Gas och Gaza

får en att undra, fast vad? det är inte bra att vara beroende av andra för sin energiförsörjning, men ibland har man kanske inget val?

Israel och Palestina verkar vara fast i en evig, brutal dans med fasta turer, där ingen vågar bryta mönstret. Utifrån verkar det så självklart att när det första barnet dör av de vuxnas missriktade politik, då vaknar man upp och ser vad som är viktigt. Hur kan man se barn dö år ut och år in och prata om principer? Hur kan man ställa villkor som man vet att motståndarna inte kan (eller vill) ställa upp på? "Jodå, vi vill ha fred, bara ni först..." Vi har rätt, ni har fel!

Jag säger som Dr Phil; "Do you wanna be right or do you wanna be happy?" Skicka Dr Phil till Gazaremsan!

(sorgligt nog blev jag inte förvånad när räddningsarbetare berättade att barn låg och dog av svält bredvid sina döda mödrar - israelerna ser väl inte palestinierna som människor. påminner om hur nazisterna såg på judarna...vi är alltid dömda att återupprepa obearbetade trauman)

OBS! jag förstår att det finns olika sorters israeler och palestiner, vi kan inte dra alla över en kam och fanatism är livsfientlig i vilka sammanhang den än dyker upp, oxå i Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0