Soldag

såg ett skojigt program på Rikstelvisionen i går, när jag väntade på att Carnivále skulle börja. det handlade om 5 män som kom från en ö i Söderhavet som hette Tanna till England. de hade varit hos medelklassen och var i det här avsnittet hos arbetarklassen. ett omvänt antropologireportage. det de reagerade mest på var att det fanns hemlösa i Manchester, där de var. de tyckte att engelsmännen brydde sig mer om sina hundar än om andra människor. det tyckte de var konstigt. och  att man klippte hundarna (deras värdar hade yorkshireterriers) när det var så kallt. behövde inte hundarna sin päls?

krocken mellan två vitt skilda kulturer blev dock inte så stor som man skulle kunna tro, för de inblandade var nyfikna och öppna inför varandra och mer inställda på likheterna än på skillnaderna. ett jätteintressant program! ska se om det finns nån länk till det att lägga till i menyn till höger.

drömde i natt att Alice inte fanns mer, det var otäckt. vaknade till lättnaden att hon låg i sin säng i sovrumshörnet. hade istället en mycket rymningsbenägen vit mus. den bara stack iväg hela tiden. egentligen borde jag ha låtit henne vara borta. och städade på jobbet. Drömmar far som strömmar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0