takdropp


installation


sol och tö

och blidväder. Äntligen! Läser "The Walking Dead" och får lite perspektiv. Vi har det rätt bra.

de månar om sina stayer i Uppsala


äta ute?


inte is, utan något annat


En oväntad vänskap

...lever upp till sitt rykte. Den är riktigt bra och rekommenderas. En del menar att en historia blir bättre om den har hänt på riktigt. Det tycker inte jag, den är bra eller dålig, oavsett.

staty 3, l


staty 3, ll


en helt ok dag

Hoppas jag aldrig glömmer hur bra jag har det och börjar gnälla. Gnäll är väldigt energisugande. Det som går att göra något åt, gör man något åt. Det andra får man bara tugga i sig. Och vad bra "Game of Thrones" är!

staty 2, detalj


staty 2


varför gör vi som vi gör?

Jag tror ju att jag vet, men måhända är allt efterkonstruktioner. Jag vill sträcka mig mot stjärnorna men kanske nöjer jag mig ändå med att komma ur sängen på morgnarna.

isskulptur l


isskulptur ll


isskulptur lll


våren är på väg

får vi väl tro. Samtidigt ska man ju leva här och nu. Här och nu är det mulet, småkallt och skithalt ute. Kontrasten mot det som kommer gör det värt det. Kanske. Sprang i går med broddar på skorna och det gick riktigt bra. Förstår nu att det är bra med fäste. Det går möjligen att överföra till andra situationer i livet. Gud är fästet? Gud är våra broddar i vardagens ishalka?

De har samma sorts träd i Uppsala


som i Eskilstuna


hm

ibland känns det som om jag öser ut energi utan att få nåt tillbaka, men kanske behövs det bara lite till för att nå fram. I natt drömde jag att hela skolan målades om i starka färger, alla rum blev helt annorlunda. Jag hjälpte två barn med deras uppgifter, vilket jag tror var att bygga modeller. Blev aldrig riktigt klar över vad de höll på med. Mer kreativitet, helt enkelt, säger mitt förmedvetna till mitt överjag. Ok då, får jag svara där.

ljusar upp lite...


de månar om sina statyer i Uppsala


körde till Uppsala av en tråkig anledning

men kom ihåg att ta med kameran så jag kunde fota lite, nu blir det nya bilder. Sen är ju ljuset dåligt (eller fotografen) så ni får ha lite fantasi för att förstå hur fint det var.

tulpaner


bönor

är gott och mättande och sätter fart på magen. En annan sak jag insett är att det är perfekt att förhandla med sig själv för hur än förhandlingarna slutar har man vunnit.

solen går ner över goda dagar och dåliga


jobba utan stress

är kanske få förunnat, men det är en skön känsla. Åt "arbetslunch" på P2, restaurangen i Konstmuséet. Husmanskost, köttbullar med lingon och potatismos. Oväntat gott och trevligt sällskap.

tittut!


berätta inte det här för nån

men det är rätt skönt att vara på skolan och jobba när det är lov. Jag hinner tänka klart och stöka undan, även om det var rätt undanstökat ändå. Jag skulle nästan kunna vara där den här veckan även om jag inte "jobbade". Intressanta diskussioner med kollegor som inte är lärare...

minne från en solig dag i somras...


det är grått i grått

men det varar väl inte hur länge som helst. Det enda konstanta är förändring och det kanske kan vara en tröst. Eller inte.

vi tror er


tror de att vi är idioter hela bunten?

