filmtime!

hyrde två filmer i går, mest för att kunna slappa ordentligt. funderar på att skriva, men det vill inte riktigt komma någon historia, kanske när jag väl blir ledig...

först såg jag "National Treasure", vad har hänt med Nicholas Cage, var inte han en seriös skådis? Och Helen Mirren, som oxå var med, gjorde de filmen för pengarna? som vanligt en väldigt snygg film, coola effekter, välklippt action (även om man inte alltid såg vad som hände, men det var möjligen för ljust i rummet) - men var är handlingen? saker sker uppenbarligen bara för att man ska kunna ha coola biljakter (det är aldrig fel med en plåtbucklande biljakt, men då är det bra om den är motiverad av handlingen), personer byter inställning och motiv utan att man förstår varför, och presidenterna är alltid ett under av högstående moral. man skulle kunna skriva en uppsats om hur presidenter skildras i amerikansk film före och efter nineeleven. om man hade lust.

sen såg jag "28 veckor senare", en zombiefilm. de är oxå intressanta. här var det oxå väldigt snyggt, mycket energi och bitvis ruggigt. alltid extra läbbigt när unga barn är med, i det har fallet en 12 - årig pojke. slutade mer pessimistiskt än den första filmen ("28 dagar senare"), men vi lever möjligtvis i en mer negativ tid? såg extramterialet och slogs igen av hur stort allvar filmfolk verkar ta sig på. ungefär som lärare, faktiskt. kanske beror det på att vi måste ta det vi gör på allvar för att det ska bli nåt av det.

drömde om jobbet, det gör jag sällan numer och, ja, det var en mardröm...

drömde oxå om zombies och det var mer krypande obehagligt.

i dag firar vi Nationaldag. jag firar helst världens alla nationer på en gång, nationalism är grund till mycket ont. jag är människa först, sen kvinna, sen hundägare, sen anarkist, sen - möjligen - halvsvensk.

men ha en bra dag, alla ni där ute - ta det lugnt!

Kommentarer
Postat av: kirsi

Hahah, Nicholas Cage har gjort typ en "seriös" roll i sitt liv, och resten har varit sådana här actionfigurer! Så kanhända, möjligen, kanske... att filmen gjordes för PENGARNA! ? (WHEEW, det skulle väl vara nåt nytt från Tinseltown...?)



Gott sommarlov på dig

Kirsi

2008-06-12 @ 17:46:44
Postat av: Anonym

men visst blir man lite besviken på Helen Mirren? hon har ju i alla fall spelat drottning!

2008-06-12 @ 22:46:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0