ny länk tillagd

till svts "Mitt  nya liv i Skottland" - sevärt!

det är söndag - igen

och här sitter jag och skriver igen
ännu en dag när jag inte tycker nåt särskilt
när det inte hänt nåt särskilt
när allt är som vanligt
jag är upprörd över samma saker
och glad åt samma saker
som förut
allt jag skulle skriva
skule bli en repris
och repriser är tråkiga

kram på er!

gula blommor - dagens tema


gula blommor


solros!


hundpromenad

i dag dök det upp ett tappert par till hundpromenaden på Djurgården. Äntligen! Jag började den 8 augusti och hittills har det "bara" varit M., G., A., och jag. Vi gick runt en halvtimme och jag gav råd om hur de kunde göra med de saker som de inte är nöjda med. Hoppas jag kunde vara till hjälp, det är det jag vill. Men egentligen vill jag hjälpa hundägare att förstå att de själva har lösningarna. Det bästa är att tänka själv, då fungerar det för ens egen situation. Det är så lätt att utge sig för att vara expert och föreslå sånt som funkat för en själv. Det behöver inte alls vara rätt för någon annan. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran...


blomöar i ån


blommor vid Strömsholmen


Alice beundrar plantering


sten med stensöta på


Över ett dygn

i lugn och ro på landet. Vi åkte och tittade på två naturreservat, men jag hade förstås glömt kameran - väldigt orutinerat...Fikade på ett mysigt ställe i Sparreholm, de hade jättegod ananaspaj. Åt som alltid gott, grillad lammfärs med en massa goda såser till. Lika tyst på natten som i Tiveden, så man behöver inte åka så långt.

Alice har nu fått tre akupunktur behandlingar med laser och verkar mycket lugnare och gladare. Även om hon skrämde ett besökande barn på landet. De blev nog lika paffa båda två, men Alice är äldre och mer van vid att bli överraskad.

Läser "New Moon" (Stephanie Meyer, "Twilight" ni vet) Fortfarande lika förbannad på Bella. Men jag kanske ändå vill veta hur det går...

markvegetation i skog


grönt ÄR skönt


allt kött är hö - eller nåt


Solens dag

är mulen.
Såg en bra film i går, "Burn after reading" av bröderna Coen, med bl.a. Brad och George (Pitt o Clooney). Brad spelar en fulblodsidiot och gör det BRA, man tror verkligen att han är helt urblåst och det är han nog inte. Jag tror att det krävs intelligens för att spela dum, ett intressant koncept, eller hur? Filmen handlar om CIA (där Intelligence inte har mycket med det hela att göra) och kroppskultur. En rolig film gjord med lätthet och finess.

Mark Levengoods krönika i "Godmorgon världen" var bra, som alltid när det gäller honom. Oxå lätthet, finess och humor. Tänk vad duktiga en del är!

Hundar är inte så intresserade av hästdressyr...


Råd ges inför ritten


Utsikt mot vinterförvaringshus av växter - Ericsberg


Dagens sommarpratare

är Jan Guillou, och han var intressant att lyssna på. Han berättade om hur man väljer musiksmak till sin detektiv (om man skriver om en sådan) och lite om sin relation till Palme. Även om han menade att alla som gillar SOR (Sagan om ringen, alltså, för er krakar som inte förstår referensen) är omyndiga så hade han en del vettigt att säga.

Publik följer Lussans ritt


Rhodesian ridgeback chillar vid hästtävlingar


Utsikt från Ericsbergs slottspark


NU FINNS MIN BOK

att köpa, följ länken för att beställa. Läs den om du gillar fantasy, framförallt, det är en fantasyhistoria.

Singel

är inte en definition på en människa, lika lite som gift eller trebarnsmamma. Jag kan inte se att det är viktigt att veta vilken relation jag har till andra människor för att förstå vem jag är. Jag lever inte ihop med en häst, men med en hund, det är normalt för mig. Jag säger som jag sagt förut; jag är inte singel, jag är mer som grovt grus!

Människor är mer är sina relationer, livet är större än så. Att leva ensam är också ett liv, tro mig.

Hund längtar bortom koppel och grindar?


Piruett bakom staket


Lekande hundar (Ericsberg)


Sommarkväll på landet


En natt på landet

är bra för själen, liksom trevligt sällskap och god mat. Det blir lättare att ta sig an sin vardag när man tagit ledigt från den ett tag. Är lite ledsen för att jag dissat arbetsförmedlingen, de är riktigt trevliga. Jag trashade skollan tillsammans med handläggaren jag träffade i går. Vi var rörande överens om att skolan är stelbent och inte följer med sin tid. De som vill förändra skolan slutar ofta för att de inte orkar kämpa i motvind. Är det konstigt då att inget händer?

Såg "Die welle" i går, där var det en lärare som kanske ville förändra för mycket. Han ville visa eleverna fascismens lockelse och det förstod de snabbt. Och lite för väl...

Grönt är skönt


Mys för lata sommardagar


Vinglas med krukor


Det fanns nåt för gubbarna oxå (jag har inga fördomar...)


Louise Nathorst


Tvåspann i slottsparken


Så ska det vara - slott och hästhagar!


Åkte till Ericsberg

(strax utanför Katrineholm) och tittade på slottet, parken, veteranbilar (och - traktorer) och dressyrhästar. Fina saker, alltihop och vädret var SUVERÄNT. Nu ska ni få se bilder, varsågoda!

Rothoff (det kanske BLIR fint?)


Finlands färger


Rothoff, sent i juli


att blogga

eller inte blogga, är det frågan? I dag åker vi iväg på ett litet äventyr med kameran, så egentligen borde jag vänta med inlägg till i eftermiddag, men det är ju nu jag brukar skriva, så här efter frukost. Ja, jag har ganska nyss gått upp, jag somnade vid 2 i morse. Skrev ca 1 1/5 timme och läste sen ut "Conrad´s Fate". Jag kommer att läsa fler av "Chrestomanci" böckerna, jag gillade den här. Det är alltid trevligt att hitta en ny författare som man gillar och vill läsa mer av. Jag säger som Luna Lovegood, "It is almost like having friends."

(Vi som läser, är det vi som är konstiga? Vi som har husdjur är det vi som är konstiga? I så fall är jag gärna konstig)

Rothoffsparken


Eskilstuna en vardag i juli


Blommor, Rothoff


första augusti

äntligen? Nu kanske det kan börja bli lite fart på allt igen. Ska rekommendera en författare till er som gillar fantasy; Diana Wynne Jones. Läser just nu "Conrad´s Fate." Det är eget, lättläst och intressant. Skönt efter Gene Wolfes "The Shadow of the Torturer" som var svårare att förstå, mycket för att han skriver om Urth långt in i framtiden och det finns företeelser som vi inte har. Då inser man att man inte läser på sitt modersmål, man vet inte om man inte förstår orden för att man inte kan dem eller för att de inte finns.

Samtidigt läser jag om "The origins of the Tarot" (snacka om krångligt!) och Elizabeth Georges "Skriv på!" Hon är antitesen till Stephen Kings bok "On Writing - A Memoir of the Craft." Hon är en av de där som skriver för andra som han skriver om. Stephen och jag (bland andra), vi skriver för vår egen skull. Vill andra läsa så bli vi ännu gladare!

I dag lägger jag till en länk om en katt som gillar att åka buss. Var? In England of course, where else?

RSS 2.0