Monsanto försäkrar oss att genmodifierade produkter inte är farliga, de som tjänar mest på att de finns. Vattenfall tycker det är bra med kolkraft (eller kulkraft som vdn säger, det är klart att han vill ha kulkraft). Matindustrin ska nu kolla att vi äter rätt kött. Jodå, det blir nog bra. Vi litar på er...

näckros


sila mygg och svälja kameler

det är ingen skandal att äta häst, skandalen ligger i att sälja hästkött som nötkött. Om man ljuger om det, vad ljuger man då mer om? Sedan kan jag inte tycka att det är fel att äta kött. Det gör tigrar, ska vi säga åt dem att bli vegetarianer?

granfigur på språng


Brun utan sol

Heter föreställningen jag var på. Den är hur bra som helst. Jag skrattade, blev ledsen och tankfull, sjöng med och så blev det stående ovationer på slutet. Det blev det för att mitt sällskap ville det. Där ser man, en människa kan göra skillnad. http://www.riksteatern.se/bus

det blir nog vår i år också


ikväll ska jag

på liveföreställning. Minns inte när det hände senast. Annars jobbar jag och tänker och springer och äter och sover. En del för lite, annat för mycket men i längden blir det kanske alldeles lagom av allt.

saknar färg


livet lullar på...

ju äldre jag blir ju mer lär jag mig om allt som kan hända, mig och andra. Kanske är det därför jag blir mer ödmjuk eller mer rädd. Å andra sidan kan det vara min teflonhjärna som spökar. Dåligt minne=osäkerhet=otrygghet=rädsla.

favvofåglar


facebook

funkar inte och jag blir alldeles vilsen...kanske är det min dator som börjar bli till åren kommen...suck. Men det är en världslig sak. Hade kandidat hos mig i dag och det är jobbigt. Man blir så självmedveten. Och så hade jag grammatik, som verkligen inte är min bästa gren...jag får hela tiden påminna mig om att jag är bra på andra saker.

sträck på dig!


har jag fler frågor nu

eller är det så att historieberättare har slutat svara på de frågor deras berättelser ställer? En bra berättare (som jag ser det) väljer ut en bit av en historia att berätta. Alla historier är oändliga (tänk bara på alla bifigurer och platser som passeras), så de måste begränsas. Man ställer frågor, presenterar karaktärer och händelser, relationer och erfarenheter ställs mot nya ting. Allt detta ska leda fram till något annat än ett stort: - Jasså? Tycker jag.

sommarbild...


en intensiv vecka

är avklarad utan större katastrofer. har klämt fingret och fått en intressant blodblåsa, ramlat två gånger och slagit i huvudet och vänster armbåge. hunden blev påflugen av en lös hund, men de rök ihop lite och så sprang hunden tillbaka till sin matte, som var utom synhåll. men inte cyklat omkull, i alla fall.

gulle


i dag

har jag varit med och startat en ny förening. Bra mycket roligare än det jag gjorde för ett år sen, när jag satt på Strömsholms djursjukhus med en sjuk hund.

spegelbild


cykla i snöväder

går det med, bevisligen. utträttade en del ärenden på stan medan snöflingorna begränsade min sikt. spännande värre!

julen är över


utslätning

blir allt mer utslätat eller är det jag som blir mer blasé?

Det var mycket vatten i filmen...


Berättelsen om Pi

är en ruggigt snygg film, särskilt i 3D. En del övergångar mellan 2 scener var helt fantastiska. Dock tyckte jag den var lite seg, trots att det var en tiger med. Jag gillar action...Den är filosofisk. Vilket jag i och för sig också gillar. Ska du se den lägg märke till förtexterna och hur de kommunicerar med de djur som är med.

såga inte av den gren du sitter på


allt är redan sagt

allt är redan fotat allt är redan gjort? så vi börjar om från början med att städa borsta tänderna handla?

Galléengatan


utsikt mot Hemköp


vinter


Fors kyrka syns från min balkong


lägger ut

lite nytagna bilder, på en vinterblek februarilördag.

vi är många som gillar hundar


så blev det februari

och fredag och sol. Det fryser på och blir halt men det ligger mycket grus överallt så det är lugnt. Cyklar, går, springer. I dag var det en terapihund på besök på skolan. Coolt. Mer sånt.

RSS 2.0