decembervy


om vi nu vet

vad som behöver göras, så tycker jag att vi gör det också. Om politik inte fungerar (kanske för att det blir mer prat än handling) så får vi hitta andra vägar. Inte våld, inte prat, då återstår praktisk handling för att visa att det går. Ekonomin är grunden. Vi ska kanske bry oss mindre om pengar och mer om kvalitet. Såg en film på Rikstelevisionen om en man som levde som en vildkalkon i ett år. Intressant. Fåglarna är smartare än man kunde ha trott.

vinteräpplen, någon?


årets näst sista dag

dags för summering? Tja, det känns som att allt går åt rätt håll, men det är kanske bara för att jag har omdefinierat målet?

Dags för en ny ark?


Metro 2033

Utläst. Ska läsa del 2, författaren har mer att säga. I går satt jag i soffan och zappade runt mellan kanalerna. De filmer som visades har jag redan sett. Uttråkad. Men det finns värre saker, eller hur?

insnöad


sista arbetsdagen för i år

avklarad. Skönt. Nu ska jag sova, sova och kanske också drömma...

tänd på ditt hus och låt det brinna


varför fattigdom?

Ja, varför?

julpynt


man får vara envis


Välgörenhet

eller rättigheter? Stå med mössan i hand och bocka och ta emot det man får eller slåss för sin rätt? Varför ska vissa ha mer än de behöver och andra ingenting? Jag får inte ihop det.

mycket snöskottning i år


Alice vill inte ha tomteluva


böcker

är coola saker. I går läste jag en mycket plausibel förklaring till 1900-talets masslakt av människor i boken Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij. Jag ska inte avslöja vad om du tänker läsa den. Historien liknar inget annat jag läst, men den påminner om en hel del. Så gillar jag ryska författare. Tur att det finns översättare. I går såg jag om "Groundhog Day" eller "Måndag hela veckan". Den är intressant utifrån ett berättartekniskt perspektiv. En man genomlever samma dag i månader (eller år, det är lite oklart) och hanterar det på lite olika sätt. Varför och hur detta händer honom får vi egentligen inte veta och det är kanske inte viktigt. Det viktiga är hur han hanterar det.

lite blommor på Julafton


kitsch

är nog definitionen av jul. Hur blev det så? Jag har ju varit med från den tiden då julavslutningar i kyrkan inte var några problem och vi hade kristendomsundervisning-inte religion. På Långfredagen skulle man bara ha tråkigt för att lida som Jesus. Nu är allt roligt, lätt och glatt hela tiden. Tills det inte är det längre.

Alice och jag och Norge


50

Är bara en siffra och siffror har inget innehåll. Matematik är enkel, tydlig, logisk men betyder ingenting. Livet är större än så.

djur


födelsedagsintervju

i Kuriren i dag. Tänk att det räcker med att fylla år för att komma i tidningen! Skulle ha kört bil men bangade för att det snöade lite, så nog börjar man bli en riktig kärring!

ibland är det sommar också


Vi som har det bra

har ett ansvar mot dom som inte har det så bra. Det är inte på grund av skicklighet som vi fötts här och är friska (om vi nu är det) det är på grund av tur. Vi som har tur ska dela med oss till dom som inte har det. För att citera mig själv ur "Drakar och berg"; -Om alla hjälper dom som behöver hjälp kommer alla att få hjälp när dom behöver det. Svårare än så behöver det inte vara.

ännu en repris


det är kanske

allt det här bortrensandet av allt man inte vill ha som gör en så trött. vad gäller reklam till exempel, eller alla idiotiska åsikter och dumheter som människor hittar på. det kan vara så att idioterna är utdöende. jag hoppas det. (vill ni ha bevis? 1) ett eventuellt stundande förbud för halvautomatiska vapen i USA får folk att rusa till vapenaffärerna. 2) israel planerar nya bosättningar på ockuperad mark. 3) ett växande parti i japan vill ta bort sin lag om att aldrig inleda ett krig) JA HERREGUD!

från en mindre färglös tid


lugnt och skönt

på jobbet. Jag rular i personalrummet, kan ha radion på och lamporna släckta. Vi tittade på "Cloverfield". Jag gillar den. Jag önskar jag kunde göra en sån film. Fast bättre.

ack färg...saknar


julavslutning

på skolan men jag fortsätter jobba. En intressant erfarenhet, det också. Det ska bli lite skönt faktiskt.

lite grönt


Hobbit

såg jag i går och den var snygg och välgjord men tillochmed jag tyckte att det var för mycket action...jag gillade Bilbo och Gollum, men det var för mycket sloppy writing.

