whiplash

innan man hann fatta att det var vår blev det sommar, det går så fort att man får whiplashskada i själen - men på ett trevligt sätt! som alltid är lärarens jobb som intensivast när naturen är som mest iväg-från-all-seriositet-lockande. varför är det så?

och varje gång jag kommer ut i allt det vackra tänker jag att det är så mycket man kan göra ute om man bara bestämmer sig för det; läsa, skriva, prata, tänka. möten kan man ha på gående fot (protokoll kan man gå in och skriva när diskussionerna är gjorda).

började läsa en ny bok i dag; "Myten om det motsatta könet" av Ingemar Gens. har läst de första sidorna och den är lovande, han skriver bland annat att  "Om mänskligheten skulle könsindelas något så när adekvat finns det de som påstår att det skulle behövas cirka 19 kön!" det har jag oxå tänkt länge, att 2 kön är alldeles för begränsande. könstillhörighet är mer en glidande skala med macho i ena änden och det superfeminina i den andra, dessutom är vi olika mycket män och kvinnor i olika situationer.

nicht war?
am I right or am I right?

en annan fundering; är människan det enda däggdjuret där honan blir infertil när hon uppnår en viss ålder? hur är det tex med elefanter (som oxå blir gamla)? någon därute som vet?



Kommentarer
Postat av: kaija

Kanske vi utvecklas under vår livstid så vi får kännedom om flera kön.

2008-05-06 @ 21:15:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0