mer fusk


Day Light Saving Time

heter det på engelska - ett bättre uttryck, det säger mer vad det är. Men kan man spara dagsljus?


Nu har vi haft
vårdagjämning
Earth Hour
och gått över till
sommartid

Nu fattas bara
våren
hallå?

Men i går hörde och såg jag tre svanar som flög norrut
De tror på våren, så kanske ska jag oxå göra det

Träd


Earth Hour

Ikväll. Jag släcker ljuset, det är ett val jag gör. Pratade om Omställning Eskilstuna på en sopplunch på ABF i går. Det var pirrigt och kul. Jag blir så kall om händerna, kanske skulle jag ha vantar på mig? Jag tror ju inte att jag ska bli nervös, jag är så van att prata inför folk, men jag borde nog förbereda  mig lite bättre. Det är svårt att veta vad  man ska framhålla för en publik som inte vet så mycket om ämnet. Det finns ju hur mycket som helst att prata om, men det har man inte tid till. Många kom från Omställning Eskilstuna och det var skönt, det var ett stöd.
Sedan får man se vad det blir av det, det beror ju inte bara på mig. Men det känns skönt att börja göra nånting.

En Annan Tid Än Nu - Nu Är Det Nutid


Balans


Backlash

Och i dag snöar det.

Jordbävning
Vulkanutbrott
Jorden häver sig
Början på slutet
eller normala förändrigar?
Det visar sig

Våren kommer. Jag känner det i vattnet, i luften...


Sommarbild


VÅR DAG JÄMN ING

Så det så! Dags att fira våren. Egentligen borde vi fira in det nya året nu, det gjorde man väl förr, för länge sedan. Firade att man överlevt vintern ett år till. På en vecka har mycket hänt, förmodligen för att det inte är minusgrader på natten längre. Jag har slutat med långkalsonger, mössa och halsduk. I dag tog jag på mig gympadojjorna, men det är nog lite tidigt. Speciellt om vi ska gå i snön på Djurgården.

Man ser taken på husen igen. Det går att vädra ordentligt.

Drömde att jag flyttade, men den lägenhet jag flyttade till var inte tömd. En del av möblena var justa, men skafferierna var fulla av skräp. Det fanns två kök (det drömmer jag ofta) med tre spisar. I en ho stod mjölk från 1995. Oöppnad. Jag funderade på om man skulle slänga ner allt i svarta sopsäckar eller ställa sig och sopsortera. Och det var ju inte jag som skulle städa efter den förra hyresgästen. På slutet kom tre björnar in, två stora och en liten. Människor i björndräkt (och inga bra såna). Gör det mig till Guldlock? Alice skällde på björnarna.

snöhög - högsnö


Gamla stan i januari


Äta ute

är aldrig fel, särskilt om maten är god. Åt sniglar Prevencale till förrätt och hjortfilé. Mums. Ändå återstår frågan - vad ska jag äta i dag? Det är trevligt med en kropp, men attans så mycket underhåll den kräver. Och mer och mer ju äldre den blir - eller hur? Det är kanske det som är grejen? Till slut dör man hellre än att fortsätta äta, sova, gå på toaletten, borsta tänderna, städa huset man bor i, tvätta kläderna man har på kroppen, gå till frissan, doktorn - för att inte tala om allt behov av psykisk och social stimulans. Jag blir alldeles trött bara av att skriva om det.

Fast - man gör ju inte allt på en gång.

Grönt


Små, lätta moln...


Veckan blev

intensiv och ledde inte till något konkret - än. Med tiden, kanske, det är ju det man inte vet. Inne i mitt huvud vet jag precis hur jag vill ha det, jag behöver bara bli bättre på att få det så där ute.

Har nu börjat läsa boken The Transition Handbook - from oil dependancy to local resilience, av Rob Hopkins, som startade transitionrörelsen i England. Tankarna har jag stött på förut, i Framtiden i våra händer tex (som väl kom på 70 - talet), men här handlar det om att göra och att göra tillsammans. Hur får vi ett lokalsamhälle som står emot stora förändringar, hur blir vi självförsörjande när det gäller energi, mat, bostäder? Det går att göra, men vi behöver bestämma oss. Nu.

Jag vet bara att jag är trött på tjatet om ständig tillväxt (vars konsekvens blir en förödelse av planeten), trött på att vara beroende av kärnkraft, olja och kol, trött på att importera mat från andra sidan jordklotet och trött på att amerikanska huslån går överstyr och kastar hela världen in i en lågkonjuktur. Vill vi ha det så? Om inte, ska vi inte ändra på det då? Sluta vänta på att någon annan ska fixa. Det är du och jag som ska fixa. Nu. Innan det blir försent att göra något och bara de starkaste (rikaste?) överlever, om någon.

Självporträtt


Vild gran - Årbyskogen


Förvisad julgran


dagsmeja

islossning

snösmältning
vårflod
vårfåglar
lammning
vår-dag-jämning

vårvårvår

Närå, vi låter bli


Jojo, det ÄR vackert, men lite gammalt!


Grönska inomhus


så blev det helg

och i dag har jag inget inplanerat. Det är rätt skönt, solen skiner så vi går väl ut. En teleportör vore trevligt, då kunde jag gå en ny runda varje dag. Det känns som om vi gått överallt. Och sol och snö känns gammalt. Taken kommer fram lite mer för varje dag och så kan man funderar på vart allt vatten ska ta vägen när väl snön smälter. Jag tog in 4 hinkar snö till badkaret igår (från balkongen) så jag har gjort mitt.

RSS 2.0