naajs


det man älskar, fotar man


det där med gud

En kompis ville att jag skulle läsa Dawkins bok "Illusionen om Gud" och jag försökte verkligen men gav upp efter 4 kapitel. För mig verkar det som han skjuter hejvilt bredvid målet och inte riktigt har förstått vad religion och andlighet handlar om. Han blandar ihop religion och vetenskap som är två helt olika saker. Det ena är gemensamt, det andra är personligt. Sen är jag den första att hålla med om att kristendomen är jättekonstig och fruktansvärt ologisk. Men kanske har inte Gud med logik att göra. Jag brukar säga att om jag inte vuxit upp med kristendom hade jag aldrig förstått mig på den. Och hur någon kan konvertera till kristendom, det förstår jag inte. Men kanske är det något vi missar, vi som inte förstår. Kanske kan inte intelligens förklara allting. Kanske finns det något annat, vidare och bortom. Det tror ju jag. Jag håller alla möjligheter öppna så får vi se sen. Eller hur?

ljum decembersol,men den finns där!


från förra helgen


så blev man förkyld

men det är en värdslig sak. Allting blir lite pyssligare men man kan göra mindre än annars. Och äta mer godis...

oj, en hund!


yeah, yeah, whatever


snö, december, vinter, ni fattar


Sankta Lucia

Det bästa med att jobba på en skola är att man får Luciafika med tillhörande skönsång. Extra kul med slaviska, sydamerikanska och irländska inslag. http://www.youtube.com/watch?v=j9jbdgZidu8

med risk för att bli tjatig...


...men det ÄR fint


man hinner i alla fall inte ha tråkigt...

och det är ju en bra sak. När jag nån gång är på väg att beklaga mig så påminner jag mig själv om att; 1) det är trevligt att ha ett arbetet och tjäna pengar och 2) jag är de jag har närmast mig är friska och mår bra. Kort sagt, inga bekymmer - Hakuna Matata.

grafik


Vinteer


Vad är en bra film

egentligen? En som är snyggt gjord, med bra action och snygga scener, cool handling och fyndiga repliker - eller en film som sätter myror i huvudet på dig, gör dig allmänt illa till mods och inte lämnar dig ifred? Jag kanske skulle ändra uppfattning om vad som är bra? Eller så är båda bra, på olika sätt.

december- Julstämning


vit väg


blå himmel och vit snö


kanske kan man vänja sig vid

att kvällen börjar redan klockan 16, men det känns hårt. Har nu bytt till marsvinen och ätit varma mackor. Sen ska jag titta på Nobelfest, alltid lika kul.

träd och snö och vinter


träd


snö


vinter!


we are really here

Säger en karaktär i boken jag läser just nu, "Dark Eden" av Chris Beckett. Han har hittat på ett eget språk för de människor han skriver om, strandsatta på en mycket främmande planet i 160 år. De räknar tiden i vakenhet/sömn, graviditeter och livstider. De gamla räknar fortfarande i år, men det betyder inget för de unga som levt hela sitt liv i Dark Eden, en planet utan sol, där livet, ljuset och värmen kommer inifrån. Dessutom skildrar han ett skifte i matriarkat/patriarkat. En bok som gör mig mer fascinerad ju längre jag läser. Och olycklig.

blek decembersol


sol bakom snö


Djurgården i dag


hund och uppehållsväder


en effektiv dag

och jag känner mig riktigt nöjd. Har städat, julpyntat lite till (gör det i tre omgångar) och varit på stan . Köpte bara det jag skulle ha och bedömer att jag behöver. Som tex skosnören. Det var inte så mycket folk på stan. I kassan på Hemköp satt en flicka med slöja. Kul, tycker jag, fast egentligen borde jag inte ha reflekterat över det. Men tydligen gör jag det ändå.

Julstjärna och fönster


Drakar I Vintrigt Fönster


blomma och vinter


föreläsning

om samtidskonst på jobbet. Känner mig nu en aning klokare i detta ämne. Det är ju svårt när man redan är smart att bli ännu smartare. Men jag gör vad jag kan. Konst är ett språk och det blir inte alltid mål, sa de. Bland annat.

balkongväggen


oj vad det yrde!


snöstormen i går


när man har mycket att göra

går dagarna fort och det är väl bra det? Nu har jag lagt sista biten på ett 280-bitars pussel som jag köpte på loppisen. Det var riktigt kul att lägga pussel, jag ska nog köpa ett till...

hus och bil i snö


balkongen ser inte så mysig ut


snön yr


orkidé och snö


vargavinter

säger vi när det är kallt och mycket snö. Det känns som ett gammalt uttryck. I dag är jag mycket glad för två saker: 1) jag kan gå till jobbet 2) strömmen har inte försvunnit. Det var kul att streta ut med hunden i dag, vi var ganska ensamma. De som kan håller sig nog inne i dag. Tog bilder från köket, håll till godo.

minne av färg...


djupt

vill man ju att det ska vara ibland, när man väl lärt sig simma. Innan man kan simma (före?) får det gärna vara långgrunt. Eller hur.

mossa


kallt

är det nu. Riktigt kallt.

den kanske leder mot skogen...


i går var jag trött när jag kom hem

så jag brydde mig inte om att blogga. Jag tror inte det var nån större katastrof. Ät morotskaka, kokostopp, dammsugare, godis, korv med bröd och stekt strömming på Bazaren. Men inte samtidigt.