte stannar är det en välbehövlig omväxling!

i går kom det snö och nu snöar det mer


i natt kom de!

tre söta marsvinsungar, två svarta och en gråvit. hur gulliga som helst, naturligtvis. Rakel är sitt gamla halvtjocka jag igen, det måste vara skönt, hon hade det tufft mot slutet. och tre ungar för en förstföderska, det är väl inte illa?

Rakel med tre ungar - ännu ej könsbestämda


ja

så blev det lördag igen. såg fredspriskonserten från Oslo i går och mycket var bra. En tjej som heter Esperanza Spalding var mycket duktig. Så var Wyclef Jean där och var lite kontroversiell.
Planen för i dag, städa, promenera och gå till Jernbergska och äta.

en dag med blå himmel - de finns


så ensamma med sin färg...


äntligen ett riktigt bra kort på Alice!


Då så

då har jag köpt en dammsugare, en klassisk med elsladd och påse. Ska premiäranvända den i morgon. Så köpte jag en ny dator oxå, en som är något långsammare, men fungerar. Till slut fick jag den att ansluta till nätet oxå. Vad har man annars en dator till? Spela spel med? Tar kanske några foton i morgon så jag får se hur den hanterar det. Så är hunden extremt dålig i magen. Det får nog vara lkut med ben...

RSS 2.0