vaniljglass

till äppelpaj - mums!

Vi verkar leva i en tid (och/eller ett land) som definierar begreppet sila mygg och svälja kameler. Visst finns det viktigare ting att diskutera och lägga sin energi på än om en politiker slarvat med sina ersättningar? En lärdom kan vara att låta staben kolla upp blanketterna (och löneutbetalningarna) bättre. Visst verkar det underligt att inte märka att man får nästan 7000 extra i månaden (då har man kanske mer pengar än nödvändigt?), men med autogiro och mycket annat att göra kan jag förstå hur det kan hända. Det är nog avundsjuka som gör oss arga (jag blev oxå arg - initialt) - och det är ingen vacker känsla.

Men måste dock tillägga att detta bevisar - återigen - avståndet mellan oss "här nere" (som jagas med blåslampa och tvingas kolla och dubbelkolla alla blanketter och ersättningar) och "dom däruppe" som gladeligen plockar åt sig mer än de ska ha och behöver.

(Behöver, förresten, man behöver ju alltid mer än man har, eller hur?)

Såg http://svtplay.se/t/162460/en_andra_chans , sista delen i går. Där dök Dalai Lama upp. Buddhismen är cool, apropå ovanstående.